Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Pro neználky(potřebuji vědět.....)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno....
Ano, je to hrot na přenášení kulatých balíků sena. A budu to nasazovat ručne s konzolou a dvěma hroty, navíc čím větší průměr, tím větší tření a tíže se to nejen zapichuje do balíků, ale hlavně vytahuje.
Dostal jsem tip na torsky z tyšicdvestotrojky, potřebuju 4...... je to perová ocel a přidělal bych to třmenama na kryv dotaženejma.....
booože, co se člověk nadrbe, než scípne...
Nevyznáte se někdo v třídách ložisek??? Potřebuju nějaký radiálně axiální, hoooodně přesný,
Dělám tu loupačku na pohanku, a chtěl bych to mít integrovaný s mlýnem na mouku, na proso a kdeco. Podstatná bude brilantní souosost a přesnost ložisek... aby byla všude stejná mezera a na průměrech talířových kamenů všude stejná na 0,05, páč mezera bude min 0,5.
Dostal jsem tip na torsky z tyšicdvestotrojky, potřebuju 4...... je to perová ocel a přidělal bych to třmenama na kryv dotaženejma.....
Nevyznáte se někdo v třídách ložisek??? Potřebuju nějaký radiálně axiální, hoooodně přesný,
Dělám tu loupačku na pohanku, a chtěl bych to mít integrovaný s mlýnem na mouku, na proso a kdeco. Podstatná bude brilantní souosost a přesnost ložisek... aby byla všude stejná mezera a na průměrech talířových kamenů všude stejná na 0,05, páč mezera bude min 0,5.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Re: mno....
Jo kdybys potřeboval něco echt kvalitního na ty tyče tak používají v lomech a při stavbě tunelů borové vrtací tyče
starý by stačily ,nový jsou tu http://www.rockmore.cz/list.php?catid=9&sid=11 možná že ty starý použitý co jsou uprostřed vrtaný kvůli výplachu sou lepší.
PS: ovšem to neohneš,kalí se to samo na vzduchu ,spíš se nesmí dopusit rychlé schladnutí kdybys potřeboval upravit hroty.
starý by stačily ,nový jsou tu http://www.rockmore.cz/list.php?catid=9&sid=11 možná že ty starý použitý co jsou uprostřed vrtaný kvůli výplachu sou lepší.
PS: ovšem to neohneš,kalí se to samo na vzduchu ,spíš se nesmí dopusit rychlé schladnutí kdybys potřeboval upravit hroty.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Trochu jsem nad tím přemýšlel a i nad tím namáháním. Správně by to asi spočítal konstruktér. Mohlo by tam být i silnostěnná trubka tak 40mm v průměru a síla stěny cca 10mm, pokud se něco takového vyrábí. Špice by byla plná, navařená. Nejvíc namáhaný to bude v místě uchycení, zde bych dal asi malé žebrování (jak u patek sloupů), tyč by byla delší o pár cenťáků a nedopichovalo by se na doraz. Takhle by to mělo vydržet, těch 250kg máš stejně jenom při napichování kdy je balík na začátku tyče, ta je v této fázi nejvíce namáhána ohybem, při doražení balíku pak už více na smyk.jarda ovčák píše:Ano, je to hrot na přenášení kulatých balíků sena. A budu to nasazovat ručne s konzolou a dvěma hroty, navíc čím větší průměr, tím větší tření a tíže se to nejen zapichuje do balíků, ale hlavně vytahuje.
Radiálně axiální ložisko slušného průměru tak aby to nelajdalo je válečkové konické na diferáku vozů škoda. Má průměr asi 120mm takže ty brusy by nemusely šmajdat. Kdyby jsi tam dal ložisko jak do vysavače tak ho umoříš. Myslím že není potřeba ani tak přesné ložisko jako ložisko větší. A stejně mi neleze do palice přesnost 0,05mm, to budeš mít pohanku taky v toleranci 0,05
Torzky z dvanáctsettrosky by možná šly nahradit škdováckejma poloosama, je to dobrej matroš a dokonce jsou konický.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Ložiska jsou přesná vždycky, takže se jedná o správný výběr typu a hlavně o způsob jejich uchycení do domků a na hřídel. Tam jsou problémy s tepelnou roztažností a s ohýbáním hřídele, které se řeší různou konstrukcí ložisek, aby mohla vyrovnávat třeba podélný posun a nebo naklápění.jarda ovčák píše:Nevyznáte se někdo v třídách ložisek??? Potřebuju nějaký radiálně axiální, hoooodně přesný,
Podle konstrukce jsou ložiska radiální, axiální a opěrná.
