Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Diskuze k seriálu o magnetech
-
- Stálý člen
- Dostal: 1 poděkování
Re: otázka pre pružinárov k mag. poliam
Re gromit:
Netreba spájať nič. Yu generátor nieje nič nové, len demonštrácia toho čo tu už bolo. Gewo sem niekde dal odkaz priamo na šablónu, ktorá sama dopočíta parametre pre konštrukcie motora na tento princíp.
Netreba spájať nič. Yu generátor nieje nič nové, len demonštrácia toho čo tu už bolo. Gewo sem niekde dal odkaz priamo na šablónu, ktorá sama dopočíta parametre pre konštrukcie motora na tento princíp.
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys to mohl připomenout, nějak si nevzpomínám a ani se mi to nepodařilo najít.GRS píše: Re gromit:
Jinak k tomu Yu magnetickýmu kyvadlu mám drobnou výhradu - změna vlastností toho kyvadlového magnetu by se měla provádět ve střední a ne v krajních polohách.
[youtube][/youtube]
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 10 poděkování
Mě se zase na tom videu nezdá, že když přestane laborovat s magnetem a vykládá čelem ke kameře tak na kyvadle není vidět žádný účinek zbrždění vlivem nežádoucí polohy magnetu, prostě se to kejve pořád stejně. Nevim proč, ale experimentátoři který natočej nefunkční model prezentujou jako nefunkční jsou mi tak nějak sympatičtější.
Účinek zbrždění je tam znát. Jinak je to o změně těžiště. Už malé děti to dokážou využít na houpačce.Tuco píše:Mě se zase na tom videu nezdá, že když přestane laborovat s magnetem a vykládá čelem ke kameře tak na kyvadle není vidět žádný účinek zbrždění vlivem nežádoucí polohy magnetu, prostě se to kejve pořád stejně. Nevim proč, ale experimentátoři který natočej nefunkční model prezentujou jako nefunkční jsou mi tak nějak sympatičtější.
P.
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem se rád houpával - vzpomínám, že nakláněním na jednu stranu se zrychlovalo a na druhou zpomalovalo - no a u toho videa mi to přijde, že otáčením toho magnetu by měla "houpačka" spíš zpomalovat...Anonymous píše:Účinek zbrždění je tam znát. Jinak je to o změně těžiště. Už malé děti to dokážou využít na houpačce.Tuco píše:Mě se zase na tom videu nezdá, že když přestane laborovat s magnetem a vykládá čelem ke kameře tak na kyvadle není vidět žádný účinek zbrždění vlivem nežádoucí polohy magnetu, prostě se to kejve pořád stejně. Nevim proč, ale experimentátoři který natočej nefunkční model prezentujou jako nefunkční jsou mi tak nějak sympatičtější.
P.
Návrh podložkového kafemlejnku zkusím načrtnout a dám někam k sobě do vlákna.
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Re: pokroucení obsahu?
Vcelku souhlas. Magnetické póly skutečně nelze oddělit už vzhledem ke své vlastní podstatě. Nebo, jak naznačil Akord, padne poměrně podstatná část fyziky, ale to už by se tato "chyba" pravděpodobně projevila při praktických aplikacích, kde jsou věci elektrodynamiky a příbuzných věd používány.Klid.
To co je zde popsáno je naprostá lež a autor by měl být souzen za šíření poplašné zprávy. Ti pánové neobjevili žádný monopól, našli pouze složený materiál, který NENÍ magnetickým monopólem, ale jeho chování vzdáleně připomíná. Už vůbec nelze hovořit o rozdělení dipólu, tak jak je v titulku. Sami nazvali nalezený "monopól" kvazimonopólem. Ono totiž vůbec není jisté, zda-li jsou jejich kvazimonopóly od sebe odděleny navzájem.
Tento objev tedy o existenci elementárního magnetického monopólu nebo jakéhokoliv jiného skutečného Diracova monopólu patrně nic nevypovídá. Není také nutná úprava Maxwellových rovnic. Je nutné pouze propustit toho člověka co to napsal.
samotný jih a sever
po nalezení tohodle fóra jsem našel konečně inspiraci a podklady a za to vám všem děkuju i když najít tady tu správnou informaci je docela obtížné
všude se tu zabýváte dipólovou konstrunkcí nebo radši bych to nazval řešením ale mrkněte sem
http://technet.idnes.cz/vedci-prokazali ... chnika_mbo
nevim jestli to tu nikde už dávno neni
věřím že to je ta správná cesta jak dál k antigravitačnímu efektu a i k výkoným generátorům
Edited odkaz SDK
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
všude se tu zabýváte dipólovou konstrunkcí nebo radši bych to nazval řešením ale mrkněte sem
věřím že to je ta správná cesta jak dál k antigravitačnímu efektu a i k výkoným generátorům
Edited odkaz SDK
Re: samotný jih a sever
Už som to tu čítal. http://technet.idnes.cz/vedci-prokazali ... chnika_mbosssovic píše:po nalezení tohodle fóra jsem našel konečně inspiraci a podklady a za to vám všem děkuju i když najít tady tu správnou informaci je docela obtížné![]()
Len či sa dá oddeliť aj u magnetov.
Edisone, všude jsi podváděl, kradl a lhal.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Re: samotný jih a sever
Nekde jsem o tom tady myslím psal, zkus použít menu Hledat. Stručne nastíním a zopakuju, že v práci vedcu nešlo o skutečné oddelení severního pólu od jižního, a že to nejde interpretovat tak, jakoby šlo o objev magnetického monopólu. Pouze svou práci tak spíše reklamne nazvali že to jde interpretovat docela nejednoznačne. Podílí se na tom i málo objektivní média.sssovic píše:po nalezení tohodle fóra jsem našel konečně inspiraci a podklady a za to vám všem děkuju i když najít tady tu správnou informaci je docela obtížné![]()
Vedci teda zatím nic takové ve smyslu názvu linku neprokázali.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
uložení energie
energii lze uložit třeba do pružiny, setrvačníku, to jistě víte a znáte, ale magnetický, rotační energetický "kondenzátor" to bude novinka nejen pro mne ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: uložení energie
martinq píše:energii lze uložit třeba do pružiny, setrvačníku, to jistě víte a znáte, ale magnetický, rotační energetický "kondenzátor" to bude novinka nejen pro mne ...
...tak jsem tomu věnoval chvílku času
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
...není mě jasné jak se , ve fázi rozběhu, akumulace, rozjíždějí od sebe ty magnetické kotouče.
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
dotaz pro Martinq...kde jsi to našel. jestli máš na to nervy, zkus to najít.../ nebo někdo./ v oficielní patentové literatuře.
jinak zajímavý nápad, také jsem nikdy nikde nezaznamenal akumulaci kinetické energie do energie magnetů - magnetického pole
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
... věřím, že se " TO " povede ......
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
akumulace do magnetu
Našel jsem to na stránkách úřadu pro duševní vlastnictví a ohlašovně technologických postupů a patentů, takže to jsou oficiální dokumenty z úřadu.
http://www.upv.cz/cs.html
Hledal jsem úplně něco jiného a na tyto dva patenty narazil náhodou, potěšilo mne, že jsou v českém jazyce. Myslím, že ten magnetický kondenzátor, je jako pružina, ohromnou silou je přitlačím (pootočím) a když potřebuju energii uvolnit, tak je odbrzdím a čerpají mi magnety vodu, nebo jinou práci.
http://www.upv.cz/cs.html
Hledal jsem úplně něco jiného a na tyto dva patenty narazil náhodou, potěšilo mne, že jsou v českém jazyce. Myslím, že ten magnetický kondenzátor, je jako pružina, ohromnou silou je přitlačím (pootočím) a když potřebuju energii uvolnit, tak je odbrzdím a čerpají mi magnety vodu, nebo jinou práci.
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: ...
...jo, pravděpodobně jsi si to prohledl jen zběžně, protože mě to připadá, že jsou magnety v klidu setrvačníku magneticky spojeny a vlivem rotace se mají oddalovat, což jsem nepochopil viz 3 výkresy. sleduj, jak tam jsou popsané poly magnetu...v tom výkkresu. v klidu se přitahují a mám pocit, že se žádnou rotací nemohou oddálit. přenos sil je tam popsán, suvná drážkovaná hřídel !.konický tvar rotoru a konický přenosový prvek s osou. To ale neřeším, mě zajímá jak se vlastně kinetika ukládá do vzdálenosti magnetů, kdž všechny rotují v jedné ose. rotací se nezvětšuje jejich / magnetů/ vzdálenost od osy, takže energie se nikde neukládá. a že se pohybují po rotační ose...???...kdo se na to ještě podíval, ať napíše m11StepanPepan píše:Mimochodem, autor zcela vynechal diskuzi závislosti velikosti síly na úhlu pootočení. Ta závislost je zajímavá tím, že síla je maximální na začátku a potom slábne až vymizí. Teď si nedovedu představit žádné zařízení, které by dokázalo takový neobvyklý průběh využít. Pravděpodobně to nebude jenom můj problém, protože se vynález nepoužívá.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Naposledy upravil(a) martin11 dne úte 07 pro 2010 13:08, celkem upraveno 1 x.
... věřím, že se " TO " povede ......
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Patent
Zdravím, pánové,
chtěl jsem Vám s tím trochu pomoct a udělat malý komentář, ale pro mě je bohužel ten "patent" opravdu taky dost nesrozumitelný a prakticky netuším, co tím autor přesně myslí. Největší kámen úrazu je v popsání magnetů pomocí pólů... Pouze napsat S a J nestačí, není tu vůbec zřejmý směr magnetizace magnetů. A ani si nejsem jistý, jak chce provádět tu "akumulaci". Instinkt mě vede k tomu, že jde o stejný princip, jako je "akumulace" energie v pružině.. stlačení pružiny v tomto případě asi zastupuje jakoby stlačení dvou magnetů shodnými póly k sobě.. zjednodušeně. A asi to má nějak kotoučově udělané, aby to nepracovalo s přímočarým silovým účinkem, ale s rotačními účinky... Takže horem-dolem, v základním principu asi jen stlačování shodných pólů k sobě místo toho, aby se stlačovala pružina. Asi nic víc toho nebude...
No, ale pokud je to tedy myšleno nějak takhle, tak o moc výhodnější než stlačování pružiny to tedy nebude.
1) Magnety budou při takové funkci stárnout mnohem rychleji, než pružina.
2) Odpudivé síly nemají v závislosti na vzdálenosti mezi magnety lineární průběh oproti pružině. (Vezměte si, jak blízko musíte magnety dát, aby se začaly pořádně odpuzovat.)
3) .. už nevím, skleróza, ale ještě něco tam bylo...
chtěl jsem Vám s tím trochu pomoct a udělat malý komentář, ale pro mě je bohužel ten "patent" opravdu taky dost nesrozumitelný a prakticky netuším, co tím autor přesně myslí. Největší kámen úrazu je v popsání magnetů pomocí pólů... Pouze napsat S a J nestačí, není tu vůbec zřejmý směr magnetizace magnetů. A ani si nejsem jistý, jak chce provádět tu "akumulaci". Instinkt mě vede k tomu, že jde o stejný princip, jako je "akumulace" energie v pružině.. stlačení pružiny v tomto případě asi zastupuje jakoby stlačení dvou magnetů shodnými póly k sobě.. zjednodušeně. A asi to má nějak kotoučově udělané, aby to nepracovalo s přímočarým silovým účinkem, ale s rotačními účinky... Takže horem-dolem, v základním principu asi jen stlačování shodných pólů k sobě místo toho, aby se stlačovala pružina. Asi nic víc toho nebude...
No, ale pokud je to tedy myšleno nějak takhle, tak o moc výhodnější než stlačování pružiny to tedy nebude.
1) Magnety budou při takové funkci stárnout mnohem rychleji, než pružina.
2) Odpudivé síly nemají v závislosti na vzdálenosti mezi magnety lineární průběh oproti pružině. (Vezměte si, jak blízko musíte magnety dát, aby se začaly pořádně odpuzovat.)
3) .. už nevím, skleróza, ale ještě něco tam bylo...
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: ...
Ale Martine, ty, jako největší odborník na magnety nepochopil? Magnety se neoddalují od sebe, ale pouze se vzájemně pootáčejí (souhlasné póly se přibližují). Možná pomůže pochopení informace, že maximální natočení jednoho páru magnetů je 180 stupňů. Pak už síla začne působit na druhou stranu. Pokud tedy chci jednu otáčku, potřebuji jeden magnet spojený se statorem, jeden spojený s rotorem a mezi nimi jeden volný. Kdyby to mělo fungovat jako péro v budíku, které potřebuje k natažení třeba 40 otáček, muselo by být mezi krajními magnety78 dalších magnetů. 41. otáčka by byla kritická, protože při ní by se začal rotor otáčet na druhou stranu. Mě se ten nápad líbí. Jednak odpadá tření péra a jednak se takové magnetické péro nedá přetrhnout. A kdyby Pepan byl jen trochu technik, věděl by, k čemu slouží u hodin kyvadlo, nebo nepokoj. Pak by mu nelineární průběh nemohl vadit. Jen ten budík by byl poněkud víceúčelový. Dal by se použít i jako hodně dobré těžítko.martin11 píše:...jo, pravděpodobně jsi si to prohledl jen zběžně, protože mě to připadá, že jsou magnety v klidu setrvačníku magneticky spojeny a vlivem rotace se mají oddalovat, což jsem nepochopil viz 3 výkresy. sleduj, jak tam jsou popsané poly magnetu...v tom výkkresu. v klidu se přitahují a mám pocit, že se žádnou rotací nemohou oddálit. přenos sil je tam popsán, suvná drážkovaná hřídel !.konický tvar rotoru a konický přenosový prvek s osou. To ale neřeším, mě zajímá jak se vlastně kinetika ukládá do vzdálenosti magnetů, kdž všechny rotují v jedné ose. rotací se nezvětšuje jejich / magnetů/ vzdálenost od osy, takže energie se nikde neukládá. a že se pohybují po rotační ose...???...kdo se na to ještě podíval, ať napíše m11StepanPepan píše:Mimochodem, autor zcela vynechal diskuzi závislosti velikosti síly na úhlu pootočení. Ta závislost je zajímavá tím, že síla je maximální na začátku a potom slábne až vymizí. Teď si nedovedu představit žádné zařízení, které by dokázalo takový neobvyklý průběh využít. Pravděpodobně to nebude jenom můj problém, protože se vynález nepoužívá.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron