Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Kauzalita budoucí pogROMy - zprávy z tisku, postřehy, atd.

Moderátor: aNONym

Odpovědět

Co myslíte, jak se vyřeší tato otázka?

Vláda konečně zasáhne a přitvrdí.
1
2%
Lidem dojde trpělivost a začnou to řešit sami.
38
76%
Jinak.
11
22%

Celkem hlasů: 50

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: hodnota krádeží... analýza ...

Příspěvek od A(&F) »

laik píše:Zdravím
když nad tím tak přemejšlím tak to "kradete vi i mi"
je ale úplná pravda....
a když by se hypoteticky spočítala hodnota peněz co ukradnou cigáni a hodnota co ukradnou či jinak zpronevěří různí úředníci a politici nám všem lidem této země, bez rozdílu věku a barvy...tak ti cigáni oproti nim ukradnou tááák nepatrné množství.......
... ale no tak, laiku, ... ach jo ... tady se přece bavíme o tom, že ta zlodějská svoloč převážně rómského a podobného původu okrádá běžné normální lidi, které tím pádem přivádí občas až na hranici životní existence ...... vím o čem mluvím ...... mám kamaráda, který po mnoha krádežích různých strojů a technologií nebo jejich částí (a dalších věcí) raději skončil s podnikáním ... prostě to raději vzdal a šel se přihlásit na ÚP ... nechtěl totiž dopadnout jako jiný zdejší podnikatel, kterého zloději přivedli až k bankrotu a který to pak vyřešil kusem provazu uvázaného kolem vlastního krku (zároveň tím vyřešil i rodinné problémy, vyplývající z finančních problémů, protože aby vyrovnal schodek, musel víc pracovat, čím zanedbával rodinu) ... napsal to v dopise na rozloučenou a spousta lidí to dodatečně potvrdila ... pokud by neměl existenční problémy, asi by se to zřejmě takto neodehrálo ..... mohl bych Ti také jmenovat další běžné případy ... např. jak našim známým ukradli auto, které po rómsku skončilo ve šrotu za pár tisícovek, ale oni jsou na tom momentálně natolik špatně, že teď si zkrátka jiné dovolit nemohou ... ani nějakého jiného starého obouchaného Favorita, takže jsou v pasti, protože paní má pohybové potíže ... na chatu je tak vozíme my a další přátelé (zadarmo nebo jen za benzín) ... stát, který je primární příčinou jejich problémů, jim ale nijak nepomůže ...... anebo jiný příklad (také velmi častý) ... o tom, jak starou paní z vedlejšího vchodu přepadli u ní doma a sebrali jí všechny peníze, takže ta potom neměla ani na jídlo a na nájem ... a protože nemá děti ani příbuzné, nakonec jí naštěstí pomohlo několik sousedů ... když se totiž obrátila na sociálku, tak ta zklamala na celé čáře ... doporučili jí ať prodá něco ze svých věcí ... ona ale nemá nic, co by mohla zpeněžit ... a pokud by jí sociálka pomohla, dočkala by se pomoci stejně až za několik měsíců (pokud by se toho dožila) ... :( ...... vždyť neuplyne skoro jediného dne, kdy někdo (komu se nechce makat) pomocí násilí nebo lsti pod záminkou čehokoliv nepřipraví nějakého důchodce o jeho poslední finance ... mnohdy o celoživotní úspory ... (včetně peněz, co si staří lidé schovávají tzv. "na pohřeb", což jim působí značná traumata) ... zůstává jim jen beznaděj a bere jim to chuť do dalšího života ...... vzal jsi v potaz i tyto dopady ??? ...

... už chápeš o čem tu mluvím ??? ... že ty svině čeXXý (český, co kradou ;)), přestože zadarmo dostávají sociální dávky (ze kterých se přitom dá vyžít !!!) + mají ze společných peněz hrazené i nájmy a další požitky, tak ještě k tomu všemu škodí bez ohledu jaké to bude mít dopady na poškozené !!! ... mnohdy při tom používají násilí, kdy jsou následně i škody na zdraví, na životech a na psychice poškozených ...

... laiku, laiku ... myslím si, že také vůbec nemáš ponětí o výši vzniklých škod spáchaných touto "drobnou" tr. činností (nespadající do "hospodářské tr. činnosti") ...... zkus někdy příležitostně nahlédnouti do policejních statistik a budeš valiti oči ... :shock: ... údaje v nich obsažené ale ještě vynásob minimálně deseti (a klidně i více) ...... tento koeficient je zapotřebí, protože policejní statistiky jsou silně zkresleny umělým ponížením skutečné hodnoty zcizeného nebo poškozeného (proč se tak děje je vysvětleno na jiném místě fóra) ... a také protože ohlášených případů je mnohem menší množství oproti skutečně spáchaných (zvláště u nepojištěných případů nebo u věcí nižší ceny, kdy čas strávený s jejich nahlášením se nerentuje jejich hodnotě) ..... a k tomu si ještě přičti škody nepřímé, tj. způsobených obyčejnou ztrátou času po vloupání při uvedení místa činu do původního stavu (při úklidem, provizorním zabezpečením, atd.), čas strávený s policií, pracovními prostoji během vyšetřevání + z důvodu poškozených nebo ukradených materiálů a strojů (kdy nezbývá, než situaci vyřešit ve spolupráci s jinou firmou nebo jiným dražším řešením oproti původnímu), náklady vynaložené s novým pořízením věcí, poškození dalších věcí vlivem ukradených kabelů od nouzových čerpadel nebo střešních krytin, náklady na PHM (a vyšší znečištění obvzduší) díky poškozeným místním můstkům nebo škody na zdraví a na životech vlivem ukradených bezpečnostních zábran a označení (svodidel, zábradlí, dopravních značení), u zraněných potom i náklady na léčení, poplatky za pobyt v nemocnici, u lékaře a za léky, čas strávený s rekonvalescencí, nižší příjmy během pobírání nemocenské, nižší následné pracovní zařazení díky snížením schopnostem poškozeného, atd., ... tedy položky, které policejní statistiky nijak nepodchycují, kdy ale tyto škody častokráte převyšují hodnotu škody přímých !!! ... a další a další ...... (zamyšlení: ... otázkou je, proč si potom platíme policii a soudy, když to nikam nevede ... když nás nejsou schopni ochránit ??? ... prosté "sekání rukou" by v tomto případě určitě prospělo mnohem víc) ...... škoda také, že se nevedou přesnější statistiky "kdo páchá většinu této tr. činnosti" (jakého jsou původu, z jakých poměrů vzešli), ale ono úplně stačí podívat se, jak je neskutečně "černo" ve věznicích a v pasťácích (90 - 95%, přestože v populaci je snědých "pouze" něco kolem 1 milionu) ...... a to jsem vůbec nezmínil, že jsme my všichni i další generace díky nim přišli o mnoho uměleckých artefaktů majících přímý vztah k historii našeho národa (občas i s hlubokým významem pro věřící) ... tyto škody jsou přitom penězi nevyčíslitelné ... nenahraditelný odkaz našich předků během pár let proměnili v pouhý šrot !!! ...

... jednoduše řečeno, tato komunita působí škody mnohonásobně vyšší, než je jim státem vyplaceno na dávkách !!! ... (+ další škody, např. devastací domů a okolí ... i devalvací tržních cen nemovitostí pouze svou blízkou přítomností) ..... stačí takto, laiku ??? ... :? ...

PeS: ... ještě jeden malý, ale docela podstatný rozdíl ...... pokud tím "kradete vi i mi" bylo míněno, že máme např. předražené státní zakázky, je nutno si uvědomit, že přestože toto účelové navyšování ceny je neomluvitelné (a plným právem si zaslouží veřejné opovržení, vyšetření s potrestáním viníků činnými orgány, ale hlavně zamezení těchto nešvarů do budoucna), tak z těchto peněz je živena i spousta lidí, pracujících v realizačních firmách nebo se na zakázkách podílejících jako subdodavatelé (u obojího často bohužel v nadbytečném množství) ... takže i když je to svým způsobem také okrádání celé společnosti (tedy každého z nás rovným dílem), mají tyto "krádeže" alespoň nějaký smysl, protože díky nim (povětšinou) vznikají hodnoty mající celospolečenský význam ... (podloženo i tím, že tito lidé investovali čas a energii do svého vzdělání, bez čehož by to nešlo) ... :arrow: ... narozdíl od činnosti "loupeživých jehněd a podobné svoloče", kdy vzniká pouze škoda, hmotné i duševní ztráty a trápení okradených jedinců (popř. ztráty firmám = nižší zisky = pomalejší rozvoj firem = méně peněz do státního rozpočtu = začarovaný kruh) ... nic víc !!! ... přitom však tato komunita společnosti, která ji živí, nepřináší zpět žádné hodnoty !!! ...... (dá se logicky vyhodnotit, že peníze získané prodejem ukradených věci na ně z 99% nemají žádný pozitivní vliv, jelikož většinou končí v fetu, v chlastu a v automatech, ... pokud snad kradou z důvodu obživy, je to pouze na základě skutečnosti, že peníze od státu stačili během několika málo dní "prohnat komínem", popř. je ihned po obdržení odevzdali svému soukromému lichváři ...... z z těchto drogových obchodů navíc státu neplynou žádné daně a zisk nezřídka slouží k financování další trestné činnosti) ...

... závěr: ... tato skupina nepřizpůsobivých značnou měrou přispívá k rychlejšímu rozpadu společnosti (odčerpáváním společných financí a škoděním), ale až nynější systém za čas přestane fungovat (což možná nebude trvat zas až tak dlouho), tak teprve potom začne ten "správný šrumec", jelikož jsou zvyklí krást a loupit za použití násilí už teď (nemajíce žádných morálních zábran) ... většina nás "normálních lidí" se to však po civilizačním kolapsu bude muset nejdříve naučit (včetně umění ochránit své rodiny, jídlo a majetek, a to i za použití zbraní) ... tedy, pokud budeme chtít přežít ... :| ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Politik jak má být!

Příspěvek od aNONym »

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... statu.html . :good: Non

Škoda že nemáme moře. Sea gypses by také bylo možným řešením. :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

a&f

Příspěvek od laik »

Zdravím
anri já to samozřejmě nechtěl napsat tak jako bych tu situaci zlehčoval, pokud to tak vyznělo tak se omlouvám za špatnou formulaci :oops:
jen sem chtěl doplnit to co ti cigáni tím asi mysleli, což je samozřejmě neomlouvá....
ale jak sem psal čtu články tématu se týkající a není nikdo kdo by tu situaci dnes dovedl nějak jednoduše vyřešít....
....ale něco jinýho je bydlet tam kde ty.....to by mě asi návody na řešenín napadaly rychle......
...přeci jen tady v Brně v okrajové části města o cigána nezakopneš jak je rok dlouhej.....
...něco jinýho je jet do centra a ještě večer..... to by asi Palo k tomu měl co dodat....
takže vlastně ani nemám ze zkušenosti co k tématu napsat...(asi bych měl dodat že naštěstí)
takže si sypu popel na hlavu a už mlčim už mlčim......
každopádně z postiženými lidmi plně soucítím a pokud bude jakákoliv možnost nápravy této situace, případně pomoci postiženým obětem a já budu moci jakkoliv být nápomocen, neboj že budu stát bokem dění jak většina ovčanu.....
a tobě držím palce aby jsi v boji vydržel a hlavně ve zdraví....přeci jen boj z větrným mlýnem je těžký....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
aNONym
Zasloužilý člen

Děti chudých povinně do školek? Romové nemají zájem.

Příspěvek od aNONym »

http://liberec.idnes.cz/deti-chudych-po ... zpravy_oks . :| Non

"Jejich rodiče by navíc nemuseli platit školné ani stravné.

Navíc hrozí, že začne docházet i k diskriminaci ostatních obyvatel. "Znám spoustu žen samoživitelek, které nemají peněz nazbyt, ale své děti do školky pošlou, protože vědí, že je to důležité. Nikdo je přitom od placení školného neosvobodí,"starosta Nového Boru Jaromír Dvořák."

Jen tak dál. :?

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
aNONym
Zasloužilý člen

Krádeže, to je naše řemeslo už dva tisíce let.

Příspěvek od aNONym »

"Cikáni si ho vymysleli, vy, gádžové, jste nám ho ukradli," směje se Rom Michal, který je šéfem celé ubytovny" ;) Non

http://usti.idnes.cz/clanek.aspx?c=A110 ... zpravy_alh.

"Policejní zásah z poslední demonstrace, kterou pořádala Dělnická strana, je ale povzbudil. "Policajti si nenechali nic líbit a bílým to pořádně nandali," směje se zhruba pětadvacetiletý Rom Ondřej v ubytovně Sport."

Není nad to povzbudit občany. :D

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

mystifikace

Příspěvek od huhu »

tak všechno je jinak
právě jsem cestou z koncertu viděl skrz okno osazenstvo herny. šest automatů , jeden bílý a sedm černých operátorů. ( včetně jednoho nezletilce )

Takže už jich je většina ...... . žádná menšina

aNONym
Zasloužilý člen

Re: mystifikace

Příspěvek od aNONym »

huhu píše:tak všechno je jinak
právě jsem cestou z koncertu viděl skrz okno osazenstvo herny. šest automatů , jeden bílý a sedm černých operátorů. ( včetně jednoho nezletilce )

Takže už jich je většina ...... . žádná menšina
Ideální je restauraci přejmenovat na privátní klub. ;) Non

Mám kamaráda který jako hostinský léta bojoval cigány. Má restauraci kam mu téměř přestali chodit bílí lidi pro neustálé problémy s tmavokůžáky. Obtěžovali ostatní hosty svým hlučným chováním, nadávkami, napadáním, nerespektováním zákazu kouření v době oběda, vypouštěním plynů a dalším primitivním chováním. Několikrát zavolal policajty ale moc to nepomohlo. Někdy se to pak obracelo proti němu. Takže to nedávno přejmenoval na privátní klub. Členství může získat každý kdo odpoví na test se 2 až 5 jednoduchými otázkami z matematiky, češtiny a historie. Velmi rychle se to v okolí rozkřiklo a od té doby tam má víc plno než měl předtím. :D

Kupodivu i těch pár slušnejch cigánů co bez problémů prošli testem to za diskriminaci nepovažují a jeho nápad s povděkem oceňují. Také chtějí mít klid při posezení s přáteli nebo když jdou s rodinou na jídlo. :P

aNONym
Zasloužilý člen

Historie Litvínovska - Z kroniky obce Háje.

Příspěvek od aNONym »

http://litvinov.sator.eu/clanky/histori ... -obce-haje . ;) Non

"V únoru 1964 se v Sokolovně konala taneční zábava, která končila tragicky. Cikáni, kteří neoprávněně obývali dům čp. 81 (v trvalém pobytu tam byli hlášeny pouze tři cikánky, ale skutečně tam většinou přebývalo až 40 lidí cikánské národnosti), začali kvůli penězům před Sokolovnou mezi sebou rvačku, na kterou doplatili omylem dva naši občané. V nemocnici skončili Jan Vrábel s rozseknutou hlavou a Ladislav Straka s rozseknutou pravou lopatkou. Naše občany toto napadení přimělo téměř k nepříčetnostem, vytrhali plotové plaňky a táhli cikány pobít.

Ti se zabarikádovali v čp. 81. Hájští se na ně začali dobývat. Ve vedlejším statku se snažili nastartovat tam stojící buldozer, že dům s cikány srovnají se zemí. To se jim nepodařilo, a tak počali kolem domu nanášet svazky slámy, že cikány vypálí. Toto počínání se jim snažil rozmluvit velitel pomocné stráže veřejné bezpečnosti V. Hyngár s tím, že je nutno situaci s cikány řešit jiným způsobem. Dav se mu po delší době podařilo uklidnit. Cikáni se v následných dnech odstěhovali na Slovensko a od té doby žil Háj bez občanů cikánské národnosti. Tato událost se mezi cikány rychle rozšířila a ti se do obce po dlouhá léta neodvážili vstoupit natož nastěhovat"

:good:

aNONym
Zasloužilý člen

Opět Vansdorf.

Příspěvek od aNONym »

http://zpravy.idnes.cz/rom-s-macetou-vy ... zpravy_cen . :? Non

"Rom s mačetou hrozil hostům restaurace , že všechny zabije, že si pozve kamarády a dopadne to jako v Novém Boru. Policie ho zadržela, aniž by stihl někoho napadnout."

