No extra pomalý proces... ten tvůjfdh píše:čemu říkáš "extra" pomalý proces? :-)

No extra pomalý proces... ten tvůjfdh píše:čemu říkáš "extra" pomalý proces? :-)
To jsem zvědavej. Za vším, co jsem napsal si stojím.lajos píše: ale jinak se těšte na natírání včetně Ilema, něco se mi tam nezdálo.
No tak to budem dělat pěkně po staru, ne? Rozžhavíme stříbro a ponoříme do vody. A stále dokolaIlem píše:Existuje skupina "odborníků", kteří iontové stříbro nepovažují za koloidnií stříbro.
Je to těžké pro někoho, kdo tomu nerozumí, když různí lidé mají různé názory. Princip opatrnosti, protože se jedná o zdraví, mi však velí přiklonit se raději k složitějšímu řešení - ublížit to nemůže. Pokud to vše bude schopen můj otec zohlednit, budu mít vlastní přístroj, pokud ne, koupím. Optimální by bylo, kdyby někdo si třeba mohl ty různé nabízené přístroje půjčit a porovnat výsledky - nějakým objektivním měřenímfdh píše: Ahoj.
Dle mého názoru, není nutné mít přepínání elektrod. Elektrody se opotřebovávají minimálně a při zachování výstupních hodnot se nic neděje. Když se ti bude zdát, že je to opotřebované, tak to přehodíš a nebo to průběžně přehazuješ... Opotřebení je fakt na hodně dlouho...
Vzdálenost elektrod taky nehraje roli... když jsem to zkoušel, tak je úplně jedno jestli jsou od sebe cm a třeba pět cm... vybral jsem, podle mě, přijatelnou vzdálenost 1,5cm
Shluky se nevytváří ani když tím nekvedláš... je to zbytečně složité na výrobu a výsledný efekt nula... mám vyrobené krásné čiré KS bez shluků...
stabilizátor proudu je to nejdůležitější... musí být stanoven dle obsahu jedné elektrody (po ponoření)... napětí je úměrné dle ohmova zákona podle odporu uvnitř kapaliny... startovní napětí je vyšší, většinou dle možností zdroje, ale může se krátkodobě objevit třeba 120V... ale toto napětí po několika vteřinách padá dolů a pak se pracuje třeba okolo 50V a pak třeba okolo 30V... de facto si to řídí samo, dle odporu kapaliny.... proud je konstantní a tak jediné co jde měnit je napětí... odpor se mění sám dle obsahu stříbra...
!!!!! vůbec nepoužívej nějaký stříbrný drát!!!!! chce to drát stříbra 99,99% jinak do toho budeš pouštět sračky.... když budete mít zájem, mohu dodat ..... stejně tak mohu dodat funkční plánek na přístroj KS...
Koloidní disperze je definována pouze velikostí částic - nic více, nic méně - nic o sílách, nic o náboji - tolik "odborníci". Skuteční "odborníci" pak neznají pojmy jako deformabilita disperzních částic, Feretův průměr, lyofobní disperze atddd...Ilem píše:To jsem zvědavej. Za vším, co jsem napsal si stojím.lajos píše: ale jinak se těšte na natírání včetně Ilema, něco se mi tam nezdálo.
Myslím, že vím, o čem píše Jardax. Existuje skupina "odborníků", kteří iontové stříbro nepovažují za koloidnií stříbro. Asi neznají definici toho, co je koloid (disperze částic ve vodě, kde jsou částice tak malé, že vliv ostatních sil (Van der Waalsovy, atd) převažuje nad vlivem síly gravitační). Není tam nic o náboji. Nějak pomíjejí fakt, že podle testů jsou stříbrné ionty účinnější při hubení patogenů, než stříbro částicové (bez náboje). Pořád se ohání tím, že když stříbrné ionty dorazí do žaludku vytvoří chlorid stříbrný, a je po srandě. To je sice pravda, ale nějak to pomíjí fakt, že KS se vstřebává sliznicemi. Mělo by zůstat v ústech tak dlouho, jak to člověk vydrží.
Dovolím si jemně nesouhlasit. Přepínání je vhodné, zabraňuje tvorbě dendritů. To jsou ty shluky. Pokud by se to nechalo v jedné polaritě dostatečně dlouho tak tam vyroste krásný dendrit, taková stromečková struktura. Kdysi jsem to pozoroval pod mikroskopem jak to roste - nádhera. Je tedy fakt že dobře nastavená zdroj proudu (raději méně) a spíše nižsí hodnota je toto schopna eliminovat.fdh píše:Dle mého názoru, není nutné mít přepínání elektrod.
...
Ubrouskem to nedělej.Palo píše: Souhlasím s Ilemem. Na filtraci používám několik vrstev obyčejného ubrousku, ale je pravda že vlastně ani nevím, jestli obsahuje nějaké nežádoucí látky, které by se uvolňovaly. Ve výsledku je roztok čirý a chutný
A jak se to dělá čistý?NAVAR píše:...ale říkam si proč, když to stačí udělat čistý.
Kód: Vybrat vše
Ovšem jsme u další části a tou je voda. Ta má podle mne vliv nejvyšší. S vodivostí 2uS už koloid udělat skoro nelze. Při vodivosti 0,5uS (20Mohm) je to radost dělat.