Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Sršni

Společenské dění u nás i ve světě.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: alergie

Příspěvek od NAVAR »

Pavlina-JVK píše:Jako velmi malému se u mně záhy objevila alergie na včelí bodnutí.

Tu jsem měl taky, na všechno, otékalo to jak hrom. Jak jsem se dostal z města do přírody tak to přešlo. Dostal jsem několik vosích žihadel najednou, řekl jsem si že to je zákonitě v prd... namazal to octem, dal na to cibuli a ještě eukalyptový olej. Sednul jsem si abych sebou neseknul a čekal co to udělá, při tom jsem v očekávání průser popíjel pivo. No a ono nic, pak nic i bez piva a mazání.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Sršni

Příspěvek od laik »

Mimo téma (offtopic)
Jardo vyzkoušej na tu alergii na úředníky něco jak píše JVK.....
Choď kolem nějakého úřadu a občas se otři o zeď, potom můžeš třeba vejít dovnitř a ven několikrát, pak se otřít o nějakého úředníka či mu pomoci do schodů z papírama a uvidíš ono to taky třeba samo přejde :-)
nebo třeba , když už nějaký úředník nemůže doletět do úřadu tak ho plácni, rozlož si po stole jeho papíry a pomalu si s nimi hrej pak plácni dva úředníky pak tři a uvidíš ono to taky přejde a pokud ne tak alespoň zredukuješ jejich počet na minimum, nebo plácni rovnou nějakou jejich královnu a přestanou se nějakej čas množit :-)
Každopádně pravda je že letos bylo nadměrné množství sršnů, já jich letos musel koncem léta zabít spousty, oni možná jsou neagresivní, ale když se motají v místech kde si hrajou děcka a ty jak víme máchaj rukama kolem sebe při každé mouše, tak to by je akorát rozlobilo a nevysvětlíte aby zachovali chladnou hlavu....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

RE: Očkování proti alergii na včelí bodnutí ...

Příspěvek od A(&F) »

... všichni určitě znáte film "Cena medu" ( http://www.csfd.cz/film/88005-cena-medu/ ), jenž byl natočen podle skutečné události ...... příběh je jednoduchý ... malýho kluka poštípe roj včel a lékaři se ho bezvýsledně snaží zachránit ... někdo si však vzpomene na starou metodu, kdy se postiženému poskytne krev "protřelého včelaře", který během mnoha let má po stovkách bodnutí v sobě již protilátky ..... což vlastně není nic jiného, než klasická kultivace séra, akorát se tu namísto koně rovnou používá člověk ... :) ...

(díky Slávku ... :bye:)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: RE: Očkování proti alergii na včelí bodnutí ...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

A(&F) píše:... všichni určitě znáte film "Cena medu" ...
Vím, že Ty víš, ale pro přesnost. Slovo "serum" pochází ze slov "blood serum" = "krevní plasma". Musí to být bez krvinek atd. (i od člověka) jinak hrozí skupinové A,AB,B,O a Rh faktor problémy. Proto se to dá umotat i například v tom koňovi.

Jsem ještě juknul a dělá se to v kdejakých zvířatech, včetně prasat, koz, psů a koček. Nicméně, zde bych připomenul Dr. Beszeditze ve vlákně HCl - základní fakta, který používal nejdříve z nouze a eventuelně exklusivně IV 1:1500 injekce HCl (dospělí 10cc a víc), ale nouzově díky podmínkám jako v noci po tmě i IM injekce a tvrdil, že jsou jednak naprosto univesální a ne specifické hmyzu, či plazovi a pracují rychleji a líp než alespoň tehdejší profesionální Mexická specializovaná séra. Jedna flaška na všechno. Mluvil převážně o škorpionech, což byly díky výskytu zdaleka nejčastější případy, ale všeobecně zahrnul i chřestejše a cokoliv, včetně stršáňů, vos a pavouků. Nejmladší bylo dítě, pod jeden rok, kdy popisuje, že ho píchnul po škorpionovi HCl a s úspěchem do svalu, i když nedostalo plnou dávku jedu (možná), anžto rodiče to schytali taky. Na místo dorazil dávno za tmy a tudíž mohl jenom usoudit o co šlo, anžto to první schytal v jedné posteli tatík, pak matka a pak dítě.

Ztratil prý za celou svou barvitou kariéru léčení HCl (do r. 1935, kdy publikace končí) jen jednoho pacienta ďobnutého škorpionem, taky batole, a podle jeho slov nejspíš proto, že se ze začátku používání HCl neodvážil píchnout takovýmu škvrněti dostatečně vysokou dávku, víc než 1cc. Osobně bych se na tu informaci bez problému spolehnul.

S laskavým pozdravem. Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“