Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Mentální Ozdrava
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Dáreček od Vládi
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 19#p124619
Ahoj, Slávek.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 141 poděkování
- Dostal: 305 poděkování
Re: Mentální Ozdrava
ahojky chtěla jsem jen dodat....je tolik metod, postupů a duch. technik.
Každý hledající touží a hledá najít tu nej co funguje. Mezitím se ale toho hodně zkusí a projde ,aby nakonec zjistil, že zdraví a harmonii získá ,když bude žít v souladu s vesmírnými zákony a tudíž eticky. Ale nejen k druhým, ale také sám k sobě .Pak stačí jen málo. Chi. Být tady a ted , učit se lásce a soucítění .Tím si všimne co dělá a co mu říká tělo,mysl, intuice a vedení.
Všimla jsem si ,že mnoho lidí se bojí zůstat sami se sebou.Co kdyby náhodou uslyšeil hlas duše ? Proto si vymýšlí roztodivné zábavy a činnosti,jen aby k tomu nedošlo.
Stejně je to otázka času.....Mějte se a pohodové klidné Vánoce Vám přeje Lenka
Každý hledající touží a hledá najít tu nej co funguje. Mezitím se ale toho hodně zkusí a projde ,aby nakonec zjistil, že zdraví a harmonii získá ,když bude žít v souladu s vesmírnými zákony a tudíž eticky. Ale nejen k druhým, ale také sám k sobě .Pak stačí jen málo. Chi. Být tady a ted , učit se lásce a soucítění .Tím si všimne co dělá a co mu říká tělo,mysl, intuice a vedení.
Všimla jsem si ,že mnoho lidí se bojí zůstat sami se sebou.Co kdyby náhodou uslyšeil hlas duše ? Proto si vymýšlí roztodivné zábavy a činnosti,jen aby k tomu nedošlo.
Stejně je to otázka času.....Mějte se a pohodové klidné Vánoce Vám přeje Lenka
Naposledy upravil(a) LenkaX dne čtv 12 pro 2013 14:36, celkem upraveno 1 x.
Změň sebe sama a změníš svět :-)
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
ceskymo píše: ... Cim dal vic se mi zamlouva fatalismus.... Vypada to jako protiklad k nasi snaze lecit sami sebe i druhy, pomahat, prat si a nachazet, ale neni. Jestlize nepomuzem, nevylecime, nenachazime, asi to tak melo byt....
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
a) Pokud je pacient (mentálně) neutrální, stojí proti sobě léčitel a nemoc a léčitel má dobrou šanci se s nemocí vypořádat.
b) Pokud se spřahne pacient s léčitelem proti nemoci, jejich vítězství je jisté.
c) Pokud se pacient spřahne s nemocí proti léčiteli, může se léčitel strhat a nic s tím nenadělá.
Počítám, že kdyby se léčení nelíbilo "bohu", bací je bleskem všecky.
Pearl uvádí případ "schizofrenických" pacientů. Přišli si (7 kousků v New York, kde se chvíli vyskytoval) pro vyléčení revmatismu a nepomohl ani jednomu. Jeho velice zvědavá sekretářka se eventuelně domákla, že všech 7 se spoluúčastnilo "class action suit" (hromadné žaloby) proti výrobci nějakého proti revmatického alopatického léku, který uživatelům přtížil. Ačkoliv tedy měli zájem se vyléčit, anžto je to revma bolelo, zároveň měli zájem zůstat bolaví, páč chtěli vyrazit z výrobce chechtáky.
