Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Re: příští rok v Kadlíně
Moderátor: Gabča
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
No
myslím, že funkční vypínač je jediný ohmataný.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Re: kostka+chrastí rádio
Zdravím Gabča.Gabča píše: Potřebujete určit, který vypínač ze tří, umístěných vedle sebe přede dveřmi do jedné místnosti, rozsvěcí žárovku uvnitř této místnosti. Jeden je funkční, další nikoli, nedělají nic, jen tam jako jsou. Ani žádné dráty nejsou vidět, detektor kovu nemáte.
Můžete si s vypínači dělat co chcete, ovšem jen do okamžiku, kdy otevřete dveře, abyste nahlídli, pak můžete i vejít dovnitř a libovolně zkoumat.
K dispozici bude i malá nápověda, ale byla by to škoda. Je to totiž hrozně hezký.
Ak som dobre pochopil označenú vetu zadania, tak jedine funkčný vypínač je možné zapnúť aj vypnúť. Ostatné nerobia nič.
Prajem príjemný deň.
starsi ale dobra hadanka, puvodne ze tremi zarovkami vevnitr a tremi vpinaci venku, jedne zapnu a necham svitit pár desitek minut aby se žárovka zahřála a pak ho vypnu, sepnu dalši a vejdu, jedna bude horká a jenda bude svitit a jedna bude vyplá. tak určim který vpinač ke které žarovce je, nicméně tři vypinače a jedna žarovka to je podivné, zapnul bych šecky a mněl bych rosvíceno.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: zatím bez nápovedy
Gabča píše:Potřebujete určit, který vypínač ze tří, umístěných vedle sebe přede dveřmi do jedné místnosti, rozsvěcí žárovku uvnitř této místnosti. Jeden je funkční, další nikoli, nedělají nic, jen tam jako jsou. Ani žádné dráty nejsou vidět, detektor kovu nemáte.
Můžete si s vypínači dělat co chcete, ovšem jen do okamžiku, kdy otevřete dveře, abyste nahlídli, pak můžete i vejít dovnitř a libovolně zkoumat.
... z výše uvedeného se dá předpokládat (nemajíce zádných další prostředků), že pro zjištění musí bý okruh funční ... senzibilové jsou ve výhoděAkord píše:To, že lze zkoumat pak i v místnosti by napovídalo, že žárovka svítit nemusí, jen je treba zjistit, který vypínač ji patrí. Pak by nebylo ani potreba vyloučit pohled na elektromer. Možná by to chtelo ješte trochu vymezit, je to dosti univerzální a ani se neví, zda je to spíše sranda, nebo holý reál (nebo obe).
... řešení je evidentně hmatatelné ... alespoň já si to myslím ... pouze logika ... a fyzika ...
... řešení dávám do SZ ... A(&F)
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... přišel jsem, VIDĚL JSEM (a ohmatal), zvítězil jsem ...
... nebo-li ... veni, vidi, vici ... emh, ... ale v tomto případě spíše "spálil jsem se" ... :D:D
... corpe, ... to tučně zvýrazněné nekomentuji, jelikož logické řešení je naprosto stejné ... jen pouze s jednou žárovkou ... (předpokládám, že ostatním technikům to už došlo )) ...
... výsledkem podle kombinace sepnutí spínače (tzn. jeden zapnu pouze na chvíli, druhý na stálo a ten poslední nechám vypnutý) jsou následně tři možné stavy žárovky:
- nesvítící / studená
- nesvítící / ale "přihřátá" - pomalu stydnoucí ... (díky čemuž by tento experiment mohli klidně realizovat i slepci )
- svítící / tím pádem teplááá ...
... potom stačí zpětně přiřadit ten "správný" vypínač ...
... co mělo být tou nápovědou ??? ... "že s malejma LEDkama to nejde ???" ... (nebo snad ti slepci ???) ... ... A(&F)
... "aha, tak do SZ už nic házet nemusím ... když už jsi to takto proflákl" ...corpe píše:starsi ale dobra hadanka, puvodne ze tremi zarovkami vevnitr a tremi vpinaci venku, jedne zapnu a necham svitit pár desitek minut aby se žárovka zahřála a pak ho vypnu, sepnu dalši a vejdu, jedna bude horká a jenda bude svitit a jedna bude vyplá. tak určim který vpinač ke které žarovce je, nicméně tři vypinače a jedna žarovka to je podivné, zapnul bych šecky a mněl bych rosvíceno.
... corpe, ... to tučně zvýrazněné nekomentuji, jelikož logické řešení je naprosto stejné ... jen pouze s jednou žárovkou ... (předpokládám, že ostatním technikům to už došlo )) ...
... výsledkem podle kombinace sepnutí spínače (tzn. jeden zapnu pouze na chvíli, druhý na stálo a ten poslední nechám vypnutý) jsou následně tři možné stavy žárovky:
- nesvítící / studená
- nesvítící / ale "přihřátá" - pomalu stydnoucí ... (díky čemuž by tento experiment mohli klidně realizovat i slepci )
- svítící / tím pádem teplááá ...
... potom stačí zpětně přiřadit ten "správný" vypínač ...
