Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol
Všeobecná rozprava o nápravě věcí lidských
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Všeobecná rozprava o nápravě věcí lidských
Nejen Komenský ve své době, ale i lidé dneška hledají východiska z všeobecné krize a úpadku společnosti.
Na chystaném 3 ročníku české konference
http://www.ceska-konference.cz/
se chystá promluvit také
ttp://www.vedaavira.cz/index.aspx?p=20
Je to vědec který z materilistické pozice přešel jinam do dalšího "levlu"
Napadlo mi, že by Vás to mohlo zajímat.
K.
Na chystaném 3 ročníku české konference
http://www.ceska-konference.cz/
se chystá promluvit také
ttp://www.vedaavira.cz/index.aspx?p=20
Je to vědec který z materilistické pozice přešel jinam do dalšího "levlu"
Napadlo mi, že by Vás to mohlo zajímat.
K.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
Co dodat.... jednoduše nádhera. Fakt skvělý pocit, že existuje další underworld, že existuje velká řada lidí, co dovedou pojmenovat a popsat můj úhel pohledu.... Paráda, mám z toho dobrý pocit.
U tohodlenc jsem se celak rozechvěl.... http://www.ceska-konference.cz/prispevk ... -a-tradice
Jenže, ovčan nemá volbu.... ten lavíruje mezi jasně danými mantinely.....
Tuto nesvobodu, nespravedlnost a pompézní brutalitu systému si uvědomuje pouze hrstka podivínů....ti se o svoje podivínství s nikým nepodělí, páč nestojí o pozvednuté obočí kohokoli.
Díky této skutečnosti vzniká názorová segregace, která nedovolí volné šíření myšlenek.
Ovšem mezi svobodomyslnými a názorově otevřenými neovčany tyto směry mají převelikou důležitost.Netuším, jak tyto nádherné myšlenky dostat ovčanům do zorného úhlu....
DÍKY....
U tohodlenc jsem se celak rozechvěl.... http://www.ceska-konference.cz/prispevk ... -a-tradice
Jenže, ovčan nemá volbu.... ten lavíruje mezi jasně danými mantinely.....
Tuto nesvobodu, nespravedlnost a pompézní brutalitu systému si uvědomuje pouze hrstka podivínů....ti se o svoje podivínství s nikým nepodělí, páč nestojí o pozvednuté obočí kohokoli.
Díky této skutečnosti vzniká názorová segregace, která nedovolí volné šíření myšlenek.
Ovšem mezi svobodomyslnými a názorově otevřenými neovčany tyto směry mají převelikou důležitost.Netuším, jak tyto nádherné myšlenky dostat ovčanům do zorného úhlu....
DÍKY....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: mno...
Nedělej si starosti net funguje, není otázka počtu ale otázka možností poznání a uvědomění některých nekonvenčních názorů. To chce klid ještě není konec světa
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
údajně
byly části České konference i v mediích.
Ne že bych se toho sice všimnul, ale přece je to jedna vlaštovička.
Představte si třeba, že by bylo možné dostat do medií následující názor:
1. Odměny lidí tvořících vládu a správní aparát mohou být maximálně tak veliké na osobu, jako je průměrná mzda na spravovaném území.
2. Poměrná efektivní hodnota správy území se vypočte jako poměr průměrné mzdy na spravovaném území a
nákladů na správu území.
3. když bude poměrná efektivní hodnota správy území nízká, musí se snížit počet správních úředníků
/to už vyplývá z 1. a 2./
No že by ovčané toto posléze neodhlasovali, bych se celkem divil.
Neví o tom zatím, protože to za ně nikdo nevymyslel,dokonce se kvůli tomu průměrnému platu, který třeba nemají začnou snažit ? Co já vím ?
Minimálně by se pak začali snažit třeba být v té správě , ale vymýšlením kravin by měli nízkou ef. hodnotu a .....a jejich počet by se redukoval .......
Něco takového mně celkem straší už dlouho v hlavě
Pokud by se něco takového rozpracovalo, na ČK může vystoupit kdokoliv, a výsledek bude v rukách božích tak jako tak.........
Pište prosím nápady. ! Ideje. Scifi - vážná právnická pojednání. APT
K.
Ne že bych se toho sice všimnul, ale přece je to jedna vlaštovička.
Představte si třeba, že by bylo možné dostat do medií následující názor:
1. Odměny lidí tvořících vládu a správní aparát mohou být maximálně tak veliké na osobu, jako je průměrná mzda na spravovaném území.
2. Poměrná efektivní hodnota správy území se vypočte jako poměr průměrné mzdy na spravovaném území a
nákladů na správu území.
3. když bude poměrná efektivní hodnota správy území nízká, musí se snížit počet správních úředníků

No že by ovčané toto posléze neodhlasovali, bych se celkem divil.
Neví o tom zatím, protože to za ně nikdo nevymyslel,dokonce se kvůli tomu průměrnému platu, který třeba nemají začnou snažit ? Co já vím ?
Minimálně by se pak začali snažit třeba být v té správě , ale vymýšlením kravin by měli nízkou ef. hodnotu a .....a jejich počet by se redukoval .......
Něco takového mně celkem straší už dlouho v hlavě

Pokud by se něco takového rozpracovalo, na ČK může vystoupit kdokoliv, a výsledek bude v rukách božích tak jako tak.........
Pište prosím nápady. ! Ideje. Scifi - vážná právnická pojednání. APT

K.
Naposledy upravil(a) 1220 dne sob 13 lis 2010 22:39, celkem upraveno 1 x.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: údajně
Už jsem tu kdesi zmiňoval obdobu "střepinového soudu" - každý rok každý občan napsal na střep jméno toho, kdo má být tento rok vypovězen z města a vhodil ho do džbánu - ten, kdo tam byl nejčastěji, musel město na rok opustit, ať již byl v jakémkoli úřadu.1220 píše:Pište prosím nápady. ! Ideje. Scifi - vážná právnická pojednání. APT
![]()
K.
Dnes, kdy se pomocí SMS zpráv hlasuje o kdejaké pitomosti, by to bylo naprosto hračkou (pro mě by mohla být cena zprávy klidně dvojnásobná, za tu rozkoš by mi to stálo!). Úplně by stačil jenom odchod z politiky.
Však oni by se naši námi zvolení zástupci jinak točili, kdyby věděli, že to nemají natvrdo propachtované na čtyři roky.
A jak snadno by se to dalo uzákonit.
Jako většina prospěšných věcí, jenomže to by to museli navrhnout a taky schválit právě ti naši námi zvolení zástupci. A tak moc blbí oni zase nejsou. Stačí sledovat, jak urputně se brání jakémukoli referendu.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Re: mno...
Jardo vždy bola je ale i bude možnosť volby no je čím ďaléj tým menej ludí ochotných zo strchu o "MOJE teplo domova" ju aj využiť . Bol by si velmi prekvapený ako radi sa podivíni delia o svoje myšlienky v kruhu seberovných tj. ludí ktorý si o sebe nikdy nemyslia že len oni myslia . Animaljarda ovčák píše:Jenže, ovčan nemá volbu.... ten lavíruje mezi jasně danými mantinely.....
DÍKY....
Život nie je o počte nadýchnutí ale o chvýlkach ktoré ti dych berú...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
S tím naprosto souhlasím... O myšlení není pochyb, že se u většiny populace jedná o homo sapiens , ovšem názorové směry jsou pro mne nepřijatelné, hodnotový žebříček nezajímavý a úhel pohledu bezcenný. Není v tom nic osobního, nebudu poslouchat opilcovo mumlání či politikovo chvástání.....to raději kamarádovo říhání..
Vlastně mi na tom současném systému vadí, že jsou neustále potlačovány osobní svobody ,zloděj je lobista, lhaní je mlžení či nepravda a málo lidí si může před zrcadlem pohlkédnout do očí....proč tomu tak je, to netuším. Lidskost a vřelost se kamsi vytratila a na mne pouze mžourají vychytralá očka bazilišků. sebrat, okrást, podvést, ojebat, Vychytrale připravit o cokoli, hlavně rychle a pohodlně.
Řeším to isolací a segregací. Funguje to.
Vlastně mi na tom současném systému vadí, že jsou neustále potlačovány osobní svobody ,zloděj je lobista, lhaní je mlžení či nepravda a málo lidí si může před zrcadlem pohlkédnout do očí....proč tomu tak je, to netuším. Lidskost a vřelost se kamsi vytratila a na mne pouze mžourají vychytralá očka bazilišků. sebrat, okrást, podvést, ojebat, Vychytrale připravit o cokoli, hlavně rychle a pohodlně.
Řeším to isolací a segregací. Funguje to.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Pryč s justicí
"Spory prostých lidí dokáže vyřešit stará Blažková lépe než úplatný soudní úředník a absolvent právního učiliště pomatený tezemi o právním státě a jeho zákonem organizované moci."
Po obetiach cykádskych teroristov neštekne už ani pes, ale o advokátovi mafie budeme zrejme počúvať ešte i na vianoce
Mimochodom, istej vdovičke sa nebude zle žiť, na záhorí sa vraj nechali oslovovať "zemepáni" ( http://www.plus7dni.sk/plus7dni/v-tieni ... eraci.html )
Po obetiach cykádskych teroristov neštekne už ani pes, ale o advokátovi mafie budeme zrejme počúvať ešte i na vianoce

-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pryč s justicí
Třeba to není až tak příliš nejasné :
Právník hájí právo, to znamená spravedlnost, to je právník na místě pravdy, pravý člověk.
