Tímto se Ti Anri veřejně omlouvám za to, že "Nejsem Don Quixote".A(&F) píše: .... bylo od Tebe slušností se mi veřejně omluvit ...
S laskavým pozdravem, Slávek.
Tímto se Ti Anri veřejně omlouvám za to, že "Nejsem Don Quixote".A(&F) píše: .... bylo od Tebe slušností se mi veřejně omluvit ...
K tomu bych si dovolil čistě jenom pro upřesnění dodat: ..., která najde v organizmu podmínky vhodné pro její další zdárný vývoj!A(&F) píše:... přičemž k nákaze možnými chorobami s až potenciálně smrtelnými následky stačí i jediná pozřená bakterie...
Tímto se Ti omlouvám za svou nedůslednostr a zároveň Ti děkuji za vytrvalost. Ještě jsem si dal práci a dohledal dále a ano, velkochovy dojej krávy převážně v době, kdy jsou březí. Pokud jde o cykly telení u dojnic (v Americe) uvádí se 2-4 a ve vyjímečných případech více, až 14. Problém s více cykly je zapříčiněn vysokou nemocností a to nejen mléčných žláz. To nemluvě o umělých hormonech a antibiotikách atd.A(&F) píše: ... nicméně, když jsem žádal o Tvé vyjádření ke "kravským těhotenským hormonům v mléce" ... Tě i tady musím zklamat, jelikož ani v tomto případě nemáš pravdu ... ... tak, jak jsi to popsal, by to fungovalo v přírodě nebo v přirozeném chovu ... nikoliv však ve velkochovech .... ... takže věz, že krávy jsou březí tak často, jak jen to jde ... po otelení se při první možné příležitosti opět "násilně" zapustí a mezitím, krom doby zaprahování (jak ty říkáš "během suchých dnů") se mezitím imrvére furt dojí hlava nehlava .... hormony nehormony ... ale kdo by to přece řešil ... ...
Pokud vím jsem nikdy netvrdil ani to, že někdo tvrdí. Maximálně jsem se mohl zmínit, že tvrdil, takže v čase minulém, ale nemůžu jaksi najít ani jedno. Můžeš mi prosímtě pomoc to najít?A(&F) píše: PeSS: ... a mmch, pokud chceš i nadále tvrdit podobné "nesmysle", jakože např. zdrojem přenosu TBC je především mléko , tak si o tom, prosím laskavě, nejdříve něco málo přečti .... kdekoliv ... ... ano, z neupraveného mléka se sice přenést může (i proto se mléko pasterizuje), mléko ale rozhodně není hlavním prvkem přenosu ...
Edit [141105/23:10]: ... omlouvám se tímto Slávovi, jelikož mi v odstavci vypadl kus věty, tudíž to pak vyznělo přesně naopak ... ... správné znění je níže
PeSS: ... a mmch, pokud chceš i nadále tvrdit podobné "nesmysle", jakože např. někdo tvrdí že zdrojem přenosu TBC je především mléko , tak si o tom, prosím laskavě, nejdříve něco málo přečti .... kdekoliv ... ... ano, z neupraveného mléka se sice přenést může (i proto se mléko pasterizuje), mléko ale rozhodně není hlavním prvkem přenosu ...
Výrok vskutku šalamounský. Uvědomuješ si, že ve střevě člověčím hostuje cca 135 000 druhů, nikoliv jedinců, různých bakterií, včetně zlatého stafylokoka a kde čeho, které u nás nalezly útočiště? Co tam je všecko za další breberky včetně virů ani nemluvě. Uvědomuješ si, že žaludeční HCl, pokud není člověk úplně bez ní, si s jedincem definitivně poradí? Docela by mne zajímal zdroj tohoto tvrzení. Co jsem na tohle kdy narazil, vždy byla řeč o nějaké minimální infekční zátěži nutné k vyvolání infekce a vždy udávaná v relativně ohromujících číslech, srovnatelných s normou na blíko.A(&F) píše: přičemž k nákaze možnými chorobami s až potenciálně smrtelnými následky stačí i jediná pozřená bakterie nebo vir, která u vás najde útočiště [/color]
V podstatě mi ani není jasné, jak na to číslo někdo došel. Čistě logicky je naprosto putna, jestli pasterizací zabiješ v blíku tři bakterie, nebo tři miliardy. Navíc ani UHT pasterizace nevybije všechny mikroorganismy a kdo ví, co je mezi těma nevybitýma, nicméně je toho tak málo, že je z toho trvanlivé blíko.A(&F) píše:.... výše uvedená množství mikroorganismů v syrovém mléce byla normami stanovena ...
To znamená, že i v pasterovaném nebo UHT mléce se dá docela klidně najít ta "jediná" bakterie, která je potřeba k úspěšnému nakažení seA(&F) píše:.. tudíž byly normy logicky nastaveny tak, aby se eliminovalo nebezpečí možné různé nákazy ..... platné současné zákony povolují max. 100.000 různých živých mikroorganismů na jeden mililitr mléka ...
