Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Rusko-Fackovací Panák Kowbojů

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Rusko-Fackovací Panák Kowbojů

Příspěvek od milda »

Milerád :D
Cina píše: K tématu obsazení pohraničí Polskem je zde dobrý článek
http://outsidermedia.cz/polsko-hitler%C5%AFv-spojenec/
..tady se nám autor snaží namluvit, že Hitler se paktoval s Polskem, místo se SSSR. ;)
Stalin a Hitler prý podepsali nějaké „utajené protokoly“ ke Smlouvě o vzájemném neútočení mezi SSSR a Německem (jejichž originály nikdo nikdy neviděl!)
....jak Ti to zní, jako předpokládám sečtělému člověku? :roll: ;)
Předpokládám, že jsi slyšel něco o paktu Molotov-Ribbentrop?

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Hitler uzavřel dohody s kdekým a neváhal je porušit kdykoli mu to připadalo výhodné. Co se praví o rozpoutávání válek, to jsem si dovolil v následujícím citátu zvýraznit.
V Protokolech sionských mudrců čteme:
„Neustálý intenzivní boj o nadvládu i náhlé otřesy v hospodářském životě vytvoří, nebo již částečně vytvořily zklamané, chladné a odvahy zbavené lidské společnosti. Ty pak budou projevovat stále více nechuti ke skutečným politickým problémům a k náboženství. Jejich jedinou vůdčí myšlenkou bude vypočítavost a touha po zlatě, kterému se budou klanět jen proto, že jim zajišťuje hmotné požitky.
Potom nás budou následovat i nižší třídy Nežidů; nikoli však z vlastního přesvědčení nebo ze ziskuchtivosti, nýbrž jen z nenávisti při pohledu na své přirozeně privilegované soky v zápase o moc, na nežidovskou inteligenci.” (4,5)
„V celé Evropě i na ostatních kontinentech musíme podporovat šíření nejednotnosti, nepořádků a závisti. Z toho nám plyne dvojí užitek. Jednak si všude získáme respekt, protože si všichni uvědomí, že máme moc vyvolat chaos nebo zavést pořádek podle našeho uvážení. Všichni si navyknou považovat nás za nutné zlo.
Za druhé zamotáme našimi intrikami všechny nitky, které jsme vpletli do vládních systémů politikou, hospodářskými smlouvami a finančními závazky. Abychom toho dosáhli, museli jsme vynaložit velkou dávku mazanosti a prozíravosti, nám ostatně vlastní. V oficiálních projevech budeme vždy zaujímat postoj pozorovatelů a vystupovat na oko čestně a ochotně.
Tím budou vlády Nežidů, které jsme již naučili takto uvažovat a pozorovat, nahlížet na věci tak, jak jim je my předložíme, a budou nás považovat za své dobrodince a zachránce lidstva.” (7,2)
Při každém odporu nějakého státu proti nám musíme být vždy schopni vyhlásit mu válku prostřednictvím jeho sousedů. Kdyby se však tito sousedé spojili proti nám, odpovíme jim všeobecnou válkou.” (7,3)
„Donutíme vlády Nežidů jednat v záměrech našeho široce rozvinutého plánu, který se již blíží svému cíli. Bude nás v tom podporovat veřejné mínění, jež prostřednictvím tisku zcela ovládáme až na bezvýznamné výjimky.
Shrnu v krátkosti náš plán na podmanění nežidovských států a vlád: ukážeme jednomu z těchto států svoji sílu hrůzou a terorem, a kdyby se proti nám chtěli všichni postavit, potom jim odpovíme americkými, čínskými nebo japonskými děly.” (7,5-6)
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

poota píše:Hitler uzavřel dohody s kdekým a neváhal je porušit kdykoli mu to připadalo výhodné. ...
To je fakt. Ale když už jsme dneska v tom Polsku, je dobré si ještě připomenout,
že po válce si SSSR téměř přesně podle paktu Molotov-Ribbentrop zabralo pořádný kus Polska. :idea:
:D

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

milda píše:...po válce si SSSR ...
Ještě kdybys mi mohl prozradit, koho si v té době pod "SSSR" představuješ, tedy ve smyslu kdo ho tehdy řídil.
Jinak po každé válce se vítězné mocnosti vždycky chtějí zahojit ve smyslu, že když už to byl takový průšvih, tak ať z toho mají aspoň nějaký územní zisk a nějaké ty reparace.

Zdravím - poota

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

poota píše: Jinak po každé válce se vítězné mocnosti vždycky chtějí zahojit ve smyslu, že když už to byl takový průšvih.....,
Jj, až na to, že SSSR se po válce "zahojil" přesně tak, jak si to před válkou Stalin s Hitlerem naplánoval.

SSSR existoval od dvacátých let do r. 1989.

Od r. 1924 tam vládl Stalin až do r. 1953. Do jaké míry v tom mají prsty ti Tvoji (ne)oblíbenci nevím.

;) :D

Cina
Zasloužilý člen
Dal: 22 poděkování
Dostal: 213 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cina »

Debata je zbytečná.Kdo válčil proti Rusku?Celá Evropa.I my Češi jsme se na tom podíleli(zbrojením).
Co by se stalo kdyby Rusko všechny tyto státy jednou pro vždy zotročil?Dnes EU znova zbrojí
a chce 3 světovou.Co čekáme, až se Rusko s prominutím nasere,tak stačí když škytne a prdne a my
se :ptrain:
Je potřeba si konečně udělat doma pořádek a ne líst někomu do :ptrain:
Celou vládu poslat na Sibiř nebo ji postřílet nebo nás pošle na jatka do války.Copak je tento národ už totálně
zmagořenej?Tomu to světu vládnou psychopati a těm je úplně jedno jak to dopadne.
Jsou na to studie,že jsou to lidé kteří mají poruchu v hypofýze.Nemají žádný soucit a jdou ve svůj prospěch.
Do konce to bylo i v naši TV - ryba smrdí od hlavy.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1043 ... 1238255561
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Chce to občas vyndat mozek z kalhot :D

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

milda píše:Od r. 1924 tam vládl Stalin až do r. 1953. Do jaké míry v tom mají prsty ti Tvoji (ne)oblíbenci nevím.
To, že nevíš bude nejspíš jenom tím, že Tě to nezajímá natolik, aby sis přečetl aspoň některé odkazy v relevantním vlákně. Působí to na mě dojmem, že máš svůj názor "hotový", hledáš pro něj "podporu" a velkoryse pomíjíš všechno, co je proti němu.
Na to máš samozřejmě právo a vůbec by mi to nevadilo, kdybys tím nezaváděl i jiné mimo realitu.
Nebudu Ti tady vyjmenovávat všechny čelní představitele SSSR té doby, kteří k nim patřili, protože by to byl předlouhý seznam a Stalin by v něm byl hned na třetím místě za Leninem a před Berjou na místě čtvrtém. A za nimi už pěkně v řadě víc než 80% všech funkcionářů.
Jestli Tě zaujalo to nezmíněné první místo, tak k tomu se hned dostanu.
Ti moji (ne)oblíbenci mají takový zvyk, že ze všeho nejdůležitější je utajení, a ten uplatňují i v systému vlády.
Pro veřejnost vládne tzv. bek, který vydává veškerá nařízení a je zdánlivou hlavou v tomto případě státu. Ve skutečnosti je pouhým vykonavatelem rozkazů absolutního vládce, kterým je chán. Kromě beka nikdo neví, kdo je chánem - a může to být nejsnáze kterýkoli člen vlády, který má přístup ke všem jednáním. Bezpečí chána je zaručeno jeho utajením a jakoukoli změnou beka se na vládnutí nic nemění, protože rozkazy vydává tentýž chán.
Ale to tady jenom opakuji to, co je v těch odkazech. Je toho v nich pochopitelně mnohem víc, ale dá se z nich docela dobře celý ten "systém" pochopit, a to hlavně díky tomu, že se podařilo prolomit aspoň částečně to utajení.

Zdravím - poota

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Cina píše:..Tomu to světu vládnou psychopati a těm je úplně jedno jak to dopadne.
I o tom, jak a koho vybírat na vedoucí posty pojednávají formou návodu Protokoly. Nemám čas vyhledat citaci, takže jenom narychlo - musí to být člověk pokud možno bezcharakterní, podplatitelný a nejlépe s nějakým utajeným škraloupem. Tím je zajištěna jeho poslušnost a pokud by se časem třeba vzepřel, tak je k dispozici i záminka ke skandálu, který ho snadno a rychle dokonale zničí.
Taky docela mazané, co?

Zdravím - poota

sisa
Zasloužilý člen
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Příspěvek od sisa »

A chány řídí globální prediktor, západní nebo euroasijský, jak řekl Pjakin. A kdo to je, nevíme. Možná tušíme.

