Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Relax u kávičky
To nefunguje. Pokud potřebuješ pochopit kvalitativní parametry populace a jejího vdělávacího programu, NESMÍŠ brát jako etalon sám sebe, nebo kohokoli tobě vyhovujícího. Musíš vzít průměrného občana, přůměrného středo či vysokoškoláka. pak to je adekvátní a souměrné. Chápu sice, že na vlastním faktu to změní pramálo, nicméně to tak je.
Já byl kupovat olej do převodovky a při výpadku proudu mi nebyl inženýr v kanclu spočítat, kolik stojí 20 litrů oleje. když 1 kg stojí 32kč. Tak se rozohnil, že mu vycházel litr oleje těžký 1,5kg.Deset minut jsem ho přesvěčoval o tom, že olej neplave na vodě jen kvůli tomu, že je mastnej.
Dobře jsem se pobavil. Vezmete jim berličky a padnou na hubu jak mrtví.Mnohokrát jsem soudil druhé podle sebe. To prostě nefunguje. Netrapme se něčím, co nedokážeme ovlivnit.
Já byl kupovat olej do převodovky a při výpadku proudu mi nebyl inženýr v kanclu spočítat, kolik stojí 20 litrů oleje. když 1 kg stojí 32kč. Tak se rozohnil, že mu vycházel litr oleje těžký 1,5kg.Deset minut jsem ho přesvěčoval o tom, že olej neplave na vodě jen kvůli tomu, že je mastnej.
Dobře jsem se pobavil. Vezmete jim berličky a padnou na hubu jak mrtví.Mnohokrát jsem soudil druhé podle sebe. To prostě nefunguje. Netrapme se něčím, co nedokážeme ovlivnit.
Re: Pøijmu zamìstnance !!! ...
To bych neviděl tak negativně.A(&F) píše:... ale pokud možno takového, který bude alespoň částečně ovládat znalosti učiva ze základní školy !!! ... tzn.: nebude mu dělat problém převod mezi mm-cm-m (km již nejsou nutné), bude vědět kolik stupňů má kružnice, jak je velký pravý úhel, bude si dokázat představit velikost 1m čtverečního a dokáže používat alespoň základní funkce na obyčejné kalkulačce (tedy vše týkající se především plošných a délkových měr ... ty prostorové ho popřípadně doučím už já sám, ... bude-li to potřeba) ...
.. tedy ne "hovado s maturitou", kterému když řeknu "potřebuji, abys mi z fólie o šíři 615mm odmotal množství odpovídající 9m2", tak mi nepřivodí těžce infaktový stav, když mi následně přinese kus folie 615 x 585mm (dle něj: 615mm >> 0,0650m to následně krát 9![]()
![]()
) ... posléze jsem provedl letnou kontrolu u dalších zaměstnanců i mezi zaměstnanci mých zákazníků (vše vesměs stejného vzdělání) ... a dospěl jsem k jedinému závěru:
... naše školství je v naprosto katastrofickém stavu !!!!!!!!! ... ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti mladí lidé mají svoje nekonvenční názory, nechtějí jen papouškovat, snaží se svět kolem sebe vylepšit.
Taktéž nechtějí stále jen přijímat dogmata, co jim opakují učitelé - samá nuda, nějaké metry a normy.
Svět je barevný, mnoho věcí je dosud neobjevených a právě takoví, co nejdou jen slepě jak stádo, jsou těmi co mohou spasit lidstvo.
Asi jako ten, kdo vymýšlí magnetický motor, rortovertér, MEG, KEG, elektrolýzu s účinností 2000% a podobně...
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Nepletl bych si pojem a průjem. Neumět spočítat plochu a jednoduchou trojčlenku je na pováženou.Anonymous píše:To bych neviděl tak negativně.A(&F) píše:... ale pokud možno takového, který bude alespoň částečně ovládat znalosti učiva ze základní školy !!! ... tzn.: nebude mu dělat problém převod mezi mm-cm-m (km již nejsou nutné), bude vědět kolik stupňů má kružnice, jak je velký pravý úhel, bude si dokázat představit velikost 1m čtverečního a dokáže používat alespoň základní funkce na obyčejné kalkulačce (tedy vše týkající se především plošných a délkových měr ... ty prostorové ho popřípadně doučím už já sám, ... bude-li to potřeba) ...
