Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Gravitační všehochuť

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
Gillian
Stálý člen

Energetická nezávislost ?!

Příspěvek od Gillian »

Mimo téma (offtopic)
Tak od těchto dvou raději dál, ano ? :roll:
Ale na to Tvoje - "po nás potopa" - zase něco na obranu Američanů: v září vyšel ve Vědě a technice zajímavý článek - ačkoli firma Envion Inc. nezveřejnila zdaleka všechny detailní informace o svém generátoru, tajemství procesu spočívá v kontrolovaném zahřívání plastů při procesu, kdy je zároveň kontrolována i hladina kyslíku. A tak se z jedné tuny plastového odpadu získají čtyři barely ropy, tedy 636 litrů ropy bez minerálních sedimentů - dvě mouchy jednou ranou. A na obsluhu generátoru stačí dva operátoři. Přeci se asi jenom snaží, ale podezírám je, že jde spíš o tu nezávislost, než o cokoliv jiného.

Murphy: Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Energetická nezávislost ?!

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Probírali jsme to tu, vypadá to krásně, ale jenom do doby, než si uvědomíme, že ty čtyři barely vyrobí za pár dolarů, ale prodávat je budou za stejnou cenu, za jakou prodávají tu dováženou ropu. Bude sice míň sajrajtu, ale hlavně větší zisky.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
Gillian píše:Tak od těchto dvou raději dál, ano ? :roll:
Ale na to Tvoje - "po nás potopa" - zase něco na obranu Američanů: v září vyšel ve Vědě a technice zajímavý článek - ačkoli firma Envion Inc. nezveřejnila zdaleka všechny detailní informace o svém generátoru, tajemství procesu spočívá v kontrolovaném zahřívání plastů při procesu, kdy je zároveň kontrolována i hladina kyslíku. A tak se z jedné tuny plastového odpadu získají čtyři barely ropy, tedy 636 litrů ropy bez minerálních sedimentů - dvě mouchy jednou ranou. A na obsluhu generátoru stačí dva operátoři. Přeci se asi jenom snaží, ale podezírám je, že jde spíš o tu nezávislost, než o cokoliv jiného.
S tou produkcí kyslíku to nebude až tak strašné. Chtějí jen ukázat svou "ekologickou" tvář. Vázaný
kyslík je všude tam, kde se podíváte. Oxidy v zemské kůře zastupují z celku 99 procent, biosféře je to
jedna setina a přibližně 4 desetiny v atmosféře! Fotoautotrifní organismy se podílí největší měrou. Některé
organismy se živí minerály a kyslík vypouští do atmosféry...Fotolýzou za účasti ultrafialového záření se štěpí
molekuly dusitanů - atomy dusíku a vodíku mizí v kosmu, kyslík zůstává v atmosféře. Rovněž takto se štěpí
H2O... Nezávislost především samozřejmě... ;)

Spaceball Obrázek
Stálý člen

Příspěvek od Gillian »

Mimo téma (offtopic)
poota píše:Probírali jsme to tu, vypadá to krásně, ale jenom do doby, než si uvědomíme, že ty čtyři barely vyrobí za pár dolarů, ale prodávat je budou za stejnou cenu, za jakou prodávají tu dováženou ropu. Bude sice míň sajrajtu, ale hlavně větší zisky.
Zdravím - poota
Naprostý souhlas. :D

Murphy: Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.
Gillian
Stálý člen

Příspěvek od Gillian »

Mimo téma (offtopic)
spaceball píše:S tou produkcí kyslíku to nebude až tak strašné. Chtějí jen ukázat svou "ekologickou" tvář. Vázaný
kyslík je všude tam, kde se podíváte. Oxidy v zemské kůře zastupují z celku 99 procent, biosféře je to
jedna setina a přibližně 4 desetiny v atmosféře! Fotoautotrifní organismy se podílí největší měrou. Některé
organismy se živí minerály a kyslík vypouští do atmosféry...Fotolýzou za účasti ultrafialového záření se štěpí
molekuly dusitanů - atomy dusíku a vodíku mizí v kosmu, kyslík zůstává v atmosféře. Rovněž takto se štěpí
H2O... Nezávislost především samozřejmě... ;)
Díky za ten kyslík, který nám tu zůstává...aspoň tak ! :D Dobrou noc všem !

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Argumenty

Příspěvek od Gabča »

Mimo téma (offtopic)
Ahojky,
Mám taky pocit, že jsem všechny argumenty řekla, aniž by si kdo všiml... tedy... evidentně máme stejný problém, neposloucháme se. Ti ostatní nám připadají zabednění. No,... dobrá. Tak já jdu jako první vlaštovka naslouchat....
chcete definice... uznávané vzorce.... dobrá :laugh:

1 newton je síla, která uděluje předmětu 1 kg zrychlení 1 m/s2. 1 joule je práce, při níž působí síla 1 newton po dráze 1 metr. Fajn. Víme jak to vypadá, rozjíždějící se předmět dorazí ke značce 1 m za 1,414 sec. Jak to ale nacpat do 1 watu, který to hodlá stihnout za sekundu?? Už jste to překombinovali, rychlost byla obsažena již v definici síly. Když se tak oháníte definicemi, bylo by fajn, kdyby byly v pořádku.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Ilem - Spaceball

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
spaceball píše: Zábava to ano, ale sarkasmus jsem nezaznamenal u nikoho, teda určitě ne od Ilema nebo ode mne. ...
Spaceballovi bodík za promluvení do duše Bukymu.....
...pro Bukyho.....já...jako absolutní ignorant fyzikálních zákonů...jsem pochopil z vysvětlování Ilama Spaceballa a dalších ..."vo co gou"..
a zcela upřímně ...už se nemohu dívat , jak si stále vymýšlíš.....nové pojmy....z vlastní zkušenosti vím, že si mohu cokoli nazvat jakkoli...viz moje magnety....ale ...když mluvím s odborníky...nebo se na něco ptám....tak těm, co se ptám , to musím přeložit do dohodnutých hodnot...pojmů....veličin....když nevím, tak se zeptám..a oni mě zase odpovědí dohodnutou terminologií......někdy mě tvoje dotazy připomínají..."chci naroubovat jahodu na višeň".... :idea: ...
....neber to jako výčitku....ale jisté hranice se skutečně nedají obejít.....Spaceballa , Ilema , Gabčua ostatní, co tomu rozumějí obdivuji a ......snažim se též přiučit....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Kolečko od kočárku

Příspěvek od Gabča »

Mimo téma (offtopic)
Buky, my to musíme udělat jinak..
musí nám fungovat gravitační stroje. A oni budou... Já už mám kolečko od kočárku:laugh: :laugh: , a dnes s ním jdu opět do železářství, kde už nebudu tak ztracená jako minule. Do OBI už nepůjdu, tam není vůbec nic. Nedám pokoj, dokud to nepoběží... PS. víš jak se čtou soukromé zprávy? Nahoře na světlemodré liště zmáčkni nápis Soukromé zprávy.

Gabča

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Ilem - Spaceball

Příspěvek od A(&F) »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:....z vlastní zkušenosti vím, že si mohu cokoli nazvat jakkoli...viz moje magnety....ale ...když mluvím s odborníky...nebo se na něco ptám....tak těm, co se ptám , to musím přeložit do dohodnutých hodnot...pojmů....veličin....když nevím, tak se zeptám..a oni mě zase odpovědí dohodnutou terminologií......
... druhou možností je seznámit druhé s použitou terminologií ... potom klidně můžete spolu mluvit "stejným jazykem" (tedy to, co navrhuje Spaceball) ... léta to již velmi obdobně používáme uvnitř naší skupiny, jelikož pro mnohé magnetické jevy dosud neexistují žádná zavedená oficiální pojmenování ... anebo jsou pro nás tato pojmenování mnohem jednodušší a srozumitelnější ... vesměs vznikají takříkajíc "za pochodu" a velmi rychle se ujmou ... čím větší kravina, tím je to rychleji ... :D ... např. magnetický napnelismus, reakční odpudivost, odpudivé nabití, hranice soudržnosti, atd. ...
martin11 píše:....někdy mě tvoje dotazy připomínají..."chci naroubovat jahodu na višeň".... :idea: ...
... a jak myslíš, Martine, že se vyšlechtila lahodná "třešeň srdcovka" ??? ... :lol: :lol: :lol: ... ;)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Kolečko od kočárku

Příspěvek od buky »

Mimo téma (offtopic)
Gabča píše:Buky, my to musíme udělat jinak..
musí nám fungovat gravitační stroje. A oni budou... Já už mám kolečko od kočárku:laugh: :laugh: , a dnes s ním jdu opět do železářství, kde už nebudu tak ztracená jako minule. Do OBI už nepůjdu, tam není vůbec nic. Nedám pokoj, dokud to nepoběží... PS. víš jak se čtou soukromé zprávy? Nahoře na světlemodré liště zmáčkni nápis Soukromé zprávy.

Gabča
Hovoríš mi zduše. Jsi pro mně výnimočný člověk. Přesne tak, tu je naši místo: kolečko od kočárku nebo setrvačník to je náš životný štýl, dáváme do toho srdce, cit a duši.
Doufám že se někdy osobně setkáme a každý se pochválíme se svým geniálním projektem :D

Osobně jsem tak daleko že mně to nutí pokračovat dál, zatím jsem neostal na mrtvým bodě.

Dík za SZ.

