Dnešní večerní pokračování testů MMS1/CDH, vždy aktivováno HCl 4%:
Použity 3kapky MMS1 a 3ML CDH vždy v deci vody a přidáváno po 1ml HCL až celkem do 6ti ml HCl. Přidávat víc nemá cenu, barva proužku je úplně kdesi jinde, šedá, zelená, žlutá, černá, zkrátka všechno dohromady
MMS1 dává pod 50ppm a CDH dává pod 100. Ono je to těžko přesněji určit, koukal jsem na to pod 2 zářivkami.
MMS1 mělo až do přidání 4ml HCL jakési podobné ppm, lehce pod 50. Skok náhle nastal při přidání 6ml HCl - pod 500 ppm.
CDH mělo do přidání 2ml HCL také podobné startovní ppm, no při přidání celkem 4ml HCL šlo nahoru a pak celkem 6ml HCL vyskočilo nad 250 ppm.
Obě tyto verze mají podobné chování. Do určité nasycenosti se nic moc neděje, pak přijde jakýsi zlom a ppm jde nahoru.
(CDH jsem použil takto vyrobené: 45ml chloritanu (24-25%) a 35ml HCl 4% + voda na celkovou hladinu 1litr.)
Když dám poměr 1:1, což je 45ml chloritanu a 45ml HCl, tak je to už moc silné a pH už se pořádně vzdaluje od 7.
Také jsem udělal hromadu testů s přidáváním chloritanu do hotových roztoků, bylo to velmi zajímavé, ppm totiž také rostlo při určité nasycenosti. No tohle nebylo tak podstatné, jde hlavně o reakce na kyselinu HCL, která může být přítomna v žaludku.
V každém případě pro vnitřní použití Hydrogensíran sodný jako aktivátor není vůbec vhodný, Jim a Mark mají pravdu.
Mezi těmito dvěma způsoby se budu rozhodovat co použít pomocí testů individuelně Oberonem.
Hezký večer,
Batles
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)