![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
[youtube][/youtube]
Stránky kampaně: http://www.maskoule.cz
Viktor Schauberger mimo jiné tvrdí, že látky se do vody vážou nejen fyzikálně a chemicky, ale i "mechanickým zapracováním". Při tomto způsobu je důležitý dostředivý pohyb v součinosti s teplotou blízkou anomálnímu bodu. Podle něj je právě toto nejdůležitějším aspektem podzemní části vodního cyklu, při němž dochází (po předchozím vyloučení všech nečistot přinášených s povrchu) k navazování látek, které činí vodu "pramenitou" a skutečně pitnou. Tato voda, než se dostane na zemský povrch, má jiné vlastnosti a také zcela jiné chování než voda, kterou známe. Nejvýraznějším rozdílem je to, že má schopnost stoupat vzhůru i kompaktní horninou - dá se to představit podobně jako vzlínání, ale je to něco jiného. O tuto schopnost přichází, jakmile je okolní teplota kolem 10ti stupňů. Při poklesu okolní teploty může ve stoupání pokračovat. Právě tohle je skutečnou příčinou přechodného "vysychání" některých pramenů. V pramenitou vodu nám známých fyzikálních vlastností se mění až při styku s kyslíkem. Pak už na ni gravitace působí tak, jak jsme zvyklí - teče směrem dolů a udržuje vodorovnou hladinu.Craft píše:.. S vodou se přijímají také pro život důležité minerály a pokud je destilací odbouráme a pak je tam pouze nasypeme, je to pěkná blbost. ..
Dovolím si zde citovat přímo Viktora Schaubergera:Craft píše:Ono je až s podivem, co všechno již bylo objeveno a zároveň rychle pohřbeno. ..
Ty, a nechceš k tomu napsat něco víc?Peter píše:Je zajímavé jak je tady "zbožšťován" VS a přitom nikoho ani nenapadne si něco přečíst z běžně dostupných materiálů (např. NASA (NACA)) o vlivu zvuku na vodu. Pak už k pochopení podstaty problému je jenom malinký krůček.
To se mi líbí - v dnešní době je tahle informace k nezaplacení +1sano píše:....... návod, ako opraviť zubnú sklovinu...... je to jeden z mojich experimentov, ktorý mám pripravený na najbližšie týždne. Ak sa ku tomu dostanem, tak budem referovať..... .
Mrkni se též do vlákna "Regenerace zubů", třeba i nasano píše:Pred mnohýmu rokmi som videl v jednej populárne -vedeckej TV relácii návod, ako opraviť zubnú sklovinu. ...
Nemám to zatiaľ vyskúšané, ale je to jeden z mojich experimentov, ktorý mám pripravený na najbližšie týždne. Ak sa ku tomu dostanem, tak budem referovať.
Ak máte vylepšenie, tak sem s ním.