Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Věda mírného pokroku v rámci zákona proti bastlířům

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: trafo

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Akord píše:
.... tak nikdy strepina magnetu neulítne pryč, ale odskočí, otočí svuj smer, aby se vymenila polarita a priletí zpátky.
Podmínkou porozumení je schopnost číst. Reč je o strepine, která se mechanicky otočí, tak aby se pricucla mechanicky opačne, než odletela.
A ještě na tom trvá. To by se buďto ta střepina, nebo ten magnet, musel(a) vnitřně přepólovat.

K tomu co říkáš dojde jen tehdy, když uletí střepina z boku magnetu, tedy někde blízko tak zvané Blochovy stěny. Přečti si to znova o tom řezání magnetů.

Ještě jinak. Pokud ten ferrrit štípneš, střepina z toho odletí přes celou místnost. Ve volném prostoru nemohu říct a taky záleží na magnetech. Koštoval bych to u těch co jsem měl na nějakých aspoň 30 m. Ta střepina se ti taky ale dokáže, pokud se trefí hranou, dobře zaseknout do ruky. To se ti nikdy nepodaří s dvěma magnety přitisknutými souhlasnými póly a vypuštěním jednoho z nich. To pak udělá to, co ty říkáš. Ta střepina vždy odprýskne z nějaké hrany, ale ne nezbytně z té, kde člověk drží dřevo, přes které tluče kladivem, aby urazil magnet přilepený na vnitřku ocelového pláště motoru. Z jednoho mi uletělo dobře 10%.

Svý dětský hry s tím nesrovnávej.

Haf haf.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Akord píše:... I v tomto prípade se magnety dobijí mechanickou prací pri odtažení obou od sebe podobne jako soustava pružin. Pokud by to tak nebylo, tak by se zdrojový magnet musel vyčerpat. To se také udeje pri pritažení, ale nevím proč chce furt nekdo zanedbávat to mechanické odtažení. Prubeh síly na pritažení nenamagnetovaného šroubováku není stejný, jako prubeh síly pri jeho odtažení. Rozdíl je úmerný magnetizaci šroubováku. ..
Tuhle teorii o vybíjení a nabíjení magnetu jeho přibližováním a odtahováním jsi tu už několikrát prezentoval. Trpělivě jsem vyčkával, že to třeba přece jenom jednou pochopím, ale v tomto směru to už vypadá naprosto beznadějně.

Mé představivosti je stále ještě mnohem bližší představa, že když se magnet k něčemu přicucne, tak to určitě bude magneticky vodivější, než okolní vzduch. Logicky se tedy magnetické pole přesune zčásti a nebo úplně do tohoto materiálu a ve vzduchu zůstane jenom ten zbytek, co se do materiálu případně nevešel. Ve vzduchu kolem magnetu to tedy vypadá, že magnet znatelně zeslábnul, případně se úplně vycmrdnul.
Při jeho odtržení od materiálu se již "siločáry" neuzavírají materiálem, takže se opět celé magnetické pole vrátí do okolního vzduchu, což může eventuálně vzbuzovat dojem, že se zase pochlapil.

Takže lituji, ale pro mě se magnet nenabíjí ani nevybíjí!

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

poota píše:
Akord píše:...Energie magnetovacího pole je normálne také vratná, takže na žádné její zrušení není potreba dodávat externí energii, buď se vrátí tam, odkud prišla, tedy do budícího zdroje, nebo nekde skončí v procesu na teplo, pokud by se vrátit umele nemohla, nebo se vyzárí do prostoru. ..
Tak tady nesouhlasím, a to dost vehementně.
Na odmagnetování magnetu musíš použít nějakou energii, protože jinak k němu nedojde. Dokonce i "samovolné" postupné odmagnetovávání spotřebovává nějakou energii.
Prečti si ješte jednou, o čem píšu, mícháš totéž, co jsi predešle požadoval zretelne oddelit. Já jsem teď psal o energii magnetovacího pole, a ne o energii magnetu. Bylo by i nelogické s ohledem na muj predešlý komentár, kdybych psal o odmagnetování magnetu. Názor na vec Ti neberu, napsal jsem, jak to vidím já s tou magnetizací nekonečného množství predmetu beze ztráty energie magnetu.

