Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Rok 2012 - střípky poznání

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

laická uvaha o chaosu v Matrixu....

Příspěvek od laik »

Zdravím
.......ted před chvíli mě móžná došlo ,proč musel Maiský kalendář skončit přibližně v tuto dobu ....plus mínus rok dva pět......
protože lidi včetně mě začínají chápat že není žádnej osud ,ale sami sme tvurci reality.....dřív byl člověk tak nějak smířenej z tím že měl nějakej osud a tím pádem ten systém Matrixu šel dobře spočítat dopředu...tj.že nebylo až tak moc variant budoucích pravděpodobností co kdo kdy kde a ským udělá a tak....ale ted nastává trošku chaos v tom že lidi z čista jasna si začínají tvořit budoucnost......dělat věci co dřív ani nemysleli že udělají......takže to je už tak složitá početní operace ,když má systém navíc začít počítat z nečekanýma událostma že se bud zhroutí ,nebo bude muset upgradovat na vyšší level......
......např. já sám bych ani nečekal ,že si zčista jasna začnu dělat v Brně demonstraci......taková hovadina bych řek před nějakou dobou......a navíc se postavit veřejně na náměstí a něco po lidech chtít......a k tomu něco hlásat do megafonu....já co sem se vždycky strašně bál ,aby se mě nikdo nesmál že se občas zadrhnu.....ted stojím na náměstí a jdu z kůži na trh ,za jiné lidi co mají strach to udělat a veřejně tam mluvím.........Tak třeba z takovou věcí tento systém vůbec nemohl ještě do nedávna počítat......a ted co......
To je stejný jako když máte v navigaci něco nastavený a neustále měníte směr a ona pořád ,"přepočítávám........přepočítávám.......přepočítávám......" jak z tímto má někdo (něco ) pracovat....jak má někdo vyčíst potom budoucnost když se pořád mění a těch budoucích variant cest je najednou tooooolik.......toto se určitě někomu asi nebude brzo líbit a bude se to snažit zatrhnout........protože až bude takovej chaos v tom že si každej začne tvořit vědomě svoji realitu......a on pomalu je.....tak toto lidský stádo se stane neovladatelným a nemanipulovatelným.........a (ONI ) budou hooodně nasr......
ale my si mezitím stihnem stvořit realitu kde ONI nebudou.....
a ............a vůbec ...........už toho spisování radši nechám...
l.......se omlouvám......ale to víte ,tvořím si realitu.....

tak se mějte a v sobotu......
ps:budu se snažit upéct něco dobrýho konopnýho na zub.....to pak teprv bude chaos v systému... :lol: :shock: :D

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Hellraiser17
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

začínám chápat neosud?

Příspěvek od Hellraiser17 »

nevím, kloním se k názoru, že je to vše jen snůška lží a manipulativních výroků, přání, či proroctví...
Na osud nevěřím, připomíná mi to teorii cestování časem, kdy vynaleznu stroj času a vrátím se do minulosti, abych ho nevynalezl, jenže když ho nevynaleznu, tak se nemůžu nikam vracet, takže defacto o ničem nebudu vědět, nic si nebudu pamatovat, prostě ani blik... Takže ani nedokážu říct, jestli nějaký osud je, jestli jsou cesty života pevně dané, nikdy si to neověřím, i když bude chaos největší, třeba bude osud, že v tom největším nejnepředvídatelnějším bordelu na mě spadne z 10km zmrzlé mládě orla bělohlavého... je to osud? bylo to dáno? nevěřím, nemůžu to nikterak dokázat, ba naopak ani vyvrátit, takže se rozodnu pro tu příjemnější variantu, že si budoucnost tvořím sám, že jsem pánem svého života... Kdyby se někde dalo nahlédnout do osudu, asi jen strojem času... protože to prostě neni nikde psáno, kde? na zdi? na nějakém kalendáři? nezi řádky bible? koránu snad? obávám se, že to řeší i cestování vpřed časem, pokud se budoucnost tvoří teď, resp. za chvilku, tak nemam kam cestovat, nepůjde to...
Tušim Einstein řekl tušim něco ve smyslu, že pokud poletím rychlostí světla, resp. vyšší tak se vrátím defacto v čase, jenže kam letět? Světlo se šíří všemi směry... Dokážu max. nahlédnout, určitě neovlivnit, poletím směrem od země, jinam to asi nepůjde touto rychlostí...

Asi jsem se do toho krapet zamotal....
Je jen současnost, nic víc, čas se nezastavuje a prozatím ani nekroutí, jak my chceme...

laik
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

hellraiser 17

Příspěvek od laik »

Vše je uplně jinak než si myslíš ......a je to složitější a mě se už dnes nechce psát......
ale ,co se už stalo je navždy zapsáno v kronice (říkejme ji třeba Akáša)
a nahlednout do budoucnost taky jde ,ale podle mě nahlédneš jen do jedné z nekonečně možných variant budoucích událostí.....
které se ale z každým tvím chaotickým činem změní uplně jinak.....
ale že bys někam hmotně cestovat a pak se vrátil.....to asi opravdu možné není......

