Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Prostor

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
spaceball
Zasloužilý člen

Re: Technická

Příspěvek od spaceball »

sokrateus píše: hodnota kosmologické konstanty, kterou předpovídá dnešní kvantová teorie
pole, je tak obrovská, že bychom dávno neměli existovat.
Toto je hlavní
problém současné moderní fyziky. Říkáme-li, že vakuum není
prázdné, je to určitě pravda, ale měli bychom upřímně dodat,
ale moc mu nerozumíme“.

Co k tomu dodat, pánové? Neměli by začít ve Fyzikálním ústavu povinně studovat kvartonový model vakua? :lol: :lol: :lol:
Kvantová teorie a kosm. konstanta = problém, nedořešený a asi i neřešitelný.....
ostatně, každá teorie má své "meze".
Nemůže být hodnota důsledek cyklických vesmírů? Všechno od nuly do nuly, ale kosm. konstanta zůstává -
respektive, zmenšuje se s každým cyklem? :P Současný stav by vypovídal o mnoha zaniknutých vesmírech...
Zrychlující expanze nejspíš tuto teorii nepodpoří, ale mohou tu být ještě dimenze. ;)

Spaceball Obrázek
Kontaktovat uživatele:

Re: Prostor + RZ

Příspěvek od Schneider »

Víte o nějakém přístroji, který umí z Vesmíru zachytit pouze jediný foton. Něco tak geniálního lidstvo snad ani nevymyslelo. Celý text posledního odstavce silně působí tak, že si z něčeho anebo ze mně děláte prču. Prosím poslužte si, ale aby to nakonec nedopadlo tak, že si ji děláte sám ze sebe. Už minule jste přistoupil na to, že se kvartony energií získanou od fotonů ohřívají a to je příčinou teploty 3,7 K vakua. Čili tvrdíte, že tato teplota nepatří reliktnímu záření, ale je teplotou hmoty, prostor vakua vyplňující a vakuum tvořící. Aby to byla pravda tak byste musel vysvětlit jakým způsobem - mechanizmem jsou schopny kvartony produkovat fotony. Bez nich není záření a ani teploty. Proč se nevyhnout něčenu co dost dobře vysvětlit nejde?
Co se týče informací obsažených v RZ tak by mně ani ve snu nenapadlo, že budete operovat jedním fotonem. Jedna sinusoida moc muziky nenadělá a o obrazu nemluvě. A to je právě podstata věci, v RZ je namodulovaná historie počátku Vesmíru a je komplexní informací o stavu, ve kterém se nalézal těsně po svém zrodu. I kdyby družice měřila toto záření 100 let, tak jde stále o ,teď, ve vztahu k časové vdálenosti zkoumaného.
Příklad s mou rukou a stolem. V první chvíli jsem měl chuť změnit příklad na svou ruku a Vaší bradu, protože jsem se naštval, mateřskou mám za sebou:P Zůstaňme u stolu, v principu je to stejné. Existuje silná mezijaderná síla. A ta, i když si ruku urazím, nedovolí abych se stolu dotkl. Vždy mezi mou rukou a stolem bude mezera. Tato síla nepatří kvartonům, ale vakantům!
Co se týče prázdného prostoru. Nevím kolikrát jste mi vysvětloval jak je pustý a prázdný. Kolik vakantů připadá na kubík prostoru. Čili jsou velké prostory kde lze v kubíku nalézt třeba 1 neutrónek a jinak je samý kvarton. A mezi nimi je pusto a prázdno.
Další problém: Vysvětlete kvartonově produkci fotonů ve Vesmíru. Prakticky není tělesa vesmírného i pozemského, které by je neprodukovalo. Fotony nejsou vakanty. Tak jakým způsobem s kvartony laškují? A hlavně, když nemohou reagovat s kvartony stejně jako vakant, jak mohou mít tak přesnou dráhu pohybu? A jak mohou tak přesně reagovat na stav exitace kvartonu? A jak je vakanti v kvartonech produkují? O gravitaci byla řeč, ovšem Em záření má odlišné vlastnosti, jak se v exitaci kvartonů dají rozná fyzikální pole odlišit?
Zde k textu přidávám citát:http://www.vesmir.cz/clanek/nadbytek-el ... kem-zareni.
Rozhodl jsem se na čas pouze pasivně sledovat diskuzi. Už jsem to přehnal, nechám prostor druhým. :oops: JSCH

JSCH
sokrateus
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od sokrateus »

spaceball píše: Kvantová teorie a kosm. konstanta = problém, nedořešený a asi i neřešitelný.....
Nemůže být hodnota důsledek cyklických vesmírů? Všechno od nuly do nuly, ale kosm. konstanta zůstává -
respektive, zmenšuje se s každým cyklem? :P Současný stav by vypovídal o mnoha zaniknutých vesmírech...
Zrychlující expanze nejspíš tuto teorii nepodpoří, ale mohou tu být ještě dimenze. ;)
Někde jsem četl, že vypočítaná kosmologická konstanta vychází asi o 120 řádů větší než naměřená. Někde se stala chyba, soudruzi.
O zaniklých vesmírech si nejvíce popovídáte s panem Schreiberem;to je jeho parádní disciplina. Je zajímavé, jak se cokoliv nejasného rádo svádí na 'skryté dimenze'. Také si Spaceballe myslíte, že prostorové dimenze mohou být svinuté, kruhové? Tady bych se rád pohádal. :P

JK sokrateus
sokrateus
Zasloužilý člen

Re: Prostor + RZ

Příspěvek od sokrateus »

//Víte o nějakém přístroji, který umí z Vesmíru zachytit pouze jediný foton. Něco tak geniálního lidstvo snad ani nevymyslelo//
Myslím, že to dokáže každý slušnější fotonásobič.
//Celý text posledního odstavce silně působí tak, že si z něčeho anebo ze mně děláte prču.//
Pane Schneidere, to bych si nedovolil, ale možná jsou moje texty poněkud rozpustilé; mám radost ze života. Ale jsem velice rád, že jste tady; opravdu! Slibuji, budu vážnější.
//Už minule jste přistoupil na to, že se kvartony energií získanou od fotonů ohřívají a to je příčinou teploty 3,7 K vakua. Čili tvrdíte, že tato teplota nepatří reliktnímu záření, ale je teplotou hmoty, prostor vakua vyplňující a vakuum tvořící. Aby to byla pravda tak byste musel vysvětlit jakým způsobem - mechanizmem jsou schopny kvartony produkovat fotony.//
Ta střední teplota záření je 2,75°K a tvrdím, že je to "teplota" RZ, kterou fotony RZ přenášejí od 2,75°K "teplých" kvartonů v prostoru. Takže ještě jednou: kvartony vesmírného prostoru jsou procházejícím světelným (ale nejen světelným) zářením ohřáty na obor teplot 0°K až někam k 12°K. Největší intenzita RZ ovšem leží v okolí 2,75°K. Fotony odpovídající těmto teplotám se šířejí vesmírem dokud nenarazily na lidi a ty jim začali říkat reliktní záření RZ.
//Co se týče informací obsažených v RZ tak by mně ani ve snu nenapadlo, že budete operovat jedním fotonem.//
Ani miliarda fotonů RZ Vám nepřinese víc informací než ten jeden; tedy informaci o teplotě emitenta. Sedněte si před krbová kamna. Jakou informaci Vám přinášejí bilióny fotonů tepelného záření, kromě o výši teploty kamen? Pochopte, to RZ záření je frekvenčně spojité, nikoliv čárové jako od nějakého atomu. Tam byste dostal podle těch spektrálních čar informaci o elektronovém obalu emitentovi, ale nikoliv ze spojitého záření RZ.
//Existuje silná mezijaderná síla. A ta, i když si ruku urazím, nedovolí abych se stolu dotkl. Vždy mezi mou rukou a stolem bude mezera. Tato síla nepatří kvartonům, ale vakantům!//
Elektromag. sílu mezi stolem a Vaší pěstí "zařizují" elektrony obou těles, nikoliv mezijaderné síly. Vaši pěst zastavily kvartony hm. polí Vaší ruky spolu s kvartony hm. pole stolu. Pochopte, všechno co se týká pohybu ovládá hm. pole nikoliv vakant, ktarý to pole excituje. I veškerá hmotnost částice "sídlí" v jejím hmotovém poli. Pohyb elem. částice samozřejmě také "řídí" hm. pole, resp. jeho asymetrie.
//Vysvětlete kvartonově produkci fotonů ve Vesmíru. Prakticky není tělesa vesmírného i pozemského, které by je neprodukovalo. Fotony nejsou vakanty. Tak jakým způsobem s kvartony laškují? //
Jak už jsem napsal: ve všem hledejte, ne ženu, ale kvartony hm. pole! Napsal jsem také, že i hmotnost hm. pole "drží" jeho kvartony, tedy ve své excitaci. A proto i fotony vysílají excitované, t.j. hmotné kvartony, nikoliv vakant. Pochopte, foton je v podstatě každý "zamrzlý" excitovaný kvarton hmotového pole. Není-li vázán na vakant, jeho excitace se formou fotonu rozletí se radostně do světa. Takhle nějak se "rodí" foton. Pane Schneidere, prosím, přečtěte si moje dřívější příspěvky o kvartonové hypotéze. Tam najdete mnoho odpovědí na své otázky. takhle bychom to tady museli znovu opisovat. Ale řeknu Vám, dáváte mi zabrat. Takhle do detailu jsem to s nikým neprobíral. :P

JK sokrateus
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

sokrateus píše:
spaceball píše: Kvantová teorie a kosm. konstanta = problém, nedořešený a asi i neřešitelný.....
Někde jsem četl, že vypočítaná kosmologická konstanta vychází asi o 120 řádů větší než naměřená. Někde se stala chyba, soudruzi.
O zaniklých vesmírech si nejvíce popovídáte s panem Schreiberem;to je jeho parádní disciplina. Je zajímavé, jak se cokoliv nejasného rádo svádí na 'skryté dimenze'. Také si Spaceballe myslíte, že prostorové dimenze mohou být svinuté, kruhové? Tady bych se rád pohádal. :P
:P :P :P Rozhodně soudruzi (nejen v NDR) udělali chybu - ale co je dokonalé, že?
O zanikajících vesmírech mám svůj názor-nenázor...děkuji :P
Kvartonová theorie řeší elegantně zprostředkovanou vlastnost částice, v pořádku. Z předešlého příspěvku jsem i
"pochopil" kvarton hmotového pole v souvislosti se zrodem fotonu... asi si udělám kafčo a projdu si znova celou anabázi,
něco mi rovněž uniklo - excitovaný kvarton - asi jsem nedával pozor. Dimenze - jak jinak než to, co u mne můžete
předpokládat :P Na pouhý relax dost časově náročné. Obdivuji Vaši trpělivost s vysvětlováním. :good:

p.s.
Tohle jde sice mimo mne, ale ....
//Víte o nějakém přístroji, který umí z Vesmíru zachytit pouze jediný foton. Něco tak geniálního lidstvo snad ani nevymyslelo//
Myslím, že to dokáže každý slušnější fotonásobič.
Předpokládám, že znáte princip fotonásobiče. Nemohu se však ubránit dojmu, že "lapením" toho "jednoho" fotonu bylo
myšleno asi něco jiného...ale třeba se pletu ;)

Spaceball Obrázek

Prázdnota látkové hmoty

Příspěvek od sokrateus »

Traduje se i mezi klasickými fyziky, že látka, tj. atomární hmota, je vlastně velice, velice prázdná záležitost. Četl jsem i takovýto příměr prostorového uspořádání atomu: Jestliže si prý představíme atomové jádro jako kopací míč někde uprostřed Prahy, tak elektrony kolem něho budou kroužit jako maličké míčky někde ve vzdálenosti Berouna. A že jinak mezi těmito rekvizitami není nic jen prázdné vakuum. A další „fyzik“ z toho dovodil, že tedy za tohoto stavu, je-li ruka vlastně plná prázdna, tak když s ní bouchnu do stolu, který je také plný 'prázdna, tak by mě měla ta „prázdná“ ruka pohodlně projít prázdnotou stolu. Jiný hned přispěchal s objevem, že když teda tleskne těma „prázdnýma“ rukama o sebe, je veliká pravděpodobnost (úměrná poměru objemu elem. částic a objemu toho prázdna mezi nimi), že mu obě ruce projdou skrz sebe na druhou stranu. Představte si to zděšení, když vám ty ruce, rovněž podle toho zákona pravděpodobnosti, třeba zpátky neprojdou.
Ano, klasická a nakonec i kvantová fyzika, která ten prázdný prostor „vyplňuje“ Heisenbergovými virtuály, takto „vidí“ hmotu. Protože i ty virtuály, které se prý neustále “rodí“ a v mžiku zase zanikají absolutně vůbec nebrání pohybu látkové hmoty v tomto virtuálním prostoru. (jinak by se nám planety v něm obíhající dávno zadrhly).
Jak to tedy je, že nám ty ruce plné „prázdnoty“ o sebe tvrdě tleskají? Asi takhle: V kvartonovém modelu každou elementární částici tvoří, jak už jsem tu mnohokrát demonstroval, to mikroskopické „jadérko“- vakant a jím generované, do široka se rozprostírající, hmotové pole. A právě v tomto jeho makroskopickém poli, které technicky sahá až k hm. polím nejbližších elem. částic, je rozložena hmotnost té částice. Takže celý ten „prázdný“ prostor atomu je vyplněn hmotovými poli nukleonů v jádře a hmotovými poli elektronů. Vně atomu je pak výsledné hmotové pole ode všech složek tvořících ten atom. Proto, tlesknete-li oběma rukama narážejí na sebe výsledná hmotová pole atomů na povrchu rukou. A protože jsou to hmotová pole, přesněji, jejich asymetrie, která „řídí“ pohyb elem. částic, potažmo atomů, tak je přirozené, že ta dotýkající se hmotová pole atomů na povrchu obou ruk vzájemným vynulováním asymetrie zastaví pohyb všech atomů ruky. U pružných těles se dotykem hm. polí povrchových atomů těles obrátí asymetrie jejich hm. polí a ta tělesa, poslušná té nově vzniklé asymetrii, změní pohyb atomů a těles.

Takže, zpět na začátek. Mezi tím balonem-atom. jádrem uprostřed Prahy a Berounem, potažmo až někam k Linci se rozprostírá excitované, kvartonové, hmotové pole toho balonu a ty neposedné míčky-elektrony v něm hbitě krouží své orbity. Co jsou to kvartony a jejich funkce je už tady dobře známo. :P JKzJ

JK sokrateus
JVK
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Souvztažnosti (?)

Příspěvek od JVK »

Souvztažnosti (?)

viz článek z Osudu, odkaz č.1

viz také zajímavý odkaz č.2 z pátku 13.11.2009 předmět Poznání, Ivanův odkaz, vlákno Univerzum.
Přílohy
provodova_prce_754.doc
(500.5 KiB) Staženo 140 x
Osud článek_Brána.doc
(149.5 KiB) Staženo 121 x

Schneider
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Souvztažnosti (?)

Příspěvek od Schneider »

Článeko o bráně jsem četl. Zřejmě se LHC dostal k mezi kdy by mohl být globální sebevražednou zbraní lidstva. Jestliže je schopen vyvolat gravitační vlny, tak také může být schopen ovlivnit počasí Země. JSCH

JSCH
sokrateus
Zasloužilý člen

Re: Strašíme se, strašujíte se, strašejí nás

Příspěvek od sokrateus »

Putující časová vlna, dýmající černé díry, probouzející se pyramidy, kamenné artefakty. Blíží se konec světa, vesmíru i jeho okolí! A to všechno pro ten ďábelský nástroj zhouby u ženevského jezera. Připravují tam hrozné věci: budou se tam srážet obrovité částice se superobrovskou energií. Nevídané, neslýchané! Tam u ženevského jezera vznikne zhoubný zárodek černočerné díry, která se rychle rozšíří do celého vesmíru. Nikdo to nepřežije, snad jen mravenci.
Jo, strašení lidí, to je ďáblův vynález na jejich ovládání! To spolehlivě fungovalo šamanům v mladší době kamenné, kněžím ve starověku, i novověkým "ochráncům lidstva" ve Vošingtnu. Co tedy chystají v tom LHC? Budou tam proti sobě pouštět dva svazky protonů s obrovskou individuální energií asi 7 TeV, to jest 7.1012elektronvoltů (eV). Budou tam probíhat strašlivé srážky (II. světová hadr), mezi těmito částicemi, dosud největší uměle vytvořené, nikde ve vesmíru nevídané. Opravdu nevídané?! Co takhle částice primárního kosmického záření dopadající neustále na hranice plynného obalu Země? Má tady někdo představu jakou energii nesou tyhle kosmické protony a atomová jádra? Tak vážení, to co bude poletovat ve vakuových trubicích v CERNu je ve srovnání s tím kosmickým zářením jen drobné smetí v jarním vánku. Solidní registrované kosmické záření začíná někde na úrovni energií částic v LHC. Dopadá ho na každý metr čtvereční povrchu zemského asi 1000 částic s energií 1012 eV/ sec . To je opravdu husté bombardování Země. Ale jak jsem napsal: těch 1012 eV je jen dolní konec spektra kosm. záření, v němž se vyskytují částice s energií až 1020 eV. Tedy až se stomiliónkrát větší energií, než těch "chcípáčků" v LHC! Bušejí do naší zeměkoule od počátku jejího sformování, tedy nejméně 4,5 milardy let. A žádná černá díra, žádné časové vlny, které by rozvrátily civilizace. Proč se těhle kosmických jaderných megaprojektilů nebojíme? Víte proč? Protože o nich pozemští profesionální strašilové nic nevědí! Pracují vždy jen s tím co jim senzacechtiví vědcové předhodí. Teď je to ženevský LHC. To co tam budou provozovat je jen slabomyslné rozbíjení kvartonů vakua. Nic víc.
Předložil jsem vám sem graf intenzity kosmického záření v závislosti na jeho energii. Poklepejte na něj ať se zvětší :P
Přílohy
Spektrum kosmického záření.JPG

JK sokrateus
Schneider
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schneider »

Rozdíl mezi tím, co se děje v kosmu a na LHC spočívá v tom, že se proti sobě pohybují rychlostí blízkou c atomy olova. Pochopitelně nemám a ani nemohu mít představu jak taková srážka dopadne. Článek, na který jsem upozornil, nechci se vyjadřovat k jeho pravdivosti, svou podstatou neupozorňuje na následky srážek těchto částic, ale na důsledky vlastního provozu urychlovače. Jde o to, že jeho součástí je soustava, snad nejsilnějších el-magnetů, které pracují synchronně v nějaké postupné vlně a právě toto jejich působení může vyvolat následné účinky. Neumím si
je představit tak jako mnoho z nás, takže se nelze divit nejistotě jiných. Nejspíš je také rozdíl, když se pion srazí s čímsi a je z něj mion a srážkou tak těžkých částic jako jsou atomy olova. Nejde o žádné zastrašování, ale o nejistotu. Na internetu jsem viděl k jakým destrukcím, díky netěsnosti některých spojů došlo, ty se doslova roztekly. I když se tyto události prezentovaly jako běžná událost, která se může při zkušebním provozu stát, je s podivem, že opravy trvají tak dlouho. Byl bych rád kdyby někdo, kdo má víc informací je zde uveřejnil.
Mimochodem, jak lze pochody v urychlovači popsat kvartonovou hypotézou? JSCH :P

