na kdy odhaduješ začátek jeho prodeje
Tak tuhle otázku mi poslední dobou pokládají všichni, kdo ten zapgen viděli v činnosti, ale nechávám si stále prostor pro testování a v klidu řeším věci kolem, protože nechci něco slíbit a pak se stresovat. Takže až to bude, tak to bude. Nebudu ale veřejně říkat některé jeho technické specifikace, to už se mi v životě párkrát nevyplatilo. Snad jen, že umožňuje pomocí software si vytvářet i harmonické a subharmonické frekvence z frekvencí, kde jsme zaznamenali nějakou odezvu organismu, které pak je schopen i přímo generovat. Samozřejmě podporuje i projíždění frekvencí od-do s možností si zvolit jak ten skok má být dlouhý a jak dlouho má každá frekvence trvat nebo obstřelovat podrobně frekvenci nahoru a dolů, kde třaba zaznamenáme, že se něco děje, fakt je toho hodně. Jinak ručně se na něm akorát řídí síla výstupního signálu na elektrody, vše ostatní je ovládáno softwarově. Jenom návod má více jak 20 stran, ale to je pouze pro ty, kteří by chtěli umět ovládat všechny jeho funkce
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Každopádně je to dílko vícero lidí, spíše fandů z různých oborů.
Jinak ta frekvence, kterou Clarková dříve u svého zapperu použila, tj. 30kHz je na starou bačkoru, nejúčinější se zdá být pásmo kolem 2kHz, pokud chce někdo používat zapper o pevné frekvenci.
Pamatuji se jak jsem byl kdysi dávno u jedné osoby na oberonu a taky to byly absolutní nesmysly, pak jsem zjistil, že některé kousky prodávané pod rukou kolem 50 000kč jsou slušně řečeno nefunkční a pouze náhodně něco generují, takže buď jsi měl štěstí na takovej kousek a nebo neschopnou obsluhu.
Kde mají určitě funkční stroje je např. Harmonie v Bystřici pod Hostýnem.