Citace:
S diskuze pod filmem aspoň tedy pro mě vyplývá, že pro napájení pokusu bylo použito reg .transformátoru, svíčka v druhé části filmu byla upravena odstraněním odrušovacího odporu a napájena DCnapětím 120-150V proud 2-4A a elektrolyt slabý roztok uhličitanu draselného.Při použití svíčky s odporem v první části filmu docházelo k pokovování středového isolátoru a větším energ.ztrátám.Nebylo tady při pokusu použito VN napájení což je bezpečnější,ale bylo použito elektrod svíčky součastně pro vývin i pro zapálení BP.Můj osobní názor je ten že tlakové podmínky nic moc ,chybí uhlík a zbytečně brzy to chladne protože je to příliš otevřené,lze to zdokonalit dávkováním elektrolytu a tím zvýšit stabilitu spalování, ale velmi velmi poučný pokus.
Zdravím.
Pod téměř každým filmem v youtube.com je na té samé straně uveden text diskuze k danému filmu do níž lze dávat otázky a autor na ně opovídá odpověď je na barevném podkladu.
Odpověď na tvou otázku :
Je, že ne 240 V DC ale 120 až 150 V DC přes regulační trafo ,autor píše že přímé spojení se zásuvkou nemá jeho zásuvka ráda.

Myslím ,že by nebyl rád i autor,koukal sem, že má podivné rukavice
Každou trubku použil pro jinou část filmu stejně mu v druhé části došel elektrolyt jak též uvedl, protože to vytéká na plano kolem, ale
stejně budiž mu za zveřejnění a sfilmování a za diskuzi dík

la
PS :Domnívám se že u toho zařízení jde o vhodný přenesený výkon na elektrody .
Funguje to asi takto:
Po připojení DC na zaplavené elektrody elektrolytem se vyvíjí BP který začne vytlačovat okolní elektrolyt až po okamžík když přeruší obvod,v okamžiku přerušení přeskočí jiskra napětí není třeba až tak vysoké ,závisí na vodivosti elektrolytu .Protože je použito jako zdroje reg,autotransformátoru ,(používám taky autotrafo a stačí mi jen 80V)tento se zachová jako indukčnost při přerušení ,vytvoří pulz.Právě tento okamžik je podle mého nejdůležitější proto,že je třeba to dovolit ale nesmí trvat příliž dlouho ,když trvá déle dochází k opotřebení elektrod.Děj se neustále opakuje.Horké elektrody jsou zaplavené elektrolytem.Vyvine se vodní pára(podle složení elektrolytu(uhlík třeba) a protože jsou pod napětím opět BP a opět jiskra .Aby došlo k rychlému zaplavení a vychlazení elektrod je třeba využít tvaru nádoby a tlaku elektrolytu.
To by bylo tak stručně.