JSCH
sokrateus
Zasloužilý člen

Příspěvek od sokrateus »

Schneider píše: //Rozdíl mezi tím, co se děje v kosmu a na LHC spočívá v tom, že se proti sobě pohybují rychlostí blízkou c atomy olova. Jde o to, že jeho součástí je soustava, snad nejsilnějších el-magnetů, které pracují synchronně v nějaké postupné vlně a právě toto jejich působení může vyvolat následné účinky.//
Pane Schneidere, rozdíl mezi tím co se děje v kosmu a v LHC je opravdu obrovský, nesrovnatelný! V LHC pracují s částicemi o energii řádově 1012 eV, kdežto v kosmu je tohle jen malé smetí. Tam se energie srážek pohybuje v řádech 1014 eV až 1020 eV. To je vopravdu jiný kafe! Tak jako v LHC i v blízkém kosmu dochází zákonitě ke srážkám těchto nepředstavitelně energických částic. Nevšiml jsem si, že že by se kolem nás tvořily nějaké černé díry, nebo trhal prostor. Spíš jen drobné záblesky, ale ani ty nejsou běžně zaznamenatelné. Dovedete si představit jaké rozměry by měla č.d. s obsahem dvou jader olova? Asi tak 10-38 metru. Podle Hawkinga by se vzápětí vypařila. A dovedete si představit jakou energii by musela ta jádra mít, aby se přiblížila k sobě na tak nepatrnou vzdálenost? Proč nevytvoří č.d. nukleony v jádrech?
Supravodivé elektromagnety nejsou žádné nóvum; ve Fermilabu na Tevatronu běhají už několik let, bez následků. Ale je známo, že strach a neznalost mají velké oči.

//Neumím si je představit tak jako mnoho z nás, takže se nelze divit nejistotě jiných.//
Supravodivé elektromagnety nejsou žádné nóvum; ve Fermilabu na Tevatronu běhají už několik let, bez následků. Ale je známo, že strach a neznalost mají velké oči.

//Nejspíš je také rozdíl, když se pion srazí s čímsi a je z něj mion a srážkou tak těžkých částic jako jsou atomy olova.// Ano to je. Ale i ty superrychlé částice jader olova mají energii asi jakou získá závaží o hmotnosti 0,02 gramu pádem ze dvou metrů. (To jsem vyčetl od Vl. Wagnera)
//Nejde o žádné zastrašování, ale o nejistotu// Pane Schneidere, jde především o zastrašování a exhibicionismus novinářů, ve snaze o čtenost jejich periodik. Opravdu si myslíte, že kdyby hrozilo při těch experimentech i jen hypotetické nebezpečí, že by na to někdo dal více jak 3 miliardy dolarů?
//Na internetu jsem viděl k jakým destrukcím, díky netěsnosti některých spojů došlo, ty se doslova roztekly.// Jo, roztekl se jim tam jeden supravodivý magnet s poruchou chlazení. Prý lidský činitel špatného zapojení. A co se tak hrozného stalo? Kromě ročního zpoždění? Mimochodem už na tom začali makat.

//Mimochodem, jak lze pochody v urychlovači popsat kvartonovou hypotézou?// JSCH :P[/quote]

Superhmotnost těch "střel" se "skrývá" v abnormální asymetrické excitaci kvartonů jejich makroskopických hmotových polí. (Což je předpoklad jejich vysoké rychlosti šíření) Jde o supervysoký stupeň excitace obrovského počtu kvartonů ve směru pohybu vakantu. Když se, nedejpánbů, takový matadoři střetnou face to face, tak to má tenhle následek: Excitace hlubokého pole kvartonů se zdrcne na nejbližší oblast mezi oběma vakanty. Kvartony "slosované" v této oblasti získají dostatečnou energii na rozrušení jejich vnitřní kvartonové vazby. Všechny takto uvoněné protoely vytvoří na nepatrný zlomek času něco jako protoelové plazma, v němž dochází, dříve než se rozprchnou do světa, k novým spojením a tím k vytváření pleády nových vakantů-nových elem. částic. Vědcové tleskají nadšením nad krásou mohutných klastrů exotických částic a potom se to postupně všechno rozmělní na staré známé nukleony a leptony. Toť vše. JKzJ :P

JK sokrateus
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Schneider píše: Jde o to, že jeho součástí je soustava, snad nejsilnějších el-magnetů, které pracují synchronně v nějaké postupné vlně a právě toto jejich působení může vyvolat následné účinky. Neumím si
je představit tak jako mnoho z nás, takže se nelze divit nejistotě jiných.
I to nejsilnější elm. pole které umíme vyrobit - rotační či postupné...nevyvolá nic - kromě levitace pokusných
obojživelníků - nedochází k žádným časoprostorovým poruchám... Ani pokusy s jednorázovou cívkou (výbušninou
stlačený průžez vodiče a tím dána možnost vzniku toho nejsilnějšího elm. pole) nepřinesly žádné výsledky (samozřejmě
v kombinaci se supravodiči a kondenzátorovými bateriemi...).

Spaceball Obrázek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schneider »

V době kdy jsem svůj příspěvek psal byl LHC opět uveden do zkušebního provozu. Teď se v něm právě prohání protony. Jestli jsem psal o možném nebezpečí tak z fungování LHC jako celku. Samozřejmě, že švýcaři jsou lidé opatrní a tedy nepochybně bylo při přípravě projektu věnováno velmi času bezpečnosti LHC, přesto vždy zůstává něco nejistoty. Souhlasím s Vámi a i já si myslím, že článek, na který jsem upozornil je obyčejná kachna. Díky za vysvětlení.
Poznámka: Aby se mohly mikroskopické ČD ihned vypařit potřebují k tomu virtuální částice, ale ty podle Vás neexistují. Svět je holt složitej. :P JSCH

JSCH
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Ono se to nějak podá a časem budou kvartonově vysvětleny i ty bosony v souvislosti třeba s "rozpadem" neutronu UDD na
UUD + elektron + antineutrino (kromě jiného - zachování náboje bude mít asi na svědomí ten virtuální boson).... Zatím
se holt musíme spokojit s tím zaběhnutým, složitým a nehezkým modelem. :P

Protony mají být urychleny na 99.999 % rychlosti světla. Mělo by se experimentovat i s ionty olova...takže hon na
Higgsův boson už konečně příští rok?

Spaceball Obrázek

Příspěvek od sokrateus »

Pro pana Schneidera: //Aby se mohly mikroskopické ČD ihned vypařit potřebují k tomu virtuální částice, ale ty podle Vás neexistují// Ano, v kvartonovém vesmíru dokonce neexistují ani ty černé díry. Každý gravitační kolaps totiž končí na poloměru Rg/2. (t.j. GM/c2). K další gravitační kontrakci není fyzikální důvod. Gravitační vazba je nasycena, nemůže být větší, protože pro Rg/2 Evaz = M.c2.

Pro pana spaceballa: Kvartonový model elem. částic a jejich transformací i "rozpadů" nepotřebuje žádné intermediální bosony. Např. fyzicové "vysvětlili" "rozpad" neutronu rozpadem jeho strukturní složky - qarku D. Zbývá vysvětlit jen maličkost: co způsobuje rozpad tohoto D-qarku. Proč se rozpadá? Původní otázka proč se rozpadá neutron byla jen nahrazena nevyřešenou otázkou: proč se rozpadá ten jeden qark? Jak se dohodnou ty dva D-qarky který z nich se rozpadne? Střihnou si kámen, nůžky, papír? To sou paradoxy! :P

JK sokrateus
Odpovědět

Zpět na „Universum“