Poota, myslím, že to není o výjimce, ale o správnosti, nebo nesprávnosti modelu. Fyzikální zákony se bežne neuvádejí s výjimkama, zvlášte ne takový jako je zachování energie. Je to o prijetí modelu, nebo jeho neprijetí. Pokud se zachování energie neprijme, prosim, ale nutno najít aspoň 1 prípad, kdy tomu hodnoverne tak není. Pokud se takový prípad nenajde, tak není ani výjimka. Pokud se najde, tak je model špatný, nebo pokus špatný. To je nutno dohledat. Bez výjimky, jinak je to otevrené. Všechny pokusy, které by to chtely zpochybnit byly tady podle mne jednoznačne pod úroveň tohoto jednání. Lidi se tu neostýchají psát o COP, pritom neví, co to je, dále píšou o kW, pritom neumejí merit výkon, to je jako se domlouvat latinou s ufonautem.[/quote]
Akord, tak v tomto sa 100% zhodneme. Musí existovať model - pokus, ktorý vyvráti zákon zachování energie.
Ja si však šliapem vlastnú cestu.
Ako merací prístroj používam svoje ruky, ktoré dokážu citlivo reagovať na veľkosť sily a hlavu ktorá tieto informácie spracováva.
No neviem či to bude pri mojom vzdelaní stačiť aby som vyvrátil zákon zachovania energie, alebo nebodaj Axiómy.
Nešiel som do tohto projektu preto aby som niečo spochybnil, ale len zo zvedavosti ako sa budú moje myšlienky správať v praxi.
Zatiaľ sa mi v celku darí, krok po kroku napredujem, no kedy to skončí naozaj neviem.
Samozrejme ale verím ako martin 11, že se to povede
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)