.. tedy ne "hovado s maturitou", kterému když řeknu "potřebuji, abys mi z fólie o šíři 615mm odmotal množství odpovídající 9m2", tak mi nepřivodí těžce infaktový stav, když mi následně přinese kus folie 615 x 585mm (dle něj: 615mm >> 0,0650m to následně krát 9![]()
![]()
) ... posléze jsem provedl letnou kontrolu u dalších zaměstnanců i mezi zaměstnanci mých zákazníků (vše vesměs stejného vzdělání) ... a dospěl jsem k jedinému závěru:
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti mladí lidé mají svoje nekonvenční názory, nechtějí jen papouškovat, snaží se svět kolem sebe vylepšit.
Taktéž nechtějí stále jen přijímat dogmata, co jim opakují učitelé - samá nuda, nějaké metry a normy.
Svět je barevný, mnoho věcí je dosud neobjevených a právě takoví, co nejdou jen slepě jak stádo, jsou těmi co mohou spasit lidstvo.
Asi jako ten, kdo vymýšlí magnetický motor, rortovertér, MEG, KEG, elektrolýzu s účinností 2000% a podobně...
)))
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
-
- Zasloužilý člen
Jaroušku,jarda ovčák svitavy píše:To nefunguje. Pokud potřebuješ pochopit kvalitativní parametry populace a jejího vdělávacího programu, NESMÍŠ brát jako etalon sám sebe, nebo kohokoli tobě vyhovujícího. Musíš vzít průměrného občana, přůměrného středo či vysokoškoláka. pak to je adekvátní a souměrné. Chápu sice, že na vlastním faktu to změní pramálo, nicméně to tak je.
a teď si představ že nám tenhle "výkvět" bude vydělávat na důchody. Věříš tomu? Já ne. Spíš věřím že až půjdu o berlích tak mne těma berlema přetáhnou a vezmou dvacku co budu mít jako důchodce na celý týden na rohlíky.
Když jsme u těch berliček, tak vždy zvítězí hlava, tužka, papír a třeba abakus. PC je k prdu tomu, kdo nezná základy, nedokáže totiž myslet v souvislostech.
PS: Kde mají olej za 32kč/kg a jaký? To je dost levný....
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... to je svatá pravda, protože jinak by mohl vymyslet něco už dávno objeveného ... třeba důlní lokomotivu na stlačený vzduch ...Anonymous píše:Ti mladí lidé mají svoje nekonvenční názory, nechtějí jen papouškovat, snaží se svět kolem sebe vylepšit.
)))
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
... a pro příště ... např. Karban, ten to měl zmáklý, psal to takto:
:O))) ... to potom totiž nevypadá tak překvapeně ...
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema
) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis
) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Evil :evil:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Re: Přijmu zaměstnance !!! ...
... tak přijeď na kafe ... určitě se domluvímeMim píše:Hlásím se! Spočítat to umím!!!! Kolik dáš?A(&F) píše:... ale pokud možno takového, který bude alespoň částečně ovládat znalosti učiva ze základní školy !!! ... tzn.: nebude mu dělat problém převod mezi mm-cm-m (km již nejsou nutné), bude vědět kolik stupňů má kružnice, jak je velký pravý úhel, bude si dokázat představit velikost 1m čtverečního a dokáže používat alespoň základní funkce na obyčejné kalkulačce (tedy vše týkající se především plošných a délkových měr ... ty prostorové ho popřípadně doučím už já sám, ... bude-li to potřeba) ... tedy ne "hovado s maturitou", kterému když řeknu "potřebuji, abys mi z fólie o šíři 615mm odmotal množství odpovídající 9m2", tak mi nepřivodí těžce infaktový stav, když mi následně přinese kus folie 615 x 585mm (dle něj: 615mm >> 0,0650m to následně krát 9![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Naposledy upravil(a) A(&F) dne sob 08 srp 2009 22:01, celkem upraveno 1 x.
) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... copak chci po těch lidech tolik ???
... no jo ... když ono to ale mělo pokračování ...jarda ovčák svitavy píše:To nefunguje. Pokud potřebuješ pochopit kvalitativní parametry populace a jejího vzdělávacího programu, NESMÍŠ brát jako etalon sám sebe, nebo kohokoli tobě vyhovujícího. Musíš vzít průměrného občana, průměrného středo či vysokoškoláka. pak to je adekvátní a souměrné. Chápu sice, že na vlastním faktu to změní pramálo, nicméně to tak je.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Jump :jump:](./images/smilies/icon_jump.gif)
![Bang Head :bhead:](./images/smilies/BangHead.gif)
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
... a ještě z jiného soudku (aby vám došly některé hned v úvodu zmíněné souvislosti) ...... před časem jsem po velice krátkou dobu zaměstnával jiného experta (21 let, taky s maturitou) ... a po týdnu, co byl u nás zaměstnán, jsme se dostali k výrazu kolmost (dělala se totiž zrovna cedule "do vignlu") ... vysvětluju mu, jak to bude vypadat (povídám cosi o 90 stupních, který to pak bude svírat) a výsledkem byla pouze neskutečná hromada otazníků, který najednou nechápavě vykukovaly zpoza toho vinglu
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Laugh :laugh:](./images/smilies/icon_laugh.gif)
![Eusa Pray :epray:](./images/smilies/eusa_pray.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
... od té doby se ptám všech uchazečů o práci (které nám neustále posílá místní ÚP) "kolik stupňů má pravý úhel" (někdy i "úhel levý"
![Laugh :laugh:](./images/smilies/icon_laugh.gif)
... co dodat ... nic ... dneska večer píšu stížnost na Ministerstvo školství ... tací lidé by nikdy neměli opustit ani základku a už vůbec ne se dostat na střední !!! ... na maturitní vysvědčení se pak měli dívat maximálně tak v muzeu (a určitě ne ve vlastních rukách
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
----------------------------------
PeS: ... ještěže existujou ty zkušební lhůty ... jinak fakt vopravdu nevim ...
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
) ...
U nás mají za 32 m6ad. Liju to místo převodového do převodovky u traktoru. Tam slouží i jako hydraulický.. Koupil jsem si nové hydraulické čerpadlo. České není, tak made in poland. Nu a bouchl zadní dekl a než jsem to zaregistroval, tak jsem spáchal ekozločin. Naštěstí kateřina jaujau bude prodávat ekoodpustky, tak si to musím tam nahoře smáznout.
Jo, a dnes jsem do auta, co má 80 litrů nádrž natankoval 93 litrů. Chlapi, bacha na pumpách, jsou to zločinci. Hned jsem chtěl volat policajty, majitel mi účtoval jen 80 litrů. A to jsem v nádrži měl ještě rezervu, anžto mi palubní počítač hned kokrhá, že přichází konec světa........
Svět začíná být veselý.
Jo, a dnes jsem do auta, co má 80 litrů nádrž natankoval 93 litrů. Chlapi, bacha na pumpách, jsou to zločinci. Hned jsem chtěl volat policajty, majitel mi účtoval jen 80 litrů. A to jsem v nádrži měl ještě rezervu, anžto mi palubní počítač hned kokrhá, že přichází konec světa........
Svět začíná být veselý.
Tak tomu se právě říká volná energie, bohužel ne pro tebe ale pro pumpaře. A pak, že to nejdejarda ovčák svitavy píše: Jo, a dnes jsem do auta, co má 80 litrů nádrž natankoval 93 litrů. Chlapi, bacha na pumpách, jsou to zločinci. Hned jsem chtěl volat policajty, majitel mi účtoval jen 80 litrů. A to jsem v nádrži měl ještě rezervu, anžto mi palubní počítač hned kokrhá, že přichází konec světa........
