Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
pepe
Zasloužilý člen

Re: A zase hlídaj....:-D

Příspěvek od pepe »

Tak tak , i ,,Dobrého vela škodí". Ja síce nezatlkam a ,,požičiavam" svoje stroje kdekomu ale len s ,,vlasnými rukami". Keďže je to pre ,,vychcálkou" vždy o niečo drahšie ako z miestnéj požičovne , neotravujú ma s každou prkotinou . Tento ,,spôsob požičiavania" má oproti bežne zaužívanému spôsobu pár velkých plusou . Jadným z ních je npr. : V majitelových rukách jeho stroje tak velmi ,,netrpía" (majitel na rozdiel od ,,vychcálka" takmer vždy ,,zacíti" a následne aj prestane ,,tlačiť na pílu" keď začne jeho stroj ,,plakať") , vďaka čomu daný stroj nemá problém ,,odslúžiť si" podstatne večí počet ,,motohodín" . Atď. . Každému čo právom patrí . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

pozrite

Příspěvek od Waldes »

je to trochu mimo náš záber ale pozrite si toto
Waldes.

Nieje nič nové, len zabudnuté ...
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Je to bída. Časožrouti nevděční táhnou světem a množí se jako mšice.
Sám jsem se uchýlil ke lsti a zatím mi to vychází. Když někdo ke mě přijde se žádostí o..... cokoli , tak se na něj podívám. V mé databázi v hlavě mám lidi uložené do dvou přihrádek. MY a VONI. Pokud se žádající řadí mezi my, pak je to bez debat. Řadí se mezi nejbližší a je ochoten kdykoli cokoli stejně jako já. Pokud ne, řadí se mezi VONI.
VONI však žádati mohou, ovšem nářadí a vše co mne živí nepůjčuju a práce s traktorem má jednotnou sazbu 600 na hoďku.
Vprůběhu několika let se vše bez emocí vykrystalizovalo a jako sekáč s výkonem 2,5 až 3hektary za hodinku si můžu kšefty vybírat i odříkat. Čas se za peníze nekoupí........
Lidí je totiž strašně moc a já jsem jeden.........Já se o sebe dokážu postarat, tak proč ne ostatní. Šance máme všichni stejné.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: A zase hlídaj....:-D

Příspěvek od NAVAR »

