Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
mekac
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

ventilek do sání u TRka

Příspěvek od mekac »

zdravím,
Rád bych se zeptal, prosím, kde se dá sehnat ventilek a vůbec jaký tip ventilku se montuje do sání ? Budu instalovat modifikaci Trka do auta a tato informace mi uniká, ikdyž vím, že ve vláknu TRka to jistě je, ale už mi z toho hledání jde hlava kolem :shock: Vlákno pro neználky - tak se ptám. Mnohokrát díky za odpověď

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Snížení viskozity oleje - při nízkých teplotách.

Příspěvek od aNONym »

NAVAR píše:Kdysi mi na žádost známého který měl diesela a problémy s letní naftou doporučil starý praktik přidání pár litrů benzínu. Tuším že říkal 3-5litrů na nádrž.
Díky, Navare, ale to jsem vyzkoušel hned jako první. :| Non

Při množství benzínu pro netuhnutí v -18°C se to už začíná podobat spíše směsi do čtyřtaktu než do chrochtadla. :?

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
aNONym
Zasloužilý člen

GPS datalogger

Příspěvek od aNONym »

Má někdo osobní zkušenost, popř. tip na nějaký osvědčený typ? ;) Non

Měl by být: malý, přesný, citlivý, obdařen velkou pamětí, s velkou výdrží akumulátoru / popř. s možností ext. napájení (dobíjení za chodu). Displej a možnost nastavování parametrů bez PC není na závadu. :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

GPS datalogger

Příspěvek od JOVA »

Zkusil bych být tebou něco pohledat na modelářských fórech : http://www.modelektronik.com/index.php?stranka=gps
Většinou jsou ty GPS tak trochu bastly, ale zase je tam volitelná kapacita beterie, paměti ...

aNONym
Zasloužilý člen

Re: GPS datalogger

Příspěvek od aNONym »

JOVA píše:Zkusil bych být tebou něco pohledat na modelářských fórech : http://www.modelektronik.com/index.php?stranka=gps
Většinou jsou ty GPS tak trochu bastly, ale zase je tam volitelná kapacita beterie, paměti ...
Díky za tip. ;) Non

Tam bych určitě nehledal. :D

aNONym
Zasloužilý člen

Čistička odpadní vody.

Příspěvek od aNONym »

chiq píše:
spaceball píše:... k tomu se pochopitelně musí vyjádřit příslušný vodoprávní úřad .... Samozřejmě že se to netýká zakopaných necek na zahradě s plastikovou
kachničkou......Zase nadsázka? :D :D :D
SLÁVA !!! ...pochopil... :D
spaceball píše:Může být odtok - ale ten je uváděn spíš ve funkci přepadu, kdyby náhodou přišly návalové deště a pod. U normální
kořenové čističky, kde není možnost přítoku vody z nějakého bližšího vodního toku, krom té šedé, pak odtok
jako takový nebývá. Mám tříkomorový systém - dvě odkalovací komory a ta třetí je naplněna hrubým stěrkem. Trativod
nemám (o třetí komoře se někdo mylně domnívá, že je to trativod, ale není - je to vybetonovaná nádrž). Co na tom
roste za plevel už nevím...dá se po tom chodit a není poznat, že se jedná o nádrž. Letní návalové deště mi způsobily
trochu problémy - voda se valila opačným směrem a bylo třeba to hlídat....
...citát:
"...Na konci záhonu je prefiltrovaná voda zachytávaná do drenážnych rúr a môže byť odvádzaná do kontrolnej šachty a odtiaľ do voľnej prírody..."
(zdroj: http://www.4-construction.com/sk/vzdela ... ch-v-od/sk )
S majiteľom firmy mám stretnutie budúci týždeň, začínam sa totiž "odstrihávať" od IS ;) Potom dám vedieť presné údaje.
Postavte si čistírnu odpadních vod sami a za víkend! ;) Non

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/4 ... pa-je-hra/

ČT1 - Chalupa je hra 14. 12. 2010 - "Nedaleko ondřejovské hvězdárny v současné době finišuje stavba chalupy pro mladou rodinu z Prahy. Součástí stavby je i ekologická čistírna odpadních vod. Majitelé chalupy se rozhodli pro úplnou novinku - ekologické biobloky, které zaručují zvlášť vysoké okysličení a velmi účinné čištění odpadní vody. Jejich instalaci zvládne i zručný kutil bez použití těžké techniky a na rozdíl od běžných domácích čistíren nemusí majitelé čistírně dodávat vzduch pomocí dmýchadla, takže se obejdou i bez elektrického proudu."

