![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
A navíc: v rámci důsledného uplatňování politiky jak vy k my - tak my k vy vždycky můžeš prohlásit, že podobné zařízení vidíš poprvé a někdo cizí ti ho tam určitě podstrčil, a protože tam nejsi denně tak nemáš přehled
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Moderátor: aNONym
...Tuco píše:A ona vlastně taková trubka není ani žádné nástražné zařízení, vždyť tam jen tak leží..... vždycky můžeš prohlásit, že podobné zařízení vidíš poprvé a někdo cizí ti ho tam určitě podstrčil, .....
... Jardo, díky za typ ... +1 ... už jsem zkoušel poptat, ale v Poličce mají zrovna tento týden celozávodku ... tož uvidíme příští tejden ... jinak jsem zkoušel vypátrat cenu na netu, kde jsou však dostupné pouze veterinářské vystřelovače odchytových sítí ... a to Ti povim, Jarine, žádná láce ... vystřelovač kolem sedumdesáti táců ... a síť za třiapůl ...jarda ovčák píše:Vystřelovací sítě vyrábí poličské strojírny, vymetá se slepým nábojem v ráži 357magnum vč klonů......není to drahé, ....
Nevím, kdyby došlo na lámání chleba, jestli by to jen tak prošlo. Sleduji teď diskuzi na root.cz, kde se probírají IP kamery na hlídání objektu a narazili tam i na téma zákonnosti sledování vlastního pozemku!!! Vkládám sem útržek z dikuze:Tuco píše:A ona vlastně taková trubka není ani žádné nástražné zařízení, vždyť tam jen tak leží![]()
Touto problematikou jsem se nedávno poměrně hodně zabýval, takže se pokusím o malé shrnutí.peroxid píše: IP kamery na hlídání objektu a narazili tam i na téma zákonnosti sledování vlastního pozemku!!!
Ale může, když ne zažalovat, tak tě právně donutit, abys ho stáhl z netu.martin11 píše:takže , ad absurdum, protizákonně se chová každý , kdo točí jakoukoli kamerou ....................... zrovna tak , když natočím děti v zoo a film dám na web, a náhodou se zde , v záběru bude pohybovat cizí a na webu se pozná mě nemůže žalovat pro ochranu osobnosti.
Většina našich podivně pokroucených zákonů (včetně toho o ochraně osobnosti) vznikla především kvůli ochraně šmejdů ve vládě, tedy těch, kteří tvoří zákony pouze ku obrazu svému.martin11 píše:Ochrana osobnosti, to je takový divný výraz. Největší strach mají právě ti největší lotři, zloději kovů a všeho volně přístupného.
Pokud používáš kamerový systém jako ochranu majetku při podnikání, tak je to ještě mnohem složitější.martin11 píše:v prodejně mám kamerový system. Jednou se mě policajti ptali, jak to mám právnicky ošetřené