Svět začíná být veselý.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
:-D
S bráchom sme naďabili na podobného "pracanta" v Hlohovci v jednej drogéri. Na moju otázku - či majú práškový hliník, odpovedal protiotázkou hulákanou na celý krám: "Čo scete vyrábat bombu??" Keď som mu chcel uštediť druhé dobre mienené zaucho, brácha zahlásil - "...není hoden!" Na to sme za potlesku ostatných kupujúcich predajňu opustili.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Re: závažné indicie
J. Paroubek - ÚP - Kutná Hora :klient píše:vtip co není vtipem :
... „Není vhodné zaměstnávat lidi z jiných kultur, už tu pak zůstanou. Naučí se jazyk, mají děti a je z toho etnický problém,“ ... řekl v místnosti plné novinářů i zaměstnanců ÚP ...... dnes to popírá ...
http://www.novinky.cz/domaci/176326-par ... extem.html
... chtělo by se pomalu říct: ... "vždyť má pravdu, předseda", ... pokud by ale právě především díky politice takových a dalších stran s podobným programem nemohly zde v ČR vyrůstat výrobní provozy zahraničních společnosti, následně naším státem bohatě dotované, ... které však přitom nezaměstnávají české lidi ...
... něco je špatně ... nebo snad jenom "jinak" ?? ...
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
) ...
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Co tak sleduju, tak dokud se tam nahoře lže, tak je všechno v pohodě, ale jak někdo narazí na skutečný problém, tak je z toho mela...Paroubek řekl, ne píše:„Není vhodné zaměstnávat lidi z jiných kultur, už tu pak zůstanou. Naučí se jazyk, mají děti a je z toho etnický problém,“
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
A(&F) píše:J. Paroubek - ÚP - Kutná Hora :klient píše:vtip co není vtipem :
... „Není vhodné zaměstnávat lidi z jiných kultur, už tu pak zůstanou. Naučí se jazyk, mají děti a je z toho etnický problém,“ ... řekl v místnosti plné novinářů i zaměstnanců ÚP ...... dnes to popírá ...
... chtělo by se pomalu říct: ... "vždyť má pravdu, předseda", ... pokud by ale právě především díky politice takových a dalších stran s podobným programem nemohly zde v ČR vyrůstat výrobní provozy zahraničních společnosti, následně naším státem bohatě dotované, ... které však přitom nezaměstnávají české lidi ...
... něco je špatně ... nebo snad jenom "jinak" ?? ...![]()
...no ...von ten Paroubek zas není tak blbej, aby nevěděl co plká...
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
Lidí jeho kvalit takříkajíc "naseru na vagóny" Tento člověk pro mne vůbec není reference, kecat umí každej kór v politice. Jó takovej "Franta Pumpička z Dolní Horní" to je frajer ten když večer u piva slíbí že udělá dlažbu tak jí druhý den udělá. Co s Paroubkem ten je mi k ho..., na nic ho nepotřebuji, bohužel on potřebuje mne, spíše moje peníze coby ovci,ovčana a daňového poplatníka. Kdyby tak existoval nějaký repelent na tyhle parazity.martin11 píše:A(&F) píše:J. Paroubek - ÚP - Kutná Hora :klient píše:vtip co není vtipem :
... něco je špatně ... nebo snad jenom "jinak" ?? ...![]()
...no ...von ten Paroubek zas není tak blbej, aby nevěděl co plká......takováhle zmínka ....s rasovým podtextem....byť za ni sklidí jistou kritiku....mu přinese dost hlasu od radikálů , lidí typu " za rasovou čistotu " a nakonec i od lidí ...viz kutnohorský region, kde zdejším berou práci cizinci.....a o té devalvaci vlastní práce....má bohužel pravdu.....přesto já tuhle kumpanii volit nebudu.....m11