Malý komentářgromit píše:hodně znát je výhoda, logické myšlení k tomu - dvojnásobná výhodaKarban píše:Prosím pěkně, ukaž mi, že to "NE" (a nejen moje, jak patrno z diskuze) je mýlka.adam.benda píše: Ty si o sobě sice hodně myslíš... A to je dobře.. Ale o to míň si uvědomuješ, jak málo víš .....
ale nemít představivost a fantazii - to je pak tragédie - i pro vědce
tak sem si rejpnul a abych taky jenom nefilozofoval, tak jako přídavek nabízím takový polotovar z vlastní kuchyně: GHS motor
kdo jste to už někdy viděl někde na internetu, prosím o odkaz, kdo máte reálný zdůvodnění, proč to nebude makat - sem s tím...
Předem ale musím poznamenat, že chování té soustavy magnet - jádro - magnet je v reálu ověřený fakt, žádná simulace nebo zbožný přání...
Motor s COP>1 jsem nikdy na živo neviděl. Neodymový magnet průměru 15mm jsem na žádost jardy ovčáka odstínil, tak že na vdálenost 5mm se na něj nechytaly železné kuličky o průměru 1mm. Jakou toto stínění má trvanlivost to nevím. Použil jsem plechy o různé pemeabilitě s PVC prokladem tak aby se navzájem nedotýkaly.
Jinak se jedná o permaloye s názvem mí-metal. Ale informace jsem už na fórum dával, asi před rokem.