Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: ,,Právo volby".

Příspěvek od martin11 »

pepe píše:Martin11 lahká pomoc . Vezmi si svoju prácu speť (nesnaž sa hladať odpoveď ,,Prečo sa to nedá") a pošlí takéhoto ,,zákazníka" ... však ty už vieš kam . Vedz , že spravíš tým ovela menéj škody a to nielen sebe (,,tamtami" fungujú) ale aj ,,svojmu cechu". Podlahnúť len pre ,,pár dier do kolena" takýmto manévrom ,,zákazníka" je velmi drahý špás . Pepe
...zdravím....jen na okraj ...k objednávané a odevzdávané práci....bohužel , moje práce se odehrává v daném okamžiku. teď se někdeněco děje a já "TO" musím zdokumentovat. Na tom mém příkladu, onen zákazník se v danou chvíli choval mile , všude samé usměvy , pohoda radost.Odevzdám práci, stále ještě panuje spokojekonost. zákazník zaplatí. zdálo by se , že je vše v pořádku.ale ouha, náhle se "překabátí" a je znej dravec . Nechce práci reklamovat chce urvatdalší část, na kterou nemá nárok....přirovnám to k tomuto.....houslista zahraje na konzertě....posluchač je spokojen....ale nezaplatí, dokud houslista nezahraje ještě jeden konzert....bohužel práce tohoto typu nelze vzít zpět. a ve výtvarné branži , do které se počítám je další problém.....každý vidí barevně jinak...o kompozičním řešení obrazu už nemluvím vůbec a o formě / jak je dílo vytištěno/ je možno také sáhodlouze povídat....a kde se najde soudce, který rozhodne...ano , toto je dobré a toto je ...nedobré....
.....proč toto píšu.....myslím , že každý řemeslník by si měl se zákazníkem předem dohodnout co a jak...většinou se lidi dohodnou "bez papíru"....ale dnešní doba také přináší stavy, kdy se jde "přes mrtvoly"...a stále více se také uplatňuje starořímsé rčení..." peníze nesmrdí"....bylo by to na dlouhé povídání.....bohužel , jsem dnes již ten dříve narozený....tak se s tím musíme vyrovnat ...a udělat kompromis, mezi realitou a svým svědomím...bohužel to někdy bolí...oběma směry.....hezký den všem martin11 :lol: .ps 21.8 2009 :idea:

... věřím, že se " TO " povede ......
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Martine

Příspěvek od Ilem »

Je vidět, že on v tom umí chodit, zatím co ty nikoli. Pokud vyhrožoval soudem u částky 3 000,- Kč, je zjevné, že to jen zkusil, a ty ses chytil. Žadný soud u nás se nebude zabývat částkou pod 5 000,- protože se nejedná o trestný čin, ale pouze o přestupek. Ten se řeší ve správním řízení. On to nepochybně věděl, kdežto ty ne. Pokud je to tak úspěšný podnikatel, jak píšeš, jistě zná psychologii lidí. A na tebe to zafungovalo 100procentně. Psychologové tomu říkají, že tě měl na své lodi (on držel kormidlo a ty ses vezl) Tvým úkolem v takovém případě je dostat takzvaně jeho na svou loď. Ty musíš držet kormidlo. To bys mohl udělat třeba tak, že řekneš "Vraťte mi fotky, já vám vrátím peníze a tím to skončíme" Samozřejmě neseš jisté malé riziko, že na to přistoupí. Ale skutečně malé, protože on své fotky chce, přece kvůli nim nebude opakovat svatbu. A v tom je tvoje obrovská výhoda a o tom píše Pepe. To bys koukal, jak by otočil. V tu chvíli můžeš soudama vyhrožovat ty. Když chceš podnikat, musíš být dravec, taková je realita.

"Dum spiro spero"
Ciceron
pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

gewo píše:...Po montáži prezentovali fakturu s doplatkem, načež jsem na ni jen napsal, že se musí spokojit se zálohou...
Gewo , keby si takýto ,,manéver" spravil pri mňe , buď si istý , že tú robotu by som si prišiel vziať , tj. tie okná by som ti na moje náklady demontoval a dodal ti ich (tie ktoré boli ,,vyzálohované") len ako materiál . Vedz že zle alebo ,,nejako" postavená dohoda = zlé vstahy a na druhú stranu , dobre postavená dohoda = dobré vstahy . V mojích ,,obchodných vstahoch" nieje zákazník premňa moj Pán . Pri dodržaní našéj vzájomnéj dohody , beriem každého svojho ,,zákazníka" ako svojho partnera , tj. ,,fifti/fifti" . Slušnému partnerovy - slušné zaobchádzanie a vychcánému ,,partnerovy" - ,,zrkadlo". Každému čo právom patrí . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
martin11
Zasloužilý člen

kdo koho oškube

Příspěvek od martin11 »

Ilem píše:Je vidět, že on v tom umí chodit, zatím co ty nikoli. Pokud vyhrožoval soudem u částky 3 000,- Kč, je zjevné, že to jen zkusil, a ty ses chytil. Žadný soud u nás se nebude zabývat částkou pod 5 000,- protože se nejedná o trestný čin, ale pouze o přestupek. Ten se řeší ve správním řízení. On to nepochybně věděl, kdežto ty ne. Pokud je to tak úspěšný podnikatel, jak píšeš, jistě zná psychologii lidí. A na tebe to zafungovalo 100procentně. Psychologové tomu říkají, že tě měl na své lodi (on držel kormidlo a ty ses vezl) Tvým úkolem v takovém případě je dostat takzvaně jeho na svou loď. Ty musíš držet kormidlo. To bys mohl udělat třeba tak, že řekneš "Vraťte mi fotky, já vám vrátím peníze a tím to skončíme" Samozřejmě neseš jisté malé riziko, že na to přistoupí. Ale skutečně malé, protože on své fotky chce, přece kvůli nim nebude opakovat svatbu. A v tom je tvoje obrovská výhoda a o tom píše Pepe. To bys koukal, jak by otočil. V tu chvíli můžeš soudama vyhrožovat ty. Když chceš podnikat, musíš být dravec, taková je realita.
....zdravim Ilem....zcela jistě máš pravdu.....jenže ono to funguje také trochu jinak....borec se klidně zvedne....protože na to má čas....a dá na tebe trestní oznámení, že mu dlužíš....tžeba 10 000.- než se prokáže , že si vymejšlí, tak tě předvolaj a ble ble ble....on začne tím , že svatba stála 100 000.- a tímto že byla vlastně pošlapána a poškozena....a že to chce uhradit celý.....už jsem to zažil u kolegy....neuvěřitelná tahanice......bohužel jsou i tací mezi námi.....po roce nošení bot, je dají do mrazáku a zlomí podrážku...a vytahuje se v hospodě , že si poslení boty koupil před 20ti lety....obchodník a potažmo řemeslník, je proti zákazníkovi a to z titulu občanského i obchodního práva ve strašný nevýhodě....takže z toho vyplývající ponaučení...a to pro všechny.....papírová podepsaná smlouva...na všechno co je dražší než ....
...a dát si nějaké vlastní minimum....hezký den martin11 :lol:

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Pepa má pravdu. Kašlu na pány velkomožné..... Pokud nechce být partnerem, tak ať táhne k čertu. Já se mrcasil s lidma. prodával jsem jehňata ze dvora a myslel jsem si, že padnu. Ten chtěl šestinohé jehně, ten tříhlavé a ten jej chtěl zadarmo.Pak přijel rakouský machometán, že si bude brát vše. Tak si jezdí kamionem, vysází na dřevo, a já měl dva roky na vratech ceduli: Jehňata nejsou, stíhám je sežrat sám. Nevolejte, nezvoňte.Diskutovat nechci.Tiše odjeďte......
Jak píše pepa. když to nemá rovnováhu, tak to stojí za starou belu.

martin11
Zasloužilý člen

ano

Příspěvek od martin11 »

jarda ovčák svitavy píše:Pepa má pravdu. Kašlu na pány velkomožné..... Pokud nechce být partnerem, tak ať táhne k čertu. Já se mrcasil s lidma. prodával jsem jehňata ze dvora a myslel jsem si, že padnu. Ten chtěl šestinohé jehně, ten tříhlavé a ten jej chtěl zadarmo.Pak přijel rakouský machometán, že si bude brát vše. Tak si jezdí kamionem, vysází na dřevo, a já měl dva roky na vratech ceduli: Jehňata nejsou, stíhám je sežrat sám. Nevolejte, nezvoňte.Diskutovat nechci.Tiše odjeďte......
Jak píše pepa. když to nemá rovnováhu, tak to stojí za starou belu.
...zdravím Jarda....souhlasím na víc než 100%... :good: ...alespoň takto, když nemáš karmy....
....potom .přání ať ti roste synek....to je ten co je stále pomlácenej...???....
...ten snad ještě néééé....a dotaz.....vymyslel jsi něco na dřevoplyn.....nějak to zde usnulo.....já už sháním komponenty....mám starý bojler...už....vykuchanej vyčištěnej..... zdraví marin11 :lol:

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Ahoj martine. Klouček, ten starší má 2,5 roku a ten poslední, definitivní má asi měsíc a půl. Ja se před pár lety rozvedl a začal úplně znova.
S dřevoplynem a tomu podobně to je těžký. Revolverový rotační čistič plynu i revoluční šnekový samovypalovací filtr byly odloženy a čekají. Motory volha - uaz jsou neustále k dispozici a tak snad, až vyzkoušíme ještě dva nápady přijde na řadu dřevoplyn. Ještě chceme vyzkoušet feedback od ivana a když z toho nic nepoběží, tak ten dřevoplyn. .U dřevoplynu je největší problém čištění plynu. na ládování dřeva šnekový dopravník a vzduchotěsná klapka. Výkyvný rošt , aby popel lépe odpadl a to čištění plynu. návrhů je mnoho, enem žádný solidní. Jeden návrh dokonce měl filtrovat plyn štěpkou v potrubí. ta by se posouvala a pálila. Hlavu mi zamotaly parní stroje. Výkony a technologie se posunula úplně jinam, než je známe. Bohužel, souboj účinnosti mezi stirlingem, párou a dřevoplynem bude někde tak akorát mezi.Jo, navíc mi udělal čáru přes rozpočet jeden blázen od klášterce nad orlicí, co udělal parní stroj na lihové výpary.......
v uzavřeném cyklu.zkoušel i perchlor. Pak mi z toho jde hlava kolem, stejně jako z toho všeho.
Zdravím tě a hodně veselí přeju.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše:souboj účinnosti mezi stirlingem, párou a dřevoplynem bude někde tak akorát mezi.Jo, navíc mi udělal čáru přes rozpočet jeden blázen od klášterce nad orlicí, co udělal parní stroj na lihové výpary.......v uzavřeném cyklu.zkoušel i perchlor.
Ano, je to mezi. Pokud to má jít i na slunce, drevoplyn vypadává z hry. Perchlor je výhodný, ale u mne vypadává z hry kvuli toxicite, spíše budu rešit horlavost, nebo použiju silikon olej, nebo 2komponentní obeh. Pak jsou další možnosti. Ericssonuv teplotlakovzdušný obeh výhodne kombinuje nekteré výhody páry s výhodama stirlingu, je však složitý kvuli ventilum, nejde použít nejaká existující hlava spalovacího motoru, má však malý merný výkon podobný stirlingu, a vysoké mechanické zatížení kliky podobné dieselu. Nedodelané prototypy páry a ericssonu jsem ukazoval nekterým členum fóra. Obe konstrukce, nebo jejich podoby na netu nejspíš nejsou, jde o uzavrené obehy. Mám zrovna moc práce a nestíhám se tomu venovat podle svých predstav. Z organických médií je vhodný toluen, protože má vysoko bod rozkladu, je ale horlavý a nekteré silikony. Vše se již používá v organických cyklech. Jsou i další, méne zabehnuté možnosti. Jde hodne o to, kde bude stroj umístený, a zda vadí více horlavost, nebo toxicita.. Horlavost do určité míry reší malé množství látky v obehu. Stále je proto vhodný kandidát i voda, jde hodne o to, jak se s ní naloží. Bežné parní obehy typické pro lokomotivy jak otevrené, tak uzavrené nejsou výhodné kvuli potrebe relativne vysokého tlaku oproti jiným.

pepe
Zasloužilý člen

Re: kdo koho oškube

Příspěvek od pepe »