... výše zmiňovaná norma (pokud to chápu správně) se vztahuje k "surovému mléku", tj. k jeho skladování na farmách a pro jeho převoz do mlékáren (nebo snad z toho, co jsem napsal, to není dost jasné" ??) ... ale pro mléko určené ke konzumaci (v ohledu na počet živých choroboplodných mikroorganismů) jsou normy podstatně tvrdší ...poota píše:To znamená, že i v pasterovaném nebo UHT mléce se dá docela klidně najít ta "jediná" bakterie, která je potřeba k úspěšnému nakažení se
... ne, není to jedno, jelikož pro rozvoj nemoci je právě především velmi rozhodující počet počátečních elementů ...... i pokud je tělo slabé, tak si většinou s poradí malým počtem choroboplodných zárodků ..... ale pokud se hned v samém počátku musí potýkat s velkou armádou, tak se potom již nemusí stačit "mobilizovat" ...... nezapomeň, že mu to také nějakou chvíli trvá, než vytvoří potřebný počet protilátek ...... navíc čím větší počet "útočníků", tím větší pravděpodobnost, že některý z nich přežije obranu ...poota píše:... ale pokud je imunita natolik slabá, že se těm bakteriím neubrání, tak už je skoro jedno, jestli jich do sebe dostane člověk několikrát víc rovnou a nebo jestli se na stejný počet namnoží až v něm.
... to teda rozhodně není , jelikož každé z nich má svá specifika ... zvláště potom u dětí ve vývoji ...poota píše:A pak je lhostejné, co konkrétně v tom mléce to způsobuje, tedy jestli bakterie a nebo hormony.
... to sice ano, ale pouze jedině tehdy, pokud projde žaludkem ...... bohužel, spousta choroboplodných zárodků je schopna do těla proniknout ještě dříve, než se tam dostanou ... ... a teď nemluvím pouze o sliznicích v ústech, hrtanu, hltanu a jícnu, ale i o nosohltanu, průdušnici, průduškách a plicích ... neb to všechno jsou místa, kudyma jsou schopny choroboplodné zárodky z potravin se dostat do těla ...... aneb snad ne ??? ... ...Slavek Krepelka píše:Uvědomuješ si, že žaludeční HCl, pokud není člověk úplně bez ní, si s jedincem definitivně poradí?
Krásný to scénář nám tu maluješ na zeď.A(&F) píše: ... aááá, tak ony jsou to klíšťátka ...
... ... proč jsi do češtiny (pro ostatní) nepřeložil i tu část, kde píšou "že přestože je pravděpodobnost malá, tak přesto není dobré toto nebezpečí v oblastech výskytu podceňovat" ... ...Slavek Krepelka píše: Když už těm studiím tak věříš -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9697358
.. to bylo v pasáži týkající se listerie ... ...Slavek Krepelka píše:Pokud chceš pokračovat ve věštění tragických smrtí matek svobodných i vdaných a ubohých robátek nechráněných před kravským mlékem (ne blíkem) pokračuj. Vše nasvědčuje, že je to o ničem.
Cituju: "V říjnu 2011 bylo v jedné oblasti v Maďarsku zaznamenáno několik případů klíšťové encefalitidy (KE), u kterých vyšetřování odhalilo možnou spojitost s konzumací nepasterizovaného kravského mléka od neautorizovaného prodejce, místního farmáře."A(&F) píše: ... nákaza je možná ... http://www.klistova-encefalitida.cz/odb ... efalitidy-
... s tou encefalitidou skrz potraviny je to tak, že pokud se najednou objeví u více členů rodiny najednou (kteří si přitom nepamatují, že měli klíště ) popř. v rámci několika sousedů, kteří si pro mléko (sýry, tvaroh, atd.) chodí k místnímu "kolchozníkovi", tak se potom dá téměř s 100 procentní pravděpodobností předpokládat, že opravdu byli nakaženi "konzumní cestou" ...Slavek Krepelka píše:Možnost není jaksi důkaz a už vůbec ne vědistický, že? ....
Že jsem byl pilný, taky jsem se číhl, jak je to s přenosem této encefalitidy jinak než prostřednictvím klíšťat.A(&F) píše: ... nákaza je možná ...
... ok, beru na vědomí ...poota píše:To jenom na vysvětlenou co propaguji. Pokud někde vznikl nějaký jiný dojem, pak to bylo způsobeno nejspíš mým nedokonalým vyjadřováním a mimoděk.
... to každopádně ... a značný ...... u "šťastnějšího" pasoucího se skotu je "paradoxně" mnohem větší pravděpodobnost, že si z pastvin přinese nějakou tu nákazu či parazita, rozšiřovanou od divokou zvěří, ptactvem, atd., kdy při volném pohybu je rovněž i větší pravděpodobnost přenosu infekce na další kusy, popř. rovnou na celé stádo ...... i z těchto důvodů se většina mléčného skotu chová (pro farmáře) "snazším způsobem" ve stájích, nejlépe v izolovaných kójích, kdy lze zároveň složením krmných směsí udržet pod kontrolou "stálou dojivost" se "požadovanými vlastnostmi s-mléka", s možností automatického podchycení všech "příjmů" i výdajů" ...poota píše: Navíc mám za to, že bude značný rozdíl mezi mlékem krávy, která se pase na louce a krávy, která prostojí svůj život na roštu u žlabu.
..... no, ona se ta finanční stránka může zanedlouho změnit, neb pokud srovnáš výkupní cenu s-mléka s koncovou cenou p-mlíka v obchodech (teda pokud nejsou nějaké akční slevy), tak farmářům se určitě vyplatí prodávat jej "na přímo", byť by s tím měli víc práce (ale také zároveň i nezanedbatelně větší zisk) ...... jak "za stara", mlíko za dveřma ... ...poota píše:Mléko z bio-farmy .... normálnímu běžnému člověku nedosažitelný finančně,