Jim68 píše:Nenech si do toho od nikoho mluvit a klidně nám sem hoď nějakou konkrétní inspiraci.
Ja si necham mluvit do cehokoliv, ale ne kymkoliv.
J] Vodíkářů zde máš mraky, i zkušených
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
.
Coz je prima, skutecne, i kdyz mne to zajima spise technicky, nez prakticky, alespon v soucastne dobe.
J] Matematicky je vyvíjení vodíku a jeho pálení zpátky na vodu nesmysl (promiň, dělám matiku),
Nemam Ti co promijet. Naprosto s tim souhlasim. Povazoval jsem vodni kary za zahadu a moc jsem tomu neveril, dokud jsem tohle leto nezjistil, ze Meyer pouzival vodni vstrikovani. To byla informace ktera mne nakopla do hyzdi. Podival jsem se na kalorie vodiku v pomeru ke kaloriim benzinu a zjistil, ze vodik ma daleko vic kalorii na kilo nez benzin a tudiz, ze male mnozstvi vodiku je schopne odparit relativne velke mnozstvi vody v porovnani s benzinem. S tim co uz jsem vedel pred tim o ekonomii vodniho vstrikovani to krasne klaplo dohromady. Palit vsecek vodik na vodu je naprosty nesmysl, nehlede na potize s jeho produkci a skladovanim [s vyjimkou Brownova Plynu, ktery muze mit sve specificke problemy]. Auta pouze na spalovani vodiku jsou politickou technologii, stejne jako auta nabijene ze site a soucastne vetrnne mlyny na elektriku. Dalsi technicky problem je, ze vodik svou energii dokaze vybit nejen tepelne, ale i elektricky, cehoz je primym dukazem tady nekde na foru take zmineny implozivni vybuch vodiku, a neprimo princip elektrickeho vyboje mraku bleskem, ktery je schopen zpusobit condensaci ohromneho mnozstvi vody v mracich naraz a zpusobit bourkovy slejvak.
J] ale když vám to pojede, tak se prosím může matika jít bodnout, ne?
Ja si o matice myslim, ze je to uzasna vec, ale ze bohuzel velice casto je jeji aplikace zalozena na nedostatku informaci a zbloudile filozofii. Nejde o to, aby se sla bodnout, je nevinna. Vinni jsou ti, kdo ji spatne formuluji pro danny problem, nebo se postup pro problem nauci, jedou podle nej cely zivot a nestouraji se do toho, protoze na to mentalne nestaci. Do praktickeho vyuziti at uz J Cell nebo vodnich motoru se nehodlam poustet. V podstate pokud neco prakticky testuji, testuji jenom principy v te nejjednodussi forme, kterou jsem schopen namyslet. Nemam na to fondy, abych se vrtal v necem, co je v me situaci bud nespolehlive jako J.Cell, nebo technicky dost narocne, jako je auto na vodu. Nemam na to fondy a tim padem cas.
J]
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
I kdyby to při těch reakcích ssálo eterickou energii, je mi to jedno.
Mne to az tak jedno neni. Rad vim co jde odkud, kam a proc, a podle jakeho principu. S tou eterickou energii je to dost slozite. V podstate, pokud se skutecne podari ji vyuzit v nejakem stroji, muze dojit k velice neprijemnemu jevu v pripade, ze procves vymeny neni necim limitovan. Potom dojde k nelinearnimu narustu prevodu energie a masina se velmi rychle rozleti na kousky. Toto je presne pripad ke kteremu muze [a doslo] u Shaubergrovych "motoru" a muze dojit u Clemova motoru. Se stejnym problemem je mozno pocitat v elektrickych obvodech. Oba [Shauberger a Clem] jsou hydraulicke a pouzivaji stejny princip jak zachazet s odstredivou silou, akorat ze Shaubergruv pouzival vodu a dokazal navic vyvolat sve vlastni gravitacni pole, coz Clemuv motor na olej nedokazal. J. Cell tu antigravitaci dokaze za velmi dobrych okolnosti take, ale je limitovan mnozstvim "paliva" a jeho controlou, stejne jako konstrukci spalovaciho motoru na to, aby se spontalne rozbehl a rozskocil.
J] Toto není plevelení vlákna, jen jsem Tě chtěl podpořit v úsilí vybrodit se z močálu fyziky s nějakou novou a úspěšnou myšlenkou.
"Mocal" fyziky to dobre shrnuje a dekuji za podporu. Vis co, ja prelozim moji stranku o F=ma. Ta formule je totiz naprosta fantazmagorie kterou Newton uvaril ze spatne logiky interpretace pokusu s Fletcherovym vozikem . Zadny dynamicky proces vymeny energie se nepohybuje linearne, pokud neni nejak limitovany. Sila vyvolana relativni zmenou [absolutni v ramci specifickeho gravitacniho pole] pohybu jde po parabole. Problem s F=ma je ve skutecnosti velice pruhledny, ale ta formule [ktera je kruhovou referenci] je natolik zakorenena, ze se do ni nikdo nevrta a ktera v dennim zivote matematicky funguje, no, ne vzdycky. Ja se do ni navrtal jenom diky Clemove motoru, kdyz mi podle ni zacaly lizt z matiky naprosto nesmyslne prutokove objemy turbinou.
J] Všechno skutečně ještě nebylo objeveno
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
. Takže:
Sláb jen ten, kdo v sebe ztratil víru.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
. Což Tobě doufám nehrozí.
Skutecne mi to nehrozi. "Uspech neni ve vire v boha, ale ve vire v sebe," a uz vubec neni ve vire v profesory, ci "vedeckou shodu".
J]
Skutečně největší problém individua: Víra v to, že vím vše / úkrok stranou/= nevíme nic!! ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)