Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Připálené Karbanátky

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

rezonanci applety nejspíš nevyreší

Příspěvek od Akord »

Anonymous píše:http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=46469#46469
Tak tady nám pan Iv předvádí jakýsi papír o velkém úspěchu, kdy zařízení mělo údajně na výstupu vyšší výkon než na vstupu (cca 176 W vstup a 314 W výstup).
S výhradou souhlasím. Prohlédl jsem si ten *.doc soubor z uvedeného linku, když opet vázne slušná argumentace ze strany zastáncu toho rotovertu:

1.Autor v príspevku v linku píše, že zarízení lze napájet z meniče, aby prý nebylo potreba brát do úvahy jalový proud. Autor tím dává najevo, že neví o tom, že i menič má s jalovým proudem stejný problém jako síť, a jalový výkon motoru musí vracet do zdroje, tedy do baterie. Pokud to neudelá, tak dobre nefunguje motor, nebo menič, co se okamžite projeví ztrátovým teplem na nejméne jednom z nich. Použitím meniče nejde vliv jalového proudu odstranit.

2. Výkon trafa se nemerí nikdy tak, že se vynásobí proud s napetím. Autor tím zanedbal fázový posuv, co vede často k podstatné chybe i pri nízké činné záteži, netož pri částečne jalové, jako na obrázku. Údaj 176W získaný součinem proudu a napetí proto není činným príkonem. Jalová zátež na sekundáru se navíc vždy transformuje jako jalová i na primár.
Pokud pripojím na sekundár trafa kondenzátor 1mikrofarad, tak na primáru trafa s prevodem 1:1 namerím taky 1mikrofarad, pokud to trafo bude primerené tomu kondu, indukčnost trafa se významne neuplatní, trafo se bude chovat jako kond. Pokud trafo 1:1 zatížím indukčností, tak na jeho primáru nenamerím indukčnost trafa, ale prevážne indukčnost té záteže, pokud je trafo na zátež správne dimenzováno. Trafem s pomerem 1:10 lze takhle treba násobit kapacitu, kond 1mikrofarad pripojený na sekundár vyvolá situaci, že se primár trafa bude chovat pouze jako 10mikrofaradový kond. Prosím v tomhle nežertovat, ale umet merit a porádne vyzkoušet.

3. Výkon motoru na štítku bývá mechanický, ne elektrický. Na výpočet elektrického výkonu je potreba vynásobit fázové napetí, fázový proud, účinník a počet fází, vše z tohoto bývá na štítku. Platí to však presne jen pro jmenovitý mechanický výkon.

4. Elektrický príkon/výkon motoru není merený správne, protože není uvažovaný fázový posuv. Tvrzení o tom, že v rezonanci obvod spotrebuje pouze činný výkon je sice v porádku, ale údaj o výkonu jako součin U*I platí napríklad pro sériový ampérmetr v sériovém RLC a napetím na odporu. Pokud je odpor rozložený podél odporu drátu cívky, tak to není pravda, protože v rezonanci je proud posunutý vuči napetí o 90stupňu a vzorec nejde použít. Jak proud, tak napetí mohou dosahovat extrémních hodnot, dávajících v součinu obrovský výkon, avšak se v obvodu ztratí jen takový výkon, který odpovídá seriovému, nebo ztrátovému odporu, co bývá mnohem menší číslo.

