Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde... Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní.Více zde...
NAVAR píše:...mají moc, moc mají protože mají peníze. Nesmí mít peníze.! Zbavte je peněz - zbavíte je moci.
Kde jsou prachy, tam se krade. Kde prachy nejsou, tam není co ukrást
Přesně tak příteli.... Proto raději stát chudý a skromný kde se každá koruna musí obracet a rozumně investovat, rozežranost nezná totiž mezí.
Lepší je být skromný ale akcelerovat jinak než přes hmotu viz. to co jsem psal o zyvšování energie lidstva.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže. Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR píše:Proto raději stát chudý a skromný kde se každá koruna musí obracet a rozumně investovat...
Jo, to by bylo fajn, teď je to tak, že než aby se měla obracet koruna a stát by byl skromný, tak se udělá větší deficit, aby se nemuselo rozumně investovat
Fakt by mě zajímalo, jak to napravit...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jináč každej pracující platí ročně 20000 v daních úroky ze státního dluhu.
Zhruba totéž na zákonodárce.
Takže by jsme si mohli koncem roku udělat šábes každej za 40 litrů a nebo postavit pár škol nebo školek, eventuelně dosmolit nějaké ten zdroj energie.
NAVAR píše:
Však už si taky chystám v hlavě plán "osobního odboje" proti "nepříteli".
Jedním z nich je např:
Destabilizace systému skrze chování jednotlivce. Chovají se arogantně protože mají moc, moc mají protože mají peníze. Nesmí mít peníze.! Zbavte je peněz - zbavíte je moci.
Máš nějaký konkrétní plán,jak je zbavit peněz (potažmo moci)? Pokud je aspoň trošku uskutečnitelný, počítej s mou pomocí.
Když se nebudou moct krást prachy, protože nebudou, bude se krást něco jiného a dokud bude co, tak se krást bude pořád. Tak už to v některých lidech prostě je. Když vleze zloděj k někomu do bytu ukrást třeba ty prachy, nebo zlato a nenajde to, tak když už s tím měl tu práci a vlezl tam, tak ukradne aspoň něco jiného, ale aby se s tím zase moc nenadřel, třeba ukrást počítač už je dost nepohodlné.
NAVAR píše:
Jedním z nich je např:
Destabilizace systému skrze chování jednotlivce. Chovají se arogantně protože mají moc, moc mají protože mají peníze. Nesmí mít peníze.! Zbavte je peněz - zbavíte je moci.
Máš nějaký konkrétní plán,jak je zbavit peněz (potažmo moci)? Pokud je aspoň trošku uskutečnitelný, počítej s mou pomocí.
Mám...., sice to bude běh na delší trať ale pořát lepší než brblat u piva a nedělat vůbec nic.
Ještě se více zamyslím na systémem odboje a pak to sem napíšu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže. Moderátor raději žádný než vadný.
jeff píše:Když se nebudou moct krást prachy, protože nebudou, bude se krást něco jiného a dokud bude co, tak se krást bude pořád. Tak už to v některých lidech prostě je. Když vleze zloděj k někomu do bytu ukrást třeba ty prachy, nebo zlato a nenajde to, tak když už s tím měl tu práci a vlezl tam, tak ukradne aspoň něco jiného, ale aby se s tím zase moc nenadřel, třeba ukrást počítač už je dost nepohodlné.
Jeff
Ahoj Jeffe,
se zlodějem máš pravdu ale těch pár stovek zlodějů nemůže vědět co se skrývá třeba v milionu domácností atd. Když nebudou vědět, nepřikradou a nepřátele je nutno nechávat v nevědomosti.
máš pravdu, takové případy z minulosti znám, když se někdo pochlubil, třeba v hospodě, že má doma hotovost, často se stalo, že už ji druhý den doma neměl a to bez vlastního přičinění. To ale jsou jenom obyčejní zloději a ti budou vždy. Když se psal prosinec 1989, seděli jsme jeden den v hospodě a bavili se, co budeme dělat, tenkrát to vypadalo všechno úplně jinak, než dnes. Většinou se každý chtěl vrátit ke svému řemeslu, jenom jeden, takovej somrák říkal: "Vy aspoň máte každej nějaký to řemeslo, ale co budu dělat já? Já jsem zloděj a nic jiného neumím". No a takoví ti globální zloději dnešní doby, kteří kradou a okrádají ve velkém každého a všechny, taky asi chudáci nic jeného neumí, co jim to muselo dát práce, aby se naučili všechno zaonačovat, okecávat, organizovat, že nakonec i když možná kdysií něco málo uměli, tak dneska to už není pravda. Co se všemi těmi managery, bankéři, politiky a vímjá kdo všechno ještě, vždyť oni by nakonec nedej bože museli makat! No tak to ne, soudruzi, když nejsou ty prachy, tak radši třeba kozí bobky, nakonec vždycky se najde něco, co se ukrást dá.
Myslím si, že peníze jsou v tomto případě sekundárním produktem. Primární bude moc, pocit moci, nadřazenosti,výsostné zařazení....... Peníze má dnes kdejakej hejhula a kolikrát mu jsou prd platné. Samozřejmě že bez peněz není moc, ale v tomto případě jsou prostředkem, ne cílem. pocity velikášství v historii zatočily mnohým....
Potíž je v tom, že je nás moc málo a těch, co těm dobytkům tleskají je moc... zřejmě proto, že naivně uvěřili těm lžím.
NAVAR píše:
Jedním z nich je např:
Mám...., sice to bude běh na delší trať ale pořát lepší než brblat u piva a nedělat vůbec nic.
