...protože není anonym jako anonym, tak ti kladní...by se mohli zaregistrovat jen přes tebe....třeba jarda ovčák....no ale ten to nemá zapotřebí....no ale už s tím je třeba něco udělat.....třeba s K..b..em../nikoho nejmenuju./...a všem slušným ...hezký večer....martin11Rival píše:Jste pro ? Hlavně mám na mysli tuto myšlenku: "Já bych anonymům povolil si jenom číst." Nicméně, rád bych nechal jistou část fóra volnou i pro aktivní přístup anonymům...jvj56 píše:Já bych anonymům povolil si jenom číst.
Odhalil bych aspoň částečně IP adresu, somotný nick je taky anonymní.
Navrhuji Rivalovi o tom hlasovat.
Přeji pěkný den
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
A je to jen Vaše...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: Anonym?
... věřím, že se " TO " povede ......
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To je blbost. Přece se nebudu z každého počítače, ze kterého chodím na fórum hlásit pod jimým nickem. A co třeba na dovolené, nebo služební cestě. To by mě brzy přestalo bavit.Akord píše: 2. 1nick=1IP
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... děkuji Ilemovi za vysvětlení ... snad bych už jen k tomu ještě dodal, že ti dva zmiňovaní, kterýžto jsou členy Týmu, mají moderátorská práva pouze ke svým vláknům a většinou se ani nezapojují do případných kauz a třenic v jiných vláknech ... pokud se však přesto někdy v minulosti zapojili, jednali tak pouze z pozice řádně registrovaného a přihlášeného člena fóra a nikoliv z pozice administrativy ... to jest vše ... A(&F)Ilem píše:Moderátorská práva májí z Týmu 2 člověci. A(&F) v týmu není. Podobné skupiny jsou na všech fórech. To snad víš. Dokonce si myslím, že tu není jen jedna skupina lidí, kteří chtějí mít klid na práci, ale to už je z mé strany spekulace. Skupina žádný vliv nemá. Nedobrou atmosféru tu dělejí lidi, kteří si honí tričko, ať na straně snílků, nebo na straně skeptiků.Akord píše:V toleranci osobních útoku moderátory. Nebudeme se chytat za slovo, skupina má takový vliv, že zde není dobrá atmosféra. Hromada z nich má moderátorská práva a pritom tolerují fantomové nicky.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Nejde o zjištění, kdo se pod jedním nickem přihlašuje z více IP, ale o zjištění, zda se ze stejného IP nepřihlašuje více nicků nebo anonymů. K tomu vůbec není nutné zobrazovat IP a ani jeho část, stačí pouze zobrazit, například jako Alias všechny, kdo se přihlašují ze stejného IP. Znamená to ovšem, že by nebylo rozumné na návštěvě u jiného člena fóra, přihlašovat se svým nickem z jeho počítače - ale to zase není tak velké omezení.Ilem píše:To je blbost. Přece se nebudu z každého počítače, ze kterého chodím na fórum hlásit pod jimým nickem. A co třeba na dovolené, nebo služební cestě. To by mě brzy přestalo bavit.Akord píše: 2. 1nick=1IP
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- poota
- Zasloužilý člen
Re: co s tím
Ono se tady jedná o diskriminaci zcela opačnou.Akord píše:...Takže ješte jednou, záhady treba ano, ale lhát čtenárum ne. Když tady nekdo napíše, že neco nefunguje, nebo bude chtít cosi lépe doložit, tak nebude diskriminován.
Pokud někdo tvrdí, že něco funguje, nebo by fungovat mohlo, tak se od něj, a často dost nevybíravě, žádá předložení důvěryhodných důkazů.
Pokud o téže věci kdokoli a bez jakéhokoli podkladu prohlásí, že je to blbost, která přece fungovat nemůže, tak je to "v pořádku" a od něj nikdo žádné důkazy, natož pak důvěryhodné, nežádá.
Samozřejmě se u uváděných "zařízení" nebo nápadů jedná o informace neúplné nebo částečné, které by bylo třeba doplnit a ověřit. Když například popíšu asynchronní elektromotor jako zařízení, které má "statorové vinutí měděným drátem a jako rotor hladký kovový válec", tak je to sice pravda, ale není vůbec složité to kvalifikovat jako naprostou pitomost, protože ten rotor nemá vůbec žádný důvod se točit. Pokud by tedy někdo o dosud neznámém asynchronním motoru našel a zde zveřejnil tyto údaje, byl by velice rychle přesvědčen "odborníky" o tom, že tento nápad nemá vůbec žádnou perspektivu a nestojí vůbec za to, se jím zabývat. Videa s chodícími motory by byla briskně prohlášena za podvrhy s tím, že tyto motory pracují na jiných a dávno známých principech, a za asynchronní motor se jenom vydávají. Hrstka těch, kteří by těm neúplným informacím přece jen věřili, by se před veřejným posměchem stáhla do ústraní a pomocí SZ by si vyměňovala pracně získané poznatky, jako například to, že statorové vinutí musí být od kostry izolované, proud že musí být třífázový a rotor že není jenom kus kulatiny. Ovšem při zveřejnění, že "to funguje", by byly opět požadovány důkazy, že to není podvod. A naopak při tvrzení, že je to stejný humbuk, jakým jsou i lživá videa, žádný důkaz není nutný, protože všechny učebnice elektrotechniky píšou, že "kovový válec se v cívce elektrickým proudem neroztočí".