5.Na overení tohoto efektu nepotrebuji motor. Stačí vzít wattmetr, nebo odečítat elektromer, a zapojit v serii s nejakým vetším trafem kond do částečné rezonance pomocí volby kapacity kondu, jako jsou rozbehové k motorum. Píšu částečné, protože když se trefí rezonance blízko 50Hz, tak se prorazí(pozor nekolik kV), nebo upeče kond, nebo trafo. Proud a napetí budou obrovské, součin U*I obrovský, elektromer, nebo wattmetr na vstupu však ukážou pouze výkon, který se v obvodu mení na teplo. Fázový posun 90 stupňu v obvodu však znamená, že v čase, kdy je nulové napetí je maximální proud a v čase, kdy je nulový proud je naopak maximální napetí. V obou prípadech jedna nulová hodnota nuluje celý součin. Mezitím se energie prelévá z cívky do kondu a naopak. Pokud se z toho neco vezme, prestane to proste rezonovat. Výrok o tom, že z toho lze živit žárovku byl pouze o neduslednosti merení a o zanedbání faktu, kam šlo teplo, v jednom prípade se více ohrál motor, ve druhém žárovka.
Pokles proudu se vzrustem záteže taky není argument, klec nakrátko je taky spotrebič, který se muže započítat v dané situaci dosti složite, ale vždy nakonec ztrátove. 2 kondy nezaručují ani stejnou rezonanci, jedna část muže rezonovat více, druhá méne, teď nemám na mysli odchylky kapacit a indukčností. Znám dost situací, kde mezi kondem a motorem muže téct treba petinásobek (i nominálního)proudu, který se odebírá ze síte, včetne zvýšeného napetí, trafo k tomu treba rozhodne není.

6. Resumé: Žádný z výkonu uvedený v predmetném souboru není elektrickým výkonem, nebo príkonem, a v článku uvedené dedukce jsou zásadne nesprávné. Doporučuji si overit merení výkonu obecné záteže a chování rezonančního obvodu. (Úplne samostatná kapitola, kterou ani nerozebírám je, když jsou U a I nesinusové, co muže taky nastat pri nárustu proudu v presycené indukčnosti, pak často nejde použít ani wattmetr.) Doporučuji zmerit si doma základní indukční spotrebiče pomocí multimetru U,I a nekterého z meriču spotreby treba z baumaxu a skonfrontovat s U*I. Stejne tak doporučuji zmerit si nejaký rezonanční obvod, než se pustit studovat často pro laiky neprehlednou rezonanci v motoru.
Naposledy upravil(a) Akord dne sob 01 srp 2009 0:29, celkem upraveno 1 x.

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Rotoverter

Příspěvek od Iv »

Zájemcům o tuto problematiku doporučuji prostudovat tyto stránky:

http://peswiki.com/index.php/Directory:Rotoverter

Návštěvník

Re: Pro Anonyma-Heslo:nejde to a nepůjde,i kdyby to šlo!

Příspěvek od Návštěvník »

Iv píše:Odpovím jen jednou:prostudujte si prosím kondenzátory v obvodech...motor je zátěž,nebo fíka gulová.....tu blbost jste napsal Anonyme Vy! Rovněž doporučuji prostudovat rezonanční obvody,tady ten Java Aplet snad Vám pomůže: http://www.ngsir.netfirms.com/englishhtm/RLC.htm

P.S.Už jen váš postoj s vyjádřením "papír",svědčí o tom,jak si vážíté práce druhých,jež vždy obsahuje spoustu času a uvažování,asi se vám ironický přístup k druhým určitě v životě vrací a tím je mě vás líto.
Zařízení zvané "rotovertér" je prezentováno jako soustava motor-generátor.

V případě uvedeného papíru je jasně vidět na obr. 1 schéma pouze s trafem a motorem, nikoliv generátorem.
Tedy zátěž zcela chybí - ta by samozřejmě musela být připojena na generátor.

Blbost tedy napsal "Iv", neboť zátěž tam opravdu není.
---

podepsán:

Karban (nebo třeba bambán...)

:lol:

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

... co s ním ?? ...

Příspěvek od A(&F) »

diskuze přesunuta z vlákna: "Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku" ... (tamní reakce od uživatele Pepe již smazána)
pepe píše:
A(&F) píše:... další trestňák za plevelení ...
Nie je tu jediný kto to tu ,,pleví" (osobne si nemyslím že pleví) , takže ,,nelieč" si len na ňom svoju ,,bolačku". Pepe
... neboj se, pečlivě to sleduji ... Pepe, pokud ti to nedošlo, tak ten "imaginární trestňák" je především za to, že se tvůj přítel Karban opět pokouší vyvolat zbytečné rozbroje, ... alespoň já to tak vnímám ... :| ... uvědomuješ si to anebo ne ??? ... :| ...

