Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Vzkaz pro Karbana ...

Příspěvek od A(&F) »

Karban, jak jinak.... píše:Jedno je jisté - nelze vedel sebe stavět pokusy o let vzduchem v minulých stoletích a současné snahy o stavbu magnetických samotočítek.
... :? :roll: ... dobrá dobrá dobrá (čímž ti nedávám za pravdu) ... když se ti tento příklad nelíbí, i přes jeho naprostou relevanci, tak se potom třeba podívej, kdy, jak a kým byl vynalezen Levitron ... vždyť světlo světa spatřil až ke konci 20. století ... jak je tedy možné (dle té tvé teorie :P) , že přes svoji absolutní jednoduchost nebyl vynalezen již mnohem dříve ??? ..... přitom tvar pole toroidního magnetu byl znám již dlouhá desetileti před tímto objevem ... ehm, vlastně už staletí (M. Faraday, J.Maxwell) ... ;)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
papax
Stálý člen

Příspěvek od papax »

A(&F) píše:
papax píše: Já tam byl, ale asi jindy. Žádnou lištu a kuličky mi nikdo neukázal. Kdy se to konalo?
Mluvil jsem skoro se všemi.
Tak kde je chyba?
Něco tu je asi mimo mne, nevadí, ale chtěl bych to vidět a proto jsem tam jel.
.... kdo je A(&F), že jsme se nestkali?
Škoda, setkání jsou o výměně informací , ať jakýchkoli.
Zdraví Papax
... ahoj Papaxi ... mám pocit, že na přednášce ( o žížalách :lol: ) jsi ještě přítomen byl, jelikož mám pocit, že jsem si s tebou i potřásl rukou (ale mohu se klidně mýlit) ... a A(&F), to byl ten přednášející ... tedy já ... :D

... mrzí mne, pokud jsi onu zmíněnou lištu neviděl ... měl jsem za to, že už ji viděli všici, kdo jezdí pravidelně na setkání, ... vždyť u Jeffa už byla potřetí (byť pokaždé v o něco vylepšené modifikaci) ... :? ... její prezentace byla v sobotu po podvečerní přednášce, prostřední stůl u okna ... vlastně jsem ji ve skutečnosti vzal ssebou pouze na přání Rivala, kterýžto mne "ukecal", abych ji veřejně "otevřel" z obou stran, by se i ostatní mohli na vlastní oči přesvědčit, že je opravdu sestrojena pouze z magnetů (míněno tím z tlusté magnetické gumy velmi chabých magnetických vlastností :D ) a tudíž to není žádný podvod ..... ukázal jsem klukům, co všechno se s ní dá dělat (včetně neustále chvějícího se "pětikoulového magnetického pendula" 8) ), vysvětlil její základní princip (předvedl orientaci vůči světovým stranám a vliv na funkčnost + něco málo pár dalších drobností ;) ) ... a poté ji ponechal přítomným přihlížejícím i s pytlem koulí svému osudu ... i šel pokecat s Rivalem, s Jiříkem B. a ostatními spolusedícími u rohového stolu ... lišta byla v permanenci přítomných "hračičků" dlouho do pozdního večera ... :)

... tak snad někdy příště ... A(&F) ... ;)
V pátek jsem odjel v podvečer a o to víc mne mrzí, že jsem o něco zajímavého přišel. Tak příště. Budu se těšit. Papax

karban...

Příspěvek od karban... »

A(&F) píše:... vidíš vidíš, Karbane, ... kdybys přijel na setkání k Jeffovi, tak sis stejně jako všichni ostatní mohl v klidu pohrát s magnetickou lištou zvanou PAMELA 8) ..... mohl sis ji bez problémů osahat ... a mohl sis po ní pouštět magnetické kuličky ... sledovat je, jak samy od sebe startují z "nulového bodu" a bez přispění jakékoliv vnější energie jezdí nahoru do kopce ... tam na chvíli zastaví ... pak zase pelášej dolů ... potom zase nahoru ... a tak dále ... :D :D ...

... takhle si jenom můžeš vrazit ruce do kapes ... a během hraní si (s těma svejma kuličkama :lol: ) tiše mlčky přemejšlet, kdeže jsi to udělal chybu ve svejch interních úvahách ... ;)
Avšak ty kuličky samy a bez přispění vnější energie nikam nahoru nejezdí - přesněji tím chci říci, že ta hračka nefunguje tak, že by kuličky mohly běhat jen tak samy od sebe hore a dole, aniž by je někdo či něco jiného pohánělo pomocí energie doané zvenčí, jak tvrdíš.

Pokud chceš tvrdit, že snad ano - rád se na ni podívám a pokud skutečně poběží bez přívodu energie zvenčí, jak tvrdíš, budu sám sebou nucen ji odkoupit za patřičnou sumu....

:)))

Karban...

Příspěvek od Karban... »

A(&F) píše:
Karban, jak jinak.... píše:Jedno je jisté - nelze vedel sebe stavět pokusy o let vzduchem v minulých stoletích a současné snahy o stavbu magnetických samotočítek.
... :? :roll: ... dobrá dobrá dobrá (čímž ti nedávám za pravdu) ... když se ti tento příklad nelíbí, i přes jeho naprostou relevanci, tak se potom třeba podívej, kdy, jak a kým byl vynalezen Levitron ... vždyť světlo světa spatřil až ke konci 20. století ... jak je tedy možné (dle té tvé teorie :P) , že přes svoji absolutní jednoduchost nebyl vynalezen již mnohem dříve ??? ..... přitom tvar pole toroidního magnetu byl znám již dlouhá desetileti před tímto objevem ... ehm, vlastně už staletí (M. Faraday, J.Maxwell) ... ;)
Já bych zopakoval tohle tvé tvrzení:

"...část pohonné jednotky (motoru) může být postavena principu čistého MM, tudíž je z něj možno získávat část energie "zadarmo" ... elektricky poháněná část potom slouží pouze pro překonání "mrtvého bodu" ... potom jenom už záleží, jestli energie vyprodukovananá pomocí MM části pokryje energetické nároky EL části ... ..."

Tohle opravdu nelze - můžeš si za tím stát, jak chceš, ovšem doložit to nemáš čím.
ta elektrická část pro překonání mrtvého bodu bude napájena a její příkon je (s patřičnou ztrátou ) výkonem celého mechanismu - elektromotor, nic víc.

Troufáš si snad vysvětlit, jak bys chtěl tu energii "zadarmo získat?

? ? ?

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

karban... píše:Avšak ty kuličky samy a bez přispění vnější energie nikam nahoru nejezdí - přesněji tím chci říci, že ta hračka nefunguje tak, že by kuličky mohly běhat jen tak samy od sebe hore a dole, aniž by je někdo či něco jiného pohánělo pomocí energie doané zvenčí, jak tvrdíš.
... ano, pohání je energie zvenčí ... pulsující magnetické pole naší planety + Coriolisova síla ... v uzavřeném cyklu potom ještě gravitační zrychlení ... ;)
karban... píše:Pokud chceš tvrdit, že snad ano - rád se na ni podívám a pokud skutečně poběží bez přívodu energie zvenčí, jak tvrdíš, budu sám sebou nucen ji odkoupit za patřičnou sumu.... :)))
... můžeš být nucen sebevíc jak chceš, ale tato "hračka" není na prodej ... a tobě už vůbec ne ... :D ... ale pokud se přesto chceš o to pokusit, tak začni s nabídkou rovnou od 10 místné částky ... menší částka k jednání opravdu nemá smysl ... 8)

PeS: ... prosím tímto přítomné, kdož byli u prezentace "odkrytované" lišty, popř. si s ní potom samostatně "hráli", aby potvrdili (doplněno: anebo vyvrátili) pravdivost mých slov ... dík ... :)
Naposledy upravil(a) A(&F) dne stř 02 pro 2009 9:59, celkem upraveno 1 x.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Karban... píše:
A(&F) píše:
Já bych zopakoval tohle tvé tvrzení:

"...část pohonné jednotky (motoru) může být postavena principu čistého MM, tudíž je z něj možno získávat část energie "zadarmo" ... elektricky poháněná část potom slouží pouze pro překonání "mrtvého bodu" ... potom jenom už záleží, jestli energie vyprodukovananá pomocí MM části pokryje energetické nároky EL části ..."

Tohle opravdu nelze - můžeš si za tím stát, jak chceš, ovšem doložit to nemáš čím.
ta elektrická část pro překonání mrtvého bodu bude napájena a její příkon je (s patřičnou ztrátou ) výkonem celého mechanismu - elektromotor, nic víc.