Slávek. Kdybys místo posmechu premýšlel, a nevnucoval mi smer magnetizace místo smeru otočení strepiny magnetu, tak jsi me teď o tom nemusel poučovat. S Blochovou stenou to nemá vubec nic, ani príliš se smerem delení/štípnutí magnetu. Jde jen o to, jak mají možnost se pohybovat strepy ve volném(bezváhovém) prostoru. Jinak je nutné počítat s energií gravitace a podobne. Tam jsou také další možnosti chytání se za slovo.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Akord píše: Jde jen o to, jak mají možnost se pohybovat strepy ve volném(bezváhovém) prostoru. Jinak je nutné počítat s energií gravitace a podobne. Tam jsou také další možnosti chytání se za slovo.
No to jsi mne, Akorde, skutečně dostal. Na kosmické procházce ze Sojůzu jsem magnety z elektromotoru přeci jenom ještě nevytloukal a pevně doufám, že ani nebudu muset.

O Blochově zdi, kterou považuju za hrátku s představami v každém případě, jsem se jenom zmínil, abych ti upřesnil lokalitu štípnutí magnetu (tedy na straně mezi póly). Jinak s tím skutečně nemá co do činění.

Dobrou noc. :D

Haf haf.

hatlík
Starší člen

Re: Overenie MEG

Příspěvek od hatlík »

adam.benda píše:
hatlík píše:... Ovšem když tuhle informaci dostalo vedení ČSAV (prvotně šlo o pouhý dotaz občana, zda něco takového může fungovat), byla všechna ocenění zrušena.
Důvod je jasný - jde o podvod, měření nebyla správně provedena.
Napadá mě mnohem pravděpodobnější (a zároveň opačný) důvod, proč možná byla všechna ocenění zrušena....
Pravděpodobnější?
Z čeho vycházíš?

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Příspěvek od adam.benda »

hatlík píše:Pravděpodobnější?
Z čeho vycházíš?
Opravdu to musím psát?
To, co dnes skutečně vládne světu je lobby - malá hrstka největších magnátů, kteří sedí svou řití na ropě a podobných zdrojích pro jejich přetékající koryta. Je velice logické a pochopitelné, že tito lidé udělají všechno pro to, aby jim jejich koryta nikdo nesebral. Každý si chce udržet svou zlatou mísu.

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

A podle tebe tedy Horký předvedl funkční mašinu, co množila elektriku a mohla ohrozit OKD, MUS, SHD, DNT a další podobné podniky. Tomu musel někdo z jejích vedení zabránit a poslal bonz na ČSAV, ti nechali zavolat výkonný orgán (asi PČR) a ten udělal "tytyty!"
Teď musí chudák Horký sedět doma na prdeli, čučet na rozebraný MEG, těžkat si jeho metglasový jádro a fňukat nad osudem lidstva, protože mu do okýnka ímrvére nahlíží nějakej státní dozor, jestli si náhodou hoch nemotá cívečky a neblbne s dalším vynálezem.
Dobrej scénář, zkus to prodat.
:lol:

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Perly

Příspěvek od aNONym »

StepanPepan píše:
aNONym píše:Jenom kdyby tolik nesmrdělo. :P
Ty lži a nesmysly, co tam napsal autor, ty ti nesmrdí?
Vzhledem k tomu, že jsem byl již v několika věcech úspěšný, tak vím o čem je řeč. ;) Non

To, že se nepodařilo zdárně zreplikovat konkrétní zařízení někomu dalšímu, ještě pořád není jednoznačným důkazem o nefunkčnosti původního prototypu!

Dyť se podívej na mnohé lidi na zdejším fóru (např. na Hatlíka alias Karbana, a jiné další některé jedince). Dodnes nevěří v to, že u GEET zařízení lze nahradit více jak 50% procent "původního" paliva vodou, resp. vodní mlhou. A tak je to se vším.

PS: Navíc mne děsně serou lidi, čím dál tím víc, kteří nic nedělají, jenom pouze otravují ovzduší v diskuzních. Mnozí z nich přitom ani nemají žádné potřebné "znalosti" (nehovořím teď o vzdělání na které mají papír), aby mohli jakkoliv k tomu kterému plodně přispívat. To jim však přitom ale nijak nevadí. Kecají a kecají a kecají. Mají přece své argumenty "pavlačový báby", což jim zcela stačí k ukojení jejich vlasního ega. :P

Mimochodem, na čem děláš ty? Teda, pokud vůbec "na něčem" děláš (a zároveň to není tajný). :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Scénář