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

poota píše: Na to máš samozřejmě právo a vůbec by mi to nevadilo, kdybys tím nezaváděl i jiné mimo realitu.
Abychom to nezamluvili: je podle Tebe pravda v Cinově příspěvku o smlouvě s Hitlerem:
Cina píše:
K tématu obsazení pohraničí Polskem je zde dobrý článek
http://outsidermedia.cz/polsko-hitler%C5%AFv-spojenec/
nebo mám pravdu já v tom, co posléze k tematu píšu?

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

To milda: nedělám historii druhé světové války a nemíním vás rozsuzovat - nemám na to dost vědomostí a ani chuti, takže si to vyříkejte sami a beze mně.

Zdravím - poota

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

poota píše:To milda: nedělám historii druhé světové války a nemíním vás rozsuzovat - nemám na to dost vědomostí a ani chuti, takže si to vyříkejte sami a beze mně.
:roll: Sry, považoval jsem Tě za sečtělého člověka. A tohle je učení základní devítiletky, max 1. ročníku gymnasia.
Pochop, že když dáváš odkazy na akademické teorie 100 let staré očekával jsem, že tohle je pro tebe brnkačka.... ;)

Já nemám svůj světový názor hotový, ale v mém věku už se mě leckdos pokoušel o lecčems přesvědčovat
a tak jsem jen obezřetnější. :D
Zkrátka nechci dopadnout tak, abych se bifloval slovíčka jako "prediktor, chán, bek" a bůhvíco ještě, a přitom
abych nevěděl, čí vlastně jsem!
Měj se, milda

:smoke: :pivko:

Cina
Zasloužilý člen
Dal: 22 poděkování
Dostal: 213 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cina »

Není problém si najít fakta na internetu. :bhead:
http://guidemedia.cz/recenze-100-dokume ... iku-valky/
http://cs.wikipedia.org/wiki/N%C4%9Bmec ... 8Den%C3%AD
http://www.britskelisty.cz/9901/19990115g.html
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... putin.html
http://www.cs-magazin.com/index.php?a=a2011081023
---------------------------------------------------------------------------
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih. :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

milda píše: ... Abychom to nezamluvili: je podle Tebe pravda v Cinově příspěvku o smlouvě s Hitlerem:
Snad si to dej Mildo do překladače. http://en.wikipedia.org/wiki/German%E2% ... ssion_Pact Hovoří se o zmiňeném paktu o vzájemném neútočení a srovnání obchodních vztahů mezi Polskem a Německem 1934.

Tohle si do něj budeš muset přepsat. https://news.google.com/newspapers?nid= ... 0867&hl=en To je zas o tom, jak se Poláci v 1938 domáhali a domohli Moravského Slezka a Maďaři Slovenského podunají.

Jinak Ti gratuluji ke tvému zdělání v historii československa evidentně končícímu na ZDŠ, podle kterého očividně řídíš svůj světonázor. Oni komouši u nás absolutně neměli zapotřebí, aby se o tom, že si přisadilo i Polsko a Maďarsko, nové generace dozvěděly. Sám jsem se to domákl až v Rakousku, kde se nám Čechům pár Poláků omluvilo za tuto polskou akci v předvěčer WW2. Chvíli jsem měl dojem, že si snad děláš s tou devítkou strandu, ale když to sám přiznáváš, asi to tak bude. Gratuluju.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

milda píše:... tohle je učení základní devítiletky, max 1. ročníku gymnasia.
Asi Ti ušlo, s jakým despektem se vyjadřuji o celém systému výchovy malých dětí a také o tom, jaké pitomosti se učí ve školách, navíc při každé změně režimu sice úplně jiné, ale zato stejně účelově překroucené. Promiň, ale takové vzdělání opravdu nepovažuji za nějak hodnotné nebo dokonce směrodatné.
Nenabádám Tě k nějakému biflování čehokoli, za mnohem důležitější, i když na myšlení náročnější, považuji pochopit logiku nějakých dějů - to "proč" je mnohem důležitější, než "kdo a co". A je to spíš o vyhodnocování, než jenom o nějakém přečtení.
Ale nikomu to nevnucuji.
A k té pramalé šíři mých znalostí - nestíhám ani to, co považuji za opravdu důležité, probrat do hloubky, kterou by si to zasloužilo - takže se nezlob, že si v pro mě naprosto nepodstatných věcech netroufnu sloužit jako dostatečně spolehlivý zdroj.

Zdravím - poota

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“