jarda ovčák píše:Lidi jsou moc vážný, moc ukřižovaný...Chlapi se štvou za penězma, ženský uklízejí uklizený a perou vypraný.....
Koukají na televizi, když většina, co za něco stálo již bylo řečeno.
Jediné, zač stojí žít je štěstí...
Udělejtež se šťastnými.....jakkoli, co nás udělá takovými.....Štve vás životní partner??? Vyměňte jej. Je nesmysl trpět ve jménu setrvačnosti.Štve vás celá famílie?? Kdo uteče, ten vyhraje.
Vadí vám práce?? Nepracujte, nebo dělejte to, co vás baví...
Malujte, radujte se a klidně masturbujte, když to pomůže k lepší náladě. Co je normální???
Nic není normální.... Všechno je normální.
Co nás učiní šťastnými je požehnané od přírody, přičemž je jedno, co to je. Vyjímkou budiž cokoli, co ubližuje druhým, nebo je činí smutné.
Šťastnej člověk je veselej a bude s ním sranda, ucítíte z něj mír, klid, pohodičku a teplíčko. Může být stéblo, kterého se jednou chytnete.
Když se tím stéblem stanete,pochopíte..........
Je to moudrá filozofie. Myslím, že všichni se ji snažíme nějakým způsobem uskutečnit, akorát každý volí tu cestu, na kterou dozrál. Ti moudří pochopili, že nemá smysl měnit okolí, ale stačí změnit svůj žebříček hodnot a pocity štěstí pak zažívají neustále. Jiní se chtějí udělat šťastnými tím, že místo sebe mění okolí - nechápou, že touto cestou skutečného štěstí nikdy nedosáhnou, jenom pocity chvilkového uspokojení. Myslí si, že pocit štěstí nakonec přijde, stačí jenom přitlačit více na okolí a jednou budou konečně šťastní.....A tak tlačí a mění jiné podle těch svých žebříčků hodnot. Stále více a bezohledněji, protože ne a ne být šťastní, ale příjemné je i to chvilkové uspokojení, tak se alespoň uspokojují.
Život s takovými lidmi je pak utpením pro ty, kteří jsou jimi manipulováni nebo dokonce znásilňováni (diktátorem). Před viditelně špatným člověkem lze utéct, nebo se mu vyhnout. Manipulátor je zákeřný bezcitný člověk, který vráží nůž do člověka zezadu, aby o tom ten člověk nevěděl, přičemž se na něho zepředu usmívá, nebo se tváří kamarádsky. Oběť cítí důsledky, ale nemá ponětí, odkud přišly, a když získá podezření, pochybuje o správnosti svých tušení, protože takovou faleš a podrazy přece ti "slušní" lidé nemohou dělat.... Asi jsem teď poněkud ostřejší, nechala jsem se unést rozhořčením, ale mám ve svém okolí skutečného manipulátora a pociťuji na vlastní kůži jeho "práci". Ohromně mi pomohlo, když jsem se dozvěděla o manipulátorech. Člověk si přestane připadat jako "blázen", když ví, s kým má tu čest. Pak se může i bránit, když ví, proti čemu se brání. Nemusí to být přímo proti tomu člověku, ale proti jeho manipulaci.
Laiku, ten Tvůj "šéf" možná ani není manipulátor, jenom nepříjemný člověk, který má jiný žebříček hodnot. Peníze jsou u něj na prvním místě, proto lidi soudí a chová se k nim podle toho, kolik mají peněz nebo majetku. Manipulátor nemá úctu ani k majetným - dovede ale silně závidět a jestli má možnost, tak to tomu člověku dá pěkně pocítit - zákeřně samozřejmě (kromě diktátora - ten se ukrývá méně, než ostatní).
Všichni občas s někým manipulujeme (např. manželka s manželem, když ho potřebuje přimět, aby vymaloval byt, nebo něco opravil, ale jemu se do toho nechce

, apod. ), ale proto ještě nejsme manipulátoři.
Navar to vystihl přesně

.
P. S.: Isabelle Nazare - Aga napsala knížku "Nenechte sebou manipulovat", ze které tady cituji. Je to velice dobře napsaná knížka, která popisuje jak manipulátory, tak příběhy, na kterých ukazuje konkrétní příběhy manipulátorů a jejich obětí, i rady, jak se manipulátorovi bránit. Některé její rady tady dám, ale kdo chce vědět více, bude lepší, když si přečte knížku celou - vřele doporučuji k přečtení!