Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Gravitační všehochuť

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Pro Gabču

Příspěvek od buky »

Tak co na to řekneš Gábino, celkem slušne se doplňujeme, pěkne to do sebe zapadá a dáva to logiku, že jo :eclap:

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

buky

Příspěvek od Gabča »

Hlavně nám musí poběžet ty naše stroje... bez toho je nám naše logika nanic :D . Ale je to nadosah. :D

spaceball
Zasloužilý člen

Re: záves

Příspěvek od spaceball »

buky píše:Samozrejme že je to hybnost. Energie je v tomhle případe pušnej prach, ktorého proměnou - explozívnym hořením dá hybnost kouli.
No a co má joko být. Hybnost souvisí se setrvačným letem střely - její energie a vektor hybnosti je totožný se směrem letu. Pohybová energie (kinetická) se rovněž skládá z hmotnosti a rychlosti. Ale nás nezajímá náboj s prachem, nás zajímá střela, která třeba vyletí z lesa a nese si s sebou nějakou energii. Tato energie vznikla při odpalu (čát je ve tom zpětném rázu) a "nese" se v té střele. Dle různých kinetických energií střel při ústí hlavně se například stanovují kategorie palných zbraní - bez ohledu na tvar zbraně, impulsu síly a podobně....

...zase Napoleon, holt si budu muset počkat na Waterloo...
Jinak se fakt slušně doplňujete, to se musí uznat :P

Spaceball Obrázek
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od Gabča »

spaceball píše: ...zase Napoleon, holt si budu muset počkat na Waterloo...
Jinak se fakt slušně doplňujete, to se musí uznat :P
:idea: Kdybys měl tu ČD, tak jsi mohl výsledek bitvy tentokrát zvrátit ;)
I kdybys měl všechny nepřátele zavřít do skříně :D k ČD. Ta už by si poradila :laugh:

Mám několik důvodných podezření, že energie je hybnost... nikomu ani muk, nejsou na to kladné reakce. Buky to až na malé nepřesnosti v pojmenováních (aspoň doufám) potvrdil, takže to musí být pravda. 8) :D

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

parta hic

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
buky píše: Čím pak to meříte kinetickou energii? balistickým kyvadlem? Kalirometrem?
Balistické kyvadlo: aby se pohnulo tak musíš působit silou po dráze F.s , to znamená že konáš práci a proto vznikne i teplo.
Kalirometer: aby si mohol merať merné teplo látok, tak ho musíš vyrobiť napr. prácou F.s
F.s znamená že působím silou po dráze za nejaký čas, to znamená že konám práci a tudíž dávam těleso do pohybu a tak třením, odporem vznikne i teplo.
Páni jste vzdelaní lidé, používejte vlastní rozum a neopakujte, to co vás učili ve škole anebo co píší ve wikipedii !!!
To je totéž, jako kdyby jsi mi rekl, že jsem trouba. Ty ani nejsi schopný pochopit, co v té wiki a ve škole je, tak nevíš o čem meleš. Používej vlastní písmenka vlastní slova a ne ty, co Te naučili ve škole, vyber si treba z nejaké jeskyne, Ty nevdečníku, co šlapeš po treba i neúplne povedené práci učitelu. Pomucka: Rekni prodavačce, ať používá rozum. Rekni kovárovi, ať používá kladivo. Malíri, ať tahá štetcem podle svého rozumu a ne podle naučených tahu. Všichni Te pošlou zanedlouho do prdele, jen já jsem Te toho šetril.

Neumíš ani porádne číst, a už se pouštíš do fyziky a merení. Napsal jsem prece, že neprímo, a i kdybych to nenapsal, prece jsou prakticky všechny metody merení neprímé, prakticky nikdy nejde merit jediná veličina. Ani síla. To by jsis to ale musel umet zmenit na drobné. Pokud nedáš patričné vysvetlení, tak proste začínáš lhát=klamať.
Gabča.... Zmena hybnosti krát neco. A máš energii. Objev dreveného polínka do krbu. K síle si se nevyjádrila, to aby mne začalo mrzet, že jsem se vyjádril já. ...K energii také ne a už objevuješ hybnost, vždyť já jsem neobjevil ani jednu z tech veličin.
Mimo téma (offtopic)
Nejaký slepý zesmešňuje treba i hluchého, další se bojí, ale má hromadu rečí, no a prý nejaké Waterloo. Slabá parta, nejspíš to kazím já, je to tu kolem samý vlastní názor.

spaceball
Zasloužilý člen

Re: parta hic

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše: Nejaký slepý zesmešňuje treba i hluchého, další se bojí, ale má hromadu rečí, no a prý nejaké Waterloo. Slabá parta, nejspíš to kazím já, je to tu kolem samý vlastní názor.
Není nutné se otírat o ostatní. Že tě nikdo neposlouchá? Mne taky ne :P :P :P a komplex z toho rozhodně nemám... :P :P :P
Nebylo by lepší slabou partu vyměnit za nějakou silnou? :idea:

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:...Slabá parta, nejspíš to kazím já, je to tu kolem samý vlastní názor.
Těžko můžeš čekat nějaký přínos od vlákna, které se vyvine v doučovací kroužek základních pojmů, na jejichž neznalosti jsou stavěny v něm prezentované myšlenky.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
poota píše: Těžko můžeš čekat nějaký přínos od vlákna, které se vyvine v doučovací kroužek základních pojmů, na jejichž neznalosti jsou stavěny v něm prezentované myšlenky.
Zdravím - poota
FyzWeb odpovědna by to nestrávila, ale toto fórum, jak to vypadá, snese všechno a k tomuto účelu asi nejspíš
bylo stvořeno.... :P :P :P

Spaceball Obrázek
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: buky

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
Gabča píše:Hlavně nám musí poběžet ty naše stroje... bez toho je nám naše logika nanic :D . Ale je to nadosah. :D
Vaše logika se podobá spíš umanutosti. :lol:
Pouze síla nefyzikálního charakteru, ta by Vás mohla zachránit:
To probíhá následovně :
Dva nebo více těchto týpků se sejdou , provedou měření , prohlásí ho za dobré, a zbytek života stráví s opakováním, že to fakt
bylo ono. Výsledky měření se ztratí, filmy vyslepnou, snímky jsou nečitelné .......Po vymření posledního svědka je planeta ochuzena o objev.
Hm. Možná ale taky že ne. :|
Třeba je to úleva.
Bavte se dál jak umíte, nějak mi ale napadá, že opakovaný vtip .........
KDR

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
spaceball píše:Není nutné se otírat o ostatní. Že tě nikdo neposlouchá? Mne taky ne a komplex z toho rozhodně nemám... Nebylo by lepší slabou partu vyměnit za nějakou silnou? :idea:
Kocouri se občas otrou... Komplex ne, když se neposlouchá, není treba mluvit, o komunikaci nemám nejmenší nouzi. Silná parta je vhodné rešení, ale je to taková dynamická vec, težko se hledá, je potreba společné základní kameny, a stojí to taky peníze, než neco vzejde.

Poota, kroužek fakt asi není nejlepší rešení, chápu a zas se tolik nedivím. Nechtel jsem to ale nechat až tak plavat, aby neprišli nejací kanadští drevorubci a nezačali se bavit o energii z medvedích kožichu... :)
Vlastní tradice je tradice.

Akord
Zasloužilý člen

je to krúžok, alebo nie...

Příspěvek od Akord »

buky píše:... Sú dvaja ľudia na rotopedoch a budú roztáčať 12V alternátor, na jednom bude rotor z permanentného magnetu a na druhom bude trebárs z dreva.
Ako zistíš ktorý je schopný vyrábať elektrinu? No predsa meraniami. Volt - voltmetrom, aký je schopný dodať prúd - ampérmetrom....

... Dokonca je to možné zistiť aj po slepiačky, dám alternátory do záťaže a priložím ruku na ich povrch, ktorý bude teplejší ten je s perma. magnetom - teplota ako dalšia merateľná fyzikálna veličina.

...A to isté platí napr. pri tom kyvadle, sú dve jedno je ťažšie a druhé ľahšie. Budú sa kývať rovnako, ako zistím ktoré je ťažšie? No predsa tenzometrom, kde bude väčší impulz sily to je ťažšie.
Nameriam ešte teplotu v dôsledku trenia, ale žiadnu kinetickú energiu nenameriaš, tu môžeš len nepriamo matematicko teoreticky odvodiť.
Ak sa mi čuduješ ako skúsenému, tak ma za skúseného nepovažuješ, zase akési dvojité uvažovanie. Či toto k niečomu bude netuším, zdá sa to dosť zbytočné opakovať:

Všimni si konečne, že ani voltmeter, ani ampérmeter, ani žiadny iný samoukazovač nemeria iba veličinu, ale účinok, každý spotrebuje energiu. Ako voltmeter, tak aj ampérmeter merajú spotrebúvajú vždy výkon, iba voltmeter pri malom prúde a ampérmeter pri malom napätí. Balistický galvanometer, elektroskop tiež v skutočnosti spotrebuje prácu. Aj teplomer v skutočnosti nemeria iba teplotu ale spotrebuje prácu úmernú teplote. Aj tenzometer spotrebuje v skutočnosti prácu v čase. Žiadny indikátor nereaguje na jedinú veličinu.

Ak chceš diskutovať v tejto rovine, tak si nemôžeš vymýšľať fiktívne meracie prístroje a na ne sa potom odvolávať. Tvoje chyby v úvahe pramenia z týchto zanedbaní.

Príklad s kyvadlom nemá zmysel, lebo si ho málo upresnil. Kyvadlo možno predsa odvážiť celé aj so závesom, a bez hmotného závesu nie je kyvadlo kyvadlom.

Edit -príspevok bol editovaný, chybne som napísal merajú, miesto spotrebúvajú, vrátane súvislostí, text by mal byť už ok.
Naposledy upravil(a) Akord dne pon 30 lis 2009 0:57, celkem upraveno 1 x.

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
Karel DR píše: Gabča napsal(a):
Hlavně nám musí poběžet ty naše stroje... bez toho je nám naše logika nanic Very Happy . Ale je to nadosah. Very Happy

Karel DR napsal(a):
Vaše logika se podobá spíš umanutosti. :lol:
Pouze síla nefyzikálního charakteru, ta by Vás mohla zachránit:
To probíhá následovně :
Dva nebo více těchto týpků se sejdou , provedou měření , prohlásí ho za dobré, a zbytek života stráví s opakováním, že to fakt
bylo ono. Výsledky měření se ztratí, filmy vyslepnou, snímky jsou nečitelné .......Po vymření posledního svědka je planeta ochuzena o objev.
Hm. Možná ale taky že ne. :|
KDR
Karle, asi bych tohle neřešil, nechť si každý vykládá co chce v rámci pravidel fóra.
Když nejde o život, jde o ***** :P
Revoluční myšlenky v oblasti gr.motorů se zde asi nedočkáme, a každému snad musí býti jasné (téměř
každému), že toto vlákno není o řešení, ale o hledání (bezvýsledném). Jestli se někdo domnívá, že zákon
zachování energie neplatí, nebo že kinetická energie neexistuje, tak ať. Umanutost není o nic horší než
extrémně přemrštěná "snaha" jedince za každou cenu vysvětlit (přesvědčit) :P

Spaceball Obrázek
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
Á le napsal jsem to z dojetí ........ :cry:
Opatrujte svoje vědomí jako legrace to může trvat a trvat a trvat .........až to vytrvá.
K. :cry:

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
:P :good: Věřím že jsi to nepsal z dojetí ...ale ta smutná úvaha o vymření
posledního svědka je přímo perfektní :P neber si to tak :P

Spaceball Obrázek
Dal: 10 poděkování

Příspěvek od buky »

"Kinetickou energii" nezměříte ani přímo ani nepřímo, měříte pouze fyzikální veličiny.

Akord, ako by sa prišlo na to že vo vodiči ktorý pretína magnetické pole sa niečo deje? Len matematickými výpočtami? Asi ťažko, práve meraniami sa dokázalo že vo vodiči prebiehajú zmeny a práve meraniami sa dokázalo o aké zmeny ide.
Preto kinetická energia je len matematika, lebo ju nedokážeš zmerať, preto zopakujem: meriaš len a len fyzikálne veličiny.

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“