Troufáš si snad vysvětlit, jak bys chtěl tu energii "zadarmo získat ? ? ? ?
... sice nevím, co má tvé tvrzení společného s tím, čím jsem argumentoval já (letadlo, Levitron, Faraday, Maxvell, atd.), když na to nyní navazuješ ... ale budiž ... :P

... Karbane, odpověď máš v té velmi zvýrazněné části ... a pokud nevíš, jakým způsobem se dá z magnetů získat energie ZADARMO, tak potom už je také zcela jasné, proč jsi tak naprosto zcestně reagoval na mnohé zdejší příspěvky ... ty toho totiž o magnetismu moc nevíš (krom školských pouček ) ... a já tě to učit nebudu ... s tím rozhodně nepočítej ... tebe ne ... :D

PeS: ... ale abys neřekl, že jsu svině, dám ti doporučení: ... prostuduj si všechny neobvyklé magnetické jevy na http://www.PeSwiki.com a na http://en.wikipedia.org/ ... 8) ...

... jinak tvá poznámka končící slovy "je to elektromotor, nic víc" mne fakt velmi rozesmála ... :lol: :lol: :lol:

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Za trpělivost s Karbanem

Příspěvek od poota »

To A(&F):
+1 :good: - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Karban, jak jinak...

Příspěvek od Karban, jak jinak... »

A(&F) píše:... sice nevím, co má tvé tvrzení společného s tím, čím jsem argumentoval já (letadlo, Levitron, Faraday, Maxvell, atd.), když na to nyní navazuješ ... ale budiž ... :P

... Karbane, odpověď máš v té velmi zvýrazněné části ... a pokud nevíš, jakým způsobem se dá z magnetů získat energie ZADARMO, tak potom už je také zcela jasné, proč jsi tak naprosto zcestně reagoval na mnohé zdejší příspěvky ... ty toho totiž o magnetismu moc nevíš (krom školských pouček ) ... a já tě to učit nebudu ... s tím rozhodně nepočítej ... tebe ne ... :D

PeS: ... ale abys neřekl, že jsu svině, dám ti doporučení: ... prostuduj si všechny neobvyklé magnetické jevy na http://www.PeSwiki.com a na http://en.wikipedia.org/ ... 8) ...

... jinak tvá poznámka končící slovy "je to elektromotor, nic víc" mne fakt velmi rozesmála ... :lol: :lol: :lol:
Z magnetů žádnou energii zadarmo nedostaneš - příkladem to stejně nedoložíš.
Zařízení, které popisuješ a které má využít elektrický proud pro opřekonání jen těch mrtvých poloh JE opravdu jen a jen elektromotor, nic jiného a k výkonu jsem se vyjádřil, těžko tohle něčím vyvrátíš.

Ta "peswiki" je zdroj informací leda pro srandu králíkům - stačí se podívat prakticky na cokoliv odtud, jsou to jen bláboly, nic solidního. Na takový zdroj se odkazují jen orgonáři a podobné skupiny naivků.

Kouzelná "PAMELA" samozřejmě není na prodej - stejně jako nesmysly typu "perendev", "rezonanční elektrolyzér", MEG a další výmysly fungující pouze v hlavách perpetomobilně věřících.

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Neustále to samé

Příspěvek od rival »

Už mne nebaví číst neustále to samé... Stokrát opakované názory pro a proti... Zvažuji, že anonymům vymezím jen malou část fóra, kde budou moci publikovat. Zbytek fóra jim bude zpřístupněn pouze pro čtení. Jen připomínám, že zde máme sekci nadšenců a realistů. Tam je to správné místo pro radikálně rozdílné názory. Běžný uživatel si jistě se zájmem přečte rozdílné argumenty a sám si vybere, čemu chce věřit...

rival - živý člověk - suverén
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Karban, jak jinak... píše:
A(&F) píše:... sice nevím, co má tvé tvrzení společného s tím, čím jsem argumentoval já (letadlo, Levitron, Faraday, Maxvell, atd.), když na to nyní navazuješ ... ale budiž ... :P

Z magnetů žádnou energii zadarmo nedostaneš - příkladem to stejně nedoložíš.
Zařízení, které popisuješ a které má využít elektrický proud pro opřekonání jen těch mrtvých poloh JE opravdu jen a jen elektromotor, nic jiného a k výkonu jsem se vyjádřil, těžko tohle něčím vyvrátíš.

Ta "peswiki" je zdroj informací leda pro srandu králíkům - stačí se podívat prakticky na cokoliv odtud, jsou to jen bláboly, nic solidního. Na takový zdroj se odkazují jen orgonáři a podobné skupiny naivků.

Kouzelná "PAMELA" samozřejmě není na prodej - stejně jako nesmysly typu "perendev", "rezonanční elektrolyzér", MEG a další výmysly fungující pouze v hlavách perpetomobilně věřících.
Když já Vám vážení někteří anonymové i neanonymové tak zcela nevěřím......
V příloze je ověření fungce MEG středoškolákem z Nové Paky. Kdysi jsem tam byl a můžu říct že školu měli na úrovni. Možná jsem tento příspěvek měl dát do kolonky MEG ale "nevěřící Tomášové" si prostě občas naběhnou na Navarovu škodolibější část povahy :)
Ještě poznámka, neodsuzovat šmahem a pokud něci někomu nefunguje tak si musí uvědomit že nestačí namotat kus drátu na lešeňovou trubku, tedy ne vždy, viz. popis speciélního jádra v MEG.
Meg v příloze, moc hezky zpracované. Díky parametrům tohoto zařízení a toho co tuším kdysi psal Gewo toto zařízení považuji ve větší míře nebezpečné což se píše i v závěru článku, nic se nemá přehánět. Tak hezké počteníčko.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Neustále to samé

Příspěvek od poota »

Rival píše:... Zvažuji, že anonymům vymezím jen malou část fóra, kde budou moci publikovat. Zbytek fóra jim bude zpřístupněn pouze pro čtení...
Vynikající nápad, Rivale, jenom už to moc dlouho nezvažuj :D
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

NAVAR píše:V příloze je ověření fungce MEG středoškolákem z Nové Paky. Kdysi jsem tam byl a můžu říct že školu měli na úrovni. Možná jsem tento příspěvek měl dát do kolonky MEG ale "nevěřící Tomášové" si prostě občas naběhnou na Navarovu škodolibější část povahy :)
Ještě poznámka, neodsuzovat šmahem a pokud něci někomu nefunguje tak si musí uvědomit že nestačí namotat kus drátu na lešeňovou trubku, tedy ne vždy, viz. popis speciélního jádra v MEG.
Meg v příloze, moc hezky zpracované.
Jenže já anonym ani Tomáš nejsem, a dal jsem si tu práci odkomunikovat si výsledky Megu s učitelem na té škole, co projekt vedl. To totiž není o víre. Podstatné o tom je tady :
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1245
Dále pomoc s merením nabídly na základe inspirace z práce 2 české fakulty, protože uvedená strední škola nezvolila vhodné metody, nebo nemela vybavení k tomuto druhu merení. Výsledek je ten, že Meg nebyl zdaleka dostatečne zmerený, aby se dala potvrdit jeho nadprodukce. Nabídl jsem tomu učiteli vlastní merení, ale myslím, že spíše využil možnosti tech fakult. Namísto dohadování se na ty výsledky proste zeptejte, jako jsem to udelal já, a prípadne zverejnete beze snahy o manipulaci výsledku. Jinak jsou to všechno neopodstatnené a nepodložené kecy.
Myslím tady Spaceball napsal, že instituce jako Čez by se velice rády podílely na nečem takovém a už by mely pro to vypracované marketingové analýzy s patričnou reklamou.

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Smazané příspěvky

Příspěvek od rival »

Pokud má někdo zakázaný přístup, platí to i v případě "anonymního" publikování... Takže případní prudiči budou nekompromisně mazáni. Nebráním se soukromé komunikaci (kterou se dá ledacos urovnat a vysvětlit, je-li vzájemná vůle), ale veřejně zneužívat otevřenost fóra, beru velmi osobně. Chvilku jsem přivíral oči, ale ukazuje se, že to byla chyba...

rival - živý člověk - suverén
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Akord píše:
NAVAR píše:V příloze je ověření fungce MEG středoškolákem z Nové Paky. Kdysi jsem tam byl a můžu říct že školu měli na úrovni. Možná jsem tento příspěvek měl dát do kolonky MEG ale "nevěřící Tomášové" si prostě občas naběhnou na Navarovu škodolibější část povahy :)
Meg v příloze, moc hezky zpracované.
Jenže já anonym ani Tomáš nejsem, a dal jsem si tu práci odkomunikovat si výsledky Megu s učitelem na té škole, co projekt vedl. To totiž není o víre. Podstatné o tom je tady :
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1245
Dále pomoc s merením nabídly na základe inspirace z práce 2 české fakulty, protože uvedená strední škola nezvolila vhodné metody, nebo nemela vybavení k tomuto druhu merení. Výsledek je ten, že Meg nebyl zdaleka dostatečne zmerený, aby se dala potvrdit jeho nadprodukce. Nabídl jsem tomu učiteli vlastní merení, ale myslím, že spíše využil možnosti tech fakult. Namísto dohadování se na ty výsledky proste zeptejte, jako jsem to udelal já, a prípadne zverejnete beze snahy o manipulaci výsledku. Jinak jsou to všechno neopodstatnené a nepodložené kecy.
Myslím tady Spaceball napsal, že instituce jako Čez by se velice rády podílely na nečem takovém a už by mely pro to vypracované marketingové analýzy s patričnou reklamou.
K tomu měření.....
S kondíkem je to dobrý nápad a klidně bych tento postup použil i na měření výstupu, třebas v kombinaci RC a dle vybíjecí charakteristiky určil poměr vstupního a výstupního výkonu, pokud by to bylo možno.
Jinak jak koukám tak signál na výstupu a vstupu MEG je periodicky se opakující tudíž by na měření měl postačit osciloskop např Textronics který umí násobit kanály, případně má funkci data hold a umí exportovat. Pak to třeba spočítat v excelu. Co se týč přesnějšího měření bych použil např. Agilent Infinite a peciélní proudovou sondu která šlape tuším do 10MHz, pak opět excel, mám to vyzkoušené a funguje to dokonale. Možná by na to stačil i obyčejný přenosný osciloskop Fluke který taktéž umí pracovat s daty, případně jakýkoliv jiný.
Ale to že v dnešní době to někdo neumí změřit alespoň s přesností 20% moc nechápu. Protože pokud se mluví o COP 2 tak je tato přesnost dostačující (byl by i 50% ale to už je na hraně)

Tím se vlastně dostávám k tomu co jsem měl napsat na začátku a ne se vykecávat.
Pokud je naměřen COP vyšší jak 2 s přesností 50% není co řešit i v limitách to bude >1 a <3.

PS: Teoretičtí jaderní fyzici pokud se při výpočtech dostanou na přesnost řádu procent mohou otevírat šampaňské.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

NAVAR píše:1...Jinak jak koukám tak signál na výstupu a vstupu MEG je periodicky se opakující tudíž by na měření měl postačit osciloskop např Textronics který umí násobit kanály, případně má funkci data hold a umí exportovat. Pak to třeba spočítat v excelu. Co se týč přesnějšího měření bych použil např. Agilent Infinite a peciélní proudovou sondu která šlape tuším do 10MHz, pak opět excel, mám to vyzkoušené a funguje to dokonale. Možná by na to stačil i obyčejný přenosný osciloskop Fluke který taktéž umí pracovat s daty, případně jakýkoliv jiný. Ale to že v dnešní době to někdo neumí změřit alespoň s přesností 20% moc nechápu.

2...Pokud je naměřen COP vyšší jak 2 s přesností 50% není co řešit i v limitách to bude >1 a <3.
1. Souhlasím, jak to čtu, tak si poradit umíš.
2. Tady pujde o odhad. To není smysluplný výrok, když nekdo(jak píšeš-dneska) napíše, že umí výkon merit +-50procent. Nekdo neco nameril, rekl si, že odchylka proste nemuže být vetší, než je jeho odhad, k tomu pár chybných úvah, a pak se napíše, že šlo o merení. Muže jít i o stejný problém, jako je chyba v pochopení účinnosti tepelného motoru. Jeho účinnost je definována až po provedení cyklu, ne pouze nejaké části obehu.

V podstate mám za to, že jsi to vystihl velmi dobre-je treba se naučit merit.

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“