Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Uspora energie doma
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ionisační kotel....
Při cop 4 by musela ta nejsilnější 25kW verze dávat v teple 100kW, což by už bylo použitelné
Docela bych rád viděl někoho, kdo si to koupil a teď chodí koukat na trubku
Jeff
Jeff
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: ionisační kotel....
....nenene....udávaný tepelný výkon je už ten čtyřnásobek příkonu....takže 25kw má příkon cca 6.3kw říkal vystavovatel viz foto / ale jak je to udělaný nikdo neví....nic se netočí ...prej ionisuje / m11jeff píše:Při cop 4 by musela ta nejsilnější 25kW verze dávat v teple 100kW, což by už bylo použitelné
Jeff
... věřím, že se " TO " povede ......
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nova alternativa paliva ?
No, Martine, jak tam taky píšou, že, teda maximální proud na jednu fázi je 37,5A, to je při napětí fáze proti zemi 230V výkon 8,625kW krát 3 se rovná 25,875kW.jeff píše:....nenene....udávaný tepelný výkon je už ten čtyřnásobek příkonu....takže 25kw má příkon cca 6.3kw říkal vystavovatel viz foto / ale jak je to udělaný nikdo neví....nic se netočí ...prej ionisuje / m11
Aby nám vyšel celkový příkon 6,5kW, máme na jednu fázi 2,17kW a při 230V to je 9,5A, takže přívodní kabel 4x 2,5mm2 a jistič 10A vyhoví. To by ale platilo při cop 4.
Pokud ale zařízení žere ze sítě přímo těch jejich 25 KW a topí taky 25kW, jak píšou, je cop roven 1 a je to obyčejný elektrokotel, kterých běhají po světě tisíce.
Jeff
-
- Zasloužilý člen
...no právě...jak píšeš...to mě vychází také, ve všech výkonových řadách....COP1jeff píše: Pokud ale zařízení žere ze sítě přímo těch jejich 25 KW a topí taky 25kW, jak píšou, je cop roven 1 a je to obyčejný elektrokotel, kterých běhají po světě tisíce. Jeff
a proč se to tedy jmenuje ...iontové...??...../ jak inzeruje..50x za vteřinu rozklad a složení iontů vody / na začátku jsem psal , že v topném mediu / vodě/ je roztok NaCl..v jaké koncentraci jsem se nedozvěděl ale nějak hodně málo....jo a ta sůl se tam prej musí , čas od času ...malinko...přisypat...
...ptal jsem se na korozi....slaná voda , to je něco pro Fe...prej se nic, ani v Fe radiatorech neděje......"tak nevím řekla ta moje" všichni co vás to zajímá....napište mu mail a dotaz....já nemůžu, mě už zná zdarec martin11
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Vypadá to na nějaký plazmatický rozklad nebo spalování vody při 50Hz, přímo síťovou frekvencí a energií-to by mohlo být reálné
-
- Starší člen
- Dostal: 12 poděkování
Nooo-plasmatický rozklad asi ne-podle mně je to kondenzátor a ten je pro střídavý proud průchozí a je to vlasně ohřev dielektrika.Tím , že je na elektrodách střídavě + a - tak nedochází k vývinu H2 a O-teda dochází ale u jedné elektrody oba plyny , takže reagují zpět na vodu. A sůl je potřeba na vodivost vody.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Jen tak zlehka.bigben píše: Nooo-plasmatický rozklad asi ne-podle mně je to kondenzátor a ten je pro střídavý proud průchozí a je to vlasně ohřev dielektrika.
Tohle mi tvrdí i odborníci a zastřeĺil bych je za to. Jde o stejný nesmysl jako tvrdit, že transformátor je prostupný střídavému proudu.
Indukce je klíčovým slovem v obou případech, pokud kondensátor neprošlehne výbojem. Pak je ale naprosto jedno, jestli jde o střídavý, nebo stejnosměrný proud napájení. To, že se dá měřit ~ proud na obou stranách kondensátoru není směrodatné, stejně jako není směrodatné, že se dá měřit ~ proud na obou stranách transformátoru.
Z toho, jak se řeč vyvíjí je dost jasné, že ten dotyčný kecá blbiny a prodává drahý žiletkáč. Ani se nenamáhal předstírat, že místo Amerických 60 Hz zde jde o Evropských 50.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Tím "žiletkáčem" jste měl na mysli že jsou uvnitř asymetrické elektrody?Slavek Krepelka píše: ....
Z toho, jak se řeč vyvíjí je dost jasné, že ten dotyčný kecá blbiny a prodává drahý žiletkáč
....
S tím nějakou zkušenost mám a krásně se mě odpařovala voda, akorát že mě nezajímal příkon.
Tma na to vrhá nové světlo
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Slávku- jsi asi přehodil frekvence 60Hz je v ámerice a v evropě 50, v tomto případě ale nepodstatné.