Léčitel tedy nemusí vědět, co se skrývá za tak zvaným neúspěchem a jeho představa neúspěchu může kolidovat s nějakou konfliktní představou léčeného. Nemám tedy pocit, že ten "bůh" svými blesky zrovna mrhá a že se kór moc stará o individuální případy. Jó, pokud na něm vyraší vřed, jako třeba Sodoma a Gomora, Atlantis, Mu, nebo Kréta a možná aj starý Egypt, pak už se asi i ošije a podrbe, nebo to vezme "kudlou". Ale akce dvou buněček? To nevidím. (Jen jsem se právě dost domákl, co se děje při vrtání do země, když se těží olej. Pokud jde vrták zlomovou poruchou a není dostatečně mazaný blátem, velice často vyvolá
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Eusa Think :ethink:](./images/smilies/eusa_think.gif)
V konci je stejně jedno, jak se člověk zbaví závislosti na "nepříznivé" zpětné vazbě sice očividných, ale v důsledku jen předpokládaných vlastních neúspěchů. Hlavní je ji odbourat a koukat jen na očividné úspěchy. Pokud se k nim bude člověk chovat jako ke kuřátkům, budou se jen množit a prosperovat a ještě nějaké to vejce zbyde aj na omeletu.
S laskavým pozdravem, Slávek.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
LenkaX píše: ahojky ... učit se lásce a soucítění .Tím si všimne co dělá a co mu říká tělo, mysl, intuice a vedení.
![Eusa Naughty :enaughty:](./images/smilies/eusa_naughty.gif)
A dobře jsi si všimla. Jsme k tomu upěnlivě vychovávaní. Hrdinové, pomazané hlavy, idoly kde čeho a cizí "moudrosti" drilované do člověka od ranného mládí. Nabudování vzájemné davové závislosti hejna sardinek. Není divu. Není to jen sami se sebou, ale i sami sebou. To jde ruku v ruce. Však se s tím peru od útlého věku, i když možná nepatrně úspěšněji než většina ovčanů. Zároveň se kde kdo bojí "si pustit" někoho jiného k tělu, do svého ajnclíku pocitů, snů a myšlenek, a to i své nejbližší, jen aby náhodou nedošlo k našemu rozčarování, nebo k nějakým škodám díky zneužití téhož, nebo zavření za dveře bez kliky (do cvokhauzu) popřípadě všeho najednou. Jsme schizofrenický jak individuálně, tak společensky, a podle toho svět vypadá, jak vypadá. Všecko nemocný a zdánlivě bezmocný. "Ale já to tak nenechám", jak říkával můj parťák Pavlík ještě ve Štěrboholech.LenkaX píše: Všimla jsem si, že mnoho lidí se bojí zůstat sami se sebou. ...
-
- Zasloužilý člen
Ano, děkuji Ti Slávku za doplnění....zůstat sami sebou,takovými jakými jsme byli jako děti.
Jsem velmi ráda ve společnosti dětí.Jsou krásné a bezelstné, upřímné.Zvláště ty do 3 let.
Máme se co od nich učit a na co si znovu rozpomenout.
Není třeba tady ani opakovat, že veškeré vedení a tlak společnosti na nás od mala je jen cílené potlačení nás v nás .Nacpání nás do malé frekvenční krabičky :-)Přesně jak už tu bylo mnohokrát řešeno.....třeba školství.totální dril a zaměstnávání výhradně levé hemisféry.atd at
Věřím že se to jednou změní a od základů. Už proto, že se ted rodí jiné děti, krásné ,vysoce rozvinuté bytosti , které se ve škole diví, co to ta paní učitelka mluví za hlouposti![Laugh :laugh:](./images/smilies/icon_laugh.gif)
Jsem velmi ráda ve společnosti dětí.Jsou krásné a bezelstné, upřímné.Zvláště ty do 3 let.
Máme se co od nich učit a na co si znovu rozpomenout.