Tohle byl jenom můj neumělý pokus o příklad, jak to tu přibližně chodí.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Starší člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 30 poděkování
IP KONFLIKT
A CO SÍTĚ RŮZNÝCH PROVOZOVATELŮ JEJICHŽ UŽIVATELÉ SDÍLÍ POUZE JEDNO IP
- ČILI NEMÁTE VEŘEJNÉ IP, PAK NENÍ PRŮKAZNÉ ZDA SE JEDNÁ O TOHO SAMÉHO UŽIVATELE NEBOŤ JICH MÁ TOTO IP TŘEBA STOVKY.
PAK SE MŮŽE STÁT ŽE ZA ALOTRIE BUDETE POVAŽOVAT KONKRÉTNÍHO ČLOVĚKA A ON TO MŮŽE BÝT NĚKDO ZE STOVEK JINÝCH LIDÍ OD TOHO SAMÉHO PROVOZOVATELE.
ANI JÁ NEMÁM VEŘEJNÉ IP A POKUD BY ZLOBIL NĚKDO Z TOHOTO MÍSTA A STEJNÉHO PROVOZOVATELE TAK BYCH MĚL PROBLÉM I JÁ.
TUDÍŽ NAPÍŠE LI SEM ANONYM OD MÉHO PROVOZOVATELE SÍTĚ MÁ IP ROUTRU JAKO JÁ, KDO DOSTANE NAKOPÁNO?
JEDINÉ SPRAVEDLIVÉ ŘEŠENÍ ZA KTERÉ SE PŘIMLOUVÁM, MOHU-LI,
ČÍST MŮŽEŠ, CHCEŠ LI PSÁT - ZAREGISTRUJ SE
A VĚŘÍM ŽE I PRO SPRÁVCE BUDE MÉNĚ PRÁCE SE SMETÍM
I KDYŽ MAZANÍ NAJDOU I JINÉ CESTY - CO SI BUDEM NALHÁVAT
- ČILI NEMÁTE VEŘEJNÉ IP, PAK NENÍ PRŮKAZNÉ ZDA SE JEDNÁ O TOHO SAMÉHO UŽIVATELE NEBOŤ JICH MÁ TOTO IP TŘEBA STOVKY.
PAK SE MŮŽE STÁT ŽE ZA ALOTRIE BUDETE POVAŽOVAT KONKRÉTNÍHO ČLOVĚKA A ON TO MŮŽE BÝT NĚKDO ZE STOVEK JINÝCH LIDÍ OD TOHO SAMÉHO PROVOZOVATELE.
ANI JÁ NEMÁM VEŘEJNÉ IP A POKUD BY ZLOBIL NĚKDO Z TOHOTO MÍSTA A STEJNÉHO PROVOZOVATELE TAK BYCH MĚL PROBLÉM I JÁ.
TUDÍŽ NAPÍŠE LI SEM ANONYM OD MÉHO PROVOZOVATELE SÍTĚ MÁ IP ROUTRU JAKO JÁ, KDO DOSTANE NAKOPÁNO?
JEDINÉ SPRAVEDLIVÉ ŘEŠENÍ ZA KTERÉ SE PŘIMLOUVÁM, MOHU-LI,
ČÍST MŮŽEŠ, CHCEŠ LI PSÁT - ZAREGISTRUJ SE
A VĚŘÍM ŽE I PRO SPRÁVCE BUDE MÉNĚ PRÁCE SE SMETÍM
I KDYŽ MAZANÍ NAJDOU I JINÉ CESTY - CO SI BUDEM NALHÁVAT
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Odpovědi uvnitř citovaného textu. Non
Tak co se zde tedy vlastně řeší?Akord píše:Prikláním se k názoru nekterých, který už odznel, jako jvj56, P., a podobne, tak napíšu za sebe:
1. Zobrazení části IP
Viz http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=42347#42347 .
2. 1IP=1nick, žádné mrtvé duše (prece jenom to ztíží spekulace a zlepší orientaci)
Viz tamtéž. Následná reakce od P. a Pooty.
3. Žádné osobní útoky mezi moderátory a tolerance jiných útoku moderátory, ve smyslu toho, co jsem namítal dríve
Jelikož místo, kde se občas scházejí moderátoři je dostupné pouze administrativě, tak zde jako odpověď na bod 3. odcituji tam zmíněné zásadní pravidlo fóra: "O moderátorských rozhodnutích se veřejně nediskutuje a ani se veřejně nekritizují = toto právo mají pouze ostatní členové administračního týmu a to pouze v "Moderátorovně"!
