Jsem tady krátce a je problém pro mne vyhledat svůj starý příspěvek, prot se omlouvám za duplikaci myšlenky. Ale než k němu přistoupím tak trochu selského rozumu.
Mám mimo jiné středoškolské vetrinární vzdělání a z vlastní praktické zkušenosti vím, jakou vodu pijí jak volně žijící zvířata, tak občasně i zvířata z velkochovu. I kráva, nebo prase mající pitnou vodu nadosah se občas napijí močůvky (pokud se k ní dostanou). Pravda, dělají to pravděpodobně proto, že jim něco chybí. Ale jejich zdravotní stav to nijak neovlivní.
Každá pramenitá i dešťová voda odjakživa obsahovala mimerály (potřebné stopové prvky) a jako děcka jsme pili vodu z potúčků a ta zaručeně nebyla sterilní a bez minerálů. Píšu to proto, abych varoval před "STERILIZACÍ" našeho života.
A nyní moje zkušenost.
Stejné účinky, jako mražená voda, má převařená voda - a schlazená za nepřístupu vzduchu. Má to pozitivum, že varem opravdu zničíte choroboplodné zárodky, kdežto krátkodobým zmrazením v mražáku nikoliv (né všechny). V případě, že vodovodní voda je "v normě" převařením nepříjdete o cenné stopové prvky, které pak za penízky kupujete v lékarnách. Jeden z pramenů, který psal o dlouhověkých komunitách žijících v horách a pijících pouze vodu z ledovců zdůrazňoval, že tato voda je tak bohatá na "minerální nečistoty", že je až kalná.
Má-li někdo zájem o maximálně přefiltrovanou vodu, tak ji najde především v tuzemském ovoci (nemá-li vlastní zahradu). Za totality se pravidelně kontrolovaly plodiny na těšké kovy a jiné prevíty, jako například kadmium v kořenové zelenině (z nevhodného vápnění půdy). Často se musela zaorat celá pole mrkve. Dnešní sabotované torzo zemědělství je na tom podstatně hůře a věřím, že většina levného dovozu je na tom ještě hůř. Nechci napadat mražení a jiné úpravy vody, protože s tím nemám žádné praktické zkušenosti a věřím, že většina toho funguje. Ale nabízím malou, jednoduchou a levnější alternativu:
1. Proto prosím Vás vyvarujme se extrémům. Když si nevíme rady, vemme si příklad z přírody, protože vše na této planetě vzniklo podle stejných pravidel. "Jak nahoře, tak dole, jak dole, tak nahoře".
2. Pro klid duše můžete napustit vodovodní vodu (nesmrdí-li atd.) nechat aspoň půl hodinky odstát a pak pít pouze horní 2/3.
3. Chcete-li si to vylepšit, tak jakýkoliv nápoj a portavinu před konzumací vemte do dlaní a s představou proudící energie skrze dlaně do potraviny ji nabijte myšlenkou "zdraví"
4. Zavařte v jakékoliv konvici vodu, nechte ji chvíli klokotat, pak ji hned nalijte do keramického hrnku "po okraj" přikryjte třeba talířkem a ponořte do nádoby se studenou vodou. Samozřejmě vnější studená voda nesmí zalít tu teplou. Přibližně po 10 mibutách je voda schlazená na pokojovou teplotu - tuhle vodu vypijte jako lék. Aspoň 2 deci ráno a večer, nejlépe na lačno. Možná Vás to trochu prožene, ale neuškodí.
Touto vodou jsem zkusil úspěšně urychlit klíčivost, během tří dnů se ztrácejí bolesti břicha a ostatní "stresové" potíže většinou do týdne.
Tyhle čtyři body Vás nebudou stát skoro nic, neuškodí a většibou pomohou. Chce to akorát trochu více Vašeho drahoceného času. Někteří, jako např. Ia o tom asi ví ještě více
Na opravdu kontaminovanou vodu bohužel žádný zlepšovák nemám.