Mezi nimi ale jsou pomahači mafií - tam možná delší, nebo kratší dobu jsou poschováváni.
Jenže s ničím pravým neměli nikdy kromě toho, že píšou pravou rukou, společného nic. Jsou to totiž lévníci.
Hájí levost ve všech jejích aspektech, sami sebe řadí ........
Včasné rozpoznání lévníků je náročná činnost, dalo by se však říci, že po ovoci poznáte je.
Co o stejném tématu praví klasik :
KAPITOLA XV.
POUTNÍK SPATŘUJE JURIS PRUDENTIAM
FINIS JURIS. Naposledy tedy vedli mne do jednoho ještě širokého auditorium, v němž sem
víc než kde znamenitých lidí uhlédal. Ti vůkol po stěnách malované měli zdi, sruby, ploty,
parkany, šraňky, příhrady a přívory; a zase skrze ně ty i jiné mezery a díry, dvéře i vrata,
závory a zámky, a rozličné k nim klíče, klíčky a háky. Na to vše oni ukazujíc sobě, kde se a
jak přejíti můž neb nemůž, rozměřovali. I ptám se: "Co pak ti lidé dělají?" Odpovědíno mi, že
vyhlédají, jak by jedenkaždý v světě při svém ostáti, aneb také z jiného na sebe něco pokojně
převésti mohl, pro zachování řádu a svornosti. Řekl sem: "To je pěkná věc;" ale podívaje se
trošku, zošklivil sem ji sobě.
JUS CIRCA QVID VERSETUR. A to předně proto, že do těch šraňků, jakž sem znamenal,
ani duše, ani mysl, ani tělo člověka se nezavírá, než statek toliko, příbytná při člověku věc, na
níž tak mnoho přenesnadné práce vážiti, jakouž sem tu viděl, nezdálo mi se, aby za to stálo.
FUNDAMENTUM JURIS. K tomu viděl sem, že všecko to umění jen na chuti některých
založeno bylo, že se tomu neb onomu to neb ono za právo ustanoviti vidělo, tak toho jiní šetří;
aneb (znamenal sem to tu) jak se kterému mozku zavrtí, tak hradby neb mezeru dělá a boří.
PERPLEXITAS JURIS. Protož tu mnoho bylo jednoho druhému právě na odpor; čehož k
spravení a srovnání jiní divného subtylného hlav lámání užívati musili: až sem se divil, že nad
ledadrobnými věcmi, z nichž se některá v tisíci sotva letech přihází a za velmi málo stojí, tak
se hříli a potili; a to s nemalou hrdostí. Nebo čím kdo více hradbu probořovati, leckdes
mezeru protrhnouti a zase zatarasovati uměl, tím více sobě se líbil, a jiní naň ckali. Někteří
však (i oni vtip protírajíce) vstupovali oněm na odpor, že tak a ne onak se hraditi aneb
mezeřiti má, volajíce. Tož byly roztržitosti a hádky, a rozstoupíce se maloval ten tak, onen
onak, každý k sobě diváky vábě. A já laškování tomu se nadívaje a hlavou zatřasa, "Pospěšme
odtud, již mne tu teskno," řekl sem. A tlumočník mi s hněvem: "Také-li se pak tobě v tom
světě co líbiti bude? i nejušlechtilejším ty věcem, vrtkého mozku člověče, hanu najdeš."
Všudybud mu odpoví: "Zdá mi se, že mu mysl nábožností zapáchá; poveďme ho, snad sobě
ale tam vnadu najde
Zde vysvětlivky s textu starobylému sice ale přesto k dnešku mluvícímu :
Vysvětlivky k textu:
Finis juris, účel práva;
znamenitých, slovutných;
parkany, prkenné ohrady;
příhrady, přehrady;
přívory, závory;
Jus circa qvid versetur, čím se zabývá právo;
příbytná, vedlejší, akcidens;
šetří, zachovávají;?BR: se zavrtí, uzdá se;
perplexitas, spletitost;
ledadrobnými, nepatrnými;
hříli, rozpalovali;
protírajíce, brousíce;
roztržitosti, roztržky;
vrtkého mozku, nestálé mysli;
ale tam, aspoň tam.
Právník hájí právo, to znamená spravedlnost, to je právník na místě pravdy, pravý člověk.
Mezi nimi ale jsou pomahači mafií - tam možná delší, nebo kratší dobu jsou poschováváni.