Příspěvek od adam.benda »

hatlík píše:A podle tebe tedy Horký předvedl funkční mašinu, co množila elektriku a mohla ohrozit OKD, MUS, SHD, DNT a další podobné podniky. Tomu musel někdo z jejích vedení zabránit a poslal bonz na ČSAV, ti nechali zavolat výkonný orgán (asi PČR) a ten udělal "tytyty!"
Teď musí chudák Horký sedět doma na prdeli, čučet na rozebraný MEG, těžkat si jeho metglasový jádro a fňukat nad osudem lidstva, protože mu do okýnka ímrvére nahlíží nějakej státní dozor, jestli si náhodou hoch nemotá cívečky a neblbne s dalším vynálezem.
Dobrej scénář, zkus to prodat.
:lol:
Ten příslušný článek ohledně MEGu jsem ani nečetl, proto se tu moc přít nemůžu, ale má připomínka možnosti zcela odlišného scénáře byla spíš obecná. A byla posílená pomocí mé aktuální zkušeností z jiného vlákna zde na fóru (V-GATE). V tomto vlákně se nachází video zcela funkčního magnetického motoru. Jsem o tom přesvědčen z více důvodů. A z nějakých záhadných důvodů tam snad sám autor tvrdí, že se jedná o vtip, že se motor točí díky cívce schované v košili... ..no prostě ptákovina jak blázen. Ale to je to - tvrdí to sám autor(!). Co se musí ve skutečnosti dít, aby ten člověk takhle zahodil svůj takto závažný projekt.. Proto to mé podezření na zcela jiný scénář, které jsem si dovolil zmínit i přes to, že jsem článek ani nečetl.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Scénář

Příspěvek od lajos »

Adame, to není od tebe hezké že jsi nečetl Meg z nové paky, bylo by horší kdybys neznal ještě k tomu princip patentu, tím se snižuješ na úroveň hatlík stěpan-nerad ale zdá se mi to tak, tím pádem jsou správné oponenti.
Navíc tady je vlákno MEG!!! a ne magnetické motory nebo Vgate.
Metglas?? Osciloskop?? Nebo měřák na vyhodnocení skutečných hodnot vstupů a výstupů?? Vas ist das TRUE RMS??
Je pravda že mně ser. převod 12V na 1000 nebo 1500V a výstup zatěžovaný s těma sračkovýma neono rtuťovo zářivčičkamy.
Mělo by to fungovat na 12V/12V reflektorovka z auta odporové vlákno. Howgh

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

aNONym píše:
To, že se nepodařilo zdárně zreplikovat konkrétní zařízení někomu dalšímu, ještě pořád není jednoznačným důkazem o nefunkčnosti původního prototypu!
Nazdar, NoNe

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: K tomuhle jsem se zatím přiznal jenom velice málo lidem, ale ať je sranda. Postavil jsem (standartní fyzika, něco jsem si ověřoval) pokus z materiálů které dům dal. Pokus se jaksi nevydařil a zároveň vydařil. Dopadl jinak. Udělal jsem kolečko, po jehož loukoti jsem jaksi spustil ložiskovou kouli s tím, že se mi sekla mezi loukoť a pera (z kolejniček od záclon). Zapracovalo to natolik nádherně, že se mi dostalo potvrzení, že gravitace je zdroj energie, jen vědět jak na to. Ve své celkem ještě mladické pýše jsem to pak rozdělal s tím, že takovou blbost postavím kdykoliv. :bhead: :bhead: :bhead: Něco jsem vyhodil, něco předělal na jiné pokusy atd.

No vidíš. Pokusil jsem se to zreplikovat během let ještě snad desetkrát, plus mínus 2, a nezreplikoval. Něco se tenkrát velice potkalo, správné vzdálenosti, správně pošroubovaný stojan, spávná váha setrváku namotaného na kolečku z vázacího drátu, tvar kritické loukotě ohnuté rukou jaksi ve svěráku a poněkud zajímavá pružnost té jedné kolejničky od záclon, letité a už dávno nevyráběné, které jsem použil na pera. Dnes bych na to musel asi přibrat inženýra, který to dovede spočítat, rozdělit dvě dvou funkční pera na čtyři pera a nechat si je udělat na zakázku. Čert ví. :D

Takže nějaká replikace někým jiným, bez naprosto přesné technické dokumentace a použití naprosto stejných materiálů, měřítka atd. je velmi často ztráta času. Pokud to vše je, pak je dobrá šance, ale taky to není zaručené. Podívej se na studenou fůzi. Někdy ano, někdy ne, a když ano, pak se dějou věci. U něčeho se musí věci správně potkat, a pak to teprve jde.

Takže asi tak, Haf haf, a ahoj, Slávek.