Gillian
Stálý člen

Re: Spaceball

Příspěvek od Gillian »

buky píše:F.s je práce a tak je to i definováno.
Pro správný výpočet, nikoliv definici : W = F s cosα......tam Ti chyběl ještě ten úhel, který svírá síla se směrem trajektorie. :cry:
"A(&F)"... a jak myslíš, Martine, že se vyšlechtila lahodná "třešeň srdcovka" ??? ... :lol: :lol: :lol: ... ;)
Tak - a já se totiž vaší diskuzí dost dobře bavím !!! :D
Příjemný den.
Naposledy upravil(a) Gillian dne stř 02 pro 2009 12:29, celkem upraveno 1 x.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Argumenty

Příspěvek od poota »

Gabča píše:Ahojky,
Mám taky pocit, že jsem všechny argumenty řekla, aniž by si kdo všiml... tedy... evidentně máme stejný problém, neposloucháme se. Ti ostatní nám připadají zabednění. No,... dobrá. Tak já jdu jako první vlaštovka naslouchat....
chcete definice... uznávané vzorce.... dobrá :laugh:

1 newton je síla, která uděluje předmětu 1 kg zrychlení 1 m/s2. 1 joule je práce, při níž působí síla 1 newton po dráze 1 metr. Fajn. Víme jak to vypadá, rozjíždějící se předmět dorazí ke značce 1 m za 1,414 sec. Jak to ale nacpat do 1 watu, který to hodlá stihnout za sekundu?? Už jste to překombinovali, rychlost byla obsažena již v definici síly. Když se tak oháníte definicemi, bylo by fajn, kdyby byly v pořádku.
V definici Newtonu je řečeno, že je to síla, která "něco" dokáže. Tím, co dokáže, je definována přesně její velikost, přičemž se nic nepraví o tom, že to "něco" právě koná, jenom to, že by mohla, tedy kdyby chtěla.

1 Joule je tedy práce, kterou síla o dané velikosti (schopná "něco" vykonat) vykoná na dráze jednoho metru. Zdá se mi to snadno pochopitelné.

1 Watt je práce 1 Joule vykonaná za 1 vteřinu. Ani tady nevidím problém.

Takže ten zádrhel bude nejspíš v tom, jakým způsobem, tedy přece jen poněkud krkolomně, je definována velikost síly 1 Newton.
Když už jsme se dostali k tomu Wattu - mám pocit, že je to jednotka společná pro mechanický i elektrický výkon, takže od něj by ses mohla odrazit při své snaze po sjednocení elektřiny a mechaniky.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:pro Buky a toho novýho kvítečka...co se tak dobře baví.....přátelé, přijeďte příští rok na letní setkání do Kadlína.....myslím, že na tematu dne bude JOJO....spouštěné z rozhledny....já na tom totiž také...."něco " dělám.....martin11 :lol: p.s.. myslím že dobré tema ....pro kadlín 2010....setrvačníky.....kdo je pro...???.... :idea: p.s.s.....když jsme zdezjistily gravitaci, tak víme od čeho se odpíchnout...a Buky pozná navíc krásu České krajiny.....a bude zahraniční účast..... :jump: ...a pozval bych i Karbana....abych si s ním mohl připít.... ;) ...a to proto , že v té době už bude funkční model magnetického motoru.... :shock: ...m11 :lol:
Díky, díky a ješte raz díky za pozvání, móóóc se těším, dejte vědet termín, budu se snažit přijet.
Věřím že rok 2010 bude přelomovej rok ve fyzice :pivko:

Gillian
Stálý člen

Příspěvek od Gillian »

Mimo téma (offtopic)
pro Buky a toho novýho kvítečka...co se tak dobře baví.....přátelé, přijeďte příští rok na letní setkání do Kadlína.....
Díky za pozvání, ale já bych vám tam byla platná jak nikdo doma, moje vzdělání je diametrálně odlišné od technického a jak jsem již řekla - chci se jenom poučit, připomenout zapomenuté, popřípadě něco i oglosovat a snad mi nebude vyčítáno, že i na technickém fóru se občas pobavit.... :lol:

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...aha...Gabča má kamarádku.....drahá Gilian....původně jsem myslel ..ten....já mám ve vzdělání technickém...také poměrné vakuum...i když se ví...díky tomuto foru.../...zdravím Rival :lol: /..že vakuum je plné čehosi...??....tady to není jen o fyzice a volné energii, ale přístupu.....k problemum....viz MMS....
....takže vzít rodinu, nebo kamoše...a přijet....viz. http://www.kadlin.cz pouť bývá v polovici prázdnin...a okolí skýtá spoustu dalších aktivit...ale kdo přijede do Kadlína....už se mu dál nechce....zdraví martin11 :lol: p.s. a je zde také moje ...1. světové muzeum motyček.... :idea:

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“