Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pokus z praním

Příspěvek od Ilem »

laik píše: takže šul nul.
Díky za pokus. Já myslím, že to není špatný výsledek a podporuje moji teorii, že teplá voda myje lépe pouze špínu mastnou. U špíny nemastné na teplotě nezáleží.

"Dum spiro spero"
Ciceron
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

Děkuji Ilemovi za úvahy a Laikovi za pokus. :good: Non

A pro Petera tu mám ještě kousek scénáře ze "Záskoku": ;)

"Principál: Jistě. A pro vaše uklidnění, mistře: když bude nejhůř, my praktikujeme takový osvědčený trik – roli zvědavého invalidy. V případě, že se drama na scéně nedejbože rozklíží, víte, kdyby nám to úplně vykolejilo, já sem vjedu a nasadím to zpátky na koleje. Ale to jen skutečně v nejkrajnějším případě.

Prácheňský: Jo, jo. (Zamyšleně hledí z rampy do „prázdného“ sálu.) Hlavně aby večer seděli blbci jenom tady vlevo…(Opona)"

:D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Peter
Zasloužilý člen

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne pát 26 srp 2011 17:40, celkem upraveno 1 x.

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Peter píše:
aNONym píše:Děkuji Ilemovi za úvahy a Laikovi za pokus. :good: Non

A pro Petera tu mám ještě kousek scénáře ze "Záskoku": ;)

"Principál: Jistě. A pro vaše uklidnění, mistře: když bude nejhůř, my praktikujeme takový osvědčený trik – roli zvědavého invalidy. V případě, že se drama na scéně nedejbože rozklíží, víte, kdyby nám to úplně vykolejilo, já sem vjedu a nasadím to zpátky na koleje. Ale to jen skutečně v nejkrajnějším případě.

Prácheňský: Jo, jo. (Zamyšleně hledí z rampy do „prázdného“ sálu.) Hlavně aby večer seděli blbci jenom tady vlevo…(Opona)"

:D
Papouškování ti jde. S rozumem je to už horší.
Ty se meješ teplou vodou zřejmě jenom proto aby ti po studené z husiny nevyrazili brka.
Tak papouškování? Joóóó? :ethink: Non

Já nevím, kto tu pořád dokola vomílá můj podpis při každý příležitosti (a ještě se tomu samolibě směje jak debil). :D

Hele, čověče, pokud bys byl frajer, tak bys začal (už konečně) vodpovídat oupelně noumálně, jako fšichni vostatní. :P

A pokud bys byl ještě větší frajer (co se umí povznést) (a ne zapšklej chlap "v přechodu"), tak bys pak třeba reagoval: "Hm, nemá talent". :lol:

PS: Jen tak mimochodem. Nacházíme se ve vlákně "Pro neználky", takže zde by se neměl nikdo úmyslně smát (ani posmívat se) nikomu, i kdyby se zeptal na sebevětší "pí-ovinu". As tak. 8) V tom je tu především onen propastný rozdíl mezi tebou a náma ostatníma. ;)

Styď se. Ulít si. A to docela dost. :|

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Peter
Zasloužilý člen

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne pát 26 srp 2011 17:45, celkem upraveno 1 x.

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Peter píše:
aNONym píše:
Peter píše: Papouškování ti jde. S rozumem je to už horší.
Ty se meješ teplou vodou zřejmě jenom proto aby ti po studené z husiny nevyrazili brka.
Tak papouškování? Joóóó? :ethink: Non

Já nevím, kto tu pořád dokola vomílá můj podpis při každý příležitosti (a ještě se tomu samolibě směje jak debil). :D
....

Styď se. Ulít si. A to docela dost. :|
Neházejte perly sviním moc vysoko na zeď, stejně na ně nedosáhnou.

Jak se do lesá volá, tak se ....
...a nestydím se :lol:
No, hlavně že sis to zdůvodnil. ;) Non

My si tím pádem nijak nemusíme měnit názor na tvou osobu. 8)
Naposledy upravil(a) aNONym dne stř 19 led 2011 13:43, celkem upraveno 3 x.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

aNONym píše:Nacházíme se ve vlákně "Pro neználky", takže zde by se neměl nikdo úmyslně smát (ani posmívat se) nikomu, i kdyby se zeptal na sebevětší "pí-ovinu".
S tým jednoznačne súhlasím :good:

Peter
Zasloužilý člen

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne pát 26 srp 2011 17:47, celkem upraveno 2 x.

peroxid
Stálý člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Příspěvek od peroxid »

aNONym píše: Tak papouškování? Joóóó? :ethink: Non
... a máš nakrropeno :D

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

slunce a čočka....(ne ta na jídlo)

Příspěvek od laik »

Zdravím
zajímalo by mě jak je možný že slunce přes lupu procházející a na jeden bod koncentrující má takovou teplotu?....
to mě nedává smysl....z čeho se skládá to záření že normálně nepálí ale někdy jo?.???..a jak to že obyčejná čočka dovede z mála udělat moc.....kolik to je COP????.....hmmm...divný.....teda alespon pro mě...

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
aNONym
Zasloužilý člen

Re: slunce a čočka....(ne ta na jídlo)

Příspěvek od aNONym »

laik píše:Zdravím
zajímalo by mě jak je možný že slunce přes lupu procházející a na jeden bod koncentrující má takovou teplotu?....
to mě nedává smysl....z čeho se skládá to záření že normálně nepálí ale někdy jo?.???..a jak to že obyčejná čočka dovede z mála udělat moc.....kolik to je COP????.....hmmm...divný.....teda alespon pro mě...
Je to právě o té koncentraci, na COP rovnou zapomeň, množství vstupní a výstupní energie se nijak nemění. :D Non

Takže ať se Ti to lépe představuje. Sluneční paprsky dopadají na černou plochu o velikosti 1m2. Tento při "prudkém slunci" zahřejí např. na teplotu 60°C. My ale tuto dopadající energii soustředíme přes velkou lupu nebo pomocí parabolického zrcadla na plochu velikou jenom např. 1dm2, tedy tisíckrát stokrát menší. A zbytek už je pouze matematická záležitost. Zjednodušeně řečeno. Čím menší je výsledný bod, tím větší je teplota. U běžné lupy je to zcela stejné, jen ve zmenšeném měřítku. ;)

Dodatečně opraveno.
Naposledy upravil(a) aNONym dne ned 23 led 2011 1:01, celkem upraveno 1 x.

Peter
Zasloužilý člen

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne pát 26 srp 2011 17:17, celkem upraveno 1 x.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

aNONym píše:
Je to právě o té koncentraci, na COP rovnou zapomeň, množství vstupní a výstupní energie se nijak nemění. :D Non

Takže ať se Ti to lépe představuje. Sluneční paprsky dopadají na černou plochu o velikosti 1m2. Tento při "prudkém slunci" zahřejí např. na teplotu 60°C. My ale tuto dopadající energii soustředíme přes velkou lupu nebo pomocí parabolického zrcadla na plochu velikou jenom např. 1dm2, tedy tisíckrát menší. A zbytek už je pouze matematická záležitost. Zjednodušeně řečeno. Čím menší je výsledný bod, tím větší je teplota. U běžné lupy je to zcela stejné, jen ve zmenšeném měřítku. ;)
Ale no tak, matika. Něco si dovolím pípnout. Není to tak dlouho, co mi jistý výzkumník poslal zajímavý dopis. Popsal mi výsledky pokusu se zrcátky. Jenom v kostce, koncentrací slunečních paprsků pomocí zrcátek s totální plochou čelní stěny "akvária" dokážeme vodu v "akváriu" přivést do varu, zatímco při pokusu s nekoncentrovaným světlem dopadajícím přes čelní stěnu téhož akvária máme smůlu.

Čím víc zrcátek z daného obdélníku (vždy totální plocha čelní stěny) naděláme a čím víc sluneční světlo koncentrujeme, tím kratší doba přivedení vody do varu. Při pokusu bylo použito kovové matnice zanořené v akváriu ve všech případech, na kterou dopadalo světlo ať už koncentrované, nebo nekoncentrované.

No, pokus jsem neudělal já, ale. Je tu ale. Energie a teplota jsou dvě zcela odlišné veličiny. Nevím o žádném přírodním procesu, který by probíhal lineárně. Nárůst řekněme pohybové (kinetické) energie s konstantní silou je dobrým příkladem.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Jak se vyjádřit, kdo viděl Sao tavit hliníkový nůž s metrovou parabolou na ulici, na srazu?-co dodat-1000 , 2000, 25OO stupňů.
Pro novorozence a neználky je každý vtip, který nezná je nový

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Matka a víkend

Příspěvek od Palo »

Čaute chlapi, můj kámoš má problém...

Celej tejden chodí do práce a o víkendu se mu natentuje do baráku matka, začne remcat a úkolovat, takže kámoš nemá klid ani o víkendu.

Nevíte jak stohoven? Tedy netušíte, jak motivovat matku (kromě zastřelení, to jsem mu už doporučil), aby nelezla do toho bytu?

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“