Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Relax u kávičky II - pokračování
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
praotec čech
kdysi sem čet kousek nějaké kroniky
kde se psalo, něco o tom že ten Čech byl bud vrah nebo zloděj, co byl vyhnám někde z oblasti Jugoslavie i z družinou jeho poddaných.....
kde se psalo, něco o tom že ten Čech byl bud vrah nebo zloděj, co byl vyhnám někde z oblasti Jugoslavie i z družinou jeho poddaných.....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: praotec čech
Bať, je to sice z kronik pozdějších, ale bývalo "dobrým zvykem" některé vachrlaté části opepřit nějakou pikantností, která odváděla pozornost od té vachrlatosti jiným směrem. I v Kosmovi je tohohle triku několikrát použito.laik píše:kdysi sem čet kousek nějaké kroniky
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...zdravím a čtu...četl jsem knihu...bohužej ji nevlastním..."stravování podle krevních skupin" a zde se o tom podrobně píše. odkud a jak sem k nám dorazila která že krevní skupina. Pak v dnešní době asi nebude problem zjistit DNA, kdo že jako s kým...poota píše:Bať, je to sice z kronik pozdějších, ale bývalo "dobrým zvykem" některé vachrlaté části opepřit nějakou pikantností, která odváděla pozornost od té vachrlatosti jiným směrem. I v Kosmovi je tohohle triku několikrát použito.laik píše:kdysi sem čet kousek nějaké kroniky
Zdravím - poota
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
...osobně s tím , odkud jsem mám jasno....já jsem A - / Rh neg/..takže mám o svém původu čisté svědomí / Kelt - dront - zemědělec vegetarianský původ - ve stravě méně masa a když tak ryby a drůbež/
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
p.s. Čech měl bráchu...Lecha....že by oba lotři
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
... věřím, že se " TO " povede ......
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Krevní skupiny
Skup. B, Rh +
S jídelníčkem to není nikterak specifické. Obrovský propečený steak stejně rád jako mísu, jež přetéká pouze zeleninou.
Á, Bé, kočka předé, pes počítá, ale co jsou vůbec ty krevní skupiny zač? Prý jde o rozdílnost sacharidů a bílkovin na membránách červených krvinek. Jak ale ta rozdílnost vůbec vznikla...
S jídelníčkem to není nikterak specifické. Obrovský propečený steak stejně rád jako mísu, jež přetéká pouze zeleninou.
Á, Bé, kočka předé, pes počítá, ale co jsou vůbec ty krevní skupiny zač? Prý jde o rozdílnost sacharidů a bílkovin na membránách červených krvinek. Jak ale ta rozdílnost vůbec vznikla...
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, knížku má doma tchyně moje milá, ale pozor - po jejím přečtení se u ní projevují naprosto stejné stravovací návyky, jako před tím. Takže čtenář je možná limitován mozkovou hmotou, nebo také svými chutěmi...martin11 píše:[nemá náhodou někdo tuto knihu doma..??...
...osobně s tím , odkud jsem mám jasno....já jsem A - / Rh neg/..takže mám o svém původu čisté svědomí / Kelt - dront - zemědělec vegetarianský původ - ve stravě méně masa a když tak ryby a drůbež// osobně raději palačinku nežli biftek...proto mě také nejvíce chtnají laciné buřty...páč zde je 90% rostlinných náhražek/... hezký den...m11
![]()
p.s. Čech měl bráchu...Lecha....že by oba lotři
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jim68
Be happy!
Be happy!
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
-
- Zasloužilý člen
Re: Krevní skupiny
zdarec béčkařiadam.benda píše:Skup. B, Rh +
![Pivko :pivko:](./images/smilies/pivko.gif)
..o krevních skupinách nic nevím, jen se mě potvrdilo v okruhu známejch, že skutečně lidé dávjí přednost / podvědomě/ stravě podle krevní skupiny....co jsem se dočetl, tak v různých částech světa při vývoji lidí došlo, právě kvůli stravě k této diferenciaci../ víze asi vědí lékaři a vědci / sám sobě krevní skupinu nezměníš, tak se s tím musíš smířit...že jsi to co jsi....
