jarda ovčák píše:IU, jaká je ta ideální práce, prosím tě......... potřebuju to nutně vědět, páč jsem taky hledal.....
léčení lidí je kumšt, páč oddělit příčinu a důsledek bývá mnohdy složité.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
tak to je na dlouhé povídání. Původně to byla budova, teď už vesnice.
Začnu teda u té budovy... (KM má spoustu nevyužitých velkých prostor, ale poslali by mě s takovým nápadem někam...). Představte si "sběrný dvůr". Ale poněkud jiný. Lidé mají doma spousty věcí co je jim líto vyhodit, prodat se nedají. Možná bych dostala nějakou dotaci, třeba od EU. Když máte papír, že jste podpíráni městem nebo EU, máte otevřené různé dveře. Obešla bych firmy, a určitě bych našla pár, které by byly ochotné odepsat si zdaní nějakou tu pomoc (opravit střechu, rýny, podlahy....). Časem by se nashromáždila spousta věcí, které by lidé přinesli, protože by věděli, že se využijí. A jiní by si tam zase chodili pro to, co jim schází. Buď zdarma, nebo za nějakou symbolickou částku. Pár bezdomovců a důchodců by našlo uplatnění. Mohli by rozebírat nefungující věci a třídit na "šroubky". Na každé polici hezky roztříděné.
V jiných místnostech by byly hračky pro děti, hrály by si tam s rodiči, nebo sami, braly by si hračky domů a zas je pak vraceli.
Umělci by si tam našli všemožné dílky na svoji tvorbu. Třídili bysme co by nebylo k ničemu a to by se pak vyhodilo.
Dole by to mohlo být bezbariérové, třeba i se sprchou. Rodiny by si mohli přijet okoupat svého vozíčkáře.
Nebo vyprat prádlo.
Prostory pro lidi co se nemají kde scházet (např. syn chodí do "brejkdencu", a nemají pořádně kam).
A pak se mi to rozšiřuje už do vesnice... alias "dynopark" alias "místo kde strávit celý den". Venku všemožná zeleň, bokem pár zvířat s tabulí o tom jak se jim stříhá vlna, co žerou a co dávají. Jinde "průhledná" pekárna. Děti i s rodiči by viděli vše, jak se co dělá. Švec, cukrovinky bez chemie, velké hřiště, stromy s lanovou dráhou, léčitel, pohádky... Vše vymyšlené tak, aby tam mohli blbnout děti i teenagerové, i dospělí. Třeba si koupit bio chleba nebo nadojené mléko. A když myslím koupit, nemyslím tím "popkorn za 120,-", jak se nám snaží vnutit všechny možné blbé firmy.
Na takový projekt už by se dalo nalepit kde co. Motokárová dráha. Kopec na sáňkování. Nebo hliněný či stromový dům.
Tak, to je hodně ve zkratce můj sen......... Vedla bych tam různé kroužky, malovala, a pomáhala postiženým, krmila kočky, sýkory. A tááák.
(Ovšem jak mi říkají děti: Mami ty nežiješ v tomto světě, za chvíli bys měla vše rozkradené a zničené, počurané a zneužité...)
říkám to každému kdo si to chce poslechnout a nestydím se, že jsem tak naivní
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)