![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
na stretávke to musíme zarovnať
![Pivko :pivko:](./images/smilies/pivko.gif)
Díky Lájo, přesně něco takového potřebuju. Pro ty zvědavé jedná se o pokusy s tyristory v oblasti lavinového průrazu.lajos píše:Trafo z mikrovlnky má asi 1kW, má oddělené vinutí a perfektní primár na 230V asi z 1,5 Cu-sek. je 2500V.
- neověřené myšlenky jsou od toho, by se před ověřením prodiskutovaly, já Tě napadat nebudu, popř. má zprávovna je ochotna naslouchatIlem píše:Mám jednu myšlenku, ale zatím ji nebudu zveřejňovat, neboť již vícerokrát jsem byl kritizován, že sem dávám neodzkoušené věci.Můžeš mě poinformovat, z čehože je to navinuté?
Zkus si oškrábat ten lak. Ale barvu to má podobnou. Viz odpověď Ilovi.lajos píše:Trafo z mikrovlnky má asi 1kW, má oddělené vinutí a perfektní primár na 230V asi z 1,5 Cu-sek. je 2500V.
Používají ho na pokusy s VN (Jákobův řebřík atd). Sekundár se dá vybastlit a dá se do okýnek trafa natáhnout drát třeba na 12V, myslím že má převod 1z/1V. Asi bude mít trochu větší magnetizační proud.
Převinutý se dá použít do měniče 12/230V, zkoušel jsem to.
Tady můžeš získat inspiraci, danyk je správnej magor
http://www.danyk.wz.cz/mot.html
Já také ne.lajos píše:Nevím co máš s tím lakem, jsi tajemný jak hrad v karpatech? Proč neřekneš o co jde, já si na slovní schovávanou nehraju.
My to dochází, že by to byl hliník na primáru-ten jsem ještě neřezal.
Já to sem klidně hodím. Je to léty ověřené zapojení. Moje myšlenka je v tom, že se jich dá zapojit více paralelně na jeden vyvíječ a tím jaksi eliminovat relaxační dobu tyristorů a zároveň na elektrodách vytvořit slušný chaos.WhileShewrMen píše: - neověřené myšlenky jsou od toho, by se před ověřením prodiskutovaly, já Tě napadat nebudu, popř. má zprávovna je ochotna naslouchat