..ale když tumáme čtoucí....jistě všichni znáte magnetické náramky....bylo by zajímavé se pozeptat jak na koho působí....na mě třeba vůbec....
prostě jsem A negativní hezký den a zítra si užijte stávku
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Krevní skupiny
Podle pár prvních odkazů na hledání - třeba :martin11 píše: . skutečně lidé dávjí přednost / podvědomě/ stravě podle krevní skupiny...
hthttp://www.ulozto.cz/6461042/ceska-kucharka-po ... skupin-pdf
mohu pouze konstatovat : NEGATIV ! Mám A1 cde Rh- a ze všeho nejraději mám steak z pořádného hovada.
Ale jinak to sedí
možná jsem jen jinačí :-)))))))
Naposledy upravil(a) huhu dne stř 15 čer 2011 14:28, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
Re: co o tom necyklopedie
zdravím La..
![Bye :bye:](./images/smilies/icon_bye.gif)
viz
Odkaz praotce Čecha dnešku
Po letech obrozeneckého temna bylo konečně možné se svobodně, nestranně a nezaujatě podívat na význam praotce Čecha v dějinách Česka. Trpkým závěrem všech novodobých studií je, že praotec Čech byl starý senil, kterého výstup na bezvýznamný pahorek vyčerpal natolik, že ztratil i poslední zbytky soudnosti a rozhodl, že jeho lid se má definitivně usadit v keltské (dnes české) kotlině. Svým důvěřivým soukmenovcům namluvil, že tato bažinatá, komáry a zimnicí zamořená země oplývá mlékem a strdí (co to slovo znamená pořádně nevěděli už ani jeho současníci).
Na obranu praotce Čecha lze snad jen uvést, že pohled na panorama zlověstných hor, kterým dnes říkáme České středohoří, tyčících se z moře močálů a neprostupného pralesa, vyděsil tak, že si další cestu opravdu nedokázal představit. Jak dnes již velice dobře a nezvratně víme, česká země zaslíbená ležela téměř na dosah.
Legenda uvádí, že skon praotce Čecha všichni ho oplakávali a truchlili pro něj. Pravdě podobnější ale je, že staří Čechové oplakávali promarněnou dějinnou šanci dojít mezi Germány, nechat se zaměstnat jako otroci a žít spokojeným a blahobytným životem. Tato afinita vůči germánskému živlu zůstala Čechům prakticky v nezměněné míře dodnes a i největší čestí patrioti uznávají, že Čech je skvělý zaměstnanec, pokud má německého šéfa.
Na této osvědčené strategii založil svoji reformu komunistické ekonomiky Václav Klaus, který za symbolickou cenu rozprodal Němcům veškeré národní bohatství, které vytvořil první moravský prezident Klement Gottwald a jeho následovníci.
...jen takový dovětek....někde jsem četl, že na moravě jsou líný slováci, co nedošli do Čech....Klééma to potvrzuje, truhlář, kterej neuměl ani zatlouct hřebík
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Re: Keltové u nás
Ještě k tomto..poota píše:Keltové u nás už v 6. století před Kristem - tak to může překvapit jenom toho, kdo "skočil na špek" Kosmovi s jeho báchorkou o příchodu praotce Čecha do liduprázdné krajiny. ...
Je docela sranda, že vlastně se o původu Keltů na našem území zcela oficiálně ví, dokonce na Wiki se píše, že dnešní ČR byla součástí jakéhosi jádra Keltů - tzv. halštatské kultury. (Viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Keltov%C3%A9 )
Ale kdo to přepíše v učebnicích a kdo Kosmasovi konečně zavře pekárnu?
![Dont Know :dknow:](./images/smilies/dontknow.gif)
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Fotky od moře ...