martin11 píše:
Ilem píše:Je vidět, že on v tom umí chodit, zatím co ty nikoli. Pokud vyhrožoval soudem u částky 3 000,- Kč, je zjevné, že to jen zkusil, a ty ses chytil. Žadný soud u nás se nebude zabývat částkou pod 5 000,- protože se nejedná o trestný čin, ale pouze o přestupek. Ten se řeší ve správním řízení. On to nepochybně věděl, kdežto ty ne. Pokud je to tak úspěšný podnikatel, jak píšeš, jistě zná psychologii lidí. A na tebe to zafungovalo 100procentně. Psychologové tomu říkají, že tě měl na své lodi (on držel kormidlo a ty ses vezl) Tvým úkolem v takovém případě je dostat takzvaně jeho na svou loď. Ty musíš držet kormidlo. To bys mohl udělat třeba tak, že řekneš "Vraťte mi fotky, já vám vrátím peníze a tím to skončíme" Samozřejmě neseš jisté malé riziko, že na to přistoupí. Ale skutečně malé, protože on své fotky chce, přece kvůli nim nebude opakovat svatbu. A v tom je tvoje obrovská výhoda a o tom píše Pepe. To bys koukal, jak by otočil. V tu chvíli můžeš soudama vyhrožovat ty. Když chceš podnikat, musíš být dravec, taková je realita.
....zdravim Ilem....zcela jistě máš pravdu.....jenže ono to funguje také trochu jinak....borec se klidně zvedne....protože na to má čas....a dá na tebe trestní oznámení, že mu dlužíš....tžeba 10 000.- než se prokáže , že si vymejšlí, tak tě předvolaj a ble ble ble....on začne tím , že svatba stála 100 000.- a tímto že byla vlastně pošlapána a poškozena....a že to chce uhradit celý.....už jsem to zažil u kolegy....neuvěřitelná tahanice...
Martin11 priznám sa ti , je to pre mňa ,,nepochopitelné" ako často začínajú relatívne rozumný ludia riešiť svoje problémi uvažovaním smerom , ,,Nedá sa to , preto že...". No čo už , aj tak sa dá ,,žiť". Vedz , že ,,NIČ NIE JE NEMOŽNÉ , STAČÍ LEN CHCIEŤ A VEDIEŤ AKO NA TO". Mimochodom , tento ,,bič" použil na tebe tvoj ,,zákazník", tj. ,,Chcel a vedel ako na to" . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zas...

Příspěvek od Palo »

...se někdo nudil...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

náhodně nalezeno

Příspěvek od 1220 »

http://prampouch.sweb.cz/0505/052005.html
obzvlášť vydařený je Pohled dekadenta.
čímž ale neříkám, že Karásek ze Lvovic je horší
:lol:
KDR

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

A zase hlídaj....:-D

Příspěvek od Aquarius1 »

Dnešním dnem jsem nabyl přesvědčení že volná energie neměla,nemá a nikdy nebude mít na růžích ustláno a proč??Sleduji to již delší dobu,natěšen z nového materiálu si člověk rozkreslí a propočítá plán,již se chystá začít a v tom se nějakým záhadným způsobem utrhne šňůra u žehličky ,,miláčku oprav to prosím" sdělí můj miláček a já se vrhám do díla ale ouha,speciální šroubky hluboko posazené moje úsilí protahují do noci a je konec bádání.Znechucen uléhám a miláček švitoří nad mou šikovností zatímco já skřípám zuby.Další den, jako na potvoru se dcerce rozbíjí bicykl ,opraveno! ,,hurá" no ne úplně ,rozbíjí se i synkovi a já opět opravuji.Zašmírován prohlašuji ,,dnes již na nic nesáhnu" a v tom jako by zájem opadl jen podvědomě cítím jak cosi číhá.Následující tři dny nic nezačínám a nikdo nic nechce ani nepotřebuje tak se vrhám k dílně a v tom zvonek :shock: .
Soused!! ,,Jindřichu prosím mohl bys mi posekat zahradu??",,Mohl" vypadne ze mne ,zírajíce šíleným pohledem střídavě na něj,on stár napůl ochrnut na zahradu již několik let nechodící a na onu zahradu v pozadí ,připomínající přírodní krajinnou oblast Boubín.Dva dny jsem tu spoušť ničil, zničen a neschopen jakékoliv další činnosti...Konečně" odpočat a svěží se vrhám směrem k dílně...........,,miláčku........prosím tě....." slyším za sebou a mne přepadají mdloby........ :bhead:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: A zase hlídaj....:-D

Příspěvek od Ilem »