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Mno, tak s tím mám osobní zkušenost.
Nepovolili mi ani kořenovku, ani jinou alternativu. Pouze certifikovanou, elektrifikovanou, přesně takovou, jakou doporučí certifikovaná schválená architektka.
Buzeranti zatracení to u nás mají dobře odšéfovaný. Ani kačka nazmar.
Ale mám zjištěný, že povolit cokoli stojí 30 tauznů na stole v českejch.
Já už zvracel.
Ale stáhnu to na disk a omlátím to tej šedej eminenci vo hubu.
Rozhodně dík....

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno..

potřebuju vědět, jak se dá změřit síla peroxidu vodíku. plus mínus autobus.

aNONym
Zasloužilý člen

Re: mno..

Příspěvek od aNONym »

jarda ovčák píše:potřebuju vědět, jak se dá změřit síla peroxidu vodíku. plus mínus autobus.
Nejlépe hustoměrem. ;) Non

Nemáš-li speciální > http://eshop.merci.cz/detail9749/hustot ... ru-(0;-40) < postačí takřka jakýkoliv, který si sám "okalibruješ" pomocí koupeného peroxidu + postupným ředěním.

Co budeš řízkovat? :D 8)

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

Ááále, naskytl se mi fajn handl....
Sud péroxidu za hubičku, ale nestandart 55%. No a pro ovečky mám brodidlo, takový nízký nádrže, kterejma cupitaj jedna ta druhou 6 metrů ve vodě.... teda většinou v modrej skalici, ale mám recept i na péroxid... pak budou mít kopejtka jako klaudia šífer. Nu a tak muším ředit....

jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

peroxid na kopejtka

Příspěvek od jvj56 »

Nevím, jest-li toho peroxidu není škoda?
Nezapomeň, že peroxid docela rychle "vyšumí".
Já jsem v létě používal neaktivovaný MMS a v pohodě.
Ovcí mám jenom 7. :D

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

Mms jsem loni dával do pití před a po připuštěním měsíc a měl jsem rekordních 325 jehňat.Letos jsem zapoměl...osel. Na kopejtka proběhnout a fertig.Může to šumět jak chce. Možná bych mohl to mms na kopejtka zkusit.

aNONym
Zasloužilý člen

Kyselinová bariéra.

Příspěvek od aNONym »

Pro jistotu to dávám i sem. ;) Non

Viz "Pasti a pastičky" ( http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 8981#78981 ). Dík.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Dotaz na analogový počítač

Příspěvek od Ilem »

Neví tu náhodou někdo, jakým způsobem se ve starých analogových počítačích realizoval podíl? Potřebuju měřit vodivost při kolísajícím proudu i napětí. Nechci takové rady, jako mikroprocesor, chci to jednoduše, mikroprocesory programovat neumím. Dík.

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Dotaz na analogový počítač

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:Neví tu náhodou někdo, jakým způsobem se ve starých analogových počítačích realizoval podíl? Potřebuju měřit vodivost při kolísajícím proudu i napětí. Nechci takové rady, jako mikroprocesor, chci to jednoduše, mikroprocesory programovat neumím. Dík.
zdravím Ileme ... http://fei1.vsb.cz/kat430/old/Studium/M ... obicky.pdf ... a dělej !!! ... na nastudování máš max. 15 minut !!! ... :D :D :D

... :evil: ... http://www.analog.com/en/other-products ... index.html ...

PeS: ... zásilka Ti bude expedována během zítřka ... ;)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“