Při plasmatickém spalování nemusí docházet k elektrolýze, popř. stačí jednocestně usměrnit dále to řešit pulzně. Vidím obdobu s plasmatickým spalováním vodní páry v motoru, schemat tady bylo dost(nebo na netu), půjde jen o výměnník na odebrání tepla z plazmy. I výkon by se dalo řídit docela jednoduše z toho může vycházet variabilita výkonů kotlů
Při plasmatickém spalování nemusí docházet k elektrolýze, popř. stačí jednocestně usměrnit dále to řešit pulzně. Vidím obdobu s plasmatickým spalováním vodní páry v motoru, schemat tady bylo dost(nebo na netu), půjde jen o výměnník na odebrání tepla z plazmy. I výkon by se dalo řídit docela jednoduše z toho může vycházet variabilita výkonů kotlů
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Šlaka, to víš že ano. Dík za opravu.lajos píše:Slávku- jsi asi přehodil frekvence 60Hz je v ámerice a v evropě 50, v tomto případě ale nepodstatné.
Ahoj, Slávek.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Nazdar Abakuku.Abakuk píše:
Tím "žiletkáčem" jste měl na mysli že jsou uvnitř asymetrické elektrody?
S tím nějakou zkušenost mám a krásně se mě odpařovala voda, akorát že mě nezajímal příkon.
Nikoliv, nemyslel jsme asymetrické elektrody. Dvě žiletky se chytí vruty každá na jednu stranu špalíčku dřeva a každá spolu s jedním oholeným fousem izolované dvoulinky a vrazí se do sklenice s vodou, zatímco zbylé konce dvoulinky se šikovně vrazí do zásuvky. Jde o vojenský "pokojový kávovar".
Ahoj, Slávek.
-
- Nový člen
- Dostal: 2 poděkování
Zdravím pánové.
Přečetl jsem si taky příspěvek o kotli fy Azip. Po pohledu na technické parametry, to co udávají, odpovídá COP 4. To je neobvyklé, až podezřelé.
Ale předem bych to nezavrhoval. To že zařízení asi má vyšší rozběhové proudy, o ničem nesvědčí. Zkusím jim napsat, zda mají protokol od nějaké zkušebny. A taky jaká je záruka, že to co uvádějí, je pravda.
Přečetl jsem si taky příspěvek o kotli fy Azip. Po pohledu na technické parametry, to co udávají, odpovídá COP 4. To je neobvyklé, až podezřelé.
Ale předem bych to nezavrhoval. To že zařízení asi má vyšší rozběhové proudy, o ničem nesvědčí. Zkusím jim napsat, zda mají protokol od nějaké zkušebny. A taky jaká je záruka, že to co uvádějí, je pravda.
Vlastní zkušenost je nesdělitelná ...
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
pelety a brikety
Lis na pelety malý
profi http://www.lzm-inc.com/wood-pellet-pres ... p-159.html
domácí výroby
přibližně jak se vyrábí
home made lis na brikety s hydraulické štípačky na dřevo ,ale jestlipak se to na konci zužuje ten výstup pak by to možná fungovalo .Průměr pístu by se musel přepočítat na konkrétní přístroj a na potřebný tlak na mm, s toho vyjde možný průměr briket,vlhkost a teplota hraje taky roli.
(dub má např přibližně pevnost podél vláken 1250kp na cm2 a zhruba 90kp napříč vláken)
PS: u suchých materiálů je třeba taky koukat na teplotu,s tou sice roste produktivita ale je potřeba to hlídat
profi http://www.lzm-inc.com/wood-pellet-pres ... p-159.html
domácí výroby
přibližně jak se vyrábí
home made lis na brikety s hydraulické štípačky na dřevo ,ale jestlipak se to na konci zužuje ten výstup pak by to možná fungovalo .Průměr pístu by se musel přepočítat na konkrétní přístroj a na potřebný tlak na mm, s toho vyjde možný průměr briket,vlhkost a teplota hraje taky roli.
(dub má např přibližně pevnost podél vláken 1250kp na cm2 a zhruba 90kp napříč vláken)
PS: u suchých materiálů je třeba taky koukat na teplotu,s tou sice roste produktivita ale je potřeba to hlídat
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tu je tých informácií k ion kotlu omnoho viac,je to LITVA.
http://ionheater.blogspot.com/p/informatii-tehnice.html
a etše ceny ale iná stránka
http://www.stafor.lv/ion/index.php?part=7&lng=en
-
- Zasloužilý člen
zdravím čtoucí po vánocíchhMaco píše:Tu je tých informácií k ion kotlu omnoho viac,je to LITVA.
velmi pečlivě jsem pročetl výše dané odkazy na Ionisační "kotlík"...mimo samé chvály inserenta / výrobce/ a popis parametrů ...vůbec žádný údaj o účinnosti ...COP ... popisují, že lacinější na topení je jen plyn a dřevo... / ale to ví každý, že elektřina je drahá/ , takže pokud napíšou toto, tak pokud by to mělo COP 2 nebo nebo jak inseroval na Pragotermu dokonce 4 tak by se to cenově dostalo pod cenu topení dřevem což zde nepíšou. jinak a i náznak, jak topení pracuje, pouze schema zapojení. Takže asi opravdu "sofistikovaná" varná konvice ... možná jsem něco přehlédl ale vypadá to, že to je skutečně "jen " přímotop...stále mě není jasné proč do toho motají ionisaci. v popisu jsou navíc popsána topná media / glykoly / , že jsou bezpečná..atd...pokud někdo něco na toto tema vyšťourá , tak sem s tím....
jinak stále probíhí pátrání po info na tema kavitace a kavitační topení....jakékoliv info je stále vítáno....zdraví martin11