Ale po 25 kg, asi by to chtělo od nějakého odběratele vyžadonit malé množství , anebo z Agro podniku vzorek.

Moderátor: rival
myslím že zákony termodynamiky platí i na oxid deuteria. Když hodim do vody kostku olova, je oddělená raz dva, nebo ne ? Domnívám se že němci za 2w vyráběli těžkou vodu podchlazováním mořské vody, nikoliv elektrolyzou, tou snad získavali až čistý D2. Přepokládal jsem kritiku těžšího kalibru, zejména v oblasti výpočtu tepla. Jinak děkuji za připomínku.Karban píše:Těžkou vodu oddělit od vody působením její váhy?
Ale to snad ne...
Viktor Schauberger ve svém pojednání o vodě uvádí že v oceánu lze nalézt oblasti kde pod tlakem vodního sloupce a jisté teploty lze čerpat čistou vodu bez soli. není to šílené ?Není. To je Viktor Schauberger. Dále se zminuje o pramenite vode ktera vyvera za teplot velmi približných(ne termální zdroje). Děkuji za připomínku. Rád to rozvedu i do vetších detailů dle svých poznatků, nicméně bych spíše čekal fundovanou recenzi výpočtu tepla. Zda se mi to řádově hodně na cca 56W do gramu, někde muze byt chyba. Prosím o spolupráci zejmena teoretické fyziky.Dekuji. A´t je to s výrobou D2O jakkoliv za pár tisíců korun se dá koupit deuterium v reaktorové kvalitě takže viz výroba v této fázi neni problem.Dvell píše:Obávám se že takto to nefunguje..
... tritiovy zdroj energie - hezkej pokec ... (a moc hezkej citát v záhlavízawin píše:Ze nie? Mne doma taketo nieco krasne svietihttp://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6830