Není třeba tady ani opakovat, že veškeré vedení a tlak společnosti na nás od mala je jen cílené potlačení nás v nás .Nacpání nás do malé frekvenční krabičky :-)Přesně jak už tu bylo mnohokrát řešeno.....třeba školství.totální dril a zaměstnávání výhradně levé hemisféry.atd at
Věřím že se to jednou změní a od základů. Už proto, že se ted rodí jiné děti, krásné ,vysoce rozvinuté bytosti , které se ve škole diví, co to ta paní učitelka mluví za hlouposti
![Laugh :laugh:](./images/smilies/icon_laugh.gif)
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Fyzička
Zlatej Norbekov. Od Září jsem se z pěti dřepů a pěti kliků, kdy jsem při posledním upadl na
ke dnešku dopracoval na padesát dřepů a 2x20 kliků při jednom cvičení. To jsem nikdy v životě nedokázal ani jedno.
Nejdýl do roka udělám aj provaz
![Eusa Silenced :esilenced:](./images/smilies/eusa_silenced.gif)
![Smoke :smoke:](./images/smilies/icon_smoke.gif)
-
- Zasloužilý člen
Ahoj Slávku, takovou radu jsi četl v Norbekovovi? Ve které knížce ? Není to v Tréninku těla a ducha ? Chtěla bycj poznat někoho ,kdo dovede procítit ty pohyby T,M a CHladu po daných drahách těla.Dle knihy. Zatím to cítím jen někdy v urč. části těla a to ještě ne vždy se to povede.Ale ty dřepy je dobrá inspirace. Už jsem to několikrát plánovala na lyže. Děkuji za motivaci .lenka
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Jo a ne. Nevím, že by Norbekov specielně mluvil řekněme o dřepech. O čem ale mluví je duševní rozpoložení při cvičení a za jakým účelem cvičíme. V první řadě se tedy naučit cvičit ne pro to, že "musím", ale proto, že vím, že to mé těleso potřebuje a proto mu to s radostí poskytnu. Potom už je vše jen otázkou fantazie, jak a jaké cviky člověk cvičí, aby si člověka rozhýbal celého. Vůbec nejde o silové cviky. Jde o navrácení řádných limitů svalů, aby se tělíčko zase dokázalo hýbat jak baletce. To ten provaz. Natahovat svaly a šlachy, rozhýbávat klouby, prokrvit pohybem všechno svalstvo, rozproudit mízní systém a vybudovat si vytrvalost.LenkaX píše:Ahoj Slávku, takovou radu jsi četl v Norbekovovi? ....
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nějaké lyžování párkrát do roka je velice príma, ale je to o něčem úplně jiném. Snad si vzpomeň na jistou Ljubu Hermanovou. Míval jsem ji za "anomálii", no, spíš za cvoka, a měl jsem pravdu jen pro to, že většina lidí se s tou svou leností nedokáže poprat. Najdeme si jakoukoliv výmluvu, jako jsem si ji svého času našel i já, a radši skučíme na gauči cpouce se kde čím, od nezdravch čipsů až po zdravou "cerelovou nať" a potravinové doplňky. Ono pokud člověk fyzicky pracuje, může se zdát, že tělocvik je zajištěn. Je, ale co už není zajištěno je nálada.
Pokud je člověk řekněme zahradníkem a je při práci relativně šťastný, je to fajn. Pokud člověk pracuje pro nějakého pitomce a práce ho znechucuje, je to průšvih. To je ta mentální stránka, která dostala mě. Dokud jsem dřel (a skutečně jsem se nadělal fyzicky hodně) pro dost chytrýho bose a učil se při tom a měl jsem příležitost dělat více méně jak jsem uznal za vhodné, bylo mi fajn. Jenže nic netrvá věčně a takoví bosi taky stárnou a eventuelně odchází do důchodu atp. a od tý doby čím dál tím hůř. Blbec člověka maximálně strhá, stejně jako koně, mentálně i fyzicky. Proto jsem se na to
![Pottytrain :ptrain:](./images/smilies/pottytrain.gif)
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Boris Tichanovský
Ruský léčitel http://www.cestyksobe.cz/boris-tichanov ... ky-ad3162/
Mluví mi z duše, i když mluví i z bible, to je totiž putna. To ale je jen začátek, ze kterého se dá vyzobat i pár málo známých informací. Eventuelně to přechází do docela neomalené komerčárny.
