... jak píše Huhu ... je to zbytečný, protože dokud nebudou muset prokazovat způsob nabytí, je to stejně k ničemu ...
... viz zrovna dneska ... v noci jsem se sebral a jel také hlídat ... mezi třetí a pátou ranní totiž chodí nejvíce nezvaných náštěv ... zaparkoval jsem se podél zahrádky plotu naležato za sousedovic živý plot, kde jsem měl dokonalý přehled o celé asfaltce vedoucí mezi kolonií a garážemi, přitom jsem ale nebyl vůbec vidět ... byl vcelku klid, krom několika šachťáků chodících do práce pěšky, jednoho ranního běžce a několika garážníků, co si přišli pro auta, se nic nedělo ... kolem půl šesté jsem však najednou viděl přicházet z města přicházet nějakýho maníka, zjevně nespadající do žádné z vyjmenovaných skupin ... přes rameno měl krumpáč s červenou rukojetí (původně asi hasičskej), na zádech napěchovanej batoh a v ruce třímal poměrně veliké kolo stočeného zemnícího Al pásku ... i přestože mi bylo jasný, že toto zřejmě nepochází z kolonie, vyplul jsem po chvíli z poza keřů a šel v nedalekém odstupu za ním ... jakoby nic, třeba jako, že si jdu pro auto ... ještě jsem při tom telefonoval (a šeptem informoval souseda, co chci udělat) ... jakmile kovosběrač zašel za poslední garáž v řadě, rychle jsem zasprintoval a dohonil ho, což zjevně nečekal, přestože si mne již během špacíru všiml ... vyhrkl jsem na něj "odkud to máš !!!" ... odpověď byla předem více než jasná: "našel jsem to u konťáku" ... když jsem se ho ještě zeptal na ten krumpáč, a odpověď byla nachlup stejná jako ta předchozí, zahulákal jsem "tak ukaž, co máš v tom baťohu", v tu chvíli okamžitě odhodil pásek i krumpáč, a rozeběhl se směrem k nedaekému hustému břízovému lesu ... nezastavily ho ani má slova "stůj nebo střelím", následována okamžitým výstřelem (namířený mimo, směrem do stráně vedle garáží, kde nikdo nebyl) ... než zmizel v lese, tak mu během úprku z kapes ještě vypadly štípačky, lámací nůž, kombinačky, klíč 13-17 a nějaký starý zrezivělý nůžky (ty první tři položky jsou std. výbava všech zdejších socek, někdy to ještě doplňují o pilku na železo
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
) ... když dochvátal soused, jali jsme se ho společně pronásledovat a přátelsky se ho pozeptat, kde k tomu opravdu přišel ... bohužel měl náskok, takže jsme sice toho parchanta nedohnali, ale v lese díky tomu objevili mýtinu, kde bylo vyhaslé ohniště ... a okolo něj spousta ořezané izolace z kabelů + hromady rozlámaných plastů ze sekaček, čerpadel, pil, drtičů dřeva, atd. ...
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
...
... mimochodem, ten zemnící pásek i krumpáč byly od čerstvého bahna ... u nás přitom už 2 dny nepršelo ...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
...
PeS: ... aby se alespoň částečně eliminoval nastalý stav, musely by být ve sběrnách povinně nainstalovány kamery s dlouhodobým záznamem (pokud by si to ovšem neprotiřečilo s geniálním zákonem na ochranu osobnosti
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
), které krom "odevzdávače" nasnímaly i odevzdávaný kov (nejlépe potom i s tím, kdo kov přijal), a také přísnější postihování za nezapisování osobních údajů do kontrolní knihy + za rozdíl množtevní nesrovnalosti ... což je asi nerealizovatelné ... ale i kdyby to schválili, myslím si však, že by se to stejně obcházelo jinak, ... kradači kovů by do výkupen potom posílali místo sebe třeba zákonem nepostihnutelný nezletilce ... probůh, kde jen to žijeme !!! ... ať už jdou s tou přehnanou demokracií doprdele !!!!! ... ... co zákon, to paskvil k hovnu, nahrávající jenom lumpům a podvodníkům !!!!!! ... (sorry, ale slušněji to vyjádřit nešlo) ...
... přátelé, nic si nenalhávejme, ... dokud se výkup kovů od začátku do konce výhradně nevrátí pod státní správu, při nynějším sociálním zřízení (s jeho neskutečnými výhodami pro některé skupiny obyvatel), tento výnosný kolotoč podněcující pouze ke krádežím asi nikdy neskončí ... vždyť pro ty, co obchodují s kovy (ať už jsou kterýmkoliv článkem řetězu), je to byznys jak prase ... a konkurence je veliká ... proč však díky tomu máme trpět my, všichni ostatní, to opravdu nevím ...