Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Fotovoltaika (levně)

Elektřina, teplo...
Odpovědět
MilMAX
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Re

Příspěvek od MilMAX »

lajos píše:Nesmíš do toho plést planě palivové články a spostu věcí máme za sebou, o některých jsme ani nemluvili, přesto je většina zná-elektrárna se zrcadly v ohnisku s parogenerátorem- je to u nás pouze idea, kdo na to má investičně? Ale samozřejmě , ve svém vláknu si podávej info jaké chceš.
Není to moje vlákno - je XZZZX-e ale ten jako vždy něco načne.... a pak vypadne z kontextu :roll: :shock: :? že?

MilMAX
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Re: sluneeční panely Brno

Příspěvek od MilMAX »

lajos píše:No na technické univerzitě v Liberci jso panely nějaký ten rok(další fotka zítra, 14 dní kolem nich chodím na obědy- uvnitř budovy je digi info o okamžitých i instalovaných hodnotách. Kdybys byl na posledním srazu, asi bys čuměl na sano-vu ukázku s parabolou(asi 1m) co vše zapálil jen tak na ukázku- otázka do pranice byla jaký výměník vymyslet na těch 2500-3000 stupňů v ohnisku?
..... ale Lajoši byl jsi to Ty kdo odbočil do termodynamických vod...

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

milmax

Příspěvek od lajos »

Dnes (i jindy) to nestíhám, omlouvám se za přisouzení zbrblaného vlákna xyzzxy, tobě milmaxy(kua jaké ypsilon se píše po x ). A jsem mimo i s odbočením, již nevým od jakých teploušských (termodynamických)vod.
Doufám že zítra umístím správně ty fotky do fotovoltaiky a do selenu, snad to budu muset udělat před pivem, jinak to bude bez záruky.
Milmaxi možná že je důležité mít chronologický a ještě nevím jaký přehled, já na to asi nejsem.

xzzzx
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Téma

Příspěvek od xzzzx »

Tohle tema bylo vytvoreno abych se o fotovoltaice neco dozvedel. Jinak bych ho sem nedaval. Tohle tema neni moje, ale tech co sem pisou. To plati i u vetru. Jsem rad ze jsem vytvoril temata, ktere nekoho zajimaji a doufam ze jsem je dal na spravne misto. Dekuji Milmaxovi, ze do techto temat velkym dilem prispel, ale i vsem ostatnim. Nekdy tak ci onak, ale budis. Jen tak dal. Stejne si kazdy vezme co se mu hodi. Nekdy se to pretridi a bude.

Z.

Svět zboř! Já budu stát.
MilMAX
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Re: milmax

Příspěvek od MilMAX »

lajos píše:Dnes (i jindy) to nestíhám, omlouvám se za přisouzení zbrblaného vlákna xyzzxy, tobě milmaxy(kua jaké ypsilon se píše po x ). A jsem mimo i s odbočením, již nevým od jakých teploušských (termodynamických)vod.
Doufám že zítra umístím správně ty fotky do fotovoltaiky a do selenu, snad to budu muset udělat před pivem, jinak to bude bez záruky.
Milmaxi možná že je důležité mít chronologický a ještě nevím jaký přehled, já na to asi nejsem.
No vidíš a kdyby nebylo mého třeba i chaotického vkládání informací do tohoto vlákna tak by se o tom ZXXXZ nic nedozvěděl protože on jak píše "to založil pro nás aby jsme tu diskutovali a on se o tom něco konešně dozvěděl" - fakt dobrý

Já jsem žil celou dobu v tom, že když si tu někdo dovolí něco založit tak o tom má páru a měl by být lídrem tématu

Jinak pro Tebe ZXXXZ jdi na http://www.seznam.cz a dej tam do vyhledávacího okna "fotovoltaika" a pak stlač "hledat" - otevře se ti o tom asi tak 12 stran odkazů - ať Ti to sem nemusím k nelibosti ostatních kopírovat, fakt to bude lepší

xzzzx
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Zrcadla

Příspěvek od xzzzx »

Zrcadla

Co je panove v tom stredu tech zrcadel? Plati pro oba dva obry. :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) xzzzx dne pát 04 kvě 2007 20:49, celkem upraveno 1 x.

Svět zboř! Já budu stát.
lajos
Zasloužilý člen

sluneční panely

Příspěvek od lajos »

Takhle vypadá sestava slunečních panelů na technické univezitě v Liberci

lajos
Zasloužilý člen

selen

Příspěvek od lajos »

No a ještě ten hrubý náhled na sestavu 100A selenového třífázového usměrňovače.Až to rozeberu, tak to ještě vyfotím.

xzzzx
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: selen

Příspěvek od xzzzx »

lajos píše:No a ještě ten hrubý náhled na sestavu 100A selenového třífázového usměrňovače.Až to rozeberu, tak to ještě vyfotím.
Milmaxy co z toho mam seskrabat? :D
Lajosi dik za foto, uz ma predstavu.

Svět zboř! Já budu stát.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Solarní vývoj ...

Příspěvek od A(&F) »

http://mujweb.atlas.cz/www/solarnivyvoj/

... je tam i foto "Sluneční pece pro tavení oceli" ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
MilMAX
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilMAX »

xzzzx píše:
lajos píše:No a ještě ten hrubý náhled na sestavu 100A selenového třífázového usměrňovače.Až to rozeberu, tak to ještě vyfotím.
Milmaxy co z toho mam seskrabat? :D
Lajosi dik za foto, uz ma predstavu.
No ten lak který kryje každou vrstvičku selenu naneseného na jednotlivých hliníkových plátech
- nejpreve to ale rozeber - bude se to dělat líp ;)

..... samozřejmě nejprve musíš Lajoše ukecat aby to "odepsal"

lajos
Zasloužilý člen

selen

Příspěvek od lajos »

No ještě nejsou vybrané z konstrukce a už jsou odepsané ale zatím jsem je nikomu nevěnoval.

kisar
Stálý člen

Re: Solarní vývoj ...

Příspěvek od kisar »

http://mujweb.atlas.cz/www/solarnivyvoj/

Tato adresa nefunguje. O co sa tam jedna?

MilMAX
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilMAX »

lajos píše:No ještě nejsou vybrané z konstrukce a už jsou odepsané ale zatím jsem je nikomu nevěnoval.
Myslím, že nejlepší bude, když ten článek sestavíš sám - mám pocit že to bude ta nejlepší cesta :lol:

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Solarní vývoj ...

Příspěvek od A(&F) »

kisar píše:http://mujweb.atlas.cz/www/solarnivyvoj/Tato adresa nefunguje. O co sa tam jedna?
zkus to tedy taghle ... (některé prohlížeče atd.) ... http://mujweb.atlas.cz/www/solarnivyvoj/?X ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Odpovědět

Zpět na „Fotovoltaika a solární technika“