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: a&f

Příspěvek od A(&F) »

laik píše:...přeci jen tady v Brně v okrajové části města o cigána nezakopneš jak je rok dlouhej.....
... jelikož jsem byl během svého života už několikrát rómy fyzicky napaden, tak vím o čem je řeč ... většinou potom zůstává pouze bolest v duši, která mnohdy přebije i tu fyzickou, vycházející ze zranění ...... jenom trpká pachuť v ústech ... a beznaděj ... :| ...

... na závěr k tomu řeknu jediné: ... "pokud se s tím rychle něco neudělá, brzo se s tím setká i každý z vás, ať už bydlíte kdekoliv" ...

PeS: ... jeden z mnoha případů v ústeckém kraji, který skončil policií nevyšetřen a útočníci zůstali nepotrestáni ... http://litomericky.denik.cz/zpravy_regi ... vacka.html ... a proč se tak stalo ??? ... protože rómové u sebe neměli OP, tudíž je policisté nemohli legitimovat ... :? ... je tohle normální ??? ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

A(&F) píše: ... protože rómové u sebe neměli OP, tudíž je policisté nemohli legitimovat ... :? ... je tohle normální ??? ...
Nevim , co maji rómové za speciální pravidla , ale já když jsem u sebe neměl OP a byl jsem drzý , hlídka mě zadržela a ověřila mou totožnost z nadiktovaných údajů pomocí vysílačky.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

huhu píše:
A(&F) píše: ... protože rómové u sebe neměli OP, tudíž je policisté nemohli legitimovat ... :? ... je tohle normální ??? ...
Nevim , co maji rómové za speciální pravidla , ale já když jsem u sebe neměl OP a byl jsem drzý , hlídka mě zadržela a ověřila mou totožnost z nadiktovaných údajů pomocí vysílačky.
... problémem také je, že u nás neexistuje tzv. "kolektivní vina", ... tudíž se musí prokázat míra zavinění jednotlivých útočníků ... ve státech by v takovýchto nedořešených případech všichni zúčastnění obdrželi stejný trest ...

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

A(&F) píše:... protože rómové u sebe neměli OP, tudíž je policisté nemohli legitimovat ...
Asi záleží na tom, jak moc se policii "chce" je identifikovat.
Na jejich cigánění jak se jmenují, kde bydlí a co všechno si nepamatují se můžou klidně vykašlat.
Není problém jim vzít otisky prstů a moc bych se divil, kdyby se tak nedostali i k jejich jménům - snadno a rychle ;)
A nejspíš taky k docela slušné řádce "hříchů", ke kterým ta jména zatím neměli :D

Zdravím - poota
P.S. Důkladným využíváním daktyloskopie by se mohl značně zvýšit i zájem o rukavice, i když obrat z jejich prodeje by to asi nijak výrazně nezvýšilo.

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

poota píše:Důkladným využíváním daktyloskopie by se mohl značně zvýšit i zájem o rukavice, i když obrat z jejich prodeje by to asi nijak výrazně nezvýšilo.
... rukavic dávno netřeba kupovat ... vždyť feťáci je fasují spolu se stříkačkami a jehlami ...... každý technik PČR Ti potvrdí, že od té doby, co byla zavedena tato "vymoženost", snížil se počet použitelných daktylek ... :? ...

PeS: ... a ti co nefetují, mají k dispozici igelitové jednorázovky v potravinách u pečiva nebo u benzínových pump ... těmi jsou vybaveni nejčastěji ...... víš o tom, že se tyto rukavice "dají" i jíst ??? ...... už jsem to několikrát viděl ... :D:D:D ... ;) ...

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

A(&F) píše:.... víš o tom, že se tyto rukavice "dají" i jíst ??? ...... už jsem to několikrát viděl ...
Tak to jsem ani nevěděl ani neviděl. :shock:
Ale docela tomu věřím, i když mám dojem, že umělé hmoty se daleko lépe a častěji požívají v nějaké podobě, která připomíná nějakou potravinu - třeba máslo nebo olej ;)

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Odpovědět

Zpět na „Tertium NON datur“