Aquarius1 píše:Dnešním dnem jsem nabyl přesvědčení že volná energie neměla,nemá a nikdy nebude mít na růžích ustláno a proč??Sleduji to již delší dobu,natěšen z nového materiálu si člověk rozkreslí a propočítá plán,již se chystá začít a v tom se nějakým záhadným způsobem utrhne šňůra u žehličky ,,miláčku oprav to prosím" sdělí můj miláček a já se vrhám do díla ale ouha,speciální šroubky hluboko posazené moje úsilí protahují do noci a je konec bádání.Znechucen uléhám a miláček švitoří nad mou šikovností zatímco já skřípám zuby.Další den, jako na potvoru se dcerce rozbíjí bicykl ,opraveno! ,,hurá" no ne úplně ,rozbíjí se i synkovi a já opět opravuji.Zašmírován prohlašuji ,,dnes již na nic nesáhnu" a v tom jako by zájem opadl jen podvědomě cítím jak cosi číhá.Následující tři dny nic nezačínám a nikdo nic nechce ani nepotřebuje tak se vrhám k dílně a v tom zvonek :shock: .
Soused!! ,,Jindřichu prosím mohl bys mi posekat zahradu??",,Mohl" vypadne ze mne ,zírajíce šíleným pohledem střídavě na něj,on stár napůl ochrnut na zahradu již několik let nechodící a na onu zahradu v pozadí ,připomínající přírodní krajinnou oblast Boubín.Dva dny jsem tu spoušť ničil, zničen a neschopen jakékoliv další činnosti...Konečně" odpočat a svěží se vrhám směrem k dílně...........,,miláčku........prosím tě....." slyším za sebou a mne přepadají mdloby........ :bhead:
To vypadá, jako bys byl u nás doma. Jen se nejmenuju Jindřich a zahradu sekám mámě a tchýni, teda krom té své.

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Ilem píše:
Aquarius1 píše:Dnešním dnem jsem nabyl přesvědčení že volná energie neměla,nemá a nikdy nebude mít na růžích ustláno a proč??Sleduji to již delší dobu,natěšen z nového materiálu si člověk rozkreslí a propočítá plán,již se chystá začít a v tom se nějakým záhadným způsobem utrhne šňůra u žehličky ,,miláčku oprav to prosím" sdělí můj miláček a já se vrhám do díla ale ouha,speciální šroubky hluboko posazené moje úsilí protahují do noci a je konec bádání.Znechucen uléhám a miláček švitoří nad mou šikovností zatímco já skřípám zuby.Další den, jako na potvoru se dcerce rozbíjí bicykl ,opraveno! ,,hurá" no ne úplně ,rozbíjí se i synkovi a já opět opravuji.Zašmírován prohlašuji ,,dnes již na nic nesáhnu" a v tom jako by zájem opadl jen podvědomě cítím jak cosi číhá.Následující tři dny nic nezačínám a nikdo nic nechce ani nepotřebuje tak se vrhám k dílně a v tom zvonek :shock: .
To vypadá, jako bys byl u nás doma. Jen se nejmenuju Jindřich a zahradu sekám mámě a tchýni, teda krom té své.
....jo a k tomu ještě...protože člověk má radost a umí a ví...tak má,,,,...svářečku soustruh vozík za auto vrtačku protahovačku sekačku kalové čerpadlo bourací kango a teď i agregát....a sousedi...proč by si to kupovali , když si to mužu půjčit....zadarmo....a když zabijou prase a uděj....tak mě neznaj.....zajímavý je , že v tuto chvíli...nic ale vůbec nic nepotřebujou.... :idea: :idea: :idea: ...hezký den martin11 :lol:

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

martin11 píše:....jo a k tomu ještě...protože člověk má radost a umí a ví...tak má,,,,...svářečku soustruh vozík za auto vrtačku protahovačku sekačku kalové čerpadlo bourací kango a teď i agregát....a sousedi...proč by si to kupovali , když si to mužu půjčit....zadarmo....a když zabijou prase a uděj....tak mě neznaj.....zajímavý je , že v tuto chvíli...nic ale vůbec nic nepotřebujou.... :idea: :idea: :idea: ...hezký den martin11 :lol:
presne! :good: ale tento rok pri desiatom výročí "samaritanizmu" som sa zaťal a najlepšiemu susedovi som povedal: NIE! nemám-nedám! teda nepožičiam... a odvtedy je pokoj. Teda, prečo ma to žralo - vždy si prišiel niekto niečo požičať, keď som mal nejakú prácu, ktorá vyžadovala super sústredenie. A tak som často zabudol, komu som čo požičal. Moji susedia sa tešia z vŕtačiek, brúsiek, hoblíkov, píliek,..., ktoré im "daroval" dobrák Jura... :? SKONČILO! už nie som dobrák... som starý, mrzutý nafúkanec... ale mám od dotieravcov pokoj :D

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“