... dneska jsem v pískovém náplavu našel takovouhle hromadu mušlí ... jedna z nich byla dokonce zkamenělá (ta úplně vpravo) ...
...
![Obrázek](http://img.fotoalba.centrum.cz/img8/714/24220714_4.jpg)
... a pokud si rozkliknete tlačítko, tak je uvidíte v plném záběru ...
...
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Obrázek](http://img.fotoalba.centrum.cz/img8/714/24220714_4.jpg)
... a pokud si rozkliknete tlačítko, tak je uvidíte v plném záběru ...
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
► Ukázat spoiler
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema
) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis
) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Evil :evil:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
brusel perlí
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/e ... 04735.html
Podle německého eurokomisaře musejí dodavatelé energií zajistit, aby klienti odebírali méně elektřiny a plynu.
V dalším kroku nás musí pumpaři přesvědčit , že nepotřebujeme tankovat plnou a pak řezníci obvyklé " můžu to tak nechat " vymění za : dáme o pár deka míň ?
Podle německého eurokomisaře musejí dodavatelé energií zajistit, aby klienti odebírali méně elektřiny a plynu.
V dalším kroku nás musí pumpaři přesvědčit , že nepotřebujeme tankovat plnou a pak řezníci obvyklé " můžu to tak nechat " vymění za : dáme o pár deka míň ?
![Evil :evil:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno....
Šetření..... stačí vzít auto a mrknout na europarlament a euroúřady do Bruselu......
Já to udělal , abych pochopil,že šetření je pouze pro idioty,;evropan se musí umět rozšoupnout. Páč tolik maybachů jsem v životě neviděl a o šetření nikdo nikde nic neví. Vlastně ani nechápou smysl toho slova.Je to tak, semiramidiny visuté zahrady, pyramidy nebo taj mahal...To jsou konkurenti neuvěřitelného euroluxusu v bruselu.
Spolek eurobuzerantů je neštěstí pro každého svobodomyslného občana.
Kážou vodu a víno lemtají jako o život. Může někdo naslouchat pokryteckým magorům???
Já to udělal , abych pochopil,že šetření je pouze pro idioty,;evropan se musí umět rozšoupnout. Páč tolik maybachů jsem v životě neviděl a o šetření nikdo nikde nic neví. Vlastně ani nechápou smysl toho slova.Je to tak, semiramidiny visuté zahrady, pyramidy nebo taj mahal...To jsou konkurenti neuvěřitelného euroluxusu v bruselu.
Spolek eurobuzerantů je neštěstí pro každého svobodomyslného občana.
Kážou vodu a víno lemtají jako o život. Může někdo naslouchat pokryteckým magorům???
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Re: Keltové u nás
Odpověď paní archeoložky Veselé, jež nedávno odkryla Kelty pod mělnickým náměstím Míru, na mou otázku, co bylo mezi Kelty a praotcem Čechem...
,,... zbývající Keltové, kteří neodešli z nějakého důvodu kolem změny letopočtu se asimilovali a to do Germánů - Narkomanů a Kvádů, kteří na našem území sídlili od cca 0 do 4. století - (doba římská) a pak následovalo stěhování národů, nejdřívě s kulturou vinařickou a později pod vládou říše Durinků. Teprve po tomto období nastupují v závěru stěhování národů Slované. Keltové zde již ve své hlavní podstatě 6 století nežili. ..."
,,... zbývající Keltové, kteří neodešli z nějakého důvodu kolem změny letopočtu se asimilovali a to do Germánů - Narkomanů a Kvádů, kteří na našem území sídlili od cca 0 do 4. století - (doba římská) a pak následovalo stěhování národů, nejdřívě s kulturou vinařickou a později pod vládou říše Durinků. Teprve po tomto období nastupují v závěru stěhování národů Slované. Keltové zde již ve své hlavní podstatě 6 století nežili. ..."