Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Tepelné motory

Vstup do sekce

Moderátoři: rival, sano

Odpovědět

Vyhovuje mi, že v mém voze pálím palivo, ze kterého dostávám jen 13% energie pro jízdu vpřed:

Ano, je to prima
5
15%
Klidně bych zaplatil i víc
0
Žádná hlasování
Radši bych platil jen těch 13%
7
21%
Jak je to možné?!
1
3%
Co s tím můžu udělat?
20
61%

Celkem hlasů: 33

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

To Slávek a jeho vířidla

Příspěvek od Jim68 »

Slávku, podařilo se Ti někdy ve Tvých přístrojích odstranit vlhkost ze vzduchu? Třeba nějakou odstředivou kondenzací apod... :roll: ..Dík.

Jim68
Be happy!
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Vodní vejřejí

Příspěvek od aNONym »

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: To Slávek a jeho vířidla

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Jim68 píše:Slávku, podařilo se Ti někdy ve Tvých přístrojích odstranit vlhkost ze vzduchu? Třeba nějakou odstředivou kondenzací apod... :roll: ..Dík.
Nazdar Jime,

Doufám, že tím míníš suchou páru. Odpověď je ano, ale bylo to tak malé procento, že to nestálo za úvahu. Musíme si uvědomit, že moje menší odlučovače měly 75 mm průměr. Ono to záleží na konstrukci a účelu. Malinký vortex (malý průměr + vysoký tlakový rozdíl = vysoká orbitální rychlost = vysoký teplotní rozdíl dovnitř a ven) ti té vlhkosti může odloučit hodně, stejně jako to udělají chlazené odlučovače vlhkosti. Pro tento účel by to mohlo být i ekonomičtější, ale potřebuješ stálý průtok. Ale i to se dá zase řešit. Navíc se to dá do jisté míry zacyklovat a zatraceně tu účinnost zvednout oproti konstrukci mých odlučovačů, kde mi šlo pouze o odloučení existující (již kapalné) kondenzace.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Vodní vejřejí

Příspěvek od Slavek Krepelka »

aNONym píše:Tak jsem to našel. ;) Non

http://www.subtleenergies.com/ormus/res ... ortrap.htm
Rozhodně by to stálo za nějaký ten výzkum. Odpařit ten vnitřní tok a zjistit, jestli jsou solidní látky skutečně ORMEs. Jenže, pak by stačilo to odpařit všechno, že? Možná. ORME se mají podle Hudsona chovat jako superkonduktory v magnetickém poli. Potom snad není nutné jít na průtokový odlučovač. Silné magnetické pole by je mělo odpudít ke straně v jakémkoli neželezném hrnci.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Díky

Příspěvek od Jim68 »

za info.... To je pro mě moc velký švuňk - potřebuji něco do půlmetrové roury.... ;)

Jim68
Be happy!
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Takový tepelný motorek

Příspěvek od Jim68 »

jen aby řeč nestála, tak jedna fotečka pro spoluobčany, kteří se nebojí experimentu - tak dlouho čerpáte ze zahrady teplo : až vám ucho umrzne...:)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jim68
Be happy!
1220
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Taková teze

Příspěvek od 1220 »

rozpracovávaná šnečším způsobem a rychlostí expanzivní ...... :lol:
K
Čágo belo šílenci

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Karlův generátor..

Příspěvek od Jim68 »

Neříkám, že mě to nenapadlo. . :roll: . Ale v tomhle zapojení by Ti to sežralo na kompresi víc energie, než bys vyrobil tím generátorem....
Ještě nad tím zapřemýšlej. Já na to mám takový fígl.... ;)

Jim68
Be happy!
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Karlův generátor..

Příspěvek od poota »

Jim68 píše:.. Ale v tomhle zapojení by Ti to sežralo na kompresi víc energie, než bys vyrobil tím generátorem...
Ty mi to zase komplikuješ. :bhead:

Já měl dojem, že je tam komprese nahrazena (poněkud paradoxně) expanzí, při které se docílí zkapalnění, takže místo komprese se jenom přečerpá kapalina.
A takový mi to připadalo hezky jednoduchý. :(

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Karlův generátor..

Příspěvek od 1220 »

Jim68 píše:Neříkám, že mě to nenapadlo. . :roll: . Ale v tomhle zapojení by Ti to sežralo na kompresi víc energie, než bys vyrobil tím generátorem....
Ještě nad tím zapřemýšlej. Já na to mám takový fígl.... ;)

Jasně hledám cestu i s tím přímočarým motorem, tam by to bylo v jednom, navíc by to šlo snadno jako Tč.
Možná mylně, se ale pro tento případ domnívám, že kdy by Tvoje tvrzení zde nahoře bylo podložené, tak
by i parní stroj klasický nefungoval, protože jeho napájecí čerpadlo by sežralo všechen výkon parní lokomobily
a ta by se pak ani nehnula. Vypadá to sice jako kompresor ale bude tam čerpadlo zkondezovaného media.
Ten výměník vnitřní je tam pro sichr , když by regulace byla nedokonalá.
Uvidíme, musím se k tomu víc donutit pokračovat ........... :(
K.

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

My mistake

Příspěvek od Jim68 »

a tááák - tak to jsem někde jinde. Držím palce::: :roll:

Jim68
Be happy!
1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

foto

Příspěvek od 1220 »

obal bez svorníků, rychleji to holt nešlo, vymyslel jsem si nějaký schodiště ..........
tak to dopadá, když je jenom jeden konkurent, který navíc má náskok v oboru několik roků :epray:
Bavte se dobře ..........
:lol: :lol:
k.

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

tepelný motor

Příspěvek od kutil »

Ahojky vespolek.
Dlouho sem nemohl najít vlákno o tepelných motorech až sem zakop o nadšence, tedy takové blázny jako já :lol: :lol: :lol:
Karel mě nakopnul myšlenkou postavit opačně TČ a jeví se mi to reálné.
Problém je ten, že nikde nemohu sehnat tabulky entalpie par, tedy plynů např. Propanu nebo Butanu. Propan by byl lepší.
Já se bavím parním motorem s vyšší účinností a proto sem dostatečně vniknul do problematiky entalpie páry, chyb v konstrukcích motorů a hlavně využil škodný prostor ku prospěchu svému. Osobně jsem přesvědčen že vyrobit tepelné čerpadlo opačně tak, aby se teplem vyráběla elektřina se pokoušelo dost nadšenců. Pokud však použili klasický pístový převod tak neměli šanci uspět. Tam to vychází fifty-fifty.
Přeloženo: tu energii co do bazmeku vložím tak z něj nanejvýše vyzískám zpět, ne-li méně -grrr
Uvidíme, je tam dost nedořešených věcí tak se to vykristalizuje až časem.
Mě by v současné době móc pomohly informace o entalpii plynů abych si udělal obrázek kolik chladiva bude potřeba pro výkon např. 5 kWh, jak velký výparník a chladič atd......

Díky móóc, držte palce a vydržať
H.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: tepelný motor

Příspěvek od NAVAR »

Ahoj, našel jsem ale pouze v angličtině, snad Ti to k něčemu bude.
enthalpy butane http://en.wikipedia.org/wiki/Butane_(data_page)
enthalpy propane http://en.wikipedia.org/wiki/Propane_(data_page)
Jinak dle informací v odkaze by to mělo být v CRC Handbook Of Chemistry And Physics. Tu knihu můžu mít k dispozici a nebo možná kouknout na http://www.scribd.com, tam je knih dost.
Měj se

kutil píše:Ahojky vespolek.
Dlouho sem nemohl najít vlákno o tepelných motorech až sem zakop o nadšence, tedy takové blázny jako já :lol: :lol: :lol:
Karel mě nakopnul myšlenkou postavit opačně TČ a jeví se mi to reálné.
Problém je ten, že nikde nemohu sehnat tabulky entalpie par, tedy plynů např. Propanu nebo Butanu. Propan by byl lepší.
Já se bavím parním motorem s vyšší účinností a proto sem dostatečně vniknul do problematiky entalpie páry, chyb v konstrukcích motorů a hlavně využil škodný prostor ku prospěchu svému. Osobně jsem přesvědčen že vyrobit tepelné čerpadlo opačně tak, aby se teplem vyráběla elektřina se pokoušelo dost nadšenců. Pokud však použili klasický pístový převod tak neměli šanci uspět. Tam to vychází fifty-fifty.
Přeloženo: tu energii co do bazmeku vložím tak z něj nanejvýše vyzískám zpět, ne-li méně -grrr
Uvidíme, je tam dost nedořešených věcí tak se to vykristalizuje až časem.
Mě by v současné době móc pomohly informace o entalpii plynů abych si udělal obrázek kolik chladiva bude potřeba pro výkon např. 5 kWh, jak velký výparník a chladič atd......

Díky móóc, držte palce a vydržať
H.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: tepelný motor

Příspěvek od kutil »

NAVAR píše:Ahoj, našel jsem ale pouze v angličtině, snad Ti to k něčemu bude.
enthalpy butane http://en.wikipedia.org/wiki/Butane_(data_page)
enthalpy propane http://en.wikipedia.org/wiki/Propane_(data_page)
Jinak dle informací v odkaze by to mělo být v CRC Handbook Of Chemistry And Physics. Tu knihu můžu mít k dispozici a nebo možná kouknout na http://www.scribd.com, tam je knih dost.
Měj se
Díky móc, to víš že mi to pomůže ;)
Jinak nebudu mít čas ani umřít :lol: Zasadil sem 123 stroužků česneku, nešťukalo se ti? Vzpomínal sem na tebe aj na Jardu, ale PM má přednost, tuze se mi ta myšlenka líbí :oops:
Vydržať
H

PS- to není vono :cry: Já počebuju najít tabulku kde je tlak páry/teplota/měrný objem/měrná hmotnost, měrná entalpie páry a kapaliny/celkové výparné teplo no a tyto údaje jsou vždy dle určitého tlaku např. při 5 atm.;8 atd....
Budu hledat dál.....

Odpovědět

Zpět na „Sekce "Nadšenců"“