Když potřebuješ přesnou mezeru mezi čelem kotouče, tak musíš hřídel podélně fixovat axiálním ložiskem, a to jednostranným a nebo oboustranným. Toto ložisko doplníš radiálním. Při menším namáhání lze obě tato ložiska nahradit ložiskem opěrným.
Na druhém konci hřídele budeš mít už jenom ložisko radiální, které ovšem musí být takzvaně volné - válečkové s možností vzájemného podélného posunutí vnitřního a vnějšího kroužku, to je kvůli tepelnému natahování hřídele.
Aby toho nebylo už tak dost, tak ještě záleží na tom, jak jsou ložiska upevněna na hřídel a jak do domků.
Jako nesjschůdnější řešení bych viděl použití kyvné polonápravy z náklaďáku, snad Tatra. U toho by měl být vyřešen solidní výběr ložisek, hřídele i domků, a stačí vyřešit jenom celkové upevnění a připojení mlecího kamene.
Závěr - ložiska jsou ten nejmenší problém, stačí vybrat správný typ, osvědčil se mi Ceník SKF.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Napadlo mě, že by se taky daly použíti torzní tyče - v podstatě asi z libovolného auta. Sice to trochu pruží, ale ohnout to nejde. Dřív se to zlomí.NAVAR píše: Torzky z dvanáctsettrosky by možná šly nahradit škdováckejma poloosama, je to dobrej matroš a dokonce jsou konický.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Pro Jardu Ovčáka ... žížalí farma ...
... minulý týden ve středu večer dávali na PrimaCool pořad "Špinavá práce", kde natáčeli i na žížalí farmě ... ... sice jsem ho nemohl sledovat, protože jsem volantoval (a zrovna nebylo kde zastavit), ale zkusím Ti alespoň přetlumočit to, co jsem zaslechl ... nejzajímavější poznatek byl, že žížalami zpracovaný humus na konci třídili na 3 zrnitosti (tuším že proséváním na rotační sítech) ... to nejhrubší spolu s žížalami se vracelo zpátky k dopracování ... střední várka se dávala do líhně, protože obsahovala žížalí vajíčka ... a ten nejjemnější se expedoval ... (doufám, že jsem to nepopletl) ... část výroby se převážela do jiné fabriky, kde z ní ve velkém připravovali "žížalí šťávu" ...
... možná, že by tento díl bylo možno někde na netu dohledat ke stažení .... ... A. ...
doplněno: ... jedná se 2 díl z pilotní serie (2003) ... viz http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Di ... s_episodes ...
2 P2 "Worm Dung Farmer" November 14, 2003 (2003-11-14)
Catfish noodler, septic tank technician, worm castings rancher
... možná, že by tento díl bylo možno někde na netu dohledat ke stažení .... ... A. ...
doplněno: ... jedná se 2 díl z pilotní serie (2003) ... viz http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Di ... s_episodes ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
Re: Pro Jardu Ovčáka ... žížalí farma ...
Dobrá je separace žížal přes děrovanou a plnou přepravku . Dvě přepravky se dají na sebe. Do děrované kompost se žížalama, posvítí se na ní a žížaly se schovají do té spodní ve které je tma.A(&F) píše:... minulý týden ve středu večer dávali na PrimaCool pořad "Špinavá práce", kde natáčeli i na žížalí farmě ... ... sice jsem ho nemohl sledovat, protože jsem volantoval (a zrovna nebylo kde zastavit), ale zkusím Ti alespoň přetlumočit to, co jsem zaslechl ... nejzajímavější poznatek byl, že žížalami zpracovaný humus na konci třídili na 3 zrnitosti (tuším že proséváním na rotační sítech) ... to nejhrubší spolu s žížalami se vracelo zpátky k dopracování ... střední várka se dávala do líhně, protože obsahovala žížalí vajíčka ... a ten nejjemnější se expedoval ... (doufám, že jsem to nepopletl) ... část výroby se převážela do jiné fabriky, kde z ní ve velkém připravovali "žížalí šťávu" ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... také by je šlo motivovat k pohybu pomocí vibrací o nízkých kmitočtech ... ... ale nebyly by potom příliš "vystresované" ??? ... :D:D ... ethink: ...NAVAR píše:Dobrá je separace žížal přes děrovanou a plnou přepravku . Dvě přepravky se dají na sebe. Do děrované kompost se žížalama, posvítí se na ní a žížaly se schovají do té spodní ve které je tma.