... a co s tebou, Karbabane ??? ... podmínku jsi porušil již několika násobným překročením počtu povolených příspěvků ... o "podepisování se" už ani nemluvě .... :|

... ok ... uděláme to takto, ... jsou ti k dispozici POUZE tato vlákna!!!:

- Týdenní ban pro Karbana za spamování fóra ... bys mohl komunikovat s administrativou
- „ Karban a jeho oponentura “ ... kde se můžeš vyjadřovat k příspěvkům z ostatních vláken (CTRL+C >> CTRL+V, předpokládám že toto ovládáš ... popř. vysvětlím) ... a kdo bude chtít, tak si tam přečte tvé následné reakce ...
- a navrch přidávám ještě Magnetické Youtubiště ...

... ještě jednou připomínám, neporuš to, prosím, jelikož je mi dost proti srsti ti neustále prodlužovat původní BAN nebo kohokoliv "odstřihávat natvrdo" ... vždycky doufám v možnost napravení toho kterého dotyčného ... ale bude-li to třeba :ewhistle: ...... na jakémkoliv jiném fóru bys byl již dávno Out ... věř mi ... nebudu váhat ... (momentálně to máš za: ... původní 1 měsíc + 2 za překročení příspěvků + 2x2 za nepodepisování se ... i nadále platí x2 za každý další libovolný jeden prohřešek ... tzn. i opakovaně)

... dříve definované podmínky tvého BANu (s výjimkou počtu příspěvků) se tímto nijak nemění ... a nezapomínej na podepisování ! ... ;)

... ještě poznámka pro Pepe-ho (i pro ostatní): ... zvykni si laskavě (a dodržuj to), že o rozhodnutích administrativy se veřejně nediskutuje ... ať už jsou jakákoliv ... a máš-li snad nějaké výhrady k mým rozhodnutím, tak využij SZ pro komunikaci se mnou nebo s Rivalem jakožto vrchním správcem tohoto fóra !!! ...

... pohodový den přeji ... A(&F) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Návštěvník

Re: ... co s ním ?? ...

A(&F) píše:diskuze přesunuta z vlákna: "Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku" ... (tamní reakce od uživatele Pepe bude smazána)
pepe píše:
A(&F) píše:... další trestňák za plevelení ...
Nie je tu jediný kto to tu ,,pleví" (osobne si nemyslím že pleví) , takže ,,nelieč" si len na ňom svoju ,,bolačku". Pepe
... Pepe, pokud ti to nedošlo, tak ten "imaginární trestňák" je především za to, že se tvůj přítel opět pokouší vyvolat zbytečné rozbroje, ... alespoň já to tak vnímám ... :| ... uvědomuješ si to anebo ne ??? ... :| ...

... a co s tebou, Karbabane ??? ... podmínku jsi porušil již několika násobným překročením počtu povolených příspěvků ... o "podepisování se" už ani nemluvě .... :|
... ok ... uděláme to takto, ... jsou ti k dispozici POUZE tato vlákna!!!:
- Týdenní ban pro Karbana za spamování fóra ... bys mohl komunikovat s administrativou
- „ Karban a jeho oponentura “ ... kde se můžeš vyjadřovat k příspěvkům z ostatních vláken (CTRL+C >> CTRL+V, předpokládám že toto ovládáš ... popř. vysvětlím) ... a kdo bude chtít, tak si tam přečte tvé následné reakce ...
- a navrch přidávám ještě Magnetické Youtubiště ...