Hellraiser17
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

nezvratný osud

Nový den nové myšlenky...
Tak si dnes sedím v práci a mám čas na pohrávání si s myšlenkami. A napadla mě takový teorie, sic to bude znít možná hloupě a bude to vypadat na odklánění od přízpěvku předemnou, ale není tomu tak.
Představte si obyčejného člověka, před 5000 lety. Ten si obstarává obživu, dělá děti, ale netvoří hodnoty, resp. jde mu jen o jeho přežití (logicky - zvíře se narodí, posbírá zkušenosti, zplodí potomstvo a může zemřít, mezi tím ovlivní svým působením v potravním řetězci Zemi) Takový člověk, byť sebechytřejší, věří, že např. v Egyptě (je to asi nejvíce známé) jeho panovník je jeho bůh. Nedivme se, má na ty poměry neomezenou moc, rozhoduje o životech i smrti jednotlivců, či celých kolonií. Myslím že ve zkratce řečeno se nejedná o nic neznámého.
Doba jde kupředu a lidé začínají vidět bohy ve všech přírodních úkazech, od krupobytí, blesky, hromy, mlhu, duhu...
Přinášeli se oběti, aby nevznikala neštěstí, bohové byli všude, ale už měli podobu přírody.
Čas neůprosně utíká a náboženství toto nahradí jíné, hrubé, nemilostné, věříc jen a pouze v jednoho všemhomocného. Je pár proroků, kteří jsou vyvoleni sepsat jeho učení, je spousta těch, kteří jsou ochotni, zasvětit svůj život, pro jeho slova a promlouvat k bohu, jako zástupce oveček... Mno a ostatní v něj jen věří, když se stane něco hezkého, děkují mu, když něco zlého, říkají, že to asi tak být mělo - víceméně asi jako u ostatních předchozích...
Jenže zde mimo jiné, vícenež kde jinde je vidět, co se stane lidem věřícím ve víru jinou... Ne, jen ta jejich je ta správná a tak to má být. Posléze se i tato změní - rozdělí, jediné, co je spojuje, je myšlenka jak to bylo, jména se mění, lidé se mění, ale ta idea, ten vzor zůstává...
Ale o čem jsem chtěl mluvit původně je toto: Dnes víru pomalu vytlačuje pochybnost, možná uvědomováni, svoboda myšlení, jde ale, řekl bych o víru jinou, nebo spíš mnoho vyznání.
Někdo věří jen fyzice a jejím zákonům, ostatní je jen přelud, podvod. Naopak jiný věří v nejhlubší duchovno, hledá osvícení hluboko v sobě a čeká v naplnění svého života. Další věří v lepší budoucnost, díky nějaké přírodní katastrofě (aby ne, když ji takhle drancujem), Přechod do jiné dimenze, světa, času a spousta dalších. Pravda bude asi někde mezi, vše je uměle vytvořeno lidskou myslí. Doba si žádá, udržovat v lidech permanentní strach a to se zákonitě projeví. Nazval bych to současnou evolucí člověka. Posledních mnoho tisíc let, se jen mění mozek, resp. využívání jeho kapacity. Která pro nás jede na maximum, tak je na hranici nějakých dvaceti procent.
Civilizace se nám ho snaží zahltit hovadinama, aby se dále "nevyvíjel" a nebyl schopen pochopit věci nové, byť pro nás dnes třeba duchovní, či jinak nadpřirozené. Lidský mozek má netušené možnosti, dokáže miliardy operací během vteřiny, ovládat tělo a u toho všeho vynalézat, hledat nová řešení, tam kde ještě nikdo nehledal.

Tím vším chci říct, že jsme se dostali do situace - hledání toho správného a pochybování o ostatním. Tím že mi řekneš, že doposaváde bylo vše předem dáno a dnes to dokáži ovlivnit jen chaotickým činem, jak oddělím čin chaotický, od činu již daného? Nahlédnutí do budoucnosti? taktéž ale můžu uvidět variantu, která se nestane, co když uvidím sebe v budoucnosti, to znamená, že když budu bydlet v lese, že na mě nikdy nespadne třeba strom? V tom případě se to nedá pokládat za vjem budoucí, protože se to nikdy třeba nestane. Vždy a myslím že pokaždé, takováto víra v něco, pramení jen z lidského mozku.
To co jsi tu psal o tak řečené kronice - bude to zase jen výplod člověka jiného. To že kronika či spis činů existuje, musel zákonitě někdo napsat, takže buď jsi to někde přečetl a argumenty byly silnější nežli pochybovačné myšlenky, uvěřil jsi tomu. Vše je podle mě dílem člověka, lidí, lidstva obecně. Je to jen berlička a doufání v lepší zítřky. Omlouvám se, že jsem se do tebe toliko pustil, ono se to dá brát obecně. Nicméně, dá se o tom někde vícero dočíst? rád se nechám zviklat.

Každý ma jen pravdu svou...

laik
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

osud....

Příspěvek od laik »

já si to neberu osobně.... :D
a máš bodík za dobré myšlenkové pochody......
tak jak to podáváš to zní logicky.....
já taky neříkám že mám pravdu a že tomu co píšu slepě věřím.....
jen mě tak během let některé věci do sebe víc zapadají a zdají se být logický.....
což ale může být jen můj pohled na věc......
pravda jě někde mezi a my se jí můžem jen domnívat......

mimochodem....si myslím že variantu budoucnosti co se nestala\nestane nemužeš vydět.....

Hellraiser17
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

hmm

dík, ale s tou budoucností mi to nějako hlavička nebere.
Dám znovu příklad - Nahlédnu do budoucnosti, za 50 let uvidím sebe, jak sbírám houby...
Takže, když nebudu dělat činy chaotické, nc se mi nemůže stát, půjdu třeba do války s jistotou, že se mi nic nestane, nebudu-li dělat chaotická rozhodnutí... Cokoliv rozhodne někdo za mě, je předpokládám nechaotické, protože jsem to nezchaotizoval já.
Ale stále mi není jasné, co se dá považovat za chaos...
Podle mě jakékoliv rozhodnutí je svým způsobem chaotické, variant bude vždy nespočet. Jako když budu snímat karty z balíčku, nebo házet hrací kostkou. To pak právě v člověku hlodá, kdybych to udělal tak, nebo jinak...