martin11 píše:
Ilem píše:
Aquarius1 píše:Dnešním dnem jsem nabyl přesvědčení že volná energie neměla,nemá a nikdy nebude mít na růžích ustláno a proč??Sleduji to již delší dobu,natěšen z nového materiálu si člověk rozkreslí a propočítá plán,již se chystá začít a v tom se nějakým záhadným způsobem utrhne šňůra u žehličky ,,miláčku oprav to prosím" sdělí můj miláček a já se vrhám do díla ale ouha,speciální šroubky hluboko posazené moje úsilí protahují do noci a je konec bádání.Znechucen uléhám a miláček švitoří nad mou šikovností zatímco já skřípám zuby.Další den, jako na potvoru se dcerce rozbíjí bicykl ,opraveno! ,,hurá" no ne úplně ,rozbíjí se i synkovi a já opět opravuji.Zašmírován prohlašuji ,,dnes již na nic nesáhnu" a v tom jako by zájem opadl jen podvědomě cítím jak cosi číhá.Následující tři dny nic nezačínám a nikdo nic nechce ani nepotřebuje tak se vrhám k dílně a v tom zvonek :shock: .
Soused!! ,,Jindřichu prosím mohl bys mi posekat zahradu??",,Mohl" vypadne ze mne ,zírajíce šíleným pohledem střídavě na něj,on stár napůl ochrnut na zahradu již několik let nechodící a na onu zahradu v pozadí ,připomínající přírodní krajinnou oblast Boubín.Dva dny jsem tu spoušť ničil, zničen a neschopen jakékoliv další činnosti...Konečně" odpočat a svěží se vrhám směrem k dílně...........,,miláčku........prosím tě....." slyším za sebou a mne přepadají mdloby........ :bhead:
To vypadá, jako bys byl u nás doma. Jen se nejmenuju Jindřich a zahradu sekám mámě a tchýni, teda krom té své.
....jo a k tomu ještě...protože člověk má radost a umí a ví...tak má,,,,...svářečku soustruh vozík za auto vrtačku protahovačku sekačku kalové čerpadlo bourací kango a teď i agregát....a sousedi...proč by si to kupovali , když si to mužu půjčit....zadarmo....a když zabijou prase a uděj....tak mě neznaj.....zajímavý je , že v tuto chvíli...nic ale vůbec nic nepotřebujou.... :idea: :idea: :idea: ...hezký den martin11 :lol:
Ahoj, tady nemůžu nereagovat na Vaše příspěvky.
Minulý riok jsem se sanžil na podzim a v zimě něco dělat. Jenomže co člověk po 9-10h vypadne z práce s předsevzetím že bude něco dělat, nasněží tak 30cm, pokud jenom 10cm tak mu pluh zahrne vjezd. Takže na rozcvičku tak 2h práce s lopatou. Potom příjemně zpocený vleze do dílny kde je v lepším případě tak kolem 0C. Další 2h chystá dřevo a roztápí, kolem půlnoci začíná pracovat, ve 3h si jde lehnout, no a druhý den znova. V pátek když už má všeho dost a chce si lehnout tak ho potřebují ostatní, ten to ten zase ono. Já jsem soběstačný, tak proč ne ostatní.? Nářadí si kupuji ve většině případů profesionální a dobře si vybírám komu ho půjčit. Nešika totiž zničí i profi třídu.
S uzením mám podobné zkušenosti, pokud začnu tak v tom lítám 3dny sám (kdo chystal a udil více jak 50kg masa ví co to obnáší), v momentě kdy uzení končí a vytahuji šrůtky z udírny tak se stavují známí které jsem neviděl půl roku. Naštěstí udím spíše pro radost, tak vždy nechám dosytosti ochutnat, a po tom co mám douzeno, nemůžu kouř cítit tak 3 týdny.

Jinak pro Jindru, Martina a ostatní, to že Vás obtěžují není hra osudu, je to tím že jste šikovní, máte prostředky a dávku altruismu. Pokud by jste to v sobě neměli, tak by jste na VE nepracovali.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Je to bída. Časožrouti nevděční táhnou světem a množí se jako mšice.
Sám jsem se uchýlil ke lsti a zatím mi to vychází. Když někdo ke mě přijde se žádostí o..... cokoli , tak se na něj podívám. V mé databázi v hlavě mám lidi uložené do dvou přihrádek. MY a VONI. Pokud se žádající řadí mezi my, pak je to bez debat. Řadí se mezi nejbližší a je ochoten kdykoli cokoli stejně jako já. Pokud ne, řadí se mezi VONI.
VONI však žádati mohou, ovšem nářadí a vše co mne živí nepůjčuju a práce s traktorem má jednotnou sazbu 600 na hoďku.
Vprůběhu několika let se vše bez emocí vykrystalizovalo a jako sekáč s výkonem 2,5 až 3hektary za hodinku si můžu kšefty vybírat i odříkat. Čas se za peníze nekoupí........
Lidí je totiž strašně moc a já jsem jeden.........Já se o sebe dokážu postarat, tak proč ne ostatní. Šance máme všichni stejné.
Čím více toho máš a čím více toho umíš tak tím více si žádaný. Po lemplovi co má jenom jedny gatě a v nich ještě strachy naděláno ani pes neštěkne. Jenomže by to nemělo dospět do stavu kdy sousedovic kobyly mají nablýskané podkovy a Tvoje je bosá. Tedy na cizím se pracuje někdy lépe, ale nic se nemá přehánět.
Už jsem přemýšel že si vykopu do chalupy tajný tunel aby mne nikdo neviděl že jsem doma, pak je to průser, pokud za Tebou 5x denně někdo přijde s drobností, tak už na svém moc neuděláš.
Nicméně systém MY je dobrý, protože službu směníš za službu bez použití financí, tudíž z toho nemůžou darmožrouti (úředníci, politici atd. ) přikrádat. Pokud je dlouhodobý rozdílový součet má dáti - dal ve vztazích MY roven nule, tak víš že máš vyrovnaného „bártrového“ partnera.
Pak je to ještě o zodpovědnosti. Zodpovědný člověk většinou všechno nutně potřebné má a nebo si umí poradit, nic moc nikoho neotravuje a žije si aniž by komplikoval život druhým. Druhou skupinou jsou pak neschopní, nezodpovědní parazitující vysírači (ti co se o sebe neumí postarat jak píšeš) kteří, kde mohou tak se přisajou, místo toho aby se snažili sami tak spoléhají na pomoc od druhých. Pomoc pak pod různou záminkou nejsou schopni opětovat, to jsou prostě VONI…