... ještě jednou připomínám, neporuš to, prosím, jelikož je mi dost proti srsti ti neustále prodlužovat původní BAN nebo kohokoliv "odstřihávat natvrdo" ... vždycky doufám v možnost napravení toho kterého dotyčného ... ale bude-li to třeba :ewhistle: ...... na jakémkoliv jiném fóru bys byl již dávno Out ... věř mi ... nebudu váhat ... (momentálně to máš za: ... původní 1 měsíc + 2 za překročení příspěvků + 2x2 za nepodepisování se ... i nadále platí x2 za každý další libovolný jeden prohřešek ... tzn. i opakovaně)

... dříve definované podmínky tvého BANu (s výjimkou počtu příspěvků) se tímto nijak nemění ... a nezapomínej na podepisování ! ... ;)

... ještě poznámka pro Pepe-ho (i pro ostatní): ... zvykni si laskavě (a dodržuj to), že o rozhodnutích administrativy se veřejně nediskutuje ... ať už jsou jakákoliv ... a máš-li snad nějaké výhrady k mým rozhodnutím, tak využij SZ pro komunikaci se mnou nebo s Rivalem jakožto vrchním správcem tohoto fóra !!! ...

... pohodový den přeji ... A(&F) ...
Ty máš asi značné problémy s vlastní vnímavostí, že?

Zcela ti uniklo, že reaguji na pochybné informace a sami jejich autoři se jaksi nemají k doložení svých tvrzení.
Něco je špatně.

Podívej se na ten "rotovertér".
Najdeš tam nesmysly - údajné měření výstupního výkonu (jak, když není zařízení kompletní...?) a zanedbávání účiníku u střídavého proudu.
To jsou dost podstatné věci - na ty já reaguji.
Ale jejich tvůrci již nikoliv - tak kdo tu špatně komunikuje?

Dle tebe asi já - zřejmě se řídíš pravidlem, že na každého jiný metr nutno brát, kdo tu nedělá opičky stylem "palec hore", neprojevuje nadšení nad nesmyslnými pokusy a podobně, ten prostě "není správný kamarád" a jako takový je nežádoucí?
Ano?

8)

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Anonymous píše:Ty máš asi značné problémy s vlastní vnímavostí, že?

Zcela ti uniklo, že reaguji na pochybné informace a sami jejich autoři se jaksi nemají k doložení svých tvrzení.
Něco je špatně.

Podívej se na ten "rotovertér".
Najdeš tam nesmysly - údajné měření výstupního výkonu (jak, když není zařízení kompletní...?) a zanedbávání účiníku u střídavého proudu.
To jsou dost podstatné věci - na ty já reaguji.
Ale jejich tvůrci již nikoliv - tak kdo tu špatně komunikuje?

Dle tebe asi já - zřejmě se řídíš pravidlem, že na každého jiný metr nutno brát, kdo tu nedělá opičky stylem "palec hore", neprojevuje nadšení nad nesmyslnými pokusy a podobně, ten prostě "není správný kamarád" a jako takový je nežádoucí?
Ano?

8)
... momentálně neřeším relevatnost či nerevantnost tvých či jiných příspěvků ... řeším to, že že jsi OPĚT NĚKOLIKANÁSOBNĚ porušil pravidla stanovená při udělení BANu !!! ...

... k reakcím na cokoliv používej POUZE vlákna, která máš vypsána výše !!! ...

... toť vše ... A(&F)

-----------------------
PeS: ... a mne už vůbec neřeš ... jinak víš co ... ;)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Návštěvník

A(&F) píše:... momentálně neřeším relevatnost či nerevantnost tvých či jiných příspěvků ... řeším to, že že jsi OPĚT NĚKOLIKANÁSOBNĚ porušil pravidla stanovená při udělení BANu !!! ...

... k reakcím na cokoliv používej POUZE vlákna, která máš vypsána výše !!! ...

... toť vše ... A(&F)

-----------------------
PeS: ... a mne už vůbec neřeš ... jinak víš co ... ;)
Tedy neřešíš, co je podstatné, ale jakési své blbinky nějakých "pravidel", která si sám tvoříš - já tu vystupoval vždy pod svým jediným nickem.
Poté, co mi bylo znemožněno přihlášení, musím psát kamsi jakýso "podpis" - to je mi samozřejmě jen na obtíž.