Mluví mi z duše, i když mluví i z bible, to je totiž putna. To ale je jen začátek, ze kterého se dá vyzobat i pár málo známých informací. Eventuelně to přechází do docela neomalené komerčárny.
-
- Zasloužilý člen
Na velmi zajímavé, také jsem to shlédla :-)Mě zaujalo ke konci to programování, návod jak to dělat ne v čase tady a ted, ale např "Každým dnem od ted jsem štíhlejší a přibližuji se své ideální váze.Každým dnem jak hubnu jsem zdravější a zdravější"líbí se mi ta pojistka přání, aby se to nezvrhlo třeba na hubnutí díky vážné nemoci.Úžasná rada i s tou formulací.L.
-
- Zasloužilý člen
Ano máš pravdu tak je to u nás lidiček běžné ,že bez čas.plánu to jde do vytracena.Slavek Krepelka píše:
Denně to funguje daleko líp. Jak člověk vynechá den, autopilot, kterého Norbekov nazývá leností, ho snadno ukecá ještě další den, a další a další, a člověk se velice rychle vrací do starých kolejí. To ho akorát zdeprimuje a přesvědčí, že "to nejde". Pokud člověk cvičí denně, a nejlepší je si udělat snad nějaký rozvrh ve kterou hodinu, aby to člověk neodkládal. .
1/9/13 jsem absolvovala 2 denní kurz Hormonální jogy ( je to 21 cviků,docela dynamické cvičení)od Dinah Rodrigues a dala jsem si slib, jelikož jsem byla přesvědčena ,že toto ted potřebuji nejvíce , že budu v pracovní dny cvičit každé ráno od 7-7:30 hod a musím říci, že se mi to daří plnit,prostě jdu a nediskutuji sama se svým egem.Také už vidím mnohé výsledky jak se mé tělo dostává do hormonální harmonie.Některé cviky jsou v takových krajních polohách, které mi dělaly větší potíže na začátku, ani jsem si toho nevšimla, ale postupně jsem ohebnější a už vůbec necítím tu obtížnost.Po přečtení Norbekova jsem začala ještě k tomu cvičit oční cviky ,ale pro ty jsem už neměla vyčleněný čas , po ránu jsem to nestíhala a tak to šlo do vytracena .Takže potvrzuji , že je to o té pohodlnosti a o prioritách,čemu dáme přes den svou pozornost.Možná ale,že do těch dřepů bych se pustila také. Dcera od kolegy zase dělá dřepy kdykoliv si přes den vzpomene a už je na 300 dřepech.
Pěkný den Lenka
-
- Stálý člen
- Dal: 59 poděkování
- Dostal: 15 poděkování
Gratuluju k takové krásné výdrži, LenkoX i Slávku, je to inspirující. Já se zatím snažím aspoň znovu dočíst toho Norbekova a zatím aplikuju jeho cviky 3x týdně, když končím v posilovně a dělám strečing.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
LenkaX píše: ... Dcera od kolegy zase dělá dřepy kdykoliv si přes den vzpomene a už je na 300 dřepech. ...
![Bang Head :bhead:](./images/smilies/BangHead.gif)
![Laugh :laugh:](./images/smilies/icon_laugh.gif)
Ať se daří panenko
![Spirit :spirit:](./images/smilies/icon_spirit.gif)
![Good :good:](./images/smilies/icon_good.gif)
-
- Zasloužilý člen
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
LenkaX píše:nene , ...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
"The most squats performed in one hour is 4,708 by Paddy Doyle (UK) at Stamina’s Boxing Self Defence Gym in Erin Go Bragh Sports Centre, Birmingham, UK, on 8 November 2007."
To jsou věci. S laskavým pozdravem, Slávek.