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Slavek Krepelka píše:
aNONym píše:
........... Takže nějaká replikace někým jiným, bez naprosto přesné technické dokumentace a použití naprosto stejných materiálů, měřítka atd. je velmi často ztráta času. .....................Podívej se na studenou fůzi. Někdy ano, někdy ne, a když ano, pak se dějou věci. U něčeho se musí věci správně potkat, a pak to teprve jde.
Ahoj Slávku. ;) Non

Jo, to taky znám. Už jsem také (skoro napůl šílený) replikoval sám sebe. :D A byla to pěkná fuška. Když vono je to těžký, ta zeměkoule se pořád tak nějak divně votáčí. :lol:

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Re:overenie MEG

Příspěvek od sano »

Meg bol overený. Jeho tvorca je uznávaný fyzik. Replikácia MEG-u je ťažká. V amatérskych podmienkach temer neuskutočniteľná. Prosím nedávajte psie hlavy všetkýmn vedcom. V dobe keď firma Mountfield reklamuje v novinách že jej tepelné čerpadlo má COP 5, je argumentácia, že nie je možné zo stroja dostať viac, než sa doň vloží bezpredmetná. Ak niektorí vedci potláčajú existenciu niektorých strojov s otvoreným systémom, je to spôsobené skôr ľudskými vlastnoťami, ako závisť, snaha byť za každú cenu kráľom na svojom piesočku....Viď členovia Sizifos.

Čo sa týka indigových ľudí, je to snimi zložité. Poznám mnoho takýchto ľudí. Každý je iný. To čo Peter napísal, sú ich všeobecné charakteristiky. Nik z nich ich nemá všetky. Aj u nich sa vyskytujú deformácie osobnosti. Aj medzi nimi sú delikventi. Aj ked= menej ako u ostatnej populácii. Sú to obyčajní ľudia. Len majú isté predispozície, ktoré keď sa správne podchytia môžu byť na úžitok aj im, aj ich okoliu. Nie sú to žiadni spasitelia. Ale majú isté nadanie na techniku, ale aj na umenie. Nakoniec matematické schopnosti a hra na husliach, na hudobnom nástroji idú spolu už stáročia.
Majú jedno spoločné, svojou prácou vyvolávajú nenávisť " opačných". Opační nenávidia všetko čo dvíha ľudstvo vyššie, všetko čo vedie ku nezávislosti ľudí. Aj niektorí členovia tohto fóra vedia o nenávisti, závisti svoje.

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

StepanPepan píše:
aNONym píše:Dyť se podívej na mnohé lidi na zdejším fóru (např. na Hatlíka alias Karbana, a jiné další některé jedince). Dodnes nevěří v to, že u GEET zařízení lze nahradit více jak 50% procent "původního" paliva vodou, resp. vodní mlhou.
Já tomu také nevěřím, kdyby to tak bylo, už by se to montovalo do aut, když ne před padesáti lety, kdy bylo ropy dost, tak určitě teď, když ropa viditelně začíná docházet. Auto s dvojnásobně nižší spotřebou je obrovská konkurenční výhoda a automobilky by se o patent na účinný systém porvaly.
A to jsou všechny tvoje argumenty? ;) Non

Jestli ono to není spíš o tom, že automobilky se do toho nehrnou, jelikož motory této koncepce by zcela jistě byly zatížené nějakou danní. Stát si totiž v žádném případě nenechá ujít spotřední daň + DPH z pohonných hmot, ať už se jedná o jakékoliv palivo!! Viz např. zákonná povinnost odvést dodatečnou daň při použití oleje coby PHM, včetně toho, který si sám vyrobíš. :?

To tě nikdy nenapadlo? :|

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

hatlík píše:A řeč byla o tom, proč že se nemontuje do aut věc, co nahradí polovinu paliva vodou.
Stepan řekl, že na tu věc nevěří, jelikož to automobilky nemontují a logicky by se toho asi dávno chytly.
A já zase říkám, že kdyby tohle skutečně fungovalo, bude to ve spoustě vozidel i v jiných zařízeních bez ohledu na jakoukoli politiku.
Pokud věc funguje, půjde na kšeft, stejně jako cokoli jinýho.
Tvůj argument je zase jen nějaký pochybný tajemno a pseudozáhada. Reaktor a jádro zavání tvojí příliš bujnou fantazií.
Před necelým rokem jsi GEET zpochybňoval, že "proč to funguje jenom sedlákům ve Franci". :D Non

To bylo hned poté, co jsme ti poskytli odkazy na stránky, kde jsou stroje a zařízení využívající tohoto principu.

No a tomu jádru a fantazii. Snad ti to připomene tohle http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 5058#35058 . ;)

PS: Ale co taky čekat od "jedince", který tvrdí, "že v motoru nelze nic plazmaticky spalovat, jedině tak v plazmový obrazovce". ( http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 5051#35051 ) :lol: :lol:

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“