Tebe řešit můžu, jak uznám za vhodné.
Vyhrožovat čímkoliv klidně zkoušej - jen při tom nezapomínej na různá holá fakta (na skutečnou realitu, ta platí bez ohledu na to, co píší blábolisté, a je dosti drsná...).

:lol:

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Pro Karbana

Příspěvek od rival »

Tady v současné chvíli vůbec nejde o "kvalitu" Tvých příspěvků. Svým chováním jsi docílil toho, že nyní jsi v jisté podmínce, kterou nedodržuješ. Myslím, že A(&F) Ti jako moderátor vše dostatečně osvětlil.

Nebereš moderátorská rozhodnutí vážně a to je veliká chyba. Řešení Tvého chování je i jistým precedentem do budoucna pro ostatní uživatele fóra. Pokud se komukoliv zdá, že moderátor není v právu nebo že rozhodl nesprávně, může mne samozřejmě kontaktovat pomocí SZ nebo e-mailu rival@upramene.cz a já danou záležitost prověřím.

Váha a smysl moderátorství má a bude nabývat na stále větší důležitosti. Protože jinak se takové rozsáhlé fórum vést nedá...

To, že jsem Ti tentokráte bloknul vstup na toto fórum "jen" pod Tvou přezdívkou, se nejspíše ukazuje jako chyba. Takže tuto chybu dnes napravím.

rival - živý člověk - suverén
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

ak zabanujete aj mňa, ušetríte mi hromadu času

Příspěvek od Akord »

Doporučujem všetkým, aby si kúpili nový meter.

Edit:
odstavec smazaný

Moderátor by mal preto naopak dodržiavať prísnejšie podmienky v svojich príspevkoch, aby sa predišlo neobjektivite.

Edit:
odstavec smazaný

Pripomeňme si aj, kto, a v akej súvislosti založil toto vlákno. Presne v rovnakej, ktorá sa rozoberá aj teraz. Obyčajný tŕň v oku pár ľuďom bez pokusu o objektivitu.
Ak sa niekto za toto vlákno hanbí, navrhujem ho časom zmazať, ak nie, tak nech ostatní vidia, aké trápnosti sa riešili. Karban s týmto vláknom v skutočnosti nemá vôbec nič spoločné, predstavuje iba zrkadlo, v ktorom sa vidia iní, o čom najskôr dobre vie.
Ak sa situácia ukľudní, tak tento príspevok zmažem či zeditujem, ak ma niekto zbabelo nepredbehne. Celé vlákno iba uberá energiu na zmysluplnejšiu činnosť. Je iba prejavom nervozity a neschopnosti potvrdiť výsledky projektov VE. Pritom stačí sa snažiť lepšie pochopiť, čo vlastne je energia.
Naposledy upravil(a) Akord dne pon 17 srp 2009 20:33, celkem upraveno 1 x.

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: ak zabanujete aj mňa, ušetríte mi hromadu času

Příspěvek od A(&F) »

Akorde ... kopíruji tento celý Tvůj příspěvek, abych Ti postupně odpověděl na jednotlivé body ...
Akord píše:Doporučujem všetkým, aby si kúpili nový meter.

AaF, miešaš svoju úlohu moderátora s úlohou prispievateľa do diskusie
... naopak je vidět, že především Ty si neuvědomuješ v čem tkví podstata moderátorství fóra ...

..... a nie si dostatočne nad vecou.
... pokud mi cokoliv vyčítáš, měls napsat kde a jak jsem pochybil ... jinak platí to, co bylo deklarováno dříve, ... tímto svým příspěvkem jsi porušil základní pravila zajišťující chod fóra (což je u Tebe, jako moderátora, přinejmenším neuvážené) ...

