//Jene, napsal jsem, že molekuly a atom nelze funkčně srovnávat s kvartony, protože zatímco atomy a molekuly mají prostou vazbu nábojovou, kvartony mají trojitou totální vazbu tří antipodit: nábojovou, hmotovou a grupovou.
Někde jsi dost nepřesný:// Takže třeba atom uhlíku. Má dvanáct protonů a 6 neutronů, je čtyřmocný a má mrak elektronů.
Atom uhlíku má jen 6 protonů a tedy i jen 6 elektronů, což na mrak moc nevypadá (mám na mysli stálý izotop 6C12 ). //
Zase jsem něco přehodil. To ovšem nemá na podstatu věci žádný vlil. Podle Tvého učení má každá částice pouze jadérko zvané VK složené jí příslušných PE. Takže veškeré interakce a chování částice je dáno PE ve VK. Z toho pro mně logicky vyplývá, že pohyb a chování částice se děje na úrovni 1.suterénu. V přízemí pozorujeme jen vnější podobu a její interakce. To je pro mně jasné jako facka. Že se atomům a molekulám z nějakého důvodu ztratí grupová a hmotová vazba, zatím co jí její jadérka-VK mají, není můj problém. Já si ho nevymyslel. Podstatné je to, že pohyb částic prostorem je dán přímo pohybem, jí příslušného VK a jeho vcucávání KV.
Čili částice existují na úrovni 1. suterénu!
//Jene, tak tady jsi mne pořádně nadzdvihl! Very Happy Málo čteš „klasiky“, Jene! Laughing Kdybys přelouskal kvartonovku poctivě od počátku, tak bys ses hned v úvodu dověděl, že fyzikální fenomén zvaný posuvný proud má jediné logické vysvětlení jako reálné posouvání ve vakuu „nějak“ vázaných el. nábojů. Máš-li jiné vysvětlení nenech si ho pro sebe! //
Omlouvám se já zapomněl. Posuvný proud je důkazem, jestli vůbec existuje, že vakuum je hmotné, tedy je vyplněno nějakým druhem hmoty s nějakými vlastnostmi. Z toho nevyplývá, že to musí být právě kvazituhá soustava KV. Nikdo včetně nás dvou to neví. Jde pouze o domněnky, a teď bez jakékoliv inzultace, když je někdo tak dobrý jako Ty, tak o hypotézu.
K interferenci. Minulý týden jsem našel článek o pokusu s fotony. Popis pokusu nebyl nijak přesný. V principu mohl vyletět 1. foton do prava nebo do leva podle nastavení. Když byl pokus proveden tak se s úžasem zjistilo, že se objevil druhý foton, který vyletěl na opačnou stranu bez ohledu , kterým směrem se první pohyboval. A všichni jsou z toho v šoku a nevědí co s tím. Pro mně je to jasný důkaz, že jsou věci složitější než Tvá KV hypotéza. Samozřejmě foton vakantové jádro nemá. Ale přes to.
K poslednímu odstavci: Že Ti to vadí plně chápu a kdybych já byl Tebou rozhodně by to vadilo i mně. Mně nejvíc vadí, že díky zájmu o fyziku pomalu nevím jak se jmenuji, protože přestávám rozeznávat co je a není v ní pravdou. Dnes je to asi tak, jak to bylo blahé paměti u nás v minulém století, mnoho krásných historických staveb a chalup se zbouralo a na místo nich se postavily paneláky. Dnes by mnozí prstíčkem hrabali, aby je opět měli. Nelze vše historické zbourat a místo toho postavit panelákovou teorii bez geneze. Asi jsem tě znovu vytočil. Vím, že jsem to přehnal, nejde jen o Tebe, ale o jev charakteristický pro současnost.
Na konec: Dík za názornou ukázku jak lze vyrobit tautologi prakticky z čehokoliv. Pro mně je to jen důkazem, že jsi můj blábol vůbec nečetl. Jinak bys ses dověděl něco o doménách. Umíš si představit kmity o velikosti kmitu pod attomilimetrem anebo ještě mnohem menším a energii kmitu rovnajíci se bilionům tun? Jak takový kmit se projeví na vyšších měřítcích? Jsem přesvědčen, že jako hmota. To, že jde o kmity a jejich módy, což je soubor různých kmitů, jsem hluboce přesvědčen bez ohledu jaký blábol jsem si vymyslel.
Hmota = kmity!
Tak zas někdy. JSCH