Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Potravinový zločin

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
vokoun
Zasloužilý člen
Příspěvky: 462
Registrován: stř 28 lis 2012 19:59
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od vokoun »

:bhead: no to je hnus :bhead: to nemůžou dělat normální lidi :( kam ten svět spěje :bhead:


Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od A(&F) »

... ono to "odebírání telete od krávy" je v zemědělství považováno za jednu z nejnebezpečnějších operací, kdy s každým dalším "odběrem" po otelení je kráva čím dál tím víc vzteklejší a útočnější ... koneckonců se není co divit ...... proto se používají různé "tišící prostředky" (/oblbováky"), popř. mechanické zábranové prostředky a znehybňující vázací prostředky (pro krávu často bolestivé / nehumánní), řežou se jim rohy, aby se nemohly bránit, atd., protože jinak by totiž většina ošetřovatelů dříve či později skončila v márnici ... "dlouhodobým chovem v uzavřených stísněných prostorách" vystresovaná kráva by v této situaci díky své hmotnost totiž bez problémů vyhrála a obhájila si právo na výchovu vlastního potomka ...

... mmch, po otelení, když se krávě znovu naplno rozjede laktace (jelikož se před dalším porodem "zaprahuje" = přestane dávat mléko), pokud není několikrát denně dojena (tj. v rytmu, ve kterém by sálo tele = přes den když je vzhůru, toto saje téměř nepřetržitě :baby: ), tak krávu to nalité vemeno hrozně moc bolí ...... mmch, pánové, zkuste se zeptat své manželky (popř. své matky, přítelkyně, kamarádky, spolupracovnice, atd.), jaká to byla silně nepříjemná bolest, když v době kojení měla "nalitá prsa" a miminko zrovna nemělo potřebu bumbat ...... ono je to zhruba stejné jako s plným močákem (zkuste celý den a noc stále pít, ale "vychčúrejte" se pouze 2x denně) ...
(pozn: ... běžná praxe je, že se dojí právě 2x až max. 3x denně, což je pro otelenou krávu samozřejmě málo ...... pouze v některých modernějších provozech mají krávy možnost se kdykoliv samy odebrat k automatickému dojícímu automatu a dle potřeby si "ulevit od plného vemene")

... a to už vůbec netřeba hovořit o tom, jaká je pro krávu nadměrná fyzická zátěž, když se cca 2 až 3 měsíce po otelení znovu "zapustí" (oplodní / otěhotní) a do toho je ještě intenzivně kojena ... plný břicho i vemeno ...... díky tomu všemu je "průmyslová mléčná kráva" již po několika málo letech zcela naprosto vodrovnaná (ve věku 4 až 5 let), takže putuje "na brakování" (nejčastěji na jatka, popř. do kafilerie) ... v přirozeném životním rytmu se však krávy běžně dožívají 20 až 28 roků (ale běžně jsou známy i případy více jak 30-ti letých krav ... rekord je 48 let) ...... ale to by se z nich zase nedalo "vyčerpat" tolik mléka, jako se tak neomaleně děje v dnešní době ...

... divné také je, že se vcelku nikdo moc nezabývá přirozenými "těhotenskými hormony gravidních/dojených krav" + navíc těmi "uměle dodanými růstovými" (ale ty se v ČR "prý" fakt vůbec nepoužívají :esilenced: ) a jejich působením na lidský organismus, jelikož tou dobou se zákonitě nacházejí v mléce (při porážce pak aj v mase + v dalších konzumovaných orgánech) ...... což je také jedním z mnoha důvodů snížené mužské plodnosti (potvrzeno/prokázáno), kdy se dá logicky předpokládat, že "kravské samičí hormony" působí i na mužskou psychiku ... :ewhistle: ... co Ty na to, Slávku ?? ...

... :| ... Anri ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od A(&F) »

... o to víc je pak tristní (poté kolik při jeho výrobě vzniklo utrpení), když díky nadprodukci v době "přebytku mléka" (a tím pádem i nízkých výkupních cen) pak zemědělci "protestně demostrativně" vylévají mléko na pole ...... stovky tisíc litrů končí vsáknuty do země ...... no hlavně že farmáři na svou činnost pobírají štědré dotace a kompenzace ... :ewhistle: ... viz např. video http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... u-do-poli/ ...

Obrázek Obrázek
(zdroj obrázků: ... http://www.denik.cz/galerie/vylevani_mleka.html )

... :? ... Anri ...

PeS: ... mmch, víte že na výrobu 1 litru mléka se průměrně spotřebuje kolem 5 až 6 litrů vody ?? (přímá spotřeba) ....... pokud se však "při moderním způsobu výroby mléka" k tomu ještě připočte všechna voda za celé životní období dojnice (tj. např. spotřeba v mládí, v době kdy zrovna nedojí, voda spotřebovaná při výrobě krmiv, atd.) + voda použitá při technologickém zpracováním mléka a dalších operacích, tak se toto číslo ve finále vyšplhá až na několik desítek litrů na 1 litr mléka !!!! ... :shock: ... no není to postavené na hlavu ??? ... :bhead: ...
(pozn: ... přičemž některé prameny dokonce uvádějí až třímístné cifry)


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
A(&F) píše:... mmch, víte že na výrobu 1 litru mléka se průměrně spotřebuje kolem 5 až 6 litrů vody ??
:D No a kdyby Ti jelo auto na 40 litrů vody na 100km místo 6l benzínu, taky by ses čuřil? Ahoj, Slávek.
Edit: ... no tak to už je teda hodně mimo ... :lol: :lol: :lol: ... ale kůň by to možná zvládl, ne ?? ... pokud by se po cestě ještě mohl napást na volně rostoucí trávě ... ;) ... Anri ...