Jenže s ničím pravým neměli nikdy kromě toho, že píšou pravou rukou, společného nic. Jsou to totiž lévníci.
Hájí levost ve všech jejích aspektech, sami sebe řadí ........
Včasné rozpoznání lévníků je náročná činnost, dalo by se však říci, že po ovoci poznáte je.
Co o stejném tématu praví klasik :
KAPITOLA XV.
POUTNÍK SPATŘUJE JURIS PRUDENTIAM
FINIS JURIS. Naposledy tedy vedli mne do jednoho ještě širokého auditorium, v němž sem
víc než kde znamenitých lidí uhlédal. Ti vůkol po stěnách malované měli zdi, sruby, ploty,
parkany, šraňky, příhrady a přívory; a zase skrze ně ty i jiné mezery a díry, dvéře i vrata,
závory a zámky, a rozličné k nim klíče, klíčky a háky. Na to vše oni ukazujíc sobě, kde se a
jak přejíti můž neb nemůž, rozměřovali. I ptám se: "Co pak ti lidé dělají?" Odpovědíno mi, že
vyhlédají, jak by jedenkaždý v světě při svém ostáti, aneb také z jiného na sebe něco pokojně
převésti mohl, pro zachování řádu a svornosti. Řekl sem: "To je pěkná věc;" ale podívaje se
trošku, zošklivil sem ji sobě.
JUS CIRCA QVID VERSETUR. A to předně proto, že do těch šraňků, jakž sem znamenal,
ani duše, ani mysl, ani tělo člověka se nezavírá, než statek toliko, příbytná při člověku věc, na
níž tak mnoho přenesnadné práce vážiti, jakouž sem tu viděl, nezdálo mi se, aby za to stálo.
FUNDAMENTUM JURIS. K tomu viděl sem, že všecko to umění jen na chuti některých
založeno bylo, že se tomu neb onomu to neb ono za právo ustanoviti vidělo, tak toho jiní šetří;
aneb (znamenal sem to tu) jak se kterému mozku zavrtí, tak hradby neb mezeru dělá a boří.
PERPLEXITAS JURIS. Protož tu mnoho bylo jednoho druhému právě na odpor; čehož k
spravení a srovnání jiní divného subtylného hlav lámání užívati musili: až sem se divil, že nad
ledadrobnými věcmi, z nichž se některá v tisíci sotva letech přihází a za velmi málo stojí, tak
se hříli a potili; a to s nemalou hrdostí. Nebo čím kdo více hradbu probořovati, leckdes
mezeru protrhnouti a zase zatarasovati uměl, tím více sobě se líbil, a jiní naň ckali. Někteří
však (i oni vtip protírajíce) vstupovali oněm na odpor, že tak a ne onak se hraditi aneb
mezeřiti má, volajíce. Tož byly roztržitosti a hádky, a rozstoupíce se maloval ten tak, onen
onak, každý k sobě diváky vábě. A já laškování tomu se nadívaje a hlavou zatřasa, "Pospěšme
odtud, již mne tu teskno," řekl sem. A tlumočník mi s hněvem: "Také-li se pak tobě v tom
světě co líbiti bude? i nejušlechtilejším ty věcem, vrtkého mozku člověče, hanu najdeš."
Všudybud mu odpoví: "Zdá mi se, že mu mysl nábožností zapáchá; poveďme ho, snad sobě
ale tam vnadu najde
Zde vysvětlivky s textu starobylému sice ale přesto k dnešku mluvícímu :
Vysvětlivky k textu:
Finis juris, účel práva;
znamenitých, slovutných;
parkany, prkenné ohrady;
příhrady, přehrady;
přívory, závory;
Jus circa qvid versetur, čím se zabývá právo;
příbytná, vedlejší, akcidens;
šetří, zachovávají;?BR: se zavrtí, uzdá se;
perplexitas, spletitost;
ledadrobnými, nepatrnými;
hříli, rozpalovali;
protírajíce, brousíce;
roztržitosti, roztržky;
vrtkého mozku, nestálé mysli;
ale tam, aspoň tam.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Součástí všenápravy jsou vzpomínky na
positivní věci, které jsme zapomněli.
Následující prezentaci jsem dostal včera večer.
Nechá se tím celkem snadno a rychle zahltit kterýkoliv poštovní server když se to posílá vybraným přátelům.
Mám za to , že i Vy co to čtete jste moji přátelé, a tak tady to máte :

Následující prezentaci jsem dostal včera večer.
Nechá se tím celkem snadno a rychle zahltit kterýkoliv poštovní server když se to posílá vybraným přátelům.
Mám za to , že i Vy co to čtete jste moji přátelé, a tak tady to máte :

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.