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Drobný rozdíl je, že já tady na verejném fóru nelžu verejnosti o tom, jak dobre funguje napríklad MEG, Perendev, Smot a další pseudovynálezy. Ani si na svou podporu nevytvárím fantomové pseudoanonymy.aNONym píše:Tak co se zde tedy vlastně řeší?
Je to tu už 2x, tak je to snad už dobre videt. Není treba maskovat situaci Karbanem, který reagoval na stejnou vec, jako já, jenom jinou formou. Já se s tebou a jinýma takhle natahovat nebudu, fakt me nebudeš učit čurat. Delejte si, jak umíte.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Lžeš, ale nevědoměAkord píše:Drobný rozdíl je, že já tady na verejném fóru nelžu...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
....není co řešit
Vážení pánové!
Vaše dilema je stále stejné na všech fórech. Najde se debil, který chce rozložit ideu fóra. Nechte ho být a tak se povznesete a budete sami lepší. (lépe řečeno, věnujete pozitivní energii něčemu jinému- prospěšnějšímu většině.) Nechte Akorda a Karbana, ať si melou svou a snažte se dokázat svojí pravdu hmatatelně. Jsem praktik, který množstvím pokusů hledá odpovědi. Tohle žvatlání je o ničem!!!!
Vaše dilema je stále stejné na všech fórech. Najde se debil, který chce rozložit ideu fóra. Nechte ho být a tak se povznesete a budete sami lepší. (lépe řečeno, věnujete pozitivní energii něčemu jinému- prospěšnějšímu většině.) Nechte Akorda a Karbana, ať si melou svou a snažte se dokázat svojí pravdu hmatatelně. Jsem praktik, který množstvím pokusů hledá odpovědi. Tohle žvatlání je o ničem!!!!
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Omezení "Anonymů"
Podrobnosti zde http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 9389#59389
rival - živý člověk - suverén
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Omezení "Anonymů"
Po zralé úvaze jsem se rozhodl omezit publikační činnost Anonymům v sekci "Jak na to" a v sekci "Dílna". Mají sem přístup pouze pro čtení příspěvků a stahování souborů (příloh). Upřímně řečeno, není až tak velký rozdíl mezi anonymním uživatelem a registrovaným uživatelem... Ten registrovaný jen musí při registraci uvést svůj e-mail. Registrace ovšem přináší řadu výhod. Např.: Možnost vy-listování nových příspěvků od poslední návštěvy, možnost používat "SZ", používat "Záložky" a "Poznámky" (viz horní hlavní nabídka) a další. Doufám, že toto rozhodnutí přispěje k větší pohodě na fóru .
rival - živý člověk - suverén
- poota
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Rival
Je to závažné (a dlouho žádané )rozhodnutí, myslím že by jsme se k tomu měli vyjádřit (nepovinně). Kdo tě známe, chápeme tvé pohnutky odkladu ale máš min. rok zpoždění. Uznalí ti to prominou.
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pro Rivala
NESOUHLASIM, omlouvám se, ale toto řešení je jen kosmetické a nedostatečné.
Navrhuji dvě řešení:
1) Všem Anonymům nepřipustit možnost psát jakékoliv příspěvky, včetně vkládání souborů a obrázků a to do CELEHO fora.
2) Pokud nevyhovuje toto řešení, vždy u autora bude státní poznávací značka tj. IP. Praktikuje se to na všech seriozních forech. Dál žádný Anonym by si neměl možnost stáhnout z fora žádný soubor, ani obrázek a žádné odkazy by nefungovaly.
Myslím jasné a srozumitelné. Všechno tady je Tvůj majetek jako provozovatele, my jen dobrovolně přispíváme.Tak si prudiči stále pletli pojem naší benevolence a trpělivosti se slabostí.
Je to jako kdyby Ti přišla domů návštěva(cizí) a začala tě poučovat a kritizovat tvůj život a dění v domácnosti, určitě bys jej chytl za flígr a prohodil dveřmi.A věř, udělal bych to velmi rychle, pokud bych si nechtěl rozbít rodinu.
Navrhuji dvě řešení:
1) Všem Anonymům nepřipustit možnost psát jakékoliv příspěvky, včetně vkládání souborů a obrázků a to do CELEHO fora.
2) Pokud nevyhovuje toto řešení, vždy u autora bude státní poznávací značka tj. IP. Praktikuje se to na všech seriozních forech. Dál žádný Anonym by si neměl možnost stáhnout z fora žádný soubor, ani obrázek a žádné odkazy by nefungovaly.
Myslím jasné a srozumitelné. Všechno tady je Tvůj majetek jako provozovatele, my jen dobrovolně přispíváme.Tak si prudiči stále pletli pojem naší benevolence a trpělivosti se slabostí.
Je to jako kdyby Ti přišla domů návštěva(cizí) a začala tě poučovat a kritizovat tvůj život a dění v domácnosti, určitě bys jej chytl za flígr a prohodil dveřmi.A věř, udělal bych to velmi rychle, pokud bych si nechtěl rozbít rodinu.