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Umělé mléko z "Křemíkového údolí" ...

Příspěvek od A(&F) »

Bardioc píše:Dejte si to na 1:00:17. Ale za shlédnutí to stojí celé ....
... ahoj Bardioc !!! ...... sice jsem měl v plánu dát sem přesně to samé video (především pro "oponenty" ;) neustále obhajující "prospěšnost pití mléka"), ale až za několik dnů, protože jsem chtěl i bez jeho pomoci poukázat na všechny možné aspekty spojené s užíváním mléka a mléčných výrobků (přitom však s eliminací rizika potencionálního "osočení", že namísto podložených argumentů používám "veganské názory", i přestože jak známo mi ještě schází ujít notný kus cesty k "level-one", tj. k "docela obyčejnému vegetariánství") ... no, a když už mi ten můj (na)plánovaný "fahr plan" nenadále lehce "nabořil" Poota, s tím jeho odkazem na "další umělé mléko", jenž obsahoval zmínku "o podmínkách, v nichž žije námi chovaný skot" (zatracenej dront jeden :D), se to následně jen celé urychlilo, což je možná jedině dobře ...... když už nic jiného, ušetřilo mi to fůru času (a možná i ochránilo před "několika dalšími padajícími lavóry") ... :) ...

... jinak Gary Yourofsky je "fakt dobrej šoumen" ... a přestože nemohu plně souhlasit se všemi jeho názory (neb zrovna např. taková sója rovněž přináší různé problémy, jak při jejím pěstování + následném zpracování v poživatelný produkt, tak i co se týče její konzumace ... nebo co se týče využití včelích produktů), mu přesto dávám zapravdu !! ... chováme se hůř jak zvířata, bezcitně a bezohledně ... k tvorům s city, kteří se ale díky námi používaným metodám nemohou nijak bránit ... :? ...

... toto zmíněné video jsem si (znovu po letech) pustil úmyslně až poté, co jsem dopsal dva dnešní příspěvky na této straně, to aby mě příliš neovlivňovalo ... nicméně po jeho opětovném shlédnutí jsem pak ještě dodatečně do výše uvedených příspěvků doplnil pár drobností (ale opravdu jenom několik), jelikož mi je tato povedená přednáška připomněla ... ;) ...

... :bye: ... Anri ...


--- !!! light spoiler / one-liners !!! ---
... ... "dejte do kolíbky králíčka a jablko" ...... "arašídy neserou !!!" ...... "slepičí měsíčky" ...... "prdelní chleba" ... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: ... zkrátka, i přestože jsem ty hlášky předem očekával, tak místy jsem si smíchy málem opět poprskal monitor ... :D ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Pasterizace mléka a co s tím souvisí

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:
A(&F) píše: ... brzlík od nejranějšího dětství až zhruba do věku osmnácti měsíců .....
:enaughty: .... Snad se rozhlídni spíš po empirických výsledcích, než po vědistických teoriích. Vždyť ta parta dodnes neví, jakým mechanismem se dostává kyslík z hemoglobinu do tkání a Ty jim věříš takovýhle složitá výmysly.
... ... věřím, neb předpokládám, že to vyzkoumal někdo přes "brzlík" ... a ne ta grupa, co dumá nad červenejma krvinkama, kudyma z nich ven leze kyslík ... pada dam dam ... (mmch, ty Tvý přirovnání mě fakt jednou zabijou ... :D ) ...
Slavek Krepelka píše:
A(&F) píše: ... nejsou, statistika je jedním z nepropracovanějších vědní oborů ...
.... Snad se podívej (asi opět) na toto http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=131285#p131285 mluvíme o stejné partě a o kritériích.
... myslíš tu partu nadšenejch filmařů ??? ... :lol: ... (důvěřuj, ale prověřuj, když už se na něco odvoláváš ... protože jinak Ti z toho vzniknou "hoaxový jogurty s příchutí doutníků z Kuby" ... ;) ) ...

... :bye: ... A. ...

PeS: ... mmch, ta mnou zmíněná studie byla dlohodobá, navíc výzkumná, zabývající se pouze příčinami vzniku Pch + dalších chorob, a nikoliv ověřovačka nějakého léku ... + navíc byla následně potvrzena ještě dalšíma společnostma na základě již jejich hotových databází (tedy z dat, původně shromážděných za jiným účelem), běžná to praxe ... ... nehledě na to, že při deseti tisícových vzorcích se již téměř nedá splést, jelikož to z toho bloku přímo "trčí ven" ...... něco málo o tom vím, jelikož jsem kdys opakovaně (několikrát s odstupem / za použití rozdílných systematik) prováděl křížovou analýzu dtb týkajících se HA ... to ti tam pak samy najednou "vyběhnou věci", souvislosti o kterých jsi předtím neměl ani potuchy ... 8) ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Pasterizace mléka a co s tím souvisí

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mezi námi, za povšimnutí stojí další aspekt skutečného mléka, oproti průmyslové břečce, o kterém se pokud vím nikdo nikde nezmiňuje. Jak známo, imunita dítěte lidského je v době kojení téměř výlučně závislá na stavu a schopnosti matky ji dítěti prostřednictvím svého mléka zajišťovat, než si dítě vytvoří alespoň základy imunních odpovědí proti kdejaké infekční nákaze, které ho alespoň připraví na to, aby mohlo nákazám čelit. Totéž logicky platí pro všechny ostatní savce. Vzhledem k tomu, kolik patologií včetně tubery máme společných s mnoha savci, se lze celkem bezpečně dohádat, že ačkoliv protilátky proti tomu kterému patogenu nemusí být u všech savců stejné, budou všechny účinné.

Zde se vracíme k protilátkám (antibodies) produkovaným jednak vlastními kmenovými buňkami toho kterého savce a jednak k bakteriofágům produkovaným definitivně ve střevech savců, ale celkem pravděpodobně i jinde v savčím organismu konkurenčními mikro-organismy. Snad si také připomeňme, že mnohá léčivá séra, například proti hadím uštknutím, se farmudrologicky vyvíjejí v krvi živých zvířat, koní, krav, koz, opic atp. Je tedy navýsost pravděpodobné, že mateřské mléko krav, které se pohybují v poněkud MuDrologicky znečištěnějším prostředí než lidé, bude navíc obsahovat antihistaminy a látky, které neutralizují organické jedy související s činností patologických mikro-organismů v těle, proti kdejakému působení velice pestrého výběru patologických mikro-organismů a to nejen těch, které se vyskytují v člověčím prostředí, ale i těch, které se v něm jednou mohou vyskytovat.

V podstatě lze říct, že krmení mláděte mlékem sice od nakaženého organismu, ať již od vlastní matky, kojné nebo "krávy" (dohromady dárci) ale organismu, který má nákazu pod kontrolou, zastupuje roli přirozeného očkování mláděte zvláště v tom případě, pokud jsou v mléce přítomny i patogeny, které vyvolaly imunní reakce v dárcích. Tento princip také vysvětluje:

a) proč se po světě přes celkem všeobecnou pasterizaci mléka opět šíří tubera a navíc odolná na kdejaké antibiotikum a to se netýká jen tubery.

b) zkušenosti s tím, že mléko z krávy nakažené tuberou nenakazilo dítě, které ho výhradně pilo

c) zkušenost mého dědy, který si tehdy ještě nepasterizovaným mlékem vyléčil tuberu a určitě nebyl sám, anžto někdo mu to nutně musel poradit a nejen jemu.

d) proč je pasterizace naprosto tvrdě prosazována farmudrologí a přes ni potravinářským průmyslem, kterému monopolizace vyhovuje finančně, za pomoci nelidských zákonů vypocených našimi "představiteli" a nejen našimi.

e) proč farmudrologie za pomocí nejen mass médí šíří mraky demagogických zápisů a spisů a "odborných" názorů a falšovaných statistik o škodlivosti skutečně čerstvého, nepasterizovaného mléka ať již kteréhokoliv savce na všech úrovních, mentálně přijatelných jak vypatlaným expertům, tak laikům bez patřičného odborného zdělání.

Sečteno a podtrženo, pitím čerstvého mléka a to i zvířecího si půjčujeme imunitu dárců, stejně jako si ji půjčujeme od bylinek, s tím rozdílem, že od savců je nám to mnohem bližší a také je to mnohem jednodušší.

V jisté velice teoretické práci o mlíce, která pro mne byla jinak nezajímavá a proto jsem si ji nezáložkoval, jsem narazil na úžasný vědistický výrok: "Vzhledem k tomu, že všechny tyto patogeny se kolem nás štědře vyskytují v běžném prostředí, je nanejvýše pravděpodobné, že se vyskytují i v mléce. Proto je potřebná jeho pasterizace."


S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Syntetické takymléko

Příspěvek od poota »

Když už jsme tak trochu nakousli tu syntetiku - na jednu stranu je to docela zajímavé vyrobit si "poživatinu" uměle a takovou, která neobsahuje nic škodlivého/prospěšného navíc, tedy jenom nezávadnou "živinu".
Na druhou stranu mě tahle možnost dost děsí - třeba se přijde na to, že ječmen obsahuje z půdy něco škodlivého a třeba i chmel, takže bude lepší vyrábět pivo synteticky - zvlášť kdyby se tím výroba nějak výrazně zlevnila, tak je to scénář docela pravděpodobný. A totéž u čehokoli jiného, budiž nám Pánbůh milostiv.
Kravin se lidstvo dopouští nepřetržitě - třeba kácením deštných pralesů a spalováním nafty se vydělá dost peněz, z nichž část se vydá na výzkum, jak osídlit Mars až už na Zemi nebudou díky tomu vydělávání peněz podmínky vhodné k životu. Vypěstovat na Marsu atmosféru se zdá jednodušší, než tu naši udržet dýchatelnou. Vidím v tom klasický příklad kočovnického názoru, podle kterého je potřeba se přesunout někam jinam hned po tom, co se zdevastuje současně využívaná lokalita.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Pasterizace mléka a co s tím souvisí

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:e) proč farmudrologie za pomocí nejen mass médí šíří mraky demagogických zápisů a spisů a "odborných" názorů a falšovaných statistik o škodlivosti skutečně čerstvého, nepasterizovaného mléka ať již kteréhokoliv savce na všech úrovních, mentálně přijatelných jak vypatlaným expertům, tak laikům bez patřičného odborného zdělání.
... ach jo, tohleto Tvý házení všech na jednu hromadu (v rámci dokazování/hlásání své pravdy) ... :roll: .... Slávo, vždyť to přece vůbec není pravda, jelikož na netu (ve světě i u nás) najdeš doporučení mnoha různých výživových poradců/specialistů, kteří doporučují tuto kategorii mléka, nazývanou: "průmyslové mléko neupravované", "syrové mléko", "raw milk", atd., jenž je ošetřeno teplotou max. do 40 °C, poté zchlazeno na 4 až 8 °C a při této teplotě skladováno (vydrží tak i několik dnů) ... přičemž zároveň ale jedním dechem poukazují na fakt, že toto mléko je hůř stravitelné částí populace (především dospělců), kteří přitom nemají problém s trávením mléka upraveného vyšší teplotou, popř. po snížení jeho tučnosti ...... můj kamarád, jeden z nejbližších, si musí toto natural mléko povařit, jinak je mu po něm blbě (jezdí si pro něj někam k Bílině, k soukromýmu zemědělci, jelikož v ČR toto mléko lze zcela normálně legálně koupit !! ... v mnoha městech jsou dokonce instalovány mlékomaty - automaty, kde si za patřičný obolus můžeš do svých vlastních přinesených nádob načepovat nepasterizovaného mléka kolik ti hrdlo ráčí ... :arrow: [search=google]mlékomat[/search]) ...... a proč ho povařuje ?? ... no přece z naprosto stejnýho důvodu, jako to třeba dělají i Mongolové !!! (viz např. "Mongolové téměř nepijí čerstvě nadojené mléko, ale teprve převařené." popř. z jiných stránek "Nejdříve se zaměříme na stravu mléčnou. Ta se využívá zejména v letním období. Tehdy je totiž všude hojnost čerstvého mléka. Mléko si Mongolové převařují a vyrábí z něj sýry (nejznámější se nazývá bjaslag) a tvaroh." atd. ... key search words: "mongolové vaří mléko") ... zkrátka, ne všichni jsme stejní ... ;) ...

... a proč se mléko z velkochovů přinejmenším sterilizuje?? ... taky děsně jednoduchý ... především z důvodu neschopnosti velkých farem zajistit a udržet odpovídající hygienické podmínky chovu skotu, popř. při dojení a uchovávání mléka, tudíž byly normy logicky nastaveny tak, aby se eliminovalo nebezpečí možné různé nákazy (takže to rozhodně není vlivem žádné "mafie, která by nám za každou cenu chtěla upřít a zabránit přístupu ke zdravé potravině", jak tu konspiračně prezentuješ !!! ... :D ) ...... platné současné zákony povolují max. 100.000 různých živých mikroorganismů na jeden mililitr mléka ... (což je právě ona "kapka hnisu", jenž ve videu zmíňuje Gary Yourofsky) ... ... pokud jich však tam ale chceš mít ještě mnohem víc, tak si jednoduše kup mlíko přímo od krávy a můžeš ho chlasčit bez jakýchkoliv tepelných úprav ... :baby: ... :angel: ...

... no nic, snad mi ještě možná odpověz ohledně mnou výše zmíněných "těhotenských hormonů v mléce od gravidních krav" (když už jsi ten zbytek opět klasicky ignoroval) ... a já pak s tímto tématem skončím ...... na notná rizika spojených s pitím "mateřského mléka jiného živočišného druhu" (ať už upraveného či přírodního) jsem dostatečně upozornil, takže svědomí mám čisté ... :) ...

... :bye: ... Anri ...

---------------------------------
PeS: ... od bylinek si nic kolem imunity nepůjčujeme ...... účinné látky, jenž jsme se z nich naučili využívat, jsou totiž povětšinou jejich odpadními látkami, uloženými do buněk v různých částech rostlin, anžto kytky nemají "vylučovací systém" ... :mrgreen: ...

PeSS: ... a mmch, pokud chceš i nadále tvrdit podobné "nesmysle", jakože např. zdrojem přenosu TBC je především mléko :shock: , tak si o tom, prosím laskavě, nejdříve něco málo přečti .... kdekoliv ... :ewhistle: ... ano, z neupraveného mléka se sice přenést může (i proto se mléko pasterizuje), mléko ale rozhodně není hlavním prvkem přenosu ...

Edit [141105/23:10]: ... omlouvám se tímto Slávovi, jelikož mi v odstavci vypadl kus věty, tudíž to pak vyznělo přesně naopak ... :D ... správné znění je níže

PeSS: ... a mmch, pokud chceš i nadále tvrdit podobné "nesmysle", jakože např. někdo tvrdí že zdrojem přenosu TBC je především mléko :shock: , tak si o tom, prosím laskavě, nejdříve něco málo přečti .... kdekoliv ... :ewhistle: ... ano, z neupraveného mléka se sice přenést může (i proto se mléko pasterizuje), mléko ale rozhodně není hlavním prvkem přenosu ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Pasterizace mléka a co s tím souvisí

Příspěvek od Slavek Krepelka »

A(&F) píše: ... snad mi ještě možná odpověz ohledně mnou výše zmíněných "těhotenských hormonů v mléce od gravidních krav" (když už jsi ten zbytek opět klasicky ignoroval) ...
Nepozornost. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=130856#p130856
slavek krepelka) píše: Lidoví léčitelé si například byli vědomi, že mlíko z telné krávy (tedy brané dokud není tele odstaveno) může u žen vyvolat falešné příznaky těhotenství a další problémy s pohlavními funkcemi. K tomu si připočti umělé růstové hormony, kterejma se krávy běžně cpou. Máš pocit, že dnešní velkoprodukce se ohlíží na to, jestli je kráva telná, nebo ne, a nevyždíme z ní co se dá do poslední kapky?
Podívej se na datum. Jak vidíš, odpověděl jsem dříve, než jsi se dotázal. To ani nemluvě o tom, že jde daleko více o krávy telné, než o krávy březí (gravidní). http://en.wikipedia.org/wiki/Dairy_cattle (anglina) Ve skutečnosti je praxe taková, že dojnice je většinou použita pro produkci mléka pouze po prvním otelení a začíná se skutečně velice brzy, 4-14 dní po otelení. Po skončení této průmyslové produkce mléka jde většina na jatka, protože po druhém otelení mívá poznatelně méně mléka a zároveň dochází k častým zdravotním komplikacím s vemenem, které jsou průmyslově neekonomické. V momentě kdy dojnice přestane plnit "normu", přestává se s dojením a kráva mléko ztratí. Pokud stojí za to, díky předešlé vynikající dojnosti, nechá se znova otelit po minimálně 40 "suchých dnech", což znamená že dohromady s dobou březosti cca 9 měsíců není dojena minimálně po dobu 10.5 měsíce. V běžné praxi tedy nedochází k tomu, aby byla březí kráva dojena. Také http://www.lpp.cz/?a=20&id=39.
A(&F) píše: ... od bylinek si nic kolem imunity nepůjčujeme ...... účinné látky ... jsou totiž povětšinou jejich odpadními látkami ...
A jaká to náhodička, že tyto látky jsou fungicidní, bakteriocidní, virocidní i pesticidní a že každá rostlina si vyrábí jiné složení "odpadů", díky kterým je hned kde co nesežere, specielně jejich plody před dozrátím. Mnohé jsou dokonce jedovaté i prudce, ale jen do té doby, než uzrají. No a kam se odpady poděly? Viz např. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=105167#p105167
slavek krepelka) píše: Jo, jako zajímavost, ta "woody nightshade", lilek potměchut (Solanum Dulcamara), co se s ní otrávila Ančka k smrti ... :shock: .... Voni z toho dělaj na jihu USovic pie. Pie je pečivo, které je umotané jako tenká slupka ze sladkého těsta v pečící míse, vyplněná nějakým ovocem a pokrytá zase tenkou vrstvou těsta.
Takže, to vidím dost jinak. Jinak k tomu Tvému nevylučování "odpadů" rostlinami http://cs.wikipedia.org/wiki/Stres_%28rostliny%29
zasolení půdy, které získávání vody rostlině ztěžuje či přímo znemožňuje (vysoká koncentrace solí v prostředí způsobuje, že voda putuje z rostliny místo do ní, viz osmóza). Zasolení je způsobeno nadměrným hnojením, solením vozovek, případně je přírodní (např. u moře). Zasoleno je cca 6% povrchu planety. Specifické adaptace na zasolení jsou vylučování soli na listech, do speciálních žlázek nebo do vakuol v listovém mezofylu a následný opad listu.
Dále http://fle.czu.cz/~ulbrichova/Skripta_E ... ziviny.htm
Dále http://www.biomach.cz/biologie-rostlin/ ... na-pletiva
vylučovací pletiva

vylučování látek v podobě sekretů (látky rostlinou dále využívané, mohou sloužit kontaktu s okolím) nebo exkretů (dále nevyužívané, často odpady), hranice ale často nejasná
ekrinní = vylučování v podobě jednotlivých molekul přes cytoplazmatickou membránu (např. složky buněčné stěny nebo nektar)
granulokrinní = vylučování sekretorickými váčky
holokrinní = vylučování do dutin vzniklých dezintegrací skupin buněk (např. sekrece silic v oplodí citrusů)
funkci zajišťují idioblasty (buňky lišící se tvarem od ostatních v pletivu, např. u brukvovitývh obsahují enzym myrosinázu), solné žlázky (u halofytů vylučují přebytečnou sůl), žlaznaté trichomy (např. hluchavkovité, lilkovité, kakostovité, konopovité), tentakule (emergence masožravých rostlin), nektária (vylučování nektaru), hydatody (vodní skuliny, gutace = vylučování vody v podobě kapek, např. kontryhel), mléčnice (obsahují latex = směs roztoků, suspenzí a emulzí různých látek – význam: asi ochrana rostlin při poškození), lyzigenní nádržky (vznikají apoptoticky programovanou sebevraždou buněk, obsahují silice, např. myrty nebo blahovičníky), schizogenní kanálky (např. u jehličnanů obsahují pryskyřici, u miříkovitých silice)
A(&F) píše: PeSS: ... a mmch, pokud chceš i nadále tvrdit podobné "nesmysle", jakože např. zdrojem přenosu TBC je především mléko :shock: , ...
Snad mi někde najdi, kde něco takového tvrdím. Naopak.
Na straně druhé, kampaň pasterizace mléka byla hnána právě na tomto zdůvodnění našimi experty a stále na to mnozí poukazují.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Tuberkul%C3%B3za
Bacil způsobující tuberkulózu, Mycobacterium tuberculosis, objevil a popsal 24. března 1882 Robert Koch, který za tento objev v roce 1905 získal Nobelovu cenu za fyziologii a lékařství. Koch nevěřil, že dobytčí a lidská tuberkulóza jsou podobné, což opozdilo objev, že zdrojem infekce je mléko. Tento zdroj byl později odstraněn pasterizací. Koch v roce 1890 prohlásil, že lékem proti tuberkulóze je glycerolový extrakt bacilu tuberkulózy, a nazval ho „tuberkulin“. Léčba touto látkou byla neúspěšná, ale později se ujala při diagnóze tuberkulózy.
-
Návrat tuberkulózy vyústil v oznámení Světové zdravotnické organizace (WHO) v roce 1993 o nouzovém stavu ohrožení tímto onemocněním. Odhaduje se, že každým rokem celosvětově přibývá půl milionu nových případů onemocnění multirezistentní tuberkulózou (MDR-TB). V roce 2010 byl po dvaceti letech objeven nový druh bakterie řadící se do Mycobacterium tuberculosis komplexu, M. mungi.


S laskavým pozdravem, Slávek.

Tématická odbočka na téma rostlinné imunity přeložena sem http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=131497#p131497 SDK


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Pasterizace mléka a co s tím souvisí

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše: Nepozornost http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=130856#p130856.
... maximálně tak Tvoje (jelikož jsem tam dával ocenění Pootovi za příspěvek pod tím Tvým, tak co myslíš: četl jsem i ten Tvůj příspěvek nebo nečetl ?? ... ;) ... mmch, v souvislosti s tamějším příspěvkem mám dotaz: ... Ty osobně, vyráběl sis někdy vlastnoručně tvaroh z mléka ??? ... řekl bych že ne ... :ewhistle: )

... nicméně, když jsem žádal o Tvé vyjádření ke "kravským těhotenským hormonům v mléce", tak to bylo plném původním kontextu toho prvého příspěvku, kde jsem tu otázku řečnicky položil (č. 2 na této stránce), tedy v souvislosti působením kravských hormonů na mužskou část populace ...... a to nejen na dospělé muže, ale především na chlapečky, ve fázi od počátečního vývinu pohlavních orgánů až po jejich plné pohlavní dozrání (tj. batole, dítě, prepubescent, pubescent, adolescent) ... no, a jsme opět zpátky u brzlíku !!! ... ona ta jeho dvojaká funkce (zprvu štěpení kaseinu :arrow: posléze specializace na pohlavní vývoj + vývoj osobnosti) je přírodou docela vtipně začleněna pouze do jednoho orgánu (a ne do dvou různých, mezi kterými by se musela zajistit "synchronizace" = nejdříve odstavení jednoho a poté nastartování toho druhého, ... ale proč to dělat složitě, když to jde jednoduše, že) ... neboť pokud kojenec mužského pohlaví saje mléko od matky, tak s ním zároveň do těla dostává i ženské hormony, které ho zákonitě ovlivňují, což ale později, v době rozvoje pohlavních orgánů, by byl docela slušnej průser (to nepopřeš) ...... my jsme však tento stovky tisíc let let pilovaný mechanismus obešli (jako vše chytré, co "příroda vymyslela"), tím že i po ukončení kojení chlastáme mléko dál, navíc od jiného živočišného druhu !!! ... = během pohlavního vývoje a tvorby osobnosti (do čehož také zasahuje brzlík, jak již bylo řečeno), což krom zapříčinění různých duševních chorob a změn osobnosti (např. autismus, hyperaktivitu, ale i kriminalitu mládeže) potom má za následek nejen sníženou plodnosti u mužů v dospělosti, ale i předčasnou pohlavní zralost u čím dál tím mladších dívek, dále pak zřejmě i transsexualitu (uvěznění jiného pohlaví v opačném těle), možná stejně tak i za homosexualitu, atd., vše co se toho týče, jelikož hormony dokážou slušně zamávat se vším možným ...... co myslíš, dává Ti to už konečně trochu smysl?? ... ;) ...... ono je to také o tem, že všechny tyto "poruchy" se mohou projevit (a zřejmě projevují) až v dalších generacích (plíživě, pomaloučku polehoučku, v rámci přirozeného vývoje) ... no, a vzhledem k tomu, že mléko pijeme teprve cca 4.000 až 7.000 let, tak se lidstvo zřejmě má na co "těšit" ... :) ...... když k tomu navrch připočteš všechny výdobytky "moderní dody" (za posledních cca 100 let), které se plné míře projeví až za "dlouho", tj. různé produkty chemického průmyslu (které se nám v plné síle začnou ukazovat až v okamžiku jejich masivního rozkladu, tedy především plastů, ale i již zakázaných prostředků, třeba PCB, které jsou stále v půdě a dostávají se tak běžně do potravního řetězce), dále pak farmaceutického bussinesu (v tomto případě především HA, ale i medikamentů, jejichž zbytky se prostřednictvím moče dostávají až do pitných vod, popř. do vodních živočichů, které pak konzumujeme), atd., atd. (někdo by doplnil i "chemtrails" ;) ), tak je jasný, že to tu v budoucnosti bude hodně "veselý" ...... ale my si pak zase nějak "chytře pomůžeme" a tím pádem uděláme ještě "větší blbost", atd., anžto lidstvo je zkrátka nepoučitelný ... :pivko: ...

pozn: ... ten můj zmíněný kamarád, co chlastá mléko už od mládí, je bezdětný ... přičemž chyba není na straně jeho manželky ..... jo, taky u něj už leta pozoruju, že se v době zvýšené konzumace mléka chová jako "baba", se všemi důsledky ... ale jinak, v době, kdy nemá "syrové mléko" k dispozici (neb to z obchodu zásadně nepije), se z něj opět stává "chlap" s technicko-logickým uvažováním (v tu dobu ho však pro změnu zase nebaví mejt nádobí, luxovat, prát a věšet prádlo, atd. :laugh: , přestože pod "vlivem mléka" mu to nevadí, ba naopak, sám to vyhledává) ... jelikož úzce spolupracujeme již déle jak čtvrt století, tak této nepřehlédnutelné souvislosti jsem si u něj poprvé všiml v době, kdy jsem se více začal zabývat mlékem (tj. zhruba od roku 2006), on to sice zpočátku popíral, ale pod vlivem pozorování ostatních spolupracovníků a jeho manželky (kterým to mé "popichování ohledně mléka" pochopitelně nemohlo uniknout), už to dnes uznává ..... ale co má chudák dělat, když na něm má závislost !!! ... :D ...
(mmch ... ohledně té závislosti viz aj přednáška od Garyho ... ;) )

... no, a jelikož sis během čtení předchozích řádek říkal: "co to tu ten Anri plácá, vždyť jsem mu už přece vysvětlil, jak to s těma těhotnejma krávama je", tak i když nerad, Tě i tady musím zklamat, jelikož ani v tomto případě nemáš pravdu ... :dknow: ... tak, jak jsi to popsal, by to fungovalo v přírodě nebo v přirozeném chovu ... nikoliv však ve velkochovech .. :enaughty: .... tam totiž stačí podat příslušný hormon, vyčíhnout ten správný okamžik k insemenaci, a zabřezne i ta "kráva co zrovna mléko dává" ... jj, znásilnili jsme i toto ...... týý, Slávku, dokážeš si v moderním pojetí zemědělství přestavit "výrobní prostředek", který by neprodukoval nic po dobu 10,5 měsíců a ještě by přitom vyžadoval péči + přísun energií (krmení) ??? ... :zzz: ... ty si se normálně zbláznil !!! ( ;) )... to by přece páni farmáři nemohli dopustit, takové ztráty !!! ... :evil: ...
... a rovněž je kec, že "průmyslová mléčná kráva" zažije pouze jeden reprodukční cyklus, potom jde na jatka ... běžně jich je několik ... :smoke: ...

... takže věz, že krávy jsou březí tak často, jak jen to jde ... po otelení se při první možné příležitosti opět "násilně" zapustí a mezitím, krom doby zaprahování (jak ty říkáš "během suchých dnů") se mezitím imrvére furt dojí hlava nehlava .... hormony nehormony ... ale kdo by to přece řešil ... ;) ...

... :bye: ... Anri ...

------------
PeS: ... starší dcéra studovala "zvířátkologii", střední i vysokou (veterina Žatec + "hnojárna" Suchdol, kde mimo jiné na "Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů" vyučuje a vědecko-výzkumuje i můj o rok mladší bráchanec, specialista přes "hliník v půdě" :D ) ... ale to přece, Slávku, víš, ne ?? .... vždyť jsem Ti to před lety říkal .... :ethink: ...... pozn: ani jeden z těch dvou díky své profesi kravské mléko již nepije (a ani nikdo z jejich nejbližších ;) ) ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Pasterizace mléka a co s tím souvisí

Příspěvek od Slavek Krepelka »

A(&F) píše: Slávku, dokážeš si v moderním pojetí zemědělství přestavit ...
Já si na rozdíl od tebe nepředstavuju, ale sháním si pokud možno praktické informace a pokud možno od lidí, kteří vědí, o čem mluví. Nejsem Don Quixote.

S laskavým pozdravem, Slávek.

PS. jinak tvaroh právě vyrábím (zatím kyška) z pasterovaného mléka a to bez použití běžných mléčných zákvasů :spirit: stejně úspěšně jako již řadu let. Pokud bys potřeboval poradit jak na to, dej vědět.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Pasterizace mléka a co s tím souvisí

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:
A(&F) píše: Slávku, dokážeš si v moderním pojetí zemědělství přestavit ...
Já si na rozdíl od tebe nepředstavuju, ale sháním si pokud možno praktické informace a pokud možno od lidí, kteří vědí, o čem mluví. Nejsem Don Quixote.
... :shock: (tos docela přehnal) ... :? ... takže jelikož tu naznačuješ, že si vymýšlím, potom Tě žádám, abys byl sdílnější a napsal, "co konkrétně jsem si vycucal z palce" ... :| ...... v opačném případě by však (dle std. konvencí) bylo od Tebe slušností se mi veřejně omluvit ... :) ...

... :bye: ... Anri ...

PeS: ... děkuji za nabídku, ale tvaroh (za účelem kuchyňského zpracování) si vyrábím sám ze "syrového mléka", které mi vozí kamarád (ten s "mlíkovou závislostí" :D), ... popř. jej dostávám již hotový od svých dvorních dodavatelů (kozí/ovčí) ... tudíž v případě návodu, jak jej vyrobit z pasterovaného mléka, opravdu nemám žádnou potřebu ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Pasterizace mléka a co s tím souvisí

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:
A(&F) píše: PeSS: ... a mmch, pokud chceš i nadále tvrdit podobné "nesmysle", jakože např. zdrojem přenosu TBC je především mléko :shock: , ...
Snad mi někde najdi, kde něco takového tvrdím. Naopak.
... viz PeSS příspěvku http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=131452#p131452 ... :D ... sorry ...

... ale počítej s tím, že pokud tu budeš i nadále prosazovat "prospěšnost pití mléka" (navíc tepelně neupraveného), tak mě vždy najdeš v opozici ... ;) ...

... :bye: ... Anri ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Pasterizace mléka a co s tím souvisí

Příspěvek od A(&F) »

A(&F) píše:platné současné zákony povolují max. 100.000 různých živých mikroorganismů na jeden mililitr mléka ... (což je právě ona "kapka hnisu", jíž ve videu zmíňuje Gary Yourofsky) ...
... takže ještě malé doplnění, ať je zde komplet, co vše povolují normy u "syrového (nepasterovaného) mléka" ... + jakým způsobem (jak často) se odebírají vzorky ... ;) ...

Provozovatelé potravinářských podniků musí podle platné legislativy ES zavést postupy
s cílem zajistit, aby syrové mléko splňovalo následující kritéria:


Syrové kravské mléko:
• Obsah mikroorganismů při 30 °C (na ml) ≤ 100000 (*)
(*) Klouzavý geometrický průměr za dvouměsíční období, alespoň dva vzorky za měsíc.
• Obsah somatických buněk (na ml) ≤ 400000 (**)
(**) Klouzavý geometrický průměr za tříměsíční období, alespoň jeden vzorek za měsíc,
pokud příslušný orgán neurčí jinou metodiku s cílem zohlednit sezónní variace v úrovni
výroby.

Doplňkové znaky jakosti
• Mikrobiologické znaky jakosti
- počet psychrotrofních mikroorganismů do 50000 v 1 ml
- počet termorezistentních mikroorganismů do 2000 v 1 ml
- počet koliformních bakterií nejvýše 1000 v 1 ml
- sporotvorné anaerobní bakterie v 0,1 ml negativní.

2.1 PŘEJÍMKA MLÉKA NA FARMĚ
Doba přejímky syrového mléka je dána svozovým plánem. Mléko přejímá prokazatelně
proškolený řidič cisterny, který kontroluje:
• přejímané množství
• teplotu mléka
• smyslové vlastnosti
• kyselost mléka (orientačně indikátorovými papírky).
Při přejímce mléka řidič nebo vzorkař odebírá také vzorky mléka.
Odebrané vzorky mléka musejí reprezentovat celý objem přejímané suroviny, musí být
průměrné, což je zajištěno mícháním, a při odběru z více nádrží, ve kterých je mléko
skladováno, také poměrné.
Míchadlo je součástí úchovné nádrže, popřípadě se při menším
objemu mléka použije míchadlo ruční.
Odběr bazénových vzorků pro mlékárnu provádí řidič cisterny denně, vzorky jsou odevzdány
v příjmové laboratoři mlékárny a slouží především pro případné dohledání reziduí inhibičních
látek v případě, že jsou zjištěny v cisternovém vzorku.

Odběr vzorků pro laboratoř akreditovanou pro rozbor mléka odebírá vzorkař do vzorkovnic
připravených laboratoří. Četnost odběrů vzorků pro vyšetření znaků jakosti je stanovena spolu
s těmito znaky legislativou
a je dána případně i častěji (a spolu s dalšími požadavky)
dodavatelsko-odběratelskou smlouvou mezi mlékárnou a farmáři.
Odběr se provádí
• ručně - naběračkou na dlouhé rukojeti
• autosamplerem, zařízením pracujícím na principu odkapu, kdy se po nastavení objemu
přejímaného mléka získá průměrný vzorek v potřebném množství.


pozn: ... skladovací tanky u dodavatelů (na farmách, v nich se nachází mléko od všech podojených krav) se automaticky (popř. manuálně) čistí/dezifikuje po jejich vyprázdnění do mlékárenských cisteren (po každodenním, popř. několika denním odvozu do mlékáren), z čehož vyplývá, že při legislativou nařízené (ne)četnosti kontrolních vzorků, je (ve vztahu k individuálnímu maloodběrateli) kontrola nezávadnosti u syrového mléka naprosto nulová !!!

... přičemž k nákaze možnými chorobami s až potenciálně smrtelnými následky stačí i jediná pozřená bakterie nebo vir, která u vás najde útočiště ... a pokud si sečtěte čísla uvedena výše, tak v 1 litru správně skladovaného syrového mléka může být obsaženo až 153 miliónů živých mikroorganismů, přičemž zdaleka ne všechny jsou "hodné" ... + když k nim připočtěte i všechny možné rozkládající se somatické buňky v počtu max. 400 milionů, tak se summa summárum dostanete na vcelku zajímavé číslo lehce přes půl miliardy částic "netušených možností" (ale povolených normou - ve skutečnosti však možná ještě více) ... dobrou chuť !!! ... :pivko: ... (ale "klíííd", neb pokud by se "náhodou něco zvrtlo", tak vždy přece máte možnost vyzkoušet a porovnat účinnost různých prostředků, probíraných zde v jiných vláknech ... např. HCl, MMS, KS, Zapper, adt. ... ;) ) ...

... takže pokud chce někdo dobrovolně ze své vůle konzumovat tepelně nedostatečně upravené mléko, činí tak jen a pouze na své vlastní riziko ..... server FuP se tímto předem zříká veškeré odpovědnosti za jakékoliv vzniklé škody, a to i přes tvrzení některých zdejších přispěvatelů ...

... :bye: ... za administrativu FuP ... A(&F) ... nebo-li Anri ... :) ...


--------------
pozn2: .... výše uvedená množství mikroorganismů v syrovém mléce byla normami stanovena s ohledem na to, že toto mléko bude při následném tepelném zpracování dokonale zbaveno všech choroboplodných zárodků ... = tudíž je to v podstatě norma vztahující se pouze pro účely skladování mléka a jeho převoz z farem do mlékáren ... (viz návody na mlékomatech !!!)


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“