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Vitamínky v pilulách

Příspěvek od Palo »

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Údajně...

Příspěvek od Palo »

http://zdravi.idnes.cz/homeopatie-rakov ... zdravi_pet

To by mě zajímalo, za kým ta ženská šla, co užívala a celkově vůbec jak to probíhalo...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jarda ovčák svitavy

Superb kombík, to jo. Ale, 2,0, tdi cr, 4x4 a převodovka dsg.
Pak to nemá chebu. Kdo jel s dsg, tak mi dá za pravdu, že to je opravdu mňamka.Ale myslím, že s tím novým adaptivním tempomatem s radarem, parkovacím automatem a čtyřzonovou klima v kůži to bude stát víc, než bych chtěl.... :oops:

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

re: závislák...

Příspěvek od chiq »

...každý máme svoje chute ... a sny... ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_C6

jarda ovčák svitavy

pro chick.

To jo, na sny já jsem kadet.Ten supík není sen. Je to pragmatické auto, které funguje bezvadně, je opravdu top technické a kvalitní.Není srandovní ani zábavné.
C 6 je umělecké dílo, má duši i ducha dob minulých. dá se koupit do 20 tisíc euro, ale na mne je to vážné, a příliš důstojné.pohodlí patří mezi hvězdné...... I když o kvalitě motoru hdi biturbo nemusíme vůbec pochybovat.
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lqdnm3bexrwa
Moje pozornost je pro příští rok upjata tímto směrem.

Je s tím fůra legrace, má to hnané zadní kola a ve verzi lt1 je schopnost driftovat přímo učebnicová.
Pohodlíčko pro celou rodinku a dostatek šimlů pro veselé kulišárny.
Deformacní zona o velikosti jednoho miniauta.Ropy je ještě dost, tak honem si splnit nějaký sen, dokud nějaká je. Pak budem nudně bzučet s elektromobily, i když takhle bych to ještě snesl....

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

...když už jsme u těch aut..

Příspěvek od martin11 »

....zdravím snílky...také mezi ně patřím....a občas se stane, že se ráno probudíte ...a sen je skutečností.....už týden mám tento sen....kdo se nesvezl tak neuvěří...hezký podzimní den ...zdraví martin11 :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

... věřím, že se " TO " povede ......
jarda ovčák svitavy

Je to tak. Smart je super.obratné, výkonné a svěží autí. Obzvláště, když dostane porci šimlíků navíc.

Pak se z něj stane miláček k pomilování.

martin11
Zasloužilý člen

pro Jarda...

Příspěvek od martin11 »

jarda ovčák svitavy píše:Je to tak. Smart je super.obratné, výkonné a svěží autí. Obzvláště, když dostane porci šimlíků navíc.

Pak se z něj stane miláček k pomilování.
...ještě to nevíš...ale 17.10 se k Tobě chystám...pro kožešinové produkty a další ovčí tovar. :idea: ...tak s tím možná přijedu....ozvu se dříve soukromě...zdraví martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

...má někdo z nás tady Smarta...???...

Příspěvek od martin11 »

....má někdo tady z nás Smarta...???....jestli ano ...pište na moje SZ....dík martin11 :lol:

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“