To, že si moderátor neznamená, že môžeš v svojom príspevku napísať akýkoľvek blud, inak nejde o diskusné fórum.
... viz výše, ... nenapsal jsi, kde jsem napsal nějaký blud ...

Moderátor by mal preto naopak dodržiavať prísnejšie podmienky v svojich príspevkoch, aby sa predišlo neobjektivite.Ako moderátor si u mňa viackrát silno pochybil.
... a opět ...

K Tvojim výrokom, ktoré sa netýkajú korektnej moderátorskej činnosti. Zastávaš sa Mima,
... ukaž mi kde jsem se konkrétně zastal Mima, ... nepleteš si mne náhodou s někým ???
ale po obrovskej odmlke si prišiel na fórum a hneď robil ofuky bez toho, aby si vedel o čom bola reč. Ty si v skutočnosti prinajmenšom lenivý, inak by si si všimol, že Mim ani so mnou nekomunikoval korektnejšie, než Karban voči všetkým otatným.
... použít výraz "lenivý" ve spojení se mnou je přinejmejnším urážkou ... fórum jsem průběžně sledoval po celou dobu ... a než jsem naň začal opět přispívat, tak jsem si ho celé přečetl krom několika vláken, které jsem si ale prostudoval dodatečně ... uznej sám, že je asi nesmysl, abych zasahoval zpětně do sporů, které se odehrály v minulosti ...
Rovnako si si otieral ústa o mňa Ty
... konkrétně kde ...
a hromada ďalších. Tam sa na spravodlivého nehráš.

Nebol si schopný reagovať vecne ani na jeden protiargument týkajúci sa VE.
... není pravdou ...
Snáď si myslíš, že budeš verejne písať nezmysly s možnou kritikou iba cez SZ.
... kde jsem napsal nějaký nesmysl a dožadoval se kritiky pouze po SZ ... (nepleť si pojmy s pojmy ... a nepleť dohromady mou moderátorskou a diskuzní činnost) ...
Fóru tým uberáš iba na kvalite a ani Rival to už nespraví, iba sa schovávaš za väčšinu.
... ??? ...

Tvoje ultimáta sú vrcholom trápnosti. Vôbec ma nezaujíma, ak si toto fórum spoluzaložil, keď naň technicky a filozoficky nestačíš, radšej žiadne prirovnanie nenapíšem. Pár ľudí sa tu chováte ako zlostné deti v škôlke a je načase s tým niečo robiť. Tvoje výroky silne pripomínajú nevhodné reakcie učiteľky, ktorá si nevie rady.Ak Ti môžem poradiť, tak sa nauč najskôr poriadne merať veličiny a konečne sa vyjadruj k veciam ako technik a ako chlap.
... demagogie ... nehodno dalšího komentáře ... (na základě čeho mi "odporucas" abych se naučil měřit veličiny ??? ... atd. ... máš pro to nějaké argumenty ??? ... sem s nimi !!! ... :roll: :roll: :roll: :? )

Pripomeňme si aj, kto, a v akej súvislosti založil toto vlákno. Presne v rovnakej, ktorá sa rozoberá aj teraz. Obyčajný tŕň v oku pár ľuďom bez pokusu o objektivitu.
Ak sa niekto za toto vlákno hanbí, navrhujem ho časom zmazať, ak nie, tak nech ostatní vidia, aké trápnosti sa riešili. Karban s týmto vláknom v skutočnosti nemá vôbec nič spoločné, predstavuje iba zrkadlo, v ktorom sa vidia iní, o čom najskôr dobre vie.
... ano, zde v tomto vlákně se podívalo do zrcadla (které si ale předtím sami nastavili) již několik lidí ... je s podivem, že jim nebylo zle od žaludku ...

