Nazdar Všeci
Vytvořil jsem si včera skvělou příležitost si vyzkoušet HCl 1/1500 na otevřených ranách tím, že mi bruska drapla prst a nacucla ho do krytu brusného kotouče. Než jsem ho vycukl, poněkud mi ho ztenčila.
Takhle to vypadalo dnes ráno. Včera na tom nebyl povlak bílých krvinek a kolem kloubu bylo vidět koudínek šlach. To černé kolem je jenom železo-olejo-špína, kterou se nehodlám zabývat, aneb smytí je poněkud obtížné a vyžaduje poněkud rasantních čistících prostředků a nehodlám se jimi trápit.
Zatím mohu jenom potvrdit, že 1/1500 HCl v obvazu po několika minutách (3-4) zaprvé utlumí bolest, v mém případě to eliminovala. Ono to zas tak hrozně nebolelo, definitivně podstatně méně než dobrá trefa kladivem. Rána neškubala a neškube a po těch pár minutách se dostavila nejen úleva, ale rána se drží jaksi příjemně teplá. Dnes ráno jsem to tím roztokem odmočil, protože to přes noc zaschlo. Už to bylo dost citlivé. Po obnově obvazu se to opět krásně utišilo. Na infekci to zatím nevypadá, ale s přihlédnutím k injekcím HCl bych to ani neočekával. Uvidíme, jak se to vyhojí. Vypadalo to blbě, ale prst je plně funkční a jde hlavně o sebranou kůži a trochu svalu. Hodlám to pod HCl 1/1500 držet, alespo0n dokud se na tom nevytvoří jakás takás nová kůže. Taky to budu "Bengstonovat, což jsem zatím dělal cestou z práce domů. Žádný viditelný zázrak se jak vidno nekonal.
Obroušeniny se hojí velmi špatně, hůř než spáleniny, takže jestli to bude makat na tomhle, určitě to bude makat na spáleninách a zraněních všeho druhu. Jo, ten roztok absolutně nepálí jako peroxyd, alkohol, nebo jódová tinktura. Definitivně bych to doporučil používat jako dezinfekci ran a to i pro děcka. Tímto je jasné, že 1/1500 vůbec nedráždí nervy tím asi ani tkáně.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Haf haf, Slávek.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.