otik píše: ... Já nemám v úmyslu blábolit co neznám, ale mozek máme na myšlení, tak se zamejšlím. ...
Se zamejšlením se není nic špatně, pokud člověk má k disposici skutečně hodně praktických údajů, kterým se říká zkušenosti a faktické znalosti. Pokud je nemá, může to být velice nebezpečná činnost. Pokud si člověk není schopen ani přečíst znamínka na bateriích, nebo nezná jejich význam, nebo si polaritu elektrod atd. označit, je skutečně i Godzila určena jiným. To ještě neznamená, že by měla být zapovězena na konto takových lidí všem. Nebezpečí netkví v Godzile, stejně tak jako netkví řekněme ve vodě, nebo v automobilu, ale tkví vždy a pouze jenom v uživateli. Při vší úctě k Robertovi Beckovi, ani on si nebyl vědom všech aspektů působení i malých elektrických proudů v těle. Tím netvrdím, že já je všechny znám, ale přeci jen jsme dnes v těch znalostech poněkud dál, alespoň někteří, a tím dohromady.
Člověk si taky musí srovnat v hlavě, co jsou předpoklady a rozhodnutí na nich založená, a co jsou rozhodnutí založená na skutečnostech. Proto se vždy obracím především na klinické zkušenosti a předpoklady docela neomaleně stírám, jakožto vždy pochybné. Pokud by býval Robert Beck vyzkoušel působení SS polarit a intenzit na několika hodně pacientech s růží a usuzoval z výsledků, nic bych proti jeho výsledkům nenamítal. Pokud však jen spekuloval, co by kdyby, je to podle mne informace naprosto nepoužitelná, protože z toho nejsou známy skutečné výsledky různých konfigurací.
Jako příklad bych uvedl třeba Habanu, který si odstranil na dost dlouho projevy lupénky vodíkovou vodou, a to během 3 dnů. Avšak ani jeden z těch, komu to doporučil na stejnou diagnózu, se však z jejich lupénky vodíkovou vodou nevyhrabal. Habana se akorát zapoměl zmínit, že v té době již lupénku a kdo ví co ještě trápil velice přísnou dietou. Ona jsou ta vyléčení a nevyléčení Otíku závislá na mnoha skutečnostech a dávat si dohromady už jenom tyto skutečnosti je velice obtížné, protože i tak je toho moc. Pokud se k tomu přidají předpoklady, tedy jinak řečeno neopodstatněné spekulace, jinak také tak zvané "myslet", není už vůbec možno se v tom vyznat a stane se calý problém neskutečně komplikovaným a zavádějícím pro kde koho.
Pokud někomu funguje velice spolehlivě intuice, je to bezva, moc mu fandím a jedině mohu doporučit, aby se jí řídil. Na straně druhé však nemohu doporučit řídit se intuicí někoho jiného, a ani svojí vlastní, pokud mi zas tak spolehlivě nefunguje a pokud jsou dostatečné praktické údaje "jak na to".
Jinak je to už teď dost jedno a s klidem si v tomto vlákně spekulujte jak kdo chcete. Šlo mi o to, aby skutečné údaje nybyly zaplácány myšlením, což jsem vyřešil rozdělením vlákna. Na straně druhé jsem velice zauzlován za tuto epizodu, protože mne dokopala se podívat zpět na Beckera a tím jsem se dostal k dříve opominuté souvislosti mezi přepólováním přirozené mozkové bdělé polarity, umělou stejnosměrnou narkózou a možnosti ji velice neortodoxně využít,
čímž Ti Otíku nesmírně děkuju a hlavně pak Tobě Hanko a máš za to ode mne karmu
Asi to tak mělo být
S laskavým pozdravem, Slávek
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.