Je nutné vytvořit směnnou síť tovaru a služeb mimo oficiální toky peněz, ta se vytvoří (možná už je) s námi nebo bez nás. Jako směnnou jednotku navrhuji čistě virtuální 1ph (pracovní hodinu). Chleba 1200g by měl hodnotu odhadem 0,2ph, je to jen odhad, skutečnost může být značně jiná, uvidíme za čas.
P.H.
peer jasenic píše:Je nutné vytvořit směnnou síť tovaru a služeb mimo oficiální toky peněz, ta se vytvoří (možná už je) s námi nebo bez nás. Jako směnnou jednotku navrhuji čistě virtuální 1ph (pracovní hodinu)...
Podobný systém už frčí v USA na internetu, ale tam to mají řešené tak, že je to pouze výměna zboží, tedy něco za něco, bez ohledu na cenu nebo hodnotu. Nabízejí se tam předměty, kterých se chce člověk zbavit, a dává se k tomu seznam věcí, o které má zájem, tedy které je ochoten přijmout protihodnotou. Kdesi se o tom objevil krátký článeček ve smyslu, že se tím obcházejí daně.
Zdravím - poota
peer jasenic píše:Je nutné vytvořit směnnou síť tovaru a služeb mimo oficiální toky peněz, ta se vytvoří (možná už je) s námi nebo bez nás. Jako směnnou jednotku navrhuji čistě virtuální 1ph (pracovní hodinu)...
Podobný systém už frčí v USA na internetu, ale tam to mají řešené tak, že je to pouze výměna zboží, tedy něco za něco, bez ohledu na cenu nebo hodnotu. Nabízejí se tam předměty, kterých se chce člověk zbavit, a dává se k tomu seznam věcí, o které má zájem, tedy které je ochoten přijmout protihodnotou. Kdesi se o tom objevil krátký článeček ve smyslu, že se tím obcházejí daně.
Zdravím - poota
...za komunistů jsem zorganisoval bezúplatkovou společnost přátel....byli zde... : zelinář, řezník, automechanik, lékaři , zedník, vedoucí stavebnin, televizní popravář, já...je jedno na co mě lidi potřebovali...ale opravdu potřebovali...,vyšší státní úředník...nečlen KSČ, no taková partička....všichni se znali navzájem...a přijmul se někdo....kdo mohl pomoci, tam kde mohl....ten sháněl to ten zas ono....všechno zboží bylo...pod pultem...banány i automatické pračky...no a v té společnosti jsme si navzájem pomáhali....bez úplatku....až do chvíle , kdy jsem byl vyšetřován...jako organisátor....no pak naštěstí přišla "revoluce"...
...myslím , že i zde už máme rubriku sháním, vyměním, koupím prodám...
1 ph je dobrá....ale je tu jistý problem....není peníz jako peníz....1ph cikády není 1 ph očního chirurga...ale tím myšlenku nezavrhuju...uvidíme jak se situsce vyvine....tímto zdravím jardu ovčáka.....napiš co sháníš.....já skopový....zdraví martin11
Ilem píše:Máš nějaký konkrétní plán,jak je zbavit peněz (potažmo moci)? Pokud je aspoň trošku uskutečnitelný, počítej s mou pomocí.
Je nutné vytvořit směnnou síť tovaru a služeb mimo oficiální toky peněz, ta se vytvoří (možná už je) s námi nebo bez nás. Jako směnnou jednotku navrhuji čistě virtuální 1ph (pracovní hodinu). Chleba 1200g by měl hodnotu odhadem 0,2ph, je to jen odhad, skutečnost může být značně jiná, uvidíme za čas.
P.H.
Výborně, skvělé....
Už to takto občas praktikuji. Ještě uvažuji že bych případně platil ve stříbře a nebo zlatě.
Zdravím - poota
...za komunistů jsem zorganisoval bezúplatkovou společnost přátel....byli zde... : zelinář, řezník, automechanik, lékaři , zedník, vedoucí stavebnin, televizní popravář, já...je jedno na co mě lidi potřebovali...ale opravdu potřebovali...,vyšší státní úředník...nečlen KSČ, no taková partička....všichni se znali navzájem...a přijmul se někdo....kdo mohl pomoci, tam kde mohl....ten sháněl to ten zas ono....všechno zboží bylo...pod pultem...banány i automatické pračky...no a v té společnosti jsme si navzájem pomáhali....bez úplatku....až do chvíle , kdy jsem byl vyšetřován...jako organisátor....no pak naštěstí přišla "revoluce"...
...myslím , že i zde už máme rubriku sháním, vyměním, koupím prodám...
1 ph je dobrá....ale je tu jistý problem....není peníz jako peníz....1ph cikády není 1 ph očního chirurga...ale tím myšlenku nezavrhuju...uvidíme jak se situsce vyvine....tímto zdravím jardu ovčáka.....napiš co sháníš.....já skopový....zdraví martin11
Taktéž vyýborný nápad. Kdysi takto podobně chlapi kšeftovali v hospodě stylem zbyl mi drát ale nemám fitinky atd.
NAVAR píše:... Ještě uvažuji že bych případně platil ve stříbře a nebo zlatě.
Obchodování neraženým drahým kovem je trestné, protože z ražby má stát taky dost peněz. Obchází se to tak, že se ten kov odleje do formy, běžná je divoká kočka, nymfa či jiná nahatice - a vydává se to za prodej uměleckého díla. Pokud náhodou uvidíš za výlohou stříbrnou asi půlmetrovou sošku, tak si můžeš být jist, že to není jenom z tenoučkého plíšku, jak bývalo dříve dobrým zvykem, ale že je to "z plného", a cena je podle váhy kovu.
Takže to chce tyglík a formičku, nejlepší bude nějaký kýč.
Zdravím - poota