[youtube][/youtube]
... a ještě dlouhá verze ...
[youtube][/youtube]
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
Případně i jinak. Zažil jsem už případy kdy lov žížal probíhal za pomoci kolíku na který byla na tvrdo přivedena fáze.A(&F) píše:... také by je šlo motivovat k pohybu pomocí vibrací o nízkých kmitočtech ... ... ale nebyly by potom příliš "vystresované" ??? ... :D:D ... ethink: ...NAVAR píše:Dobrá je separace žížal přes děrovanou a plnou přepravku . Dvě přepravky se dají na sebe. Do děrované kompost se žížalama, posvítí se na ní a žížaly se schovají do té spodní ve které je tma.
[youtube][/youtube]
... a ještě dlouhá verze ...
[youtube][/youtube]
Samozřejmě vše za dodržení bezpečnosti, tudíž kolík nahoře omotaný izolačkou aby se s ním dalo manipulovat k tomu kablík co dům dal a bakelitový banánek z roku raz dva
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... to by pak asi bylo nejjednodušší, kdyby Jarda tvořil chovné hromady troúhelníkového tvaru rovnou uprostřed pole ... do každého rohu přivést jednu fázi ... poté nahodit jistič ... ... a ani by to nemusel rozhazovat !!! ... :lol::lol: ... ...NAVAR píše:Případně i jinak. Zažil jsem už případy kdy lov žížal probíhal za pomoci kolíku na který byla na tvrdo přivedena fáze.
PeS: ... chůdinky napružený gígaly ... ...
-
- Zasloužilý člen
A(&F) píše:... to by pak asi bylo nejjednodušší, kdyby Jarda tvořil chovné hromady troúhelníkového tvaru rovnou uprostřed pole ... do každého rohu přivést jednu fázi ... poté nahodit jistič ... ... a ani by to nemusel rozhazovat !!! ... :lol::lol: ... ...NAVAR píše:Případně i jinak. Zažil jsem už případy kdy lov žížal probíhal za pomoci kolíku na který byla na tvrdo přivedena fáze.
PeS: ... chůdinky napružený gígaly ... ...
Tohle smrdí Darwin awards
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... http://www.ulozto.cz/9291482/spinava-pr ... cz-lcz-avi ... 33. minuta ... ...
-
- Zasloužilý člen
mno.....
Díky, už to stahuju.... jak králíka.
Potřebuju nutně vědět, jestli se dá někde sehnat reproduktor o průměru metr?
Nevíte někdo o podvodních reproduktorech velikého výkonu??? Podvodní od slova untr vasr, né podvodník....
Nevíte někdo o podvodních reproduktorech velikého výkonu??? Podvodní od slova untr vasr, né podvodník....
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Re: mno.....
Drahýjarda ovčák píše:Díky, už to stahuju.... jak králíka.
http://bazenek.cz/katalog/podvodni-reproduktory-99
protože se ve vodě rády šíří jen podélné vlny možná to kmitání by šlo řešit levněj.
-
- Zasloužilý člen
mno....
Ten podvodní reproduktor potřebuju min 300w
nebo normální 1,5kw.
A potřebuju vědět, jestli někdo rozumíte fotovoltaice. Potřebuju vědět, kolik watů dává fotovoltaika v zimě podf mrakem.
Kdybych potřeboval 100w pod mrakem, kolik bude mít v letě na slunku a naopak.Obecný prodejce drmolí nesmysle a vůbec neví, co po něm chci...
MINIMÁLNÍ VÝKON,HALÍK,MINIMÁLNÍ ZARUČENEJ VÝKON.
nebo normální 1,5kw.
A potřebuju vědět, jestli někdo rozumíte fotovoltaice. Potřebuju vědět, kolik watů dává fotovoltaika v zimě podf mrakem.
Kdybych potřeboval 100w pod mrakem, kolik bude mít v letě na slunku a naopak.Obecný prodejce drmolí nesmysle a vůbec neví, co po něm chci...
MINIMÁLNÍ VÝKON,HALÍK,MINIMÁLNÍ ZARUČENEJ VÝKON.