Já už jsem se dlouho odhodlával ke koupi. Liška byla poslední kamínek v mozaice. Inteligentní to je a vcelku rychlá. Vylezla nám z boudy, ještě než jsme měli dokončenou ohradu a tři jsme na ni pořádali hon, aby nespáchala harakiri na kolejích. Párkrát jsem si musel zasprintovat a místy jsem měl pocit, že si ze mě utahuje. Vše dobře dopadlo. Kdyby byly nějaké peníze navíc, tak z fleku jedu pro další.NAVAR píše: Tyhle prasátka jsem taky vždycky chtěl. Prý jsou velice inteligentní.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování ...
- peroxid
- Stálý člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 6 poděkování
Re: Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování .
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
Chtěl bych vrata natřít volskou krví. Nevíte někdo, jak se to dělalo?? Prý ještě žluč, nebo vápenné mléko....
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Jejda to bude smradu.jarda ovčák píše:Chtěl bych vrata natřít volskou krví. Nevíte někdo, jak se to dělalo?? Prý ještě žluč, nebo vápenné mléko....
citace:
Volská krev se používala v minulosti k barvení textilním materiálům, kůže, omítek a zejména pak dřeva, kde zároveň sloužila jako konzervant proti povětrnostním vlivům, škůdcům, plísním a ohni. Historická literatura zmiňuje i psaní volskou krví. Do krve pro ochranu dřeva se přidávaly další přísady, které se používaly i samostatně. Jsou to např. Žluč, vápno, hlína, sůl, moč...Odborníci se stále dohadují, zda nátěr volskou krví proti ohni měl smysl...z prvků které volská krev obsahuje jako účinné připadají v úvahu kasein, čpavek, železo, soli....Z míst kde se takto ošetřené stavby nacházejí uvádím: Zámek v Českém Krumlově, Hrad Kámen u Pacova, Roubené stavby v Pošumaví, Severovýchodních Čechách, Slovácku...Krví běžně konzervované stavby jsou např, sruby ve Švédsku, Kanadě, dřevěné stavby v Mongolsku atd.
von tím natíral i Okamura
http://slovacky.denik.cz/zpravy_region/ ... -krvi.html
Domácí vševěd s roku 1907 pověděti ráčil o dřevě:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Starší člen
- Dal: 3 poděkování
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Pro neználky
A víš, že jsou i tací, kteří se tomu docela s chutí a od srdce zasmějí?ťuťu píše:Pro neználky; hlavně pro takové, co žerou fake na youtube:
Pak jsou samozřejmě i tací, kteří na to naletí.
A taky tací, kteří se tím cítí podvedeni a uraženi, ale o těch asi ausgerechnet Tobě nemusím nic vykládat.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Starší člen
Já se hlavně zasměju.poota píše:A víš, že jsou i tací, kteří se tomu docela s chutí a od srdce zasmějí?ťuťu píše:Pro neználky; hlavně pro takové, co žerou fake na youtube:
Pak jsou samozřejmě i tací, kteří na to naletí.
A taky tací, kteří se tím cítí podvedeni a uraženi, ale o těch asi ausgerechnet Tobě nemusím nic vykládat.
Zdravím - poota
V tvým případě je mi jasný, že budeš moudře uvažovat, zda by to těch několik lidí zvládlo.
-
- Zasloužilý člen
No jasně, je to veselý, a v rusku je možný všechno. Kdo tam byl mi dá za pravdu.....
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
-
- Zasloužilý člen
Potřebuju poradit, kde seženu vrtuli z letadla, průměr tak 150cm......
nebo znáte někoho, kdo vyrobí vrtuli?? nebude k létání, ale k výrobě proudu vzduchu na létání lidí v takovém zařízení....
nebo znáte někoho, kdo vyrobí vrtuli?? nebude k létání, ale k výrobě proudu vzduchu na létání lidí v takovém zařízení....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
ťuťu píše:Pro neználky; hlavně pro takové, co žerou fake na youtube:
Lokomotivu nevím.... ale vagon roztlačí i puberťák.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
jarda ovčák píše:Potřebuju poradit, kde seženu vrtuli z letadla, průměr tak 150cm......
Zkus se zeptat na nějakou vrtuli z tepelného výměníku. Např u telených elektráren se u kondenzačních jednotek používají vícelistové laminátové s motorkem asi 100kW.
Otázka je jestli taková vrtule vydrží to co by se po ní chtělo. A nebo vrtuli z turbíny z motoru z letadla. Tam kde se latadla rozebírají tak by jí určitě měli.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
-
- Starší člen
Ono na videu jde o dvě věci, nejen roztlačení.NAVAR píše:ťuťu píše:Pro neználky; hlavně pro takové, co žerou fake na youtube:
Lokomotivu nevím.... ale vagon roztlačí i puberťák.
Ta mašinka má cca 115 tun.
Vagon jsem roztlačoval třeba ve dvou až třech lidech, 4-nápravový, plně ložený řezanou dřevěnou kulatinou ap.
-
- Starší člen
- Dostal: 5 poděkování
Ahoj. Výrobců vrtulí u nás je celkem dost.Tedy vrtulí do letadel.Moc nepočítej s tím,že ti někdo dá zadarmo ještě funkční vrtuli ona to je dost drahá věc,která podléhá revizím a tím i prodloužení života a potom je o ně taky dost mela,protože je každý chce jako ozdobu do klubu,hospody verkštatu a pod. Jinak použít nějakou takovou jetou vrtulku je dost o hubu.Už jsem několikrát viděl co to umí udělat nejen s motorem ale i s okolím. Zrovna probíhá akce na nové ne zemi stavitelné vrtule u firmy Kašpar což jsou jedny z nejlepších vrtulí pro výkony okolo 100Hp.Má tam naprosto neuvěřitelnou cenu okolo 12000kč.
U nás si ji koupili už dva do letadel a prý je o ně dost fofr.Potom jsou ješte firmy namátkou Panenka,Faturík,Peschke,Duke atd. Máš docela pestrý a zajímavý nápady.Hodně zdaru
U nás si ji koupili už dva do letadel a prý je o ně dost fofr.Potom jsou ješte firmy namátkou Panenka,Faturík,Peschke,Duke atd. Máš docela pestrý a zajímavý nápady.Hodně zdaru
-
- Zasloužilý člen
Já ne, to kámoš, když zdědil po tchánovi rozmlácený auto s funkčním v8 motorem, a tak jsme špekulovali, k čemu by mohl být ten motor dobrej..... zapříhnem ho do vrtule, oblíknem si v nedělu montérky a pudem si zlomit vaz.....
Já bych chtěl vyladit otoman k létání....
Já bych chtěl vyladit otoman k létání....
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Létající pohovka (škoda že jen reklama)
Asi takhle nějak.
[youtube][/youtube]
Asi takhle nějak.
[youtube][/youtube]
-
- Zasloužilý člen
No jasně, to je ono, ale úplně jednodušší, bez oken, jen kari sítě, nějaké polstování tam, kde bude třeba a heá heá. Máme 350 koníků při 5000 , od 2000 200 šimlů, 500Nm od 2500 do 6500.
Netuším, jak to je energeticky náročný, tuhlecten vzduch. Elektromotor a přípojka na elektriku by me sežrali i s ovcema.....
Netuším, jak to je energeticky náročný, tuhlecten vzduch. Elektromotor a přípojka na elektriku by me sežrali i s ovcema.....