Díky za odkaz, tohle mi ušlo. No nestačím se divit, jakou právnickou kličku použili. Pravda je, že pokud se něco distribuuje jako potravinový doplněk nesmí být u něj uvedeno, že něco léčí, pod možným postihem. Nicméně aby na základě nějakých textů z internetových stránek, bylo cokoliv automaticky zařazeno mezi léčivo, ale bez bez registrace, to mi hlava nebere, co všechno je tady už opravdu možné. Já žil celou dobu v domnění, že léčivem se stává pouze to, co prošlo řádnou atestací a následnou registrací a né automaticky to, co se píše o něčem na něčích soukromých stránkách na netu. Tak to už je fakt síla, jak si tady někteří hrají se zákonem ku vlastnímu prospěchu. Přesto, že nepatřím mezi skalní fandy MMS, do poslední chvíle jsem si myslel, že to je nějaká hloupost, která nemůže mít pravdivý základ a kdybych to nečetl přímo ze stránek SÚKL, tak tomu neuvěřím, ale v tomto státě už je možné opravdu vše. Nicméně český člověk, jak jsem již četl v jiném vlákně si už poradil co s nesmysly vytvořené oddělením dozoru nad reklamou
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
To oddělení bude asi stejně užitečné, jako celá naše vláda se senátem dohromady
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pobavil jsem se nad poněkud nesmyslným zákazem, ale na druhou stranu je to názorná ukázka toho, jak to úřady typu SÚKL a podobné s občany myslí "dobře" a na čí straně stojí a koho vlastně před čím chrání. Do této chvíle jsem byl opravdu k některým zprávám týkající se některých praktik farmacie trochu skeptický, tím spíše v zemích s právním systémem a připadalo mi to být už přehnané, ale jak vidno jsou opravdu jako buldoci a jen tak se před něčím nezastaví, dokud nedosáhnou svého.