Ak sa situácia ukľudní, tak tento príspevok zmažem či zeditujem, ak ma niekto zbabelo nepredbehne. Celé vlákno iba uberá energiu na zmysluplnejšiu činnosť. Je iba prejavom nervozity a neschopnosti potvrdiť výsledky projektov VE. Pritom stačí sa snažiť lepšie pochopiť, čo vlastne je energia.
... administrační činnost vyžaduje komunikaci s osazenstvem fóra i v okamžiku zaBANování (kdy subjekt již nemá přístup k SZ) ... i z tohoto důvodu existuje toto vlákno dál ... A(&F)

-------------------------------
PeS: ... Akorde, .... zamysli se nad názvem svého příspěvku ;) ... a ostatní najdeš v SZ ...
Naposledy upravil(a) A(&F) dne pon 03 srp 2009 9:13, celkem upraveno 1 x.

Jerry.M
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 13 poděkování
Kontaktovat uživatele:

učiteľka,meranie, technik, chlap

Příspěvek od Jerry.M »

Tvoje výroky silne pripomínajú nevhodné reakcie učiteľky, ktorá si nevie rady.
Ak Ti môžem poradiť, tak sa nauč najskôr poriadne merať veličiny a konečne sa vyjadruj k veciam ako technik a ako chlap.

Tak, toto hovorí ten pravý!

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: učiteľka,meranie, technik, chlap

Příspěvek od Ilem »

Jerry.M píše:Tvoje výroky silne pripomínajú nevhodné reakcie učiteľky, ktorá si nevie rady.
Ak Ti môžem poradiť, tak sa nauč najskôr poriadne merať veličiny a konečne sa vyjadruj k veciam ako technik a ako chlap.

Přesně tak, a bez ironie.

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Jerry.M píše:Tvoje výroky silne pripomínajú nevhodné reakcie učiteľky, ktorá si nevie rady.

... poprosím Tě, abys svůj příspěvek umístil do Boxovárny ... nejlépe přenesenou citací, aby bylo vidět na koho reaguješ (CTRL+C >> Boxovárna/Odpovědět >> CTRL+V) i s odkazem na toto na daný příspěvek, by bylo jasné na co/koho se odkazuješ (každý příspěvek má vlevo nahoře malý obdélníček vedle slova "Zaslal" - klikni na něj pravým tlačítkem myši a zvol "zkopírovat zástupce" = v clipboardu máš odkaz na příspěvěk, který potom vložíš do textu nového příspěvku), popř. můžeš tam klidně vypsat i název vlákna ... následně původní zdejší příspěvěk "vytečkuj" (bude poté smazán) ... neb toto vlákno slouží ke zcela jinému účelu ...

... dík za pochopení a klidný zbytek dne Ti přeji ... A(&F) ...
Naposledy upravil(a) A(&F) dne pon 03 srp 2009 11:22, celkem upraveno 2 x.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:

Přesně tak, a bez ironie.
... ??? ...

Jerry.M
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 13 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.M »

A(&F) píše:

... poprosím Tě, abys svůj příspěvek umístil do Boxovárny ... nejlépe přenesenou citací, aby bylo vidět na koho reaguješ (CTRL+C >> Boxovárna/Odpovědět >> CTRL+V) i s odkazem na toto na daný příspěvek, by bylo jasné na co/koho se odkazuješ (každý příspěvek má vlevo nahoře malý obdélníček vedle slova "Zaslal" - klikni na něj pravým tlačítkem myši a zvol "zkopírovat zástupce" = v clipboardu máš odkaz na příspěvěk, který potom vložíš do textu nového příspěvku), popř. můžeš tam klidně vypsat i název vlákna ... následně původní zdejší příspěvěk "vytečkuj" (bude poté smazán) ... neb toto vlákno slouží ke zcela jinému účelu ...

... dík za pochopení a klidný zbytek dne Ti přeji ... A(&F) ...

Myslím, že to sem patrí. Reagoval som na Akorda a jeho nekonečnú obranu Karbana. Nechcel som citovať celý článok, pretože si ho predomnou dopodrobna rozobral. A ten meter by sa zišiel aj jemu. Najlepšie bude, nechať zatiaľ Karbana Karbanom.

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“