Stále mě to utvrzuje, že nic není dáno a když, tak jedině do příštího rozhodnutí. Nicméně znám osobně i pár věštců, jejihž věštby jsou dosti pravdivé. Je to o náhodě? blbost, bude v tom něco jiného, nevím co, ale fakta mě drží stále při zemi, chtělo by to postoupit o další level a začít chápat to prozatím nevysvětlitelné.
Ještě musím ale podotknout, že vývoj asi kupředu nepůjde, budeme-li se držet stávajících pravidel a fyz. zákonů. Nic neni nemožné... to je základ...

mozečku! Vyber si...

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Vyšší moc a dějové posloupnosti

Příspěvek od adam.benda »

Pánové,
jestli Vám do toho můžu trošku vstoupit... Přirozená touha člověka po nových nadějích a po "spasení" má bez pochyb značný podíl na existenci a vlivu různých náboženských směrů, dle mého tomu ale nelze přisoudit vše. Potíž je v tom, že ve skutečnosti víme strašně málo o tom, co je vlastně niterní podstatou světa (vesmíru), ve kterém žijeme. No vlastně o tom nevíme vůbec nic. V Cernu teď vyrobili první antihmotu a snaží se simulovat velký třesk, ale ani to nepovede k pochopení této podstaty. Podívejte, já jsem kdysi dávno věřil tomu, že řekněme přemýšliví lidé jsou tak nějak zhruba rozděleni na dvě základní skupiny... 1) Pevní pragmatici, řekněme "fyzici", kteří věří pouze ověřeným výpočtům a 2) lidé duchovního směru, řekněme "esoterici", kteří se spíš udržují ve svých bájných představách o jinak nepochopitelných věcech. No bylo mi tehdy o dost míň let, ale zkrátka brzy jsem zjistil, že se šeredně mýlím. Z mého pohledu, coby člověka velice intenzivně žijícího fyzikálními vědami, může být oficiální a "ověřovaná" fyzika pouze jakýmsi prvním stupněm a pokud přemýšlí člověk dál se skutečně otevřenou myslí a snahou, mít co nejvíc oči otevřené, pak musí vstoupit do 2. úrovně, kde už nejsou věci a tvrzení tak jisté, ale přesto tu lze dojít k velice logickým závěrům. 2. úroveň je ten duchovní svět. Samozřejmě je tu spousta nástrah - například různé představy různých lidí předkládané jako naprosto jasný fakt (a jedná se skutečně jen třeba o výplod jejich fantazie)... Ale lze se tu přecejen něčeho trochu chytit... Při snaze pochopit přírodu, základní přírodní zákony, věci kolem kauzality, duality a věci kolem přírodních cyklů atd. ... tohle všechno, základní logické úvahy o tom, mohou být světlem na cestě v nejisté metafyzice, v esoterických nebo zkrátka duchovních vědách. Nakonec přijdete na to, jak zbytečný to byl ročník ve škole, ta 1. úroveň, ve které jste se učili čistě pragmatickou fyziku a přírodní zákony v jejím podání. (Ale člověk asi potřeboval mít nějaký pocit, že to co se snaží chápat, lze nějak "ověřit"...) Přijdete pak na to, jak ubohá ve skutečnosti fyzika je a že sice dokáže popsat dneska už snad téměř všechny jevy a děje jak v přírodě tak v technice, dokážeme s ní spočítat nejšílenější šílenosti, ale ta sranda je v tom, že pozorujeme a vypočítáváme pouze povrch problému a jádro a skutečná podstata zůstávají skryty. Zatím nám tahle úroveň chápání a konstruování stačí, když pouze vytváříme techické vymoženosti.

Považuji se ta těžkého atheistu co se týče různých náboženstvích. Ale snaha, rozkoukávat se trochu v duchovním světě, mě stále víc přivádí na myšlenku, že ať už je nazvána jakkoli, je nebo byla tu nějaká vyšší moc. A může to být prakticky cokoliv. K čertu s tím, jestli to zní šíleně, ale teoreticky to může být cokoliv od nějaké bytosti úplně jiné podstaty bytí až po cizí civilizace, které měly o miliony let času navíc, co se týče vývoje všeobecně. Víte co je zvláštní? Například ten již zmíněný Egypt měl neuvěřitelně schopný duchovní vývoj. Jak si to představit u člověka - no vlastně zvířete, které by mělo jednat právě těmi již zmíněnými pudy - pouze jíst a rozmnožovat se.. Dobře, jeden z těchto zvířat bude klidnější povahy a přecijen má lidský mozek, tedy bude uvažovat, že je potřeba dát žití a spolužití nějaký řád, ale neumím si dost dobře představit, že tuto světlou vyjímku najednou začnou ostatní poslouchat. Joo, kdyby měl člověk jenom ty základní pudy, ale člověk má taky ego, pýchu, pocity zklamání, vzteku, které vedou k nepřiměřenému jednání atd. atd. Pravděpodobnější mi přijde, že "primitivní" lidé v různých koutech světa se dostali do rukou určitého vedení. Přišel někdo, kdo je tak oslnil svými "kouzly", že někteří se rozutekli ve strachu, ale jiní padli na kolena a vycítili, že před nimi stojí jejich vládce a vůdce. Například ten Egypt nebo i né "kolébky civilizace".. byli tak nesmírně duchovně vyspělé, že si myslím, že bez nějakého vedení by to tak úplně nebylo. Pak si všimněte značné architektonické podobnosti staveb z různých koutů světa. Jak by od sebe okoukali tuto architekturu třeba Mayové a Sumeřané? Jsou od sebe přes celou polokouli. Plus prakticky i Egypťané a určitým způsobem i Indové. Narážím především na zikkuraty a jiné podobné pyramidy. (Ani nebudu zmiňovat, že "klasické" pyramidy jsou roztroušeny po celé Zemi.)

Mrzí mě, jestli moje psaní zní nesouvisle a že skáču od jednoho k druhému, ale ty věci spolu souvisí... Teď skočím ještě jakoby jinam. Všimli jste si mé ikonky, kterou mám pod jménem tady na fóru? Zkusíte uhádnout, co to je? (Jsem trochu prevít, protože z toho obrázku to jde skutečně velice těžko poznat...) No nechám Vás hádat a přeskočím k věci... V tom obrázku je jakýsi výplod přírody.. Myslel jsem, že jestli tady nikdo nic nestvořil a vše se vyvinulo jaksi samo složitou evolucí, měly by mít různé životní formy řekněme "náhodné" vlastnosti.. Neměl by tu zkrátka existovat žádný společný prvek, žádná společná konstanta. Jenže se zdá, že snad ve všech životních formách tato jedna společná konstanta existuje. Jako kdyby evoluce vzala do ruky určitý nástroj, určité pravítko nebo trojúhelník a podle tohoto trojúhelníku stvořila všechny životní formy. Tato konstanta je trochu vidět i na té mé ikonce... V praktickém světě je dnes tato konstanta hojně užívána především v umění. Jmenuje se Zlatý řez. Pomocí něj je zkonstruována ulita plže a tvary různých organismů, jak rostlinné tak živočišné podstaty včetně člověka.

Ještě krátce k tomu nahlížení do času... Hodně se mluví o tom, že exituje více časových linií, které se mohou vyvíjet různým způsobem. V "realitě" jedna vytlačuje druhou a soupeřejí o svou dominantnost. Nevím, jestli se lze podívat, jestli se 21.12.2012 ráno opařím čajem, ale možná se lze podívat na celkový vývoj událostí globálního charakteru. Pokud tedy dokážeme rozpoznat ty různé časové linie nebo poznat, která z nich "zvítězí".

Pánové, Vám oběma plus za diskuzi a bohaté "myšlenkové pochody".

P.S. Ještě tedy k chaosu vs. řádu... Pokud se nemýlím, vlastně každý řád má podstatu v chaosu a naopak. Těžko spekulovat, coby kdyby, ale každý sebemenší skutek v každé chvíli spouští pravděpodobně vždy nový vývoj reality do budoucna. Jenže je tu asi potřeba rozlišovat různé úrovně posloupnosti událostí. Vycházka hledat houby pravděpodobně determinuje následující budoucnost Tvého života, ale je to pouze jedna úroveň dějové posloupnosti. Další úroveň se třeba týká světově mocných lidí.. Tam taky dochází k nějaké dějové posloupnosti, ale na jiné úrovni, než je ta, která se týká Tvého každodenního života. Může pak ale snadno dojít k překřížení a třeba ten vývoj dění na úrovni mocnářů úplně spolkne a přemaže tu Tvojí úroveň, protože ta mocnářská má při takovém překřížení zkrátka větší rozsah působnosti...

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Vyšší moc a dějové posloupnosti

Příspěvek od poota »

Jestli se vám jedná jenom o otázku náhody, tak ta je velice jednoduchá - náhoda neexistuje!
Budoucnost, tedy to, co skutečně bude, je jenom jedna, stejně jako minulost. Všechno to souvisí s Informačním Polem, které je spravováno Vyšší Inteligencí, stejně jako veškerá komunikace s Osobními záznamy a Kolektivním Vědomím. Pokud vás to zajímá blíže, je o tom podrobněji ve vlákně "ESP".

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Hellraiser17
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

souhlas

2 adam.benda
Tak jsi napsal téměř vše co jsem na mysli měl, proto ti dám svého prvního bodíka.
Rád čtu nesouvislé psaní, protože nesouvisle přemýšlím :lol:

PS: už musim jít spát, tak zítra rád zareaguji snad v plné síle :lol: :lol:

PS2: Slunečnice... Už jako malinkej jsem si všiml toho překrásného vzoru.

laik
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

chaos???....

Příspěvek od laik »

Zdravím
taky rozumný pochody adam....
pravda je že zlatý řez či fibonaciho posloupnost jsou stavebnímy kameny tohoto světa.....

teda jak koukám máme skoro každej tady zde jinej pohled na svět ,ale celkem to vubec nikomu neva....to je dobře....
každopádně abych se trošku pokusil vysvětlit ten muj pohled na chaos.....ono jak koukám co člověk to jiný chápáni slov.....

po stovky či tisíce let děti přejímaly (a stále přejímají) naučená schémata chování a jednání od rodiču a vůbec předků....
a předávají je svojí výchovou zas svím dětem.....proto usuzuji že se tak celkem lehce dá vypočítat přibližný směřování budoucích dějů.....

např. češi jsou připosr....z každýho co udělá bubu a radši pro klid svoji republiku odevzají do područí větší mocnosti ,viz.mnichov nebo eu.....
takže se dá celkem předpokládat že nebudem protestovat ani při zavádění eura nebo čipování a pod....věcí směřujících k NWO....
to je podle mě to nechaotický jednání......chaotická situace nastane kdyby se z čista jasna našlo kritické množství lidí co ví že to dokážou ,co zburcuje větší dav a ten třeba provede novodobou defenestraci a obsadí parlament a vládu aniž jin v tom policie či vojsko bude bránit ........zruší členství v eu a pod.......z tím jaksi není moc počítáno ,protože je to celkem hodně nepravděpodobná událost (škoda :( ) .......
no pointa je v tom že v dnešní době stále víc lidí chápe že realita jako taková neexistuje a je možný ji vědomě tvořit.....takže až bude na světě to kritické množství lidí a spojí se v jedné myšlence ,bude třeba ta energie natolik veliká že ...dokáže hory přenášet........

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Slunečnice a vývoj dění

Příspěvek od adam.benda »

Výborně, je to skutečně květ slunečnice. :)
Děkuji a jsem rád, jestli můj příspěvek k něčemu byl :) To je právě ono, každý z nás myslí dost jinak a už jsem se tolikrát všiml toho, že jedno slovo každý člověk trochu jinak chápe.. I samotná tahle různorodost lidských jedinců je fascinující... Ale líbí se mi, že každý z nás přistupuje k této diskuzi s určitou pokorou a obezřetností. Nejsme dogmaticky přesvědčeni o vlastní pravdě, pouze přemýšlíme nahlas a asi je fajn, že každý z nás přináší něco individuálního.. Takhle někam dojdeme spíš, než kdybychom to viděli všechno stejně..

K tomu, co napsal poota, přiznám se, že o Informačním Poli toho moc nevím, ale jinak vcelku souhlasím s tím, že náhoda neexistuje. Vždycky je v tom nějaký skrytý řád, jen ho třeba nevidíme. Myslím ale, že toto přímo neznamená, že budoucnost je už od prapočátku zcela jasně a jednoznačně dána. (Ale třeba si to myslím jen proto, že jsem nečetl vlákno ESP.)

Odhadnout směrování budoucích dějů asi skutečně lze. Pokud právě pochopíme tyhle mechanizmy, jako například přebírání dětí chování a myšlení jejich rodičů apod. Ale asi můžeme ten běh událostí odhadovat jen do chvíle, kdy se s těmito ději nezkříží nějaký "nadřazený běh událostí". Tedy, pokud nepřijde třeba nějaký globální zásah v podobě kolabsu elektrické sítě, příchodu rozsáhlých katastrof apod.

Ten pohled na Čechy a jejich připosr... je velice trefný. Začínám si ale myslet, že to ani není tak ta připosr., jako spíš celková "stádovitost" a hloupost tohoto národa. Moje hezčí polovička občas říká, že bysme tu potřebovali tak o 20 let kapitalizmu navíc, aby se začlo něco trochu dít.. :) (viz. současné rozbroje ve Francii a státní kolabsy různých zemí EU). U nás se asi odrazilo to, že jsme už od pradávna neustále pod něčí nadvládou, prakticky od roku 1526 patříme různým Germáncům, pak jsme patřili východním Slovanům, teď patříme všem a ani to na první pohled není vidět. A po zoufalé snaze "být v Evropě vidět" se skutečně necháme kompletně rozkrást.. Pardon, to jsem teď asi trochu zaspal, že? :) No ale Čecháčci si za to můžou taky dost sami, asi vždycky radši drželi kušnu a vcelku dělali co jim kdo nařídil. Vidím to stejně, tady se každý nechá bez řečí namočit do čipování, Eura, do čehokoliv... I ti "ovcovití" Američani se dokážou bouřit víc než my a to je dost smutné. Taky se ale dost všímám toho, že lidem prostě žití v tomto světě takto nastaveném dost vyhovuje. Na karieristickém principu si krásně každý zhojí své ego, všichni chtějí mít všechno až u drž*y, jsou tak líní nejen se pohybovat, ale i přemýšlet. Je to tak pohodlný svět, když člověk upíše svou duši tomuto ďáblu. Tak ono se nemusí nic sepisovat, dneska si ji ďábel vezme sám a ni se neptá. Jen se obávám, že nejen, že lidi spolknou vše a nechají se bez řečí zatáhnout do završení NWO, ale bojím se toho, že to i sami budou chtít. Pak je jen otázka, nakolik to bude z jejich "svobodné vůle" a nakolik je to kvůli různým naočkováním a manipulacím...

Snahy vytvořit nějaké jedno společné hromadné vědomí, které se bude "i přes hory přenášet", tu už začíná klíčit... Nemůžu si teď vzpomenout na název toho webu, ale byla tam výzva, že tuším 12.11. v 05:20 máme všichni soustředěně myslet na jakákoli šlechetná přání, která budou svět vracet do správných hodnot a že tím pomůžeme naší budoucnosti na této planetě. Tento program běží dál, vyzývá se k takovému naladění mysli vždy po asi 11 dnech..

Každopádně, i když to jsou jen takové matné záchvěvy, občas se všimnu různých celkových změn v chování lidí... On mě další následující den zase vždy ztrochu zchladí a vrátí do reality, ale občas mi teď přišlo, že jsou lidi k sobě navzájem nějaký slušnější, že trochu jinak přemýšlejí a že se třeba i trošku víc bouří... Ale jsou to jen opravdu velice slabé záchvěvy, druhý den většinou zase vystřízlivým. Ale tak přecijen, alespoň, že ty záchvěvy....

Hellraiser17
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyšší moc a dějové posloupnosti

adam.benda píše:Pánové,
jestli Vám do toho můžu trošku vstoupit... Přirozená touha člověka po nových nadějích a po "spasení" má bez pochyb značný podíl na existenci a vlivu různých náboženských směrů, dle mého tomu ale nelze přisoudit vše. Potíž je v tom, že ve skutečnosti víme strašně málo o tom, co je vlastně niterní podstatou světa (vesmíru), ve kterém žijeme. No vlastně o tom nevíme vůbec nic. V Cernu teď vyrobili první antihmotu a snaží se simulovat velký třesk, ale ani to nepovede k pochopení této podstaty. Podívejte, já jsem kdysi dávno věřil tomu, že řekněme přemýšliví lidé jsou tak nějak zhruba rozděleni na dvě základní skupiny... 1) Pevní pragmatici, řekněme "fyzici", kteří věří pouze ověřeným výpočtům a 2) lidé duchovního směru, řekněme "esoterici", kteří se spíš udržují ve svých bájných představách o jinak nepochopitelných věcech. No bylo mi tehdy o dost míň let, ale zkrátka brzy jsem zjistil, že se šeredně mýlím. Z mého pohledu, coby člověka velice intenzivně žijícího fyzikálními vědami, může být oficiální a "ověřovaná" fyzika pouze jakýmsi prvním stupněm a pokud přemýšlí člověk dál se skutečně otevřenou myslí a snahou, mít co nejvíc oči otevřené, pak musí vstoupit do 2. úrovně, kde už nejsou věci a tvrzení tak jisté, ale přesto tu lze dojít k velice logickým závěrům. 2. úroveň je ten duchovní svět. Samozřejmě je tu spousta nástrah - například různé představy různých lidí předkládané jako naprosto jasný fakt (a jedná se skutečně jen třeba o výplod jejich fantazie)... Ale lze se tu přecejen něčeho trochu chytit... Při snaze pochopit přírodu, základní přírodní zákony, věci kolem kauzality, duality a věci kolem přírodních cyklů atd. ... tohle všechno, základní logické úvahy o tom, mohou být světlem na cestě v nejisté metafyzice, v esoterických nebo zkrátka duchovních vědách. Nakonec přijdete na to, jak zbytečný to byl ročník ve škole, ta 1. úroveň, ve které jste se učili čistě pragmatickou fyziku a přírodní zákony v jejím podání. (Ale člověk asi potřeboval mít nějaký pocit, že to co se snaží chápat, lze nějak "ověřit"...) Přijdete pak na to, jak ubohá ve skutečnosti fyzika je a že sice dokáže popsat dneska už snad téměř všechny jevy a děje jak v přírodě tak v technice, dokážeme s ní spočítat nejšílenější šílenosti, ale ta sranda je v tom, že pozorujeme a vypočítáváme pouze povrch problému a jádro a skutečná podstata zůstávají skryty. Zatím nám tahle úroveň chápání a konstruování stačí, když pouze vytváříme techické vymoženosti.
Právě, o podstatě světa, resp. všeho bytí nic nevíme. Vše jsou jen dohady, či teorie vycucané z prstu. Nemusí být nic tak, jak se na náš první pohled zdá. To samé ta simulace velkého třesku - je to jen doměnka, co když si páni vědci nedokáží připustit, že vesmír tu je odjakživa, nemá začátek, ani konec, je to jen prostor nekonečný.
Nedá se dohlédnout, kam až sahá, takže se nedá ani říct, jestli se zvětšuje či zmenšuje. A co když je vesmír zase jiná malinká "kulička", která obíhá kolem jiné, větší. Třeba je to jen hračka v rukou nějakého velikého dítěte...
Nesmíme zůstávat u našeho měřítka, vždyť si porovnejme sebe a jednobuněčné organismy, pak třeba my, oproti planetám... Co když jsou ve své podstatě planety živé bytosti? z nějakého hlediska... A co je planeta ve vesmíru?? nic, jen bod, souřadnice... Tím chci navázat na ten pohled fyzikální, který omezuje přesně stanovenými pravidly... I ten blbej magnet je vlastně záhada, proč nejde udělat jednopólový? techniku přece máme, ale rozumět všem jevům i těm nefyzikálním je překážka.
Uvedl jsi dva druhy lidí, upřímě nic není jen černé a bílé, jsou i barvy mezi tím, já se pokouším porozumět oboum, vše se vším souvisí a byť dvě zdánlivě rozdílné věci, mohou mít hodně společného. Je třeba si dávat pozor, na oba dva extrémy, protože odmítavost některých jedinců, přijmout i to, co se na školách neučí, končí kamenováním. To, že něco nedokáži pochopit, že nejsem v tom vyšším levelu ještě neznamená, že to je lež...
Naopak jsou i lide, jak jsi podotkl, kteří věří nějaké myšlence, tu si upraví překroutí a prezentují, jako věc stálou a neměnnou. Na netu jsou občas k vidění jakési články, předpovídajíc, co se stane za třeba 100 let, a nebose to možná děje, dělo se to i před tím, i před desítkami tisíc let... Tomu se neodvažuji ani trošilinku věřit. Nevím, jak vy, ale já neznám žádný dochovaný artefakt či zápis, co že se to před těmi 15 000 let stalo a že se to děje pravidelně... Přijdou mi tihle vize už přitažené dosti za vlasy.
Jak jsi říkal, vývoj jde kupředu, a fyzika už stačit nebude, možná se zrodí nová věda? o prozatím nic neříkajících věcech, dějích a zákonitostech... Už jen pochopit velikost a podstatu vesmíru, jeho vznik, tvar, důvod a historii bude pěknej ořech...

adam.benda píše: Považuji se ta těžkého atheistu co se týče různých náboženstvích. Ale snaha, rozkoukávat se trochu v duchovním světě, mě stále víc přivádí na myšlenku, že ať už je nazvána jakkoli, je nebo byla tu nějaká vyšší moc. A může to být prakticky cokoliv. K čertu s tím, jestli to zní šíleně, ale teoreticky to může být cokoliv od nějaké bytosti úplně jiné podstaty bytí až po cizí civilizace, které měly o miliony let času navíc, co se týče vývoje všeobecně. Víte co je zvláštní? Například ten již zmíněný Egypt měl neuvěřitelně schopný duchovní vývoj. Jak si to představit u člověka - no vlastně zvířete, které by mělo jednat právě těmi již zmíněnými pudy - pouze jíst a rozmnožovat se.. Dobře, jeden z těchto zvířat bude klidnější povahy a přecijen má lidský mozek, tedy bude uvažovat, že je potřeba dát žití a spolužití nějaký řád, ale neumím si dost dobře představit, že tuto světlou vyjímku najednou začnou ostatní poslouchat. Joo, kdyby měl člověk jenom ty základní pudy, ale člověk má taky ego, pýchu, pocity zklamání, vzteku, které vedou k nepřiměřenému jednání atd. atd. Pravděpodobnější mi přijde, že "primitivní" lidé v různých koutech světa se dostali do rukou určitého vedení. Přišel někdo, kdo je tak oslnil svými "kouzly", že někteří se rozutekli ve strachu, ale jiní padli na kolena a vycítili, že před nimi stojí jejich vládce a vůdce. Například ten Egypt nebo i né "kolébky civilizace".. byli tak nesmírně duchovně vyspělé, že si myslím, že bez nějakého vedení by to tak úplně nebylo. Pak si všimněte značné architektonické podobnosti staveb z různých koutů světa. Jak by od sebe okoukali tuto architekturu třeba Mayové a Sumeřané? Jsou od sebe přes celou polokouli. Plus prakticky i Egypťané a určitým způsobem i Indové. Narážím především na zikkuraty a jiné podobné pyramidy. (Ani nebudu zmiňovat, že "klasické" pyramidy jsou roztroušeny po celé Zemi.)

Ohledně vyšší moci si myslí totéž co ty - jeví se to jako nejpravděpodobnější a ledacos by to vysvětlovalo. Mrknu-li se na začátek, tak podle dochovaných artefaktů byli nejstarší zřejmě Sumerové, o nich se toho ví pramálo citace wiki: Sumerská města mívala uprostřed městské zástavby posvátný okrsek s mnohavrstevným chrámem, který se vyvinul na konci 22. stol. př. n.l. v tzv. zikkurat, který byl zasvěcený božskému ochránci města.
A zajímavá je právě ta vyspělost té civilizace. Kde se to v nich vzalo? Žeby dar z "nebes"? Dá se s určitostí říct, že to byla první civilizace? Co když byla ještě daleko vyspělejší před ni, jen po sobě nezanechala žádné stopy...
S těmy základnímy pudy jsem to tak doslovně nemyslel :oops: jen ta doba byla jiná, lidé věřili kde-čemu...
Pyramidy asi nikdo pořádně nevysvětlí, možná to je odkaz na tu vyšší moc, na bytosti jiné, třeba původní...
Možná nějaké spojnice toku myšlenek. Třeba jsme tu jen na "zkoušku", třebas nás sem jen někdo vysadil a my se tu vyvynuli, zmutovali v dnešní lidi... Přemýšleli jste už to vzniku života na zemi? Jak se z hromady prvků stane buňka... a tak?
adam.benda píše: Mrzí mě, jestli moje psaní zní nesouvisle a že skáču od jednoho k druhému, ale ty věci spolu souvisí... Teď skočím ještě jakoby jinam. Všimli jste si mé ikonky, kterou mám pod jménem tady na fóru? Zkusíte uhádnout, co to je? (Jsem trochu prevít, protože z toho obrázku to jde skutečně velice těžko poznat...) No nechám Vás hádat a přeskočím k věci... V tom obrázku je jakýsi výplod přírody.. Myslel jsem, že jestli tady nikdo nic nestvořil a vše se vyvinulo jaksi samo složitou evolucí, měly by mít různé životní formy řekněme "náhodné" vlastnosti.. Neměl by tu zkrátka existovat žádný společný prvek, žádná společná konstanta. Jenže se zdá, že snad ve všech životních formách tato jedna společná konstanta existuje. Jako kdyby evoluce vzala do ruky určitý nástroj, určité pravítko nebo trojúhelník a podle tohoto trojúhelníku stvořila všechny životní formy. Tato konstanta je trochu vidět i na té mé ikonce... V praktickém světě je dnes tato konstanta hojně užívána především v umění. Jmenuje se Zlatý řez. Pomocí něj je zkonstruována ulita plže a tvary různých organismů, jak rostlinné tak živočišné podstaty včetně člověka.
Ono je taky dost možné, že za těch několik set miloónů let (nepředstavitelně dlouhá doba) se od první buňky vyvýjelo nahodile, je to dost času na to, aby se nějaký určitý druh vyvynul a v zápětí byl zničen druhem jiným. Třeba je někde hranice evoluce, třeba se to vyvýjelo úplně jinak, ne podle žádného vzoru, ale podle nutných klimatických a potravních kritérií, až do podoby toho pomyslného dokonalého vzoru, toho zmíněného pravítka. Třeba vrchol evoluce je nějaké splynutí s daným ideálem existence. Pro nás je vše dokonalé, promyšlené a nádherné, jenže příroda to vytváří tisíce let a co je pro nás dokonalé, je pro přírodu na půl cesty, byť jen detail neodpovídá...
Zajímavá alternativa.
adam.benda píše: Ještě krátce k tomu nahlížení do času... Hodně se mluví o tom, že exituje více časových linií, které se mohou vyvíjet různým způsobem. V "realitě" jedna vytlačuje druhou a soupeřejí o svou dominantnost. Nevím, jestli se lze podívat, jestli se 21.12.2012 ráno opařím čajem, ale možná se lze podívat na celkový vývoj událostí globálního charakteru. Pokud tedy dokážeme rozpoznat ty různé časové linie nebo poznat, která z nich "zvítězí".

Pánové, Vám oběma plus za diskuzi a bohaté "myšlenkové pochody".

P.S. Ještě tedy k chaosu vs. řádu... Pokud se nemýlím, vlastně každý řád má podstatu v chaosu a naopak. Těžko spekulovat, coby kdyby, ale každý sebemenší skutek v každé chvíli spouští pravděpodobně vždy nový vývoj reality do budoucna. Jenže je tu asi potřeba rozlišovat různé úrovně posloupnosti událostí. Vycházka hledat houby pravděpodobně determinuje následující budoucnost Tvého života, ale je to pouze jedna úroveň dějové posloupnosti. Další úroveň se třeba týká světově mocných lidí.. Tam taky dochází k nějaké dějové posloupnosti, ale na jiné úrovni, než je ta, která se týká Tvého každodenního života. Může pak ale snadno dojít k překřížení a třeba ten vývoj dění na úrovni mocnářů úplně spolkne a přemaže tu Tvojí úroveň, protože ta mocnářská má při takovém překřížení zkrátka větší rozsah působnosti...
Už se v tom nechci moc šťourat, ale jak tedy je myšleno předpovídání budoucnosti, většinou se předpovídají právě klíčové okamžiky, často měnicí celé civilizace, naopak někdo dokáže předpovědět budoucnost jen vám, leckdy se nemýlí... Třeba se dá z toho prostě vybrat jen to, co mě zajímá, budu-li se snažit předpovědět budoucnost lidí, tak se mi neukáže život jedince, ale mezníky budoucna... asi

Hellraiser17
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: chaos???....

laik píše:Zdravím
taky rozumný pochody adam....
pravda je že zlatý řez či fibonaciho posloupnost jsou stavebnímy kameny tohoto světa.....

teda jak koukám máme skoro každej tady zde jinej pohled na svět ,ale celkem to vubec nikomu neva....to je dobře....
každopádně abych se trošku pokusil vysvětlit ten muj pohled na chaos.....ono jak koukám co člověk to jiný chápáni slov.....

po stovky či tisíce let děti přejímaly (a stále přejímají) naučená schémata chování a jednání od rodiču a vůbec předků....
a předávají je svojí výchovou zas svím dětem.....proto usuzuji že se tak celkem lehce dá vypočítat přibližný směřování budoucích dějů.....
souhlas, rozdílnost názorů dává větší pravděpodobnost možného zjištění pravdy, snad bude společná nám všem.
laik píše: např. češi jsou připosr....z každýho co udělá bubu a radši pro klid svoji republiku odevzají do područí větší mocnosti ,viz.mnichov nebo eu.....
takže se dá celkem předpokládat že nebudem protestovat ani při zavádění eura nebo čipování a pod....věcí směřujících k NWO....
to je podle mě to nechaotický jednání......chaotická situace nastane kdyby se z čista jasna našlo kritické množství lidí co ví že to dokážou ,co zburcuje větší dav a ten třeba provede novodobou defenestraci a obsadí parlament a vládu aniž jin v tom policie či vojsko bude bránit ........zruší členství v eu a pod.......z tím jaksi není moc počítáno ,protože je to celkem hodně nepravděpodobná událost (škoda :( ) .......
no pointa je v tom že v dnešní době stále víc lidí chápe že realita jako taková neexistuje a je možný ji vědomě tvořit.....takže až bude na světě to kritické množství lidí a spojí se v jedné myšlence ,bude třeba ta energie natolik veliká že ...dokáže hory přenášet........
Budeme uviděli, snad nezůstane jen u slov, to je mimochodem mé předsevzetí do roku nového - snažit se najít tu společnou řeč, myšlenku a pokusit se změnit byť jen slovy, možná i činy naši budoucnost k lepšímu, ne pro mě, ne pro ty nahoře, ale pro lidi, obyčejné, zahleděné jen do sebe sama. Pokusit se otevírat oči. U slepých to bude těžké, ale ne nemožné. Nemožné je jen stav mysli...

Hellraiser17
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Re:vývoj dění

adam.benda píše: Každopádně, i když to jsou jen takové matné záchvěvy, občas se všimnu různých celkových změn v chování lidí... On mě další následující den zase vždy ztrochu zchladí a vrátí do reality, ale občas mi teď přišlo, že jsou lidi k sobě navzájem nějaký slušnější, že trochu jinak přemýšlejí a že se třeba i trošku víc bouří... Ale jsou to jen opravdu velice slabé záchvěvy, druhý den většinou zase vystřízlivým. Ale tak přecijen, alespoň, že ty záchvěvy....
Taky to pozoruju, slušnost považuju za základ společného soužití v boji proti těm našim pastýřům. Často pro někoho udělám něco nezjištně, ikdyž je to pro mě nějakým způsobém složité, nicméně když pak vidíte úsměv na tváři cizého člověka, zahřeje to, dost. Naopak si všímám také pomoci mé osobě, ať je to s hledáním pravdy, dobra, zla nebo jen řešení problému. Je to pěkné. Mám nějakou pozitivní náladu, tak vám jí všem kousek posílám:
(+) (+) (+) :arrow: :lol:

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re:vývoj dění

Příspěvek od 1220 »

Hellraiser17 píše: Mám nějakou pozitivní náladu, tak vám jí všem kousek posílám:
(+) (+) (+) :arrow: :lol:
Díky dnes obzvlášť potřebná /i když to bylo vlastně včera/ ........ :idea:
K.

Odpovědět

Zpět na „Universum“