Ani se mě neptej, kolik sem tehdá platil já. Pravda řečeno, ani si to už radši nepamatuju...
No ale protože mam elektrody opravdu masivní, počítám, že mi vydržej dýl, než ta zelená barva na háru
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Jaksi Vám v zápalu a nadšení zcela ušel hlavní smysl výroby koloidního stříbra, a tím je zdraví. Z potenciálních uživatelů koloidu má zálibu v elektronice možná 1% lidí, pro ostatní je to "španělská ves". Na těchto lidech pak parazitují "experti" nabízející paskvilní komplikované elektronické propletence za 4000 korun!Jan K. píše:Naprosto jednoznačně nejlepší příspěvky má p. Habana, ale neměl by se nechat vytočit člověkem, který nemá v oblibě elektroniku (každý jsme nějaký). Pro elektronika je jasné, že stabilizovat proud při elektrolyze je nutné . Údaj 0,155 mA je přímo strategický a má větší cenu, než si tu vštšina lidí myslí. Bez něho bych se vůbec do výroby koloidu ani nepustil. Mám jenom k připomínku k promíchávání elektrolytu. Je potřebné, ale z ložiska vrtulky se můžou do dostávat do elektrolytu nečistoty a znehodnotit výsledný produkt. Snad by bylo možné pootáčet celým elektrodovým systémem oběma směry a tak elektroyt promíchávat. Možno by také ke snížení velikosti Ag pomohlo podstatné zvýšení frekvence přepínání polarity.
Honza K.
Dej sem prosím fotografie, ať se potěšíme..habana píše: ložisko mám udělané tak, že osička s propellerem je skleněná, samotné lože je z nějakýho polyamidu, či čeho a je volněkší.
Vzhledem k tomu, že točky jsou dost malé, vůbec to neva.
Spojení osičkamotoru x skleněná osička je dělaná přes pružné spojení samosmrštitelnou bužírkou.
Bacha, přílišné točky nejsou to optimální.![]()
![]()
Proto je používám krokový motor náležitou regulací. KJrokovým motorem se vyhnete použití převodovky. v dnešní době už není problém motor s převodovkou koupit, tehdy jsem to musel řešit krokáčem.
Právě pro ty, co nemají zálibu v elektronice jsem napsal podrobný návod na výrobu proudového zdroje z dvou součástek. K zapojení tohoto "paskvilního propletence" nepotřebujete páječku, stačí "čokoládka" ze starého lustra. Těm chudinkám 4 bateriím by tento zroj velmi prospěl a vydržely by déle. Nemusíte použít doporučení p. Habany a just dejte proud dvojnásobný, i tak to bude lepší, jako vybíjet baterie téměř jenom přes jejich vniřní odpor.gewo píše:Jaksi Vám v zápalu a nadšení zcela ušel hlavní smysl výroby koloidního stříbra, a tím je zdraví. Z potenciálních uživatelů koloidu má zálibu v elektronice možná 1% lidí, pro ostatní je to "španělská ves". Na těchto lidech pak parazitují "experti" nabízející paskvilní komplikované elektronické propletence za 4000 korun!
Proto trvám na tom, že nejlepší způsob jak vyrobit kvalitní koloid je pomocí 3 - 4 9V baterií a kvalitních stříbrných elektrod. Zvládne to úplně každý a nepotřebuje k tomu ani páječku.