... co mělo být tou nápovědou ??? ... "že s malejma LEDkama to nejde ???" ... (nebo snad ti slepci ???) ... ... A(&F)
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Drondí přístup
K rebusu :
Očuchat, protože ozon je cítit. vypínač, který je funkční bude cítit ozonem,
K.
Očuchat, protože ozon je cítit. vypínač, který je funkční bude cítit ozonem,
K.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Re: Drondí přístup
... a co když je ten vypínač bezkontaktní ??? ... např. rtuťový nebo elektronický ?? ...Karel DR píše:K rebusu :
Očuchat, protože ozon je cítit. vypínač, který je funkční bude cítit ozonem, K.
... anebo ho rozebrat a "šáhnout si" ... ... což ale bude fungovat pouze za předpokladu, že daná soustava je koncipována pomocí "znatelného dotykového napětí" ... např. na 230V (což ale nebylo v zadání definováno) ...
-
- Zasloužilý člen
Aj tento spôsob bol kedysi v obehu, len s tým rozdielom, že všetky tri vypínače boli funkčné a jeden z nich ovládal svetlo v danej miestnosti. Bolo treba určiť ktorý. Takže Gabčino zadanie nie je presne definované Jeden je funkční, další nikoli, nedělají nic, jen tam jako jsou.. To nedělají nic chápem, ako že sa nedajú zapnúť ani vypnúť.corpe píše:starsi ale dobra hadanka, puvodne ze tremi zarovkami vevnitr a tremi vpinaci venku, jedne zapnu a necham svitit pár desitek minut aby se žárovka zahřála a pak ho vypnu, sepnu dalši a vejdu, jedna bude horká a jenda bude svitit a jedna bude vyplá. tak určim který vpinač ke které žarovce je, nicméně tři vypinače a jedna žarovka to je podivné, zapnul bych šecky a mněl bych rosvíceno.
Riešenie toho starého bolo, že zapnem prvý vypínač, počkám pár minút, potom zapnem druhý a vojdem do miestnosti. Ak žiarovka nesvieti a je teplá, správny vypínač je prvý. Ak žiarovka svieti, správny vypínač je druhý. Ak žiarovka nesvieti a je studená, správny vypínač je tretí.
Toľko ku hlavolamu z mojej strany.
Želám príjemný deň.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Není co dodat ... ANO
nechat dlóuho zapnutý jeden vypínač, pak vypnout a zapnout druhý, vlítnout dovnitř, pokud to není zrovna on, tak ještě sáhnout na žárovku, jestli je žhavá, nebo studená. Ale i ohmataný vypínač je dobrý ,
a proud uvnitř vypínače taky. Tyhle věci samozřejmě narážejí na to, že se dají obtížně zadat slovně .. aby to moc nenapovědělo, ale zase aby tam bylo všechno. To mi připomělo ještě jednu:
(jestli nudím, nepište, dojde mi to )
V knihovně je uspořádáno za sebou od prvního do posledního deset dílů rozsáhlého slovníku, každá kniha má sto listů. Kolik je celkem listů, od prvního listu prvního dílu do posledního listu posledního desátého dílu?
Nejsou tam žádné předsádky (neočíslované listy), desky a obaly se taky nepočítají.
Jestli to někdo budete mít rychle, tak mi to písněte do SZ, byla by to škoda profláknout, protože je to docela dobrý. Já Vás pak zveřejním jako největšího chytráka
nechat dlóuho zapnutý jeden vypínač, pak vypnout a zapnout druhý, vlítnout dovnitř, pokud to není zrovna on, tak ještě sáhnout na žárovku, jestli je žhavá, nebo studená. Ale i ohmataný vypínač je dobrý ,
a proud uvnitř vypínače taky. Tyhle věci samozřejmě narážejí na to, že se dají obtížně zadat slovně .. aby to moc nenapovědělo, ale zase aby tam bylo všechno. To mi připomělo ještě jednu:
(jestli nudím, nepište, dojde mi to )
V knihovně je uspořádáno za sebou od prvního do posledního deset dílů rozsáhlého slovníku, každá kniha má sto listů. Kolik je celkem listů, od prvního listu prvního dílu do posledního listu posledního desátého dílu?
Nejsou tam žádné předsádky (neočíslované listy), desky a obaly se taky nepočítají.
Jestli to někdo budete mít rychle, tak mi to písněte do SZ, byla by to škoda profláknout, protože je to docela dobrý. Já Vás pak zveřejním jako největšího chytráka
-
- Zasloužilý člen
v 1. a 10. dieli je spolu 200 listov.Gabča píše: V knihovně je uspořádáno za sebou od prvního do posledního deset dílů rozsáhlého slovníku, každá kniha má sto listů. Kolik je celkem listů, od prvního listu prvního dílu do posledního listu posledního desátého dílu?
Všetkým prajem príjemný zvyšok dňa.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dík
Až teď mi došlo, že když kniha stojí tak, aby hřbet byl čitelný při naklonění hlavy do leva, což je obvyklé a používá se to i při značení drátů v rozvaděčích, je první list vpravo. Ale v mé knihovně bys s tím neuspěla, protože tam tu knihu klidně dám obráceně.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron