Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Můj projekt ...
Moderátor: rival
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
Můj projekt ...
Každý zde napíše na čem dělá a s čím má problém. Pište jen konkrétní, přesné dotazy.
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Muj projekt
Tak ja teda zacnu. Stavim si reakční komoru, kterou ovsem musim necim pohanet (komora je zatim ze zeleza a je to jen testovaci prototyp na prvni pokusy) a ja sem se zatim nerozhodl pro to ktere schema. Na internetu me zaujala 3. Je to zp10(20) z mag. WM dale Aquasprint (?tez z wm?) a schema
fy xogen(je tam i ten coil generator) . Jiste je vsichni znate. Ted nevim pro ktere se mam rozhodnout (v patek jedu do Brna tak do ty doby se nak musim rozhodnout abych sehnal naky ty soucastky). Elektronika pro me neni problem. Takze jestli ma nekdo s nakym tym zapojenim skusenosti tak poradte co je nejefektivnejsi. A hlavne, kdo neco vi tak se to tu nebojte rict a na oplatku zas kdyz neco nebudete vedet vy, tak ostatni poradi, kdyz budeme mit takovejhle pristup vsichni, tak se konecne (aspon myslim) pohneme z mista.
fy xogen(je tam i ten coil generator) . Jiste je vsichni znate. Ted nevim pro ktere se mam rozhodnout (v patek jedu do Brna tak do ty doby se nak musim rozhodnout abych sehnal naky ty soucastky). Elektronika pro me neni problem. Takze jestli ma nekdo s nakym tym zapojenim skusenosti tak poradte co je nejefektivnejsi. A hlavne, kdo neco vi tak se to tu nebojte rict a na oplatku zas kdyz neco nebudete vedet vy, tak ostatni poradi, kdyz budeme mit takovejhle pristup vsichni, tak se konecne (aspon myslim) pohneme z mista.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
elektronika
Otázka jakou máš elektroniku, dala by se používat TL494 nebo UC3843-mají zpětnou vazbu ze snímacího odporu v emitoru výkonového tranzistoru, který ještě k tomu by měl být slušně předimenzovaný(jeho parametry) jak proudově tak napěťově.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
elektronika v nebi
A mohl by jsi zde nechat k prohlédnutí nějaké konkrétní věci, jako je schéma zapojení, provedení reaktoru, elektrolyt...
Jeff
Jeff
-
- Zasloužilý člen
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
elektronika jako o život
Rád čtu zasvěcená varování a rád se bojím. Pošli nám sem něco osvědčeného, kde se skutečně rezonance dosáhnout dá, ať se už nemusíme bát o tu elektroniku.
Jeff
Jeff
- martinq
- Zasloužilý člen
Obrazky
Pořádně si prohlídni obrázky k patentum. Jsou to dva nezávislé okruhy rezonanční cívka a pulsní okruh. První je zapojen pouze k cívce, která rezonuje pod nebo nad elektrodama v elektrolytu, konec cívky je uzemněn (někdy je připojen k pulsnímu obvodu) a pulsní obvod (sílící pulsy, stupňované, přerušované) je připojen k elektrodám. Diodama nešetři a použij je jako "zpětný ventil" ona voda lze i nabít jako konenzátor a toto napětí ti asi spálí elektroniku.VladikCZ píše:mam takovej problem, že pokažde, když dosahnu rezonance, tak mi to odpali elektroniku, nedá se stím něco udělat?
- martinq
- Zasloužilý člen
zp10 a zp20
V prvnim mi při 5A na 12V schořela transil dioda a druhý zp20 mi nefunguje asi špatně nastavené jumpery (Lajos, čekam na detailní nastavení jumperů). Nemam jak změřit odpor a kapacitu vody, používám plexisklo, objem 1,5 l. Obyč. elektrolýza s jedlou sodou (5g na 1500 ml) uvolnila 0,05 l vody (100 l za 120 minut), při 360W. Zkoušel jsem cívku, hliníkový drát bez izolace, 24 závitů, jádro vzduchové (voda v lázni). Bez efektu. Potřeboval bych zapůjčit osciloskop a kvalitní měřák (multimetr, analog nebo digital), popřípadě poradit jak použít počítač se seriovým nebo paralelním portem jako osciloskop a multimetr.
- martinq
- Zasloužilý člen
rezonance
rezonance v uzavřené nádobě se neboj, maximálně vrátíš nádobu i obsah k bodu nula, kdyby ti zprůhledněla ze'ď, nebo uplně zmizela, je na čase se na vše vykašlat ...nebo kdyby kolem začaly běhat velký ještěrky ...
mam pouze jednoduchý regulátor výkonu s 555, už me nebaví stavět nic složitějšího, stejně se to odpalí...možná že by se hodilo oddělovací trafo , jen ho sehnat...
jinak se nedivím, že jsou tu takové problémy s reprodukci tohoto pokusu, protože i mně se ta rezonance nerozběhne zdaleka vdycky, jo, a hodně záleží na použitem tranzistoru, zkusil jsem asi 50 různých, fungovali jen dva
"exoty" : SU169 a C4744
jinak se nedivím, že jsou tu takové problémy s reprodukci tohoto pokusu, protože i mně se ta rezonance nerozběhne zdaleka vdycky, jo, a hodně záleží na použitem tranzistoru, zkusil jsem asi 50 různých, fungovali jen dva
"exoty" : SU169 a C4744
-
- Zasloužilý člen
vladikcz
Nevíme jak jsi zdatný v elektronice. Tranzistor ti odejde ani nemrkneš. Z